Arkin Δημοσ. 30 Ιανουαρίου Δημοσ. 30 Ιανουαρίου Δεν το γνώριζα το mubi αλλά βλέποντας λίγο τον κατάλογο ταινιών που έχει ένα θα πω. ΜΠΡΑΒΟ για αυτά τα αριστουργήματα της 7ης τέχνης που βλέπω. Τις μισές και πάνω ταινίες που είδα τις έχω δει και μου έδωσε αρκετές ακόμα που δεν γνώριζα. Φανταστικός κατάλογος και μπράβο που υπάρχουν ακόμα τέτοιες υπηρεσίες streaming με την ανάλογη υψηλή ποιότητα περιεχομένου. 1
atrias Δημοσ. 30 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, Arkin είπε Δεν το γνώριζα το mubi αλλά βλέποντας λίγο τον κατάλογο ταινιών που έχει ένα θα πω. ΜΠΡΑΒΟ για αυτά τα αριστουργήματα της 7ης τέχνης που βλέπω. Τις μισές και πάνω ταινίες που είδα τις έχω δει και μου έδωσε αρκετές ακόμα που δεν γνώριζα. Φανταστικός κατάλογος και μπράβο που υπάρχουν ακόμα τέτοιες υπηρεσίες streaming με την ανάλογη υψηλή ποιότητα περιεχομένου. αν σου αρέσει αυτό δες και το cinobo που είναι και ελληνικό οπότε έχει και ελληνικούς υπότιτλους αλλά και Ελληνικές ταινίες 1
Tlykog Δημοσ. 30 Ιανουαρίου Δημοσ. 30 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Στις 29/1/2025 στις 10:10 ΜΜ, prefuse είπε Αναφέρομαι στο είδος κινηματογράφου που έχουν πλατφόρμες όπως το mubi, ή οποιαδήποτε άλλη τέχνη που δεν είναι mainstream, αναφέρεσαι στην mainstream τέχνη. Έκανα edit για να γίνει σαφή, αν και νομίζω ότι ήταν ήδη καθώς το νήμα μιλάει για συγκεκριμένη πλατφόρμα. Μπορούμε όλοι να γίνουμε προγραμματιστές, μαθηματικοί, φυσικοί, πιλότοι, γιατροί, μεταφραστές, χρωματιστές κτλ αν πχ φοβόμαστε τις πτήσεις, δεν έχουμε κάποιο εγγενή ταλέντο στα παραπάνω επαγγέλματα, έχουμε αχρωματοψία κτλ ή απλά δεν μας ενδιαφέρουν καθόλου οι παραπάνω τομείς; Θεωρητικά μπορούμε, πρακτικά όμως θα πρέπει να ξεπεράσουμε τις οποίες δυσκολίες/φοβίες/τεμπελιά κ.α. που μας κρατάνε πίσω, καθώς πρέπει να γεννηθεί και ένα ενδιαφέρον, μια περιέργεια για το αντικείμενο αυτό. Πέρα από την έλλειψη ταλέντου, όπου με πολύ δουλειά, μέχρι κάποιο βαθμό, μπορεί να αποκτηθεί. έτσι είναι και κάποια είδη τέχνης, που απαιτούν περισσότερα από τον θεατή, όχι για ελιτίστισμο αλλά γιατι είναι κοινό το ενδιαφέρον του θεατή με το δημιουργό και έτσι δημιουργείται μια ιδιαίτερη επικοινωνία, ενας συντονισμός. Δεν είναι υποχρεωμένος ο θεατής να ακολουθήσει το έργο κάποιου δημιουργού, όπως και κανένας δημιουργός, δεν είναι αναγκασμένος και δεν είναι αυτοσκοπός του, να εκφράζει και να ικανοποιήσει κάποιο συγκεκριμένο κοινό που ίσως δεν τον εκφράζει. Το αντίθετο δηλ από τον mainstream εμπορικό κινηματογράφο όπου είτε θα γίνουν κάποιες "διορθώσεις" για να μην υπάρχουν ασυμφωνίες με το κοινό πχ σε πολιτικά/κοινωνικά θέματα και να απευθύνεται το έργο σε έναν ευρύτερο κοινό ή θα γίνει από την αρχή, με κύριο αυτοσκοπό τα μεγαλύτερα κέρδη. Πολύ το αναλύσαμε χωρίς λόγο, όποιον τον ενδιαφέρει έχει ήδη εντρυφήσει, καθώς το ένστικτο, η φαντασία και η περιέργεια του, θα τον οδηγήσουν να το εξερευνήσει. Ξέρω ότι τώρα λες πως αναφέρεσαι ειδικά σε ταινίες εκτός mainstream, οι οποίες ίσως απαιτούν περισσότερο χρόνο και τριβή. Όμως οι φράσεις σου, τύπου “ακρωτηριασμένες αισθήσεις” και “η τέχνη είναι για όλους, αλλά δεν είναι όλοι για την τέχνη” (τις οποίες και δεν ανακάλεσες ή αναδιατύπωσες μέχρι τώρα), βγάζουν μια αίσθηση ότι ορισμένοι άνθρωποι δεν έχουν στην κυριολεξία την ικανότητα να εκτιμήσουν αυτά τα έργα — κι αυτό, ειλικρινά, ακούγεται ελιτίστικο. Θα ήθελα λοιπόν να σε ρωτήσω πολύ ευθέως: πιστεύεις ότι όποιος δεν “πιάνει” αυτές τις ταινίες είναι κατά κάποιο τρόπο ελλιπής σε ευαισθησία; Ή είναι απλώς ζήτημα γούστου και διάθεσης; Γιατί αν όντως θεωρείς ότι μερικοί δεν μπορούν εξ ορισμού να συντονιστούν ποτέ με κάτι πιο απαιτητικό, τότε στην πράξη λες πως υπάρχει μια “ανώτερη κατηγορία” ανθρώπων που μπορεί να καταλάβει αυτή την τέχνη και όλοι οι άλλοι μένουν μόνιμα εκτός. Κι αυτό είναι η πεμπτουσία του ελιτισμού. Αν το εννοείς, τότε να το πεις καθαρά. Αν όμως θεωρείς ότι ο καθένας θα μπορούσε, αρκεί να έχει τη θέληση και να δώσει τον κατάλληλο χρόνο, ίσως να μην κολλάει τελικά η έκφραση “ακρωτηριασμένες αισθήσεις”. Πού ακριβώς στέκεσαι; Να σου πω επίσης πως είμαι μπερδεμένος από τη θέση σου και δεν προσπαθώ σε καμία περίπτωση να σε προσβάλλω. Γι’ αυτό επιμένω και ρωτάω: θέλω απλώς να καταλάβω πώς το εννοείς. Ξεκαθάρισέ το. Αυτό ζητάω. Στη συνέχεια θα σου παραθέσω και εγώ τη δική μου άποψη για το θέμα. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου από Tlykog
alexx_bauer Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Στις 29/1/2025 στις 10:10 ΜΜ, prefuse είπε Αναφέρομαι στο είδος κινηματογράφου που έχουν πλατφόρμες όπως το mubi, ή οποιαδήποτε άλλη τέχνη που δεν είναι mainstream, αναφέρεσαι στην mainstream τέχνη. Έκανα edit για να γίνει σαφή, αν και νομίζω ότι ήταν ήδη καθώς το νήμα μιλάει για συγκεκριμένη πλατφόρμα. Μπορούμε όλοι να γίνουμε προγραμματιστές, μαθηματικοί, φυσικοί, πιλότοι, γιατροί, μεταφραστές, χρωματιστές κτλ αν πχ φοβόμαστε τις πτήσεις, δεν έχουμε κάποιο εγγενή ταλέντο στα παραπάνω επαγγέλματα, έχουμε αχρωματοψία κτλ ή απλά δεν μας ενδιαφέρουν καθόλου οι παραπάνω τομείς; Θεωρητικά μπορούμε, πρακτικά όμως θα πρέπει να ξεπεράσουμε τις οποίες δυσκολίες/φοβίες/τεμπελιά κ.α. που μας κρατάνε πίσω, καθώς πρέπει να γεννηθεί και ένα ενδιαφέρον, μια περιέργεια για το αντικείμενο αυτό. Πέρα από την έλλειψη ταλέντου, όπου με πολύ δουλειά, μέχρι κάποιο βαθμό, μπορεί να αποκτηθεί. έτσι είναι και κάποια είδη τέχνης, που απαιτούν περισσότερα από τον θεατή, όχι για ελιτίστισμο αλλά γιατι είναι κοινό το ενδιαφέρον του θεατή με το δημιουργό και έτσι δημιουργείται μια ιδιαίτερη επικοινωνία, ενας συντονισμός. Δεν είναι υποχρεωμένος ο θεατής να ακολουθήσει το έργο κάποιου δημιουργού, όπως και κανένας δημιουργός, δεν είναι αναγκασμένος και δεν είναι αυτοσκοπός του, να εκφράζει και να ικανοποιήσει κάποιο συγκεκριμένο κοινό που ίσως δεν τον εκφράζει. Το αντίθετο δηλ από τον mainstream εμπορικό κινηματογράφο όπου είτε θα γίνουν κάποιες "διορθώσεις" για να μην υπάρχουν ασυμφωνίες με το κοινό πχ σε πολιτικά/κοινωνικά θέματα και να απευθύνεται το έργο σε έναν ευρύτερο κοινό ή θα γίνει από την αρχή, με κύριο αυτοσκοπό τα μεγαλύτερα κέρδη. Πολύ το αναλύσαμε χωρίς λόγο, όποιον τον ενδιαφέρει έχει ήδη εντρυφήσει, καθώς το ένστικτο, η φαντασία και η περιέργεια του, θα τον οδηγήσουν να το εξερευνήσει. Πολύ το αναλύετε και είσαστε off topic εντελώς. (Προφανώς και οι καλλιτεχνικές ευαισθησίες του καθενός είναι διαφορετικες, τί ψάχνεστε;) 1
Moderators matrixxx Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Moderators Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Στις 28/1/2025 στις 10:05 ΜΜ, atrias είπε Στο παρακάτω link https://mubi.com/freesonytv Υποτίθεται είναι για αγοραστές τηλεόρασης SONY αλλά το έκανα από τον υπολογιστή και δεν ζήτησε κάτι σχετικό Από SONY τηλεόραση που πήρα το link έλεγε ότι ισχύει μέχρι 31/1/2025 Κλασικά ζητάει κάρτα να καταχωρηθεί για την εγγραφή η οποία θα χρεωθεί μετά τους 2 μήνες Τωρα το ειδα το θεμα! Ευχαριστω, το προλαβα λιγο πριν ληξει, ελαχιστες ωρες εμειναν. Να προσθεσω οτι απο το αρχικο λινκ σου, εκανα απλα login σε παλιο λογαριασμο που ειχα και πηρα κανονικα τις 60 ημερες. Οποτε 2 κλικ ηταν ολα για μενα! Ουτε τροπο πληρωμης δεν εβαλα, ειχε τον παλιο. 1
Sebu Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Δημοσ. 31 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) On 29/01/2025 at 11:18, Predatorkill said: Φιλτατε κοιτα, η τεχνη ΕΙΤΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΤΗ ΔΕΙΣ/ΑΚΟΥΣΕΙΣ, ΕΙΤΕ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ. Τα υπολοιπα που γραφεις ειναι αμπελοσοφιες. Τι χρονο να χασω, τριφτω, εξοικιωθω, εκπαιδευτω και ενημερωθω ΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ; ΕΙΜΑΙ ΧΑΜΗΛΗΣ ΕΥΦΥΙΑΣ Η΄ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ΑΣ ΠΟΥΜΕ; Ρε τι διαβαζουμε εδω μεσα απο "διανοουμενους" και τους ψευτοκουλτουριαρηδες..... Η τεχνη δεν εχει να κανει τοσο με το αν σου αρεσει κατι ή οχι. Ειναι ενα μεσο εκφρασης συναισθηματων πρωτιστως και να περασουν μηνυματα με τροπο ενδεχομενα διαφορετικο απο της γραφης/αναγνωσης, που θα "υποχρεωσουν" το υποκειμενο να σκεφτει, να επεξεργαστει, πρωτιστως τι συναισθημα του προκαλει το "εργο" και μετα να τον βαλει στη διαδικασια να εξετασει/αμφισβητησει αποψεις και πεποιθησεις του, να διευρυνει τους οριζοντες του κτλ. Κατά βάση ποτέ οταν κάποιοι "βλεπουν" ενα εργο, ιδιως ζωγραφικης, γλυπτικης, ταινια κτλ. δεν βλεπουν και δεν αντιλαμβανονται το ιδιο πραγμα. Σε αυτο που ποσταρες καποιος μπορει να δει τη σχεση του ανθρωπου με τη θρησκεια ως ενα μασταρι που τον ταιζει με δοξασιες και κειμενα απο μικρη ηλικια κανοντας τον δογματικο προς συγκεκριμενες θρησκευτικες πεποιθησεις και ιδεες. Αλλως μπορει να δει κατι ασχημο και αντιαισθητικο βλεποντας αντρα με μασταρι. Κτλ κτλ. Ή στην Πιετα στο Βατικανο καποιος θα δει απλα ενα γλυπτο και θα προχωρησει, καποιος αλλος θα νιωσει συγκινηση και δεος και θλιψη για την Παναγια που κρατα το νεκρο Ιησου, καποιος αλλο θα θαυμασει την απαραμιλλη λεπτομερεια στα νευρα και τους μυες στα χερια και τα ποδια του Ιησου λαξευμενα με μαεστρια απο το υπερτατο ταλεντο του Μιχαηλ Αγγελου και μπορει να μεινει ωρα εκει απλα να τα θαυμαζει χαζεμενος. Ενω καποιος αλλος σαλεμενος στα λογικα του θα παρει ενα εργαλειο και θα το καταστρεψει οπως εκανε ενας παλαβος το 1972, ο οποιος δεν εβλεπε ενα εργο τεχνης αλλα κατι στο οποιο ηθελε να ξεσπασει και να το καταστρεψει. Δεν προκαλει η τεχνη σε ολους τον ιδιο αντικτυπο, ουτε περναει τα ιδια μηνυματα και αυτη ειναι η ομορφια της. Οτι ειναι οικουμενικη και ο καθενας μπορει να αντιληφθει και να κρατησει οτι θελει απο αυτην, ακομα και τιποτα. Λχ ο main stream κυριως δυτικος κινηματογραφος κατα βαση σκοπο εχει να ειναι ευπεπτος για να περναει ευχαριστα και διασκεδαστικα η ωρα του ανθρωπου, συνηθως δε και σε φαση πληρους αποχαυνωσης. Δεν σημαινει οτι ειναι "κακο" ή κατακριτεο. Και εμενα μου αρεσει να ξεφευγω ευχαριστα, οπως δεν μου αρεσει καθολου ο κουλτουροκινηματογραφος απο τον οποιο παραδεχομαι δεν καταλαβαινω κατι. Οχι γιατι δεν μπορω, απλα γιατι δεν θελω να μπω σε αυτη τη διαδικασια σκεψης, υπεραναλυσης και ενδοσκοπησης, προτιμω αναφορικα με τον κινηματογραφο και τις ταινιες/σειρες να το χρησιμοποιω ως μεσο να περασω ευχαριστα το χρονο μου, που σημαινει ελαχιστη βασικη σκεψη και αναλυση, κυριως αμεση προκληση συναισθηματων ευχαριστησης, συγκινησης και γελιου. Η τεχνη επομενως δεν ειναι εγγενως κακη ή καλη. Δεν ειναι τιποτα. Ειναι οτι εμεις την κανουμε και συμπερανουμε απο αυτη, με βαση το πρισμα του ο καθενας. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου από Sebu
atrias Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου πάντως το link ακόμα ζωντανό το βλέπω https://mubi.com/freesonytv ίσως τελικά ισχύει και πέρα από την 31/1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα