Babis_allos Δημοσ. Τετάρτη στις 08:56 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:56 πμ 6 ώρες πριν, ZoReN είπε Άρα από την άλλη όλο αυτό μπορεί να είναι και ευκαιρία για αγορές. Με -17% πτώση σε μια μέρα όμως πόσο εύκολα βάζεις ή αφήνεις τα λεφτά σου εκεί? Εννοείται ότι η nvidia θα συνεχίσει να πουλάει τρελά, αλλά αποδεικνύεται πλέον ότι και με κατώτερης ποιότητηας κάρτες μπορείς να παράξεις πολύ καλά αποτελέματα Εγω οπως ειπα και σε αλλο αντιστοιχο post βρηκα εκεινη τη μερα ως ξεκαθαρη μερα αγορας. Οχι Nvidia συγκεκριμενα γιατι εχω απομακρυνθει απο stock picking αλλα ETFs. Και τα ETFs αυτα εχουν τουλαχιστον 5% nvidia μεσα ομως. Ολα ηταν κοκκινα για ενα γεγονος που εμενα μου φαινεται το ακριβως αντιθετο. Ο κοσμος ανακαλυψε οτι υπαρχει τροπος να ειναι πιο efficient. Δεν το βλεπω αρνητικα αυτο, θετικα το βλεπω. Η Nvidia και η Αμερικη γενικοτερα εχει το καλυτερο hardware και απλα ανακαλυψαμε οτι μπορουν να ειναι πιο αποτελεσματικοί. Συντομα θα πετυχουν πολυ περισσοτερα χρησιμοποιώντας το ανωτερο hardware τους πιο αποτελεσματικα. Κι ετσι εβαλα κι αλλα λεφτα εκεινη τη μερα και ηδη την επομενη μερα επιστρεψαμε. 2
sirparis Δημοσ. Τετάρτη στις 10:11 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:11 πμ 10 ώρες πριν, mariosraptor84 είπε Εντυπωσιάστεηκε ο Altman αλλά εσύ ακλόνητος; Εγώ το δοκίμασα και θεωρώ ότι είναι δυνατό πολύ ειδικά στην επεξήγηση τρόπου σκέψης. Έτρεξα το ιδιο μαθηματικό προβλημα και στο chat pgt μου απαντησε σωστά, αλλα οχι αναλυτικά. Το DeepSeek μου απαντησε σωστά αλλα πολύ πιο αναλυτικά.
Alani13 Δημοσ. Τετάρτη στις 10:35 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:35 πμ Άστα μαλάκα. Είδες φαί και πήγες με τα μούτρα να πουλίσεις παπάδες. Σε ξεμπροστιάσαν οι κινέζοι και τώρα κλαίγεσαι κι εσύ. 2
thanosAIAS Δημοσ. Τετάρτη στις 10:55 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:55 πμ 20 λεπτά πριν, Alani13 είπε Άστα μαλάκα. Είδες φαί και πήγες με τα μούτρα να πουλίσεις παπάδες. Σε ξεμπροστιάσαν οι κινέζοι και τώρα κλαίγεσαι κι εσύ. Είναι πολύ πιο open, από το openAI 😉 2 1
Ptoma07 Δημοσ. Τετάρτη στις 11:26 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:26 πμ (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, ZoReN είπε Άρα από την άλλη όλο αυτό μπορεί να είναι και ευκαιρία για αγορές. Με -17% πτώση σε μια μέρα όμως πόσο εύκολα βάζεις ή αφήνεις τα λεφτά σου εκεί? Εννοείται ότι η nvidia θα συνεχίσει να πουλάει τρελά, αλλά αποδεικνύεται πλέον ότι και με κατώτερης ποιότητηας κάρτες μπορείς να παράξεις πολύ καλά αποτελέματα Edit: λάθος άνθρωπο έβαλα σε παραθέσει Τελείως τυχαία την Δευτέρα σαν νέος χρήστης της revolut σκάλιζα της επενδύσεις σε μετοχές. Το πρωί λοιπών ο ανίδεος βλάχος 😀😀 έβαλα ένα 100 στην Nvidia ( δεν είχα καταλάβει καν ότι η αγορά είναι κλειστή ) και μετά άρχισα να διαβάζω για να μάθω πως λειτουργεί όλο αυτό το κόλπο με της μετοχές. Από πάντα το χρηματιστήριο το θεωρούσα ένα είδος τζόγου, βλέποντας αργότερα την μετοχή να κάνει βουτιά δεν ανησύχησα ιδιαίτερα, βλέπεις έχω μάθει μέχρι τώρα στον πραγματικό τζόγο που είναι και πιο σκληρός και πιο ακαριαίος. Δεν σού κρύβω βέβαια ότι όταν άρχισα να καταλαβαίνω ότι αυτή η πτώση θεωρείται ακραία για την αγορά είχε πάρει και το αυτί μου όλα αυτά περί deepseek είπα μέσα μου " δεν το πιστεύω ακόμα και εδώ κουβά πήγα". Επειδή όμως δεν είναι στοίχημα η μετοχές παρόλο που εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι τζόγος την Τρίτη πρωί πρωί πάλι πρίν ανοίξει η αγορά έβαλα άλλο ένα 100😎😎 2 ώρες πριν, Babis_allos είπε Εγω οπως ειπα και σε αλλο αντιστοιχο post βρηκα εκεινη τη μερα ως ξεκαθαρη μερα αγορας. Οχι Nvidia συγκεκριμενα γιατι εχω απομακρυνθει απο stock picking αλλα ETFs. Και τα ETFs αυτα εχουν τουλαχιστον 5% nvidia μεσα ομως. Ολα ηταν κοκκινα για ενα γεγονος που εμενα μου φαινεται το ακριβως αντιθετο. Ο κοσμος ανακαλυψε οτι υπαρχει τροπος να ειναι πιο efficient. Δεν το βλεπω αρνητικα αυτο, θετικα το βλεπω. Η Nvidia και η Αμερικη γενικοτερα εχει το καλυτερο hardware και απλα ανακαλυψαμε οτι μπορουν να ειναι πιο αποτελεσματικοί. Συντομα θα πετυχουν πολυ περισσοτερα χρησιμοποιώντας το ανωτερο hardware τους πιο αποτελεσματικα. Κι ετσι εβαλα κι αλλα λεφτα εκεινη τη μερα και ηδη την επομενη μερα επιστρεψαμε. Τελείως τυχαία την Δευτέρα σαν νέος χρήστης της revolut σκάλιζα της επενδύσεις σε μετοχές. Το πρωί λοιπών ο ανίδεος βλάχος 😀😀 έβαλα ένα 100 στην Nvidia ( δεν είχα καταλάβει καν ότι η αγορά είναι κλειστή ) και μετά άρχισα να διαβάζω για να μάθω πως λειτουργεί όλο αυτό το κόλπο με της μετοχές. Από πάντα το χρηματιστήριο το θεωρούσα ένα είδος τζόγου, βλέποντας αργότερα την μετοχή να κάνει βουτιά δεν ανησύχησα ιδιαίτερα, βλέπεις έχω μάθει μέχρι τώρα στον πραγματικό τζόγο που είναι και πιο σκληρός και πιο ακαριαίος. Δεν σού κρύβω βέβαια ότι όταν άρχισα να καταλαβαίνω ότι αυτή η πτώση θεωρείται ακραία για την αγορά είχε πάρει και το αυτί μου όλα αυτά περί deepseek είπα μέσα μου " δεν το πιστεύω ακόμα και εδώ κουβά πήγα". Επειδή όμως δεν είναι στοίχημα η μετοχές παρόλο που εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι τζόγος την Τρίτη πρωί πρωί πάλι πρίν ανοίξει η αγορά έβαλα άλλο ένα 100😎 Επεξ/σία Τετάρτη στις 11:29 πμ από Ptoma07 3
lucanis Δημοσ. Τετάρτη στις 01:10 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:10 μμ (επεξεργασμένο) Καλά ας γίνει reachable πρώτα η υπηρεσία, μιας και ουσιαστικά είναι unreachable εδώ και μέρες και βλέπουμε. Επεξ/σία Τετάρτη στις 01:13 μμ από lucanis 1
dchatz Δημοσ. Τετάρτη στις 02:32 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 02:32 μμ Ρώτησα το deepseek "πες ενα ποιημα σε ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο για τον Μεσενικόλα" (χωριό κοντά στη λίμνη Πλαστήρα). Τα έκανε μαντάρα ... Στον Μεσενικόλα, στα βράχια του Αιγαίου, όπου η θάλασσα γελά με αφρώδη φιλί, οι ιστορίες των ναυτών ζωντανεύουν, και τα κύματα τραγουδούν τον έρωτα βαθύ. Τα σπίτια λευκά, σαν περιστέρια αθώα, στέκονται περήφανα στο ηλιοβασίλεμα, και το φως του βράδυ, σαν αστέρι καλούμπι, ζωγραφίζει τον ορίζοντα με χρώματα ζεστά. Ο Μεσενικόλας, φύλακας των ονείρων, μας δίνει την αγάπη, την ελπίδα, τη χαρά, και μες στην καρδιά του κάθε ταξιδιώτη, αφήνει μια ανάμνηση που ποτέ δεν θα περάσει. Αντίστοιχα όμως το chatgpt βρήκε ότι φτιάχνουν καλά κρασιά εκεί (πράγματι έχει σοβαρό όνομα με δική του ποικιλία) και ότι είναι κοντά στη λίμνη. Μεσενικόλα, γη γλυκιά Στον Μεσενικόλα τον τρανό, ψηλά στα κορφοβούνια, τα αμπελοτόπια απλώνονται, γεμάτα από καντούνια. Το αεράκι ψιθυρά στα φύλλα τα παλιά, κι οι ρίζες μες στο χώμα του κρατούν τη λευτεριά. Το μαύρο του το αμπελί, κρασί σαν θα γεννήσει, χαρίζει γεύση δυνατή, χαρά να σε μεθύσει. Και οι ανθρώποι τίμιοι, με μπέσα και τιμή, τον τόπο τους λατρεύουνε, με λόγο και ζωή. Ω, Μεσενικόλα αρχοντέ, της λίμνης καμάρι, για πάντα θα 'σαι θησαυρός, στου χρόνου το δοσάρι.
chrisxkar Δημοσ. Τετάρτη στις 02:33 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 02:33 μμ Η πλάκα είναι πως ότι ερώτηση κάνεις και έχει αρνητική γνώμη για την κίνα το κρασαρεις
whoever81 Δημοσ. Τετάρτη στις 03:10 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:10 μμ (επεξεργασμένο) 2 hours ago, lucanis said: Καλά ας γίνει reachable πρώτα η υπηρεσία, μιας και ουσιαστικά είναι unreachable εδώ και μέρες και βλέπουμε. Αυτό μπήκα να γράψω. Άχρηστο τις τελευταίες μέρες. Τεράστια αύξηση χρηστών υποθέτω; Α και DDoS attack λένε. Subscription incoming 💸 Επεξ/σία Τετάρτη στις 03:28 μμ από whoever81 1
lucanis Δημοσ. Τετάρτη στις 03:50 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:50 μμ @whoever81 Μα είχε θέμα και το api που είναι επι πληρωμή. Αυτοί θα συνέλθουν μετά από κανένα δίμηνο.
kostasperv Δημοσ. Τετάρτη στις 04:07 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 04:07 μμ 11 minutes ago, lucanis said: @whoever81 Μα είχε θέμα και το api που είναι επι πληρωμή. Αυτοί θα συνέλθουν μετά από κανένα δίμηνο. Οι καουμπόυδες όμως δεν θα συνέλθουν ποτέ. Μια κινέζικη εταιρεία με λίγους σχετικά πόρους απελευθέρωσε το κομμάτι της τεχνητής νοημοσύνης που αφορά την εκπαίδευση, την γνώση και τις δεξιότητες και το έδωσε ανοιχτό και δωρεάν στην ανθρωπότητα, κόβοντας την δυνατότητα των δυτικών να το ελέγξουν κ να κερδοσκοπήσουν. Απανωτά χαστούκια σε όλα τα μέτωπα τεχνολογικά/οικονομικά μα κυρίως πολεμικά. 3
Huruduru Δημοσ. Τετάρτη στις 04:40 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 04:40 μμ 28 λεπτά πριν, kostasperv είπε Οι καουμπόυδες όμως δεν θα συνέλθουν ποτέ. Μια κινέζικη εταιρεία με λίγους σχετικά πόρους απελευθέρωσε το κομμάτι της τεχνητής νοημοσύνης που αφορά την εκπαίδευση, την γνώση και τις δεξιότητες και το έδωσε ανοιχτό και δωρεάν στην ανθρωπότητα, κόβοντας την δυνατότητα των δυτικών να το ελέγξουν κ να κερδοσκοπήσουν. Απανωτά χαστούκια σε όλα τα μέτωπα τεχνολογικά/οικονομικά μα κυρίως πολεμικά. Καλά κατέβασε ταχύτητα. Δεν είναι Open Source όπως πολλοί ισχυρίζονται αλλά Open weight, δεν μπορείς να δεις τον Soruce Code που τρέχει από πίσω. Οπότε μην το εκθειάζουμε επειδή είναι "δωρεάν". Μην λέμε συνεχώς τα ίδια, όχι ότι λυπάμαι την OpenAI η οποία με την σειρά της χρησιμοποίησε υλικό χωρίς να ρωτήσει απλά να λέμε κάποια πράγματα με το όνομα τους. Κράτα και μια πισινή όσο αφορά τα δεδομένα σου. Όπως θα έκανες και στο chatGPT ή Gemini.
kostasperv Δημοσ. Τετάρτη στις 05:06 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 05:06 μμ 23 minutes ago, Huruduru said: Καλά κατέβασε ταχύτητα. Δεν είναι Open Source όπως πολλοί ισχυρίζονται αλλά Open weight, δεν μπορείς να δεις τον Soruce Code που τρέχει από πίσω. Οπότε μην το εκθειάζουμε επειδή είναι "δωρεάν". Μην λέμε συνεχώς τα ίδια, όχι ότι λυπάμαι την OpenAI η οποία με την σειρά της χρησιμοποίησε υλικό χωρίς να ρωτήσει απλά να λέμε κάποια πράγματα με το όνομα τους. Κράτα και μια πισινή όσο αφορά τα δεδομένα σου. Όπως θα έκανες και στο chatGPT ή Gemini. Εγω λέω να δείς την μεγαλύτερη εικόνα Στο πλαίσιο της Αυτοκρατορίας των ΗΠΑ που σημαίνει κλειστά προγράμματα, ελεγχόμενο cloud, στρατιωτικοποίηση της τεχνολογίας, χρήση σε γενοκτονίες και επιτήρηση και έλεγχο με αύξηση ανεργίας είχες τα κλειστά επί πληρωμή μοντέλα. Να όμως που τώρα αυτή η τεχνολογία έρχεται στα χέρια μας με ανοιχτό λογισμικό, την δυνατότητα να την τρέξουμε στους υπολογιστές μας τοπικά χωρίς cloud, και να την τροποποιήσουμε και αντιγράψουμε όπως και όσες φορές θέλουμε. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι έχασαν τον έλεγχό της οι καουμπόυδες είτε το παραδεχεσαι είτε όχι. Συμφωνώ μαζί σου για τα δεδομένα μας. 1
Huruduru Δημοσ. Τετάρτη στις 05:09 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 05:09 μμ 1 λεπτό πριν, kostasperv είπε Εγω λέω να δείς την μεγαλύτερη εικόνα Στο πλαίσιο της Αυτοκρατορίας των ΗΠΑ που σημαίνει κλειστά προγράμματα, ελεγχόμενο cloud, στρατιωτικοποίηση της τεχνολογίας, χρήση σε γενοκτονίες και επιτήρηση και έλεγχο με αύξηση ανεργίας είχες τα κλειστά επί πληρωμή μοντέλα. Να όμως που τώρα αυτή η τεχνολογία έρχεται στα χέρια μας με ανοιχτό λογισμικό, την δυνατότητα να την τρέξουμε στους υπολογιστές μας τοπικά χωρίς cloud, και να την τροποποιήσουμε και αντιγράψουμε όπως και όσες φορές θέλουμε. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι έχασαν τον έλεγχό της οι καουμπόυδες είτε το παραδεχεσαι είτε όχι. Συμφωνώ μαζί σου για τα δεδομένα μας. Μου θύμησες το παρακάτω: 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα