atrwtos Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Καλησπέρα στο forum. Δουλεύω σε κατάστημα ( woocommerce) καινουργιος σε αυτό ..και θέλω να επεξεργαζομαι μαζικά κάποιες φωτογραφίες που θα τις ανεβάζω στο e-shop. Ο προηγούμενος μου έδειξε την διαδικασία μέσω gimp και τα είδα όλα!... για μια φωτο παίρνει πολύ ώρα για το κάθε προϊόν. Τι κάνουν; παίρνουν φωτο από τα site των εταιριών και τα προσαρμόζει στο e-shop τους δηλαδη διαστάσεις, κεντραρισμα φωτογραφίας, και αποθηκεύσει σε .webp. Έχω γνώσεις μόνο σε Photoshop με τα actions δοκίμασα δεν γίνετε σε όλες τις φωτογραφίες αυτόματα γιατι είναι κατεβασμένες από διάφορα sites και κάθε μια έχει διαφορετικές διαστάσεις και τις κάνει χάλια. Αν για παράδειγμα κατεβάζεις από ένα site τις φωτο όλα καλά αλλά έχουν πολλά. Δοκίμασα και με scripts σε συνδυασμό με το photoshop δεν έχω ιδέα οπότε ανέλαβε το chatgpt..μέχρι ένα βαθμό τα καταφέρνει το script ..αλλά όχι. (Αν θέλει κάποιος να το ρίξει μια ματιά που γνωρίζει ας μου πει)..και γενικά έχω ψάξει για διάφορα προγράμματα και online αλλά τίποτα(μερικώς ναι αλλά..δεν τα κάνουν όλα) αυτό με το κεντραρισμα είναι το ποιο μεγάλο πρόβλημα και όταν τα αποθηκεύεις πιξελιάζει όταν ο άλλος κάνει ζουμ το συνάντησα πολύ. Αν γνωρίζει κάποιος θα το εκτιμούσα γιατί με βλέπω όλο το πρωί να φτιάχνω μόνο φωτογραφίες.
Billator Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 23 ώρες πριν, atrwtos είπε Καλησπέρα στο forum. Δουλεύω σε κατάστημα ( woocommerce) καινουργιος σε αυτό ..και θέλω να επεξεργαζομαι μαζικά κάποιες φωτογραφίες που θα τις ανεβάζω στο e-shop. Ο προηγούμενος μου έδειξε την διαδικασία μέσω gimp και τα είδα όλα!... για μια φωτο παίρνει πολύ ώρα για το κάθε προϊόν. Τι κάνουν; παίρνουν φωτο από τα site των εταιριών και τα προσαρμόζει στο e-shop τους δηλαδη διαστάσεις, κεντραρισμα φωτογραφίας, και αποθηκεύσει σε .webp. Έχω γνώσεις μόνο σε Photoshop με τα actions δοκίμασα δεν γίνετε σε όλες τις φωτογραφίες αυτόματα γιατι είναι κατεβασμένες από διάφορα sites και κάθε μια έχει διαφορετικές διαστάσεις και τις κάνει χάλια. Αν για παράδειγμα κατεβάζεις από ένα site τις φωτο όλα καλά αλλά έχουν πολλά. Δοκίμασα και με scripts σε συνδυασμό με το photoshop δεν έχω ιδέα οπότε ανέλαβε το chatgpt..μέχρι ένα βαθμό τα καταφέρνει το script ..αλλά όχι. (Αν θέλει κάποιος να το ρίξει μια ματιά που γνωρίζει ας μου πει)..και γενικά έχω ψάξει για διάφορα προγράμματα και online αλλά τίποτα(μερικώς ναι αλλά..δεν τα κάνουν όλα) αυτό με το κεντραρισμα είναι το ποιο μεγάλο πρόβλημα και όταν τα αποθηκεύεις πιξελιάζει όταν ο άλλος κάνει ζουμ το συνάντησα πολύ. Αν γνωρίζει κάποιος θα το εκτιμούσα γιατί με βλέπω όλο το πρωί να φτιάχνω μόνο φωτογραφίες. Αν θες μαζικό crop / resize etc μπορείς πολύ εύκολα να χρησιμοποιήσεις Gimp + batch image Manipulation plugin https://alessandrofrancesconi.it/projects/bimp/ Ομαδοποιείς χονδρικά ανάλογα την ενέργεια και προχωράς. Κάνε πειράματα και δοκιμές και θα σε σώσει. Άνετα μπορείς να φτιάξεις σε 1-2 ώρες 4.000 - 5.000 χιλιάδες φωτογραφίες, και το πολύ 10-50 να θέλουν κάτι παραπάνω για να πας στο photoshop. 1
atrwtos Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Στις 29/1/2025 στις 9:34 ΜΜ, Billator είπε Αν θες μαζικό crop / resize etc μπορείς πολύ εύκολα να χρησιμοποιήσεις Gimp + batch image Manipulation plugin https://alessandrofrancesconi.it/projects/bimp/ Ομαδοποιείς χονδρικά ανάλογα την ενέργεια και προχωράς. Κάνε πειράματα και δοκιμές και θα σε σώσει. Άνετα μπορείς να φτιάξεις σε 1-2 ώρες 4.000 - 5.000 χιλιάδες φωτογραφίες, και το πολύ 10-50 να θέλουν κάτι παραπάνω για να πας στο photoshop. Καλό σε ευχαριστώ τουλάχιστον γλίτωσα μια εφαρμογή απλά δεν την κεντράρει εκεί θέλει χεράκι . Πάντος καλό θα μπορούσαν και καλύτερο βέβαια να μετακινείς τις κινήσεις κτλ. αλλά οκ. Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου από atrwtos
Billator Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Στις 2/2/2025 στις 2:03 ΠΜ, atrwtos είπε Καλό σε ευχαριστώ τουλάχιστον γλίτωσα μια εφαρμογή απλά δεν την κεντράρει εκεί θέλει χεράκι . Πάντος καλό θα μπορούσαν και καλύτερο βέβαια να μετακινείς τις κινήσεις κτλ. αλλά οκ. Για αυτό σου είπα ότι αν τα ομαδοποιήσεις χονδρικά μπορείς να δεις πχ από πια πλευρά θέλει crop και διατήρηση διάστασης, που θέλει padding, που θέλει πρώτα crop και μετά Padding, και στο τέλος πατάς ένα μαζικό Resize. Επειδή έχω επεξεργαστεί στο παρελθόν πάνω από 400.000-450.000 φωτογραφίες, μπορείς με διάφορους τρόπους να το διαχειριστείς έξυπνα. Φτιάξε ένα workflow που σε βολεύει για να τα διαχειρίζεσαι όσο πιο εύκολα (για εσένα) μπορείς. Γιατί είναι κουραστικό / βαρετό task. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα