loulakion Δημοσ. Τετάρτη στις 06:46 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 06:46 μμ Αναφορά σε κείμενο Ο Altman δεν περιορίστηκε μόνο στα θετικά σχόλια για τον ανταγωνισμό αλλά έκανε και μία αγωγή για κλοπή πνευματικών δικαιομάτων καλού κακού
kogba Δημοσ. Τετάρτη στις 06:57 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 06:57 μμ 11 λεπτά πριν, loulakion είπε αλλά έκανε και μία αγωγή για κλοπή πνευματικών δικαιομάτων καλού κακού Φιδι κολοβο. 1
kostasperv Δημοσ. Τετάρτη στις 10:58 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:58 μμ 5 hours ago, Huruduru said: Μου θύμησες το παρακάτω: Σύντομα όλοι θα αφήσουμε την πλακίτσα και θα αναγκαστούμε να διαλέξουμε πλευρά. Τα ξερά από τα χλωρά λοιπόν.
zazoum Δημοσ. Τετάρτη στις 11:47 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:47 μμ (επεξεργασμένο) Το multi-modal vision Janus-Pro της Deepseek ευναι λογοκριμενο. Δεν μπορεις να το ρωτησεις λεπτομεριες για εικονες βαθιας "θολο-κουλτουρας" με την οποια ειναι γεματο το civitai. Επεξ/σία Τετάρτη στις 11:48 μμ από zazoum
Babis_allos Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, Ptoma07 είπε Τελείως τυχαία την Δευτέρα σαν νέος χρήστης της revolut σκάλιζα της επενδύσεις σε μετοχές. Το πρωί λοιπών ο ανίδεος βλάχος 😀😀 έβαλα ένα 100 στην Nvidia ( δεν είχα καταλάβει καν ότι η αγορά είναι κλειστή ) και μετά άρχισα να διαβάζω για να μάθω πως λειτουργεί όλο αυτό το κόλπο με της μετοχές. Από πάντα το χρηματιστήριο το θεωρούσα ένα είδος τζόγου, βλέποντας αργότερα την μετοχή να κάνει βουτιά δεν ανησύχησα ιδιαίτερα, βλέπεις έχω μάθει μέχρι τώρα στον πραγματικό τζόγο που είναι και πιο σκληρός και πιο ακαριαίος. Δεν σού κρύβω βέβαια ότι όταν άρχισα να καταλαβαίνω ότι αυτή η πτώση θεωρείται ακραία για την αγορά είχε πάρει και το αυτί μου όλα αυτά περί deepseek είπα μέσα μου " δεν το πιστεύω ακόμα και εδώ κουβά πήγα". Επειδή όμως δεν είναι στοίχημα η μετοχές παρόλο που εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι τζόγος την Τρίτη πρωί πρωί πάλι πρίν ανοίξει η αγορά έβαλα άλλο ένα 100😎 Υπάρχουν άπειρα πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς στο χρηματιστήριο. Κάποια είναι απόλυτος τζόγος (πχ short-dated options), κάποια δεν έχουν καμία σχέση με τζόγο. Το να έχεις χρήματα να κάθονται που ξέρεις ότι δεν θα τα χρειαστείς στα επόμενα ξέρω γω 5 χρόνια είναι ένας 100% τρόπος να χάσεις σιγά σιγά αξία στα χρήματα σου λόγω πληθωρισμού. Εφόσον κάποιος μπει στο χρηματιστήριο, το λιγότερο/ασφαλέστερο που μπορεί να κάνει είναι είτε να πάρει κάποια ομόλογα κάποιας χώρας που δεν έχει ιδιαίτερο κίνδυνο (πχ Γερμανία/Αμερική) να χρεοκοπήσει ξαφνικά είτε να περάσει στο να αγοράζει πχ κάποιες μετοχές που ακολουθούν έναν δείκτη. Με το να αγοράζεις πχ ένα ETF τύπου IWDA, αγοράζεις μικρά ποσοστά από πάρα πολλές εταιρείες του κόσμου, με μεγαλύτερο βάρος ανάλογα το μέγεθος της εταιρείας, και βάζεις ουσιαστικά το συγκεκριμένο στοίχημα: Ότι στο σύνολο της, η αξία όλων αυτών των επιχειρήσεων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο χρηματιστήριο, σε βάθος χρόνου θα αυξηθεί (είναι λίγο πιο πολύπλοκο από αυτό λόγω του ποσοστού της κάθε εταιρείας αλλά λίγο πολύ αυτό είναι). Σε βάθος χρόνου αυτό αποτελεί βεβαιότητα, εκτός αν γίνει πραγματικό ολοκαύτωμα, στην οποία περίπτωση ούτως η άλλως και τα μετρητά σου κλαμμένα θα πάνε. Το να πάρεις nvidia είναι ένα πιο ιδιαίτερο στοίχημα γιατί ποντάρεις σε μια συγκεκριμένη εταιρεία, και μάλιστα μια που έχει ήδη αυξηθεί ΠΑΡΑ πολύ τα τελευταία χρόνια. Αλλά και πάλι θεωρείται σχετικά safe. Εγώ έκανα αρκετά λάθη αγοράζοντας συγκεκριμένες μετοχές αν και τα λάθη μου ηταν κυρίως όταν αγόραζα μετοχές κυνηγόντας την επόμενη Apple, την επόμενη Google, την επόμενη Amazon, κλπ, μην καταλαβαίνοντας ότι οι εταιρείες που θα μου έβγαζαν τα καλύτερα λεφτά είναι ακριβώς αυτές που είναι ήδη φτασμένες και των οποίων τα προϊόντα ήδη χρησιμοποιούσα. Όταν ξεκίνησα να επενδύω πριν 5 χρόνια, είχα iphone/macbook/ipad/apple watch (στις παρενθέσεις πόσο εχουν ανέβει τα τελευταία 5 χρόνια, πχ Apple έχει τριπλασιαστεί, 3x), είχα pc με windows OS (Microsoft 2.4x), AMD (2.3x) επεξεργαστή, Nvidia (17.7x !!!) κάρτα γραφικών, παράγγελνα από Αμαζον (2.4x) κάτι κάθε εβδομάδα, είχα συνδρομή στο Netflix (2.7x), χρησιμοποιούσα Facebook (3.2x) /Google (3.2x) κάθε μέρα. Αν δηλαδή επένδυα στις εταιρείες που ήταν μπροστά στα μάτια μου θα είχα λίγο πολύ τριπλασιάσει τα χρήματα μου σε 5 χρόνια. Τελικά αυτό που έκανα είναι ότι αυτές τις μεγάλες τις αγόραζα και μετά τις πούλαγα για 10-15% κέρδος και κυνηγούσα άλλες που φαλήρησαν και οι οποίες μου κόστισαν πολλά χρήματα τα οποία τυχαίως έβγαλά πίσω από μια από αυτές (Palantir) και ήρθαν οι χασούρες ίσα με τα κέρδη. Στο μεταξύ φυσικά έβαζα πάντα και σε ETFs τα οποία είναι και τα μόνα που κρατώ πλέον και αποδίδουν σταθερά, πέρα από την Alibaba που έχω πείσμα και δεν την πουλάω μέχρι να βγούν τα χαμένα γιατί πραγματικά πιστεύω ότι είναι τραγικά undervalued. Επεξ/σία πριν από 22 ώρες από Babis_allos 1
valandis Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες Στις 28/1/2025 στις 11:54 ΜΜ, mariosraptor84 είπε Εντυπωσιάστεηκε ο Altman αλλά εσύ ακλόνητος; Εγώ το δοκίμασα και θεωρώ ότι είναι δυνατό πολύ ειδικά στην επεξήγηση τρόπου σκέψης. Επειδή το χρησιμοποιώ καθημερινά το ChatGpt για ανάπτυξη ακαδημαικών εργασιών, δοκίμασα το DeepSeek δίνοντας του ως τροφοδότηση ακαδημαικά αρχεία, και μετά από 1-2 λέπτά μου έβγαζε συνεχώς την ίδια απάντηση..... "The server is busy. Please try again later." Αν εσύ χρησιμοποιείς τη free έκδοση του Chatgpt και οι αναζητήσεις σου είναι του τύπου "Τι καιρό κάνει σήμερα στην Αλάσκα", τότε ΝΑΙ, έχεις απόλυτο δίκαιο, είναι σχεδόν τα ίδια. Άσε που πιθανολογώ πως το Deepseek μπορεί να είναι μια απάτη, που χρησιμοποιεί το Chatgpt. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα