Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η πρωτη φωτογραφια ειναι οπως μου την εστειλαν για να την εκτυπωσω.

Αν την εκτυπωσω οπως ειναι, βγαινει με γκρι φοντο. Για να βγει " κανονικα " πρεπει να αυξησω την φωτεινοτητα στο φουλ και να κανω και καποιες αλλες αλλαγες.

Ειναι φυσιολογικο κατι τετοιο; Δλδ το προβλημα ειναι στην φωτογραφια που μου εδωσαν; Ή κατι παιζει με τον εκτυπωτη; Πριν λιγες ημερες εβαλα καινουριο μαυρο μελανι. Τα μελανια των χρωματων ειναι κοντα στο μηδεν.

Οι εκτυπωσεις που βγαζει για να κανει τα διαφορα τεστ ο εκτυπωτης βγαινουν αριστες.

Ο εκτυπωτης ειναι ο HP 6950.

3.jpg

IMG_20250128_172426.jpg

Επεξ/σία από Witcher1st
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, Witcher1st είπε

Δλδ το προβλημα ειναι στην φωτογραφια που μου εδωσαν;

ναι, η "μαμά" φωτό φταίει. Να σου στείλουν μια πιο φωτεινή, καθαρή για να μην τρως κ εσύ τα μελάνια σου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 minutes ago, Kthulhou said:

ναι, η "μαμά" φωτό φταίει. Να σου στείλουν μια πιο φωτεινή, καθαρή για να μην τρως κ εσύ τα μελάνια σου

Ναι αλλα η φωτο στο ματι φαινεται προς το ασπρο. Γιατι ο εκτυπωτης την βλεπει γκρι; Μηπως θελει καποια ειδικη ρυθμιση; Κατι για density που διαβαζω, ειναι για τους εκτυπωτες λείζερ;

Παντως δοκιμασα monochrome και greyscale και δεν υπηρχε διαφορα. Οπως και Black&White και Color.

Επεξ/σία από Witcher1st
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ακυρο....

16 λεπτά πριν, Witcher1st είπε

Ναι αλλα η φωτο στο ματι φαινεται προς το ασπρο.

όχι. Φαίνεται μεν γιατί έχει πιο σκούρο πίσω. Αν όμως πάρεις τη φωτό κ την επικολλήσεις σε doc , θα δεις πόσο πιο σκούρη είναι από το άσπρο το χαρτί στην προεπισκόπηση εκτύπωσης, κ γιατί βγαίνει έτσι

Επεξ/σία από Kthulhou
Δημοσ.

Το έχω δει κι εγώ αυτό όταν τυπώνω κάτι από φωτογραφία. Δεν φταίνε τα μελάνια.

Δες στο λινκ

https://www.quora.com/How-can-I-print-documents-without-a-gray-background-Someone-sent-me-pictures-of-documents-that-I-need-to-print-but-they-all-come-out-with-a-gray-background-and-it-makes-it-very-difficult-to-read-the-black-print

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Δες αν ο εκτυπωτης σου εχει επιλογη για "αφαιρεση φοντου" ή background removal. Συνηθως το εχουν οι laser αλλα ισως να υπαρχει και στο δικο σου.

Με αυτη την επιλογη ενεργοποιημενη, ο εκτυπωτης αφαιρει ο,τι κρινει οτι ειναι "θορυβος" στην εικονα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 hours ago, lector said:

Δες αν ο εκτυπωτης σου εχει επιλογη για "αφαιρεση φοντου" ή background removal. Συνηθως το εχουν οι laser αλλα ισως να υπαρχει και στο δικο σου.

Με αυτη την επιλογη ενεργοποιημενη, ο εκτυπωτης αφαιρει ο,τι κρινει οτι ειναι "θορυβος" στην εικονα. 

Παλιος εκτυπωτης δεν εχει τετοια κολπα. Αλλα μπορει να γινει απο καποιο προγραμμα φανταζομαι. Αν και η αρχικη φωτογραφια οντως ηταν χαλια, ενω με το ματι δε φαινεται. Την μετετρεψα σε 2 χρωματα με προγραμμα και το ασπρο-μαυρο πηγαινε οπως να'ναι.

Επεξ/σία από Witcher1st

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...