Stratosnis Δημοσ. Πέμπτη στις 01:33 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:33 μμ 1 minute ago, Karanikolis said: Σοβαρά τώρα? ψάξε και διάβασε τι γίνεται και τι λένε χρήστες και θα το ανακαλύψεις μόνος σου.. διάβασε εδώ ή στο adsl.gr.... θα βρεις πολλούς ευχαριστημένους με βλάβη σε χαλκό σε σημεία που υπάρχει ίνα αλλά εκείνοι έχουν χαλκό... όπως και να έχει, εφόσον θα καταργηθεί σύντομα, όποιος έμεινε θα πηγαίνει σε ίνα ή σπηλιά. Δεν νομίζω να υπάρχει κάποια οδηγία για προτίμηση στις βλάβες FTTH. Τώρα ότι μπορεί να υπάρχουν περισσότερες βλάβες στον χαλκό, λογικό είναι... Όταν λες κατάργηση σε λίγο τι εννοείς; Ότι δεν θα μπορείς να κάνεις νέα σύνδεση, παρά μόνο FTTH;
Karanikolis Δημοσ. Πέμπτη στις 01:46 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:46 μμ 8 λεπτά πριν, Stratosnis είπε Δεν νομίζω να υπάρχει κάποια οδηγία για προτίμηση στις βλάβες FTTH. Τώρα ότι μπορεί να υπάρχουν περισσότερες βλάβες στον χαλκό, λογικό είναι... δεν είπαμε σε τι υπάρχει προτίμηση. είπαμε τι κάνει νιαου νιαου στα κεραμίδια... 9 λεπτά πριν, Stratosnis είπε Όταν λες κατάργηση σε λίγο τι εννοείς; Ότι δεν θα μπορείς να κάνεις νέα σύνδεση, παρά μόνο FTTH; φυσικά.. ακόμα και το ''απλό'' 100 vdsl να θες, θα είναι ίνα.. τώρα αυτά θα γίνου σε 1 χρόνο, σε 5 χρόνια, ακριβώς κανείς δεν ξέρει.. πάντως μόλις ολοκληρωθεί το έργο σιγά σιγά θα γίνει off ο χαλκός. μπορεί να γίνει μαζικά, μπορεί να γίνει ανά περιοχές.. θα δείξει
Stratosnis Δημοσ. Πέμπτη στις 02:34 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:34 μμ 45 minutes ago, Karanikolis said: δεν είπαμε σε τι υπάρχει προτίμηση. είπαμε τι κάνει νιαου νιαου στα κεραμίδια... φυσικά.. ακόμα και το ''απλό'' 100 vdsl να θες, θα είναι ίνα.. τώρα αυτά θα γίνου σε 1 χρόνο, σε 5 χρόνια, ακριβώς κανείς δεν ξέρει.. πάντως μόλις ολοκληρωθεί το έργο σιγά σιγά θα γίνει off ο χαλκός. μπορεί να γίνει μαζικά, μπορεί να γίνει ανά περιοχές.. θα δείξει Ισχύει, έχουν δώσει μέχρι το 2030. Μου φαίνεται κάπως ουτοπικό αλλά μακάρι...
poulinos Δημοσ. Παρασκευή στις 12:33 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:33 πμ 15 hours ago, Stratosnis said: Πέρα από την πλάκα, αυτά που γράφετε έχετε κάποια πηγή και τα λέτε; Κάποιον γνωστό μέσα στον πάροχο να λέει έχω 3 βλάβες σήμερα η μία είναι χαλκός, χέστην για αύριο... Ξέρετε που βρίσκετε η κάλυψη πανελλαδικά; Γύρω στο 40% και αυτό στα αστικά. Κάτι βόρειες χώρες λίγο μετά το 2000 ξεκίνησαν να τοποθετούν και σήμερα έχουν φτάσει στο 80+. Στον Ελλαδιστάν βρισκόμαστε, και επειδή διαβάζει και άλλος κόσμος εκτός από ψέκια δεν χρειάζεται να τους τρομάζουμε όλους. Στην επαρχία υπάρχει μια χαρά ο χαλκός και μια χαρά συντηρείτε ακόμα. Εννοείτε ότι θα προτιμήσουμε FTTH για να κάνουμε την ζωή μας πιο εύκολη για τα 5 ευρώ το μήνα αλλά δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητο. Φανφακτ: Έχω οπτική λίγο παραπάνω από 1 χρόνο. Πριν κάνα 2μηνο ήμουν 2 βδομάδες χωρίς internet, εγώ και όσοι έχουν στην πολυκατοικία. 2024 κέντρο Αθήνας 2 γραμμές σήμα (δεν μένω σε bunker, βλέπω κανονικά τον ήλιο), δεν ζητάω από τον γείτονα λέω να έχω μία πρόσβαση στα βασικά; ADSL 25, κατέβασα και ένα limewire και το έζησα. *μάλλον εγώ είμαι ο τύπος που περίμενε. 😏 θα σου μιλησω με facts. α.νεα πολυκατοικια σε περιοχη που υπαρχει ftth. η πολυκατοικια χτιζεται τωρα.ο οτε θα φερει μονο ινα. β.το ftth παιζει με splitters.οποτε αν κοπει μια ινα δεν θα επηρεασει μονο εναν πελατη αλλα πολλους.οσο πιο κοντα στο OLT τοσο περισσότερους θα επηρεασει. γ.Οσο περισσοτεροι χρηστες γυρνανε σε vdsl και σε ftth τοσο οι παροχοι ξηλωνουν μηχανηματα (dslam) απο τα αστικα κεντρα διοτι ειναι κοστος που το πληρωνουν στον οτε.και ηδη παρα πολλοι εχουν γυρισει σε ftth και σε vdsl απο Kv και παρα πολλα dslam εχουν βγει. δ. στο adsl με βαση το attenuation και ποσο μακρυα εισαι απο το αστικο κεντρο πιανεις μια ταχυτητα. για ευκολια θα βαλω τα παρακατω νουμερα.ας πουμε οτι εισαι στα 500 μετρα μπορεις να πιασεις 20 mbit στα 1000 μετρα 18 Mbit στα 1500 μετρα 16 Mbit στα 2000 μετρα 14 mbit.αυτα ειναι τα ιδανικα με βαση το attenuation και με βαση ιδανικο χαλκο. ο ΟΤΕ ομως επειδη δεν θα ασχοληθει να σκαει λεφτα για τον χαλκο που εχει κοπει 100 φορες σου λεει. Ποσο ειναι το ιδανικο στα 1000 μετρα? 18 Mbit. ωραια αν για μενα παιζεις στα 10mbit δεν θεωρειται βλαβη. δινει παρα πολυ χαμηλα ορια και σου λεει κοινως δεν με νοιαζει. θες να πας σε vdsl πηγαινε.θες να πας σε ftth πηγαινε. δεν εχεις κατι απο αυτα? οκ μεινε με την adsl ή πηγαινε 5g.δεν θα σκαψει να αλλαξει χαλκο ουτε για αστειο. εχεις ελλειψη απο κεντρικό ή απερχομενο?δεν μας νοιαζει.μην σωσεις να βαλεις ποτε γραμμη.πουλαμε και 5g. an esy θες μεινε με την adsl.μερικα απλα παραδειγματα. 10 hours ago, Stratosnis said: Δεν νομίζω να υπάρχει κάποια οδηγία για προτίμηση στις βλάβες FTTH. Τώρα ότι μπορεί να υπάρχουν περισσότερες βλάβες στον χαλκό, λογικό είναι... Όταν λες κατάργηση σε λίγο τι εννοείς; Ότι δεν θα μπορείς να κάνεις νέα σύνδεση, παρά μόνο FTTH; δες πιο πανω απαντηση
Stratosnis Δημοσ. Παρασκευή στις 08:44 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 08:44 πμ 7 hours ago, poulinos said: α.νεα πολυκατοικια σε περιοχη που υπαρχει ftth. η πολυκατοικια χτιζεται τωρα.ο οτε θα φερει μονο ινα. λογικό θα πω. Όλα τα άλλα που μου γράφεις είναι κάπως άκυρα. Τι σχέση έχει: το το ftth παιζει με splitters.οποτε αν κοπει μια ινα δεν θα επηρεασει μονο εναν πελατη αλλα πολλους.οσο πιο κοντα στο OLT τοσο περισσότερους θα επηρεασει. Εικάζω ότι σκέφτεσαι μόνο την περίπτωση που ζεις σε αστικό κέντρο. Είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα στην επαρχία, υπάρχουν νομοί που όχι μόνο είναι κάτω από το 10% κάλυψη αλλά δεν έχουν καν σήμα κινητής (γελάω με τα 5g routter). Και δεν μιλάω για το Καστελόριζο... Καλά είμαστε εμείς στην Αθήνα με τα 100/200/1k...
poulinos Δημοσ. Παρασκευή στις 03:01 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 03:01 μμ 4 hours ago, Stratosnis said: λογικό θα πω. Όλα τα άλλα που μου γράφεις είναι κάπως άκυρα. Τι σχέση έχει: το το ftth παιζει με splitters.οποτε αν κοπει μια ινα δεν θα επηρεασει μονο εναν πελατη αλλα πολλους.οσο πιο κοντα στο OLT τοσο περισσότερους θα επηρεασει. Εικάζω ότι σκέφτεσαι μόνο την περίπτωση που ζεις σε αστικό κέντρο. Είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα στην επαρχία, υπάρχουν νομοί που όχι μόνο είναι κάτω από το 10% κάλυψη αλλά δεν έχουν καν σήμα κινητής (γελάω με τα 5g routter). Και δεν μιλάω για το Καστελόριζο... Καλά είμαστε εμείς στην Αθήνα με τα 100/200/1k... παμε ενα ενα. το ftth παιζει με splitter ειτε αθηνα ειτε επαρχια. ειναι και για θεμα εξοικονομησης κοστους.δεν ειναι 100 συνδρομητες και θα τραβηξεις 100 ινες απο το OLT. Δεν εχει νοημα. Οποτε παλι σε περιπτωση βλαβης επηρεαζονται παραπανω συνδρομητες. και εννοειται οτι διαφορετικη βαρυτητα εχει να μην παιζει ενας πελατης και διαφορετικη ναμην παιζουν 100. β. στην επαρχια και ειδικα σε κατι χωρια ο χαλκος ειναι σε πολυ καλυτερη κατασταση συνηθως.ο λογος ειναι οτι δεν σκαβουν 100 φορες οπως γινεται εδω.εδω σκαβουν για οπτικα κοβουν τον χαλκο σκαβουν για αεριο κοβουν τον χαλκο σκαβουν για ρευμα κοβουν τον χαλκο.οι βλαβες ειναι πολυ περισσοτερες απο την επαρχια και ο χαλκος σε χειροτερη κατασταση. τωρα στο κολοκοτρονιτσι λιγο τους νοιαζει αν ο χαλκος θα μεινει για αλλα 50 χρονια. λιγοι συνδρομητες και δεν θα βγαλουν λεφτα αν τα κανουν ftth. στις μεγαλες πολεις ομως ναι υπαρχει θεμα. δεν μπορεις να κανεις επαυξησεις χαλκού οταν ξαφνικα χτιζονται αλλα 30 σπιτια. ουτε να πας να αλλαξεις πχ 200 μετρα χαλκο επειδη εχει προβλημα. οποτε μαντεψε αντιστοιχα τους παροχους τους καινε τα αστικα κεντρα γιατι εκει ειναι τα λεφτα και οχι στο χωριο των 20 κατοικων. και δεν ειναι οτι θα καταργηθει αυριο ο χαλκος.αλλα οσο γυρνανε συνδρομητες σε ftth τοσο λιγοτερο θα χρησιμοποειται/και το καλο ειναι επισης οτι επειδη γυρνανε σε Ftth απελευθερωνονται ειτε κεντρικα ειτε απερχομενα ζευγαρια . αν καποιος οταν εχει διαθεσιμη οπτικη ινα θελει να μεινει στον χαλκο εγω παω πασο.επιλογες του καθενος.ουτε ειναι δουλεια μου να εξηγησω στον αλλον 100 φορες γιατι θα πρεπει ναπαει σε ινα. 1
Karanikolis Δημοσ. Παρασκευή στις 03:50 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 03:50 μμ (επεξεργασμένο) δυο σελίδες την ίδια επεξήγηση κάνουμε... Επεξ/σία Παρασκευή στις 03:51 μμ από Karanikolis 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. Παρασκευή στις 05:07 μμ Super Moderators Δημοσ. Παρασκευή στις 05:07 μμ On 06/02/2025 at 09:02, Stratosnis said: Πέρα από την πλάκα, αυτά που γράφετε έχετε κάποια πηγή και τα λέτε; Κάποιον γνωστό μέσα στον πάροχο να λέει έχω 3 βλάβες σήμερα η μία είναι χαλκός, χέστην για αύριο... Προφανώς οτιδήποτε πριν το 2030 είναι εκτός πραγματικότητας, αλλά ναι σε κάποια φάση τα "Αστικά Κέντρα" του ΟΤΕ θα κλείσουν και θα πουληθούν (τα κτίρια) μιας και τα OLT του FTTH, σε αντίθεση με τα DSLAM των DSL, δεν βρίσκονται σε αυτά τα μέρη αλλά πιο κεντρικά με μεγαλύτερη κάλυψη. Τώρα για τις βλάβες δεν πρόκειται να μην ασχοληθούν και να τις αγνοούν, αλλά σίγουρα δεν πρόκειται να φτιαχτεί κάτι στην "εντέλεια", μπαλώματα επί μπαλωμάτων, προχειροδουλειές ειδικά αν είσαι σε περιοχή που έχει FTTH κάλυψη. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα