nchatz Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Η Sony επεκτείνει την περιορισμένη εγγύηση για ορισμένες gaming οθόνες InZone στα τρία χρόνια, συμπεριλαμβάνοντας κάλυψη για το burn-in στο μοντέλο M10S OLED. Όπως αναφέρει το The Verge, η Sony ανακοίνωσε την επέκταση της εγγύησης για συγκεκριμένα μοντέλα οθονών gaming InZone, συμπεριλαμβάνοντας για πρώτη φορά κάλυψη για το φαινόμενο burn-in στην OLED οθόνη M10S 27 ιντσών. Η αναβάθμιση αυτή έρχεται μετά την κυκλοφορία των μοντέλων InZone M10S OLED και M9 II LED τον Σεπτέμβριο, τα οποία αρχικά συνοδεύονταν από μονοετή περιορισμένη εγγύηση δημιουργώντας αντιδράσεις. Ιστορικά, οι κατασκευαστές απέφευγαν να συζητούν το θέμα του burn-in ή το χαρακτήριζαν ως "φυσιολογική χρήση", αρνούμενοι αξιώσεις εγγύησης για την επιδιόρθωσή του σε διάφορους τύπους πάνελ. Οι οθόνες OLED ήταν παραδοσιακά πιο ευάλωτες στο burn-in, ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιούνταν με στατικές εικόνες σε περιβάλλον υπολογιστή. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η τεχνολογία OLED έχει εξελιχθεί σημαντικά, καθιστώντας τις οθόνες λιγότερο ευαίσθητες σε αυτό το φαινόμενο. Η Alienware πρωτοστάτησε στην κάλυψη του burn-in, συμπεριλαμβάνοντάς το ρητά στην τριετή εγγύηση της οθόνης QD-OLED που κυκλοφόρησε το 2022, καθώς και στο νέο μοντέλο 27 ιντσών 4K που αναμένεται φέτος. Το 2023, μετά από αίτημα του Sean Hollister του The Verge, η LG συμφώνησε να τροποποιήσει τη διατύπωση της εγγύησής της ώστε να καλύπτει ρητά το burn-in στις OLED οθόνες της. Εταιρείες όπως η MSI και η Asus έχουν επίσης δεσμευτεί να καλύπτουν το OLED burn-in σε συγκεκριμένα μοντέλα τους, συμπεριλαμβανομένων των πιο πρόσφατων κυκλοφοριών τους σε ορισμένες χώρες. Η Samsung, παρά τη γενική πολιτική εξαίρεσης του burn-in από την εγγύηση, επιβεβαίωσε μέσω εκπροσώπου της ότι καλύπτει το φαινόμενο στην 32 ιντσών Odyssey OLED G8, αν και παραμένει ασαφές εάν η κάλυψη επεκτείνεται και στο νεότερο μοντέλο 27 ιντσών. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
alexpap Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Δημοσ. 28 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) “Η Sony επεκτείνει την περιορισμένη εγγύηση για ορισμένες gaming οθόνες InZone στα τρία χρόνια, συμπεριλαμβάνοντας κάλυψη για το burn-in στο μοντέλο M10S OLED” Μήπως τώρα που γέρασα και δεν βλέπω πολύ καλά μπορεί να μου γράψει και κάνα κολλύριο για τα μάτια και να αφήσει το burn-in που μάλλον είναι αχρείαστο μιας και αυτές οι οθόνες είναι πολύ καλές. Για να δείτε ελαττώματα σε οθόνες, σε τελείως σκοτεινό δωμάτιο (π.χ. νύχτα) πρέπει να ανάψετε φακούς με led με διάφορα χρώματα άσπρο, ultraviolet κλπ. και εκεί μπορείτε να κάνετε καθαρισμό της και επίσης θα δείτε τόσες ατέλειες και θα καταλάβετε πόσα δεν μπορείτε να δείτε σε κοινό φωτιζόμενο δωμάτιο την μέρα. Σημείωση : Δεν προτιμώ τα προϊόντα της Sony όχι όμως ότι δεν είναι και καλά. Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου από alexpap 1 2
Makis101 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι το φαινόμενο ( burn-in ) "ΑΚΟΜΑ" υπάρχει σε κάθε OLED - QD-OLED πάνελ ανεξαρτήτου μάρκας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που κάθε μάρκα, πέρα από την επέκταση εγγύησης βάζει και ένα σορό σύστημα προστασίας πάνελ στο εκάστοτε UI. Το burn-in αρέσει δεν αρέσει, είναι υπαρκτό και είναι θέμα χρόνου και μεταχείρισης που κάνει ο καθένας, στο πότε θα του το εμφανίσει! Εν γνώσει μας λοιπόν αγοράζουμε OLED τηλεόραση, και παίζουμε καθημερινά με τις πιθανότητες να το δούμε......🤷♂️ 1
music_lover Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Νομοτελειακά κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα θα το πάθεις. Το θέμα είναι πότε, πόσο έντονο θα είναι και κατά πόσο θα σε πειράζει. Ένα θέμα που δεν θίγει κάνεις είναι η κακή μεταπωλητική αξία τέτοιων ακριβών οθονών λόγο του φόβου για το φαινόμενο του burn in. Η Samsung πάντως είναι απαράδεκτη που ενώ είναι κατασκευαστής των QD-OLED δίνει μόνο 2 έτη εγγύησης ενώ οι τρίτοι κατασκευαστές που αγοράζουν τα panels από αυτήν δίνουν 3 έτη. Για την LG που κατασκευάζει τα WOLED δεν παίρνω και όρκο ότι το burn in περιλαμβάνεται στην 3ετη εγγύηση των οθονών της.. Στις τηλεοράσεις η LG ξέρω ότι δίνει πλέον 5 έτη για τα evo panel της αλλά οι κίνδυνοι εκεί είναι σαφώς λιγότεροι σε σχέση με χρήση PC για ευνόητους λόγους. Τόσο θεωρώ πως θα έπρεπε να είναι και το ελάχιστο χρονικό διάστημα εγγύησης και για τα OLED PC monitors. Δεν γίνεται να μου λες δώσε από 600€ (για 2k) έως 1500€ (για 4k) και πάρε οθόνη με περιορισμένο χρόνο εγγύησης μιας βέβαιης εμφάνισης βλάβης. 1
apostolosapok Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Η Samsung καλυπτεί το burn in για το g8 oled μόνο στην Αμερική , έχουν ρωτήσει πολλά άτομα το ευρωπαϊκό support και το έχουν διαψεύσει υπάρχει σχετικό thread στο Reddit της Samsung. 1
cpc464 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Όποιος δέν έχει δουλέψει σε παλιές πορτοκαλί οθόνες καθοδικού σωλήνα δεν έχει δει πραγματικό burn-in, θυμάμαι παλιά pc που το τιμολόγιο είχε πραγματικά ¨καεί" στην οθόνη και το έβλεπες ακόμα και όταν η οθόνη ήταν εκτός ρεύματος. 11
Superuser Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Δημοσ. 28 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, music_lover είπε Στις τηλεοράσεις η LG ξέρω ότι δίνει πλέον 5 έτη για τα evo panel της αλλά οι κίνδυνοι εκεί είναι σαφώς λιγότεροι σε σχέση με χρήση PC για ευνόητους λόγους. Τόσο θεωρώ πως θα έπρεπε να είναι και το ελάχιστο χρονικό διάστημα εγγύησης και για τα OLED PC monitors. Δεν γίνεται να μου λες δώσε από 600€ (για 2k) έως 1500€ (για 4k) και πάρε οθόνη με περιορισμένο χρόνο εγγύησης μιας βέβαιης εμφάνισης βλάβης. Μόνο στην σειρά G στους πρώτους 24 μήνες τα καλύπτει όλα,μετά τους 24 μήνες καλύπτει μόνο το πάνελ και πληρώνεις εξοδα αποστολής και επισκευής Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου από Superuser 1
limenio Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, Makis101 είπε Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι το φαινόμενο ( burn-in ) "ΑΚΟΜΑ" υπάρχει σε κάθε OLED - QD-OLED πάνελ ανεξαρτήτου μάρκας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που κάθε μάρκα, πέρα από την επέκταση εγγύησης βάζει και ένα σορό σύστημα προστασίας πάνελ στο εκάστοτε UI. Το burn-in αρέσει δεν αρέσει, είναι υπαρκτό και είναι θέμα χρόνου και μεταχείρισης που κάνει ο καθένας, στο πότε θα του το εμφανίσει! Εν γνώσει μας λοιπόν αγοράζουμε OLED τηλεόραση, και παίζουμε καθημερινά με τις πιθανότητες να το δούμε......🤷♂️ Και γι'αυτό ακριβώς το λόγο έκανα την εγγύηση στα 5 χρόνια ,για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
TechnoState Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, limenio είπε Και γι'αυτό ακριβώς το λόγο έκανα την εγγύηση στα 5 χρόνια ,για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. ...κ εγώ ακριβώς το ίδιο έχω κάνει...σχεδόν 3 χρόνια τώρα χωρίς κανένα πρόβλημα (στην TV). Η πρώτη μου βεβαια (Β7) κλείνει 8 χρόνια φέτος επίσης κανένα (πέρασε κ το δύσκολο stress test της καραντίνας) πρόβλημα ...αλλά κ να παρουσιάσει δεν θα έχω παράπονο, στάθηκε αντάξια των προσδοκιών μου κ των προγνωστικων κ με το παραπάνω. Σε δυο μεγάλες αλυσίδες (ηλεκτρικών) που βρέθηκα πρόσφατα (για αγορά τηλεόρασης συγγενικού προσώπου), οι πωλητές (ο ένας και επιχειρηματίας/ιδιοκτήτης) ανέφεραν πως ακόμα κ ακριβές σειρές (κ με επέκταση εγγύησης εάν έχει αγοραστεί σαν υπηρεσία) οι αντιπροσωπείες θα βρουν τρόπο να πετάξουν το προϊόν σου εκτός εγγύησης...τελικά κατέληξαν ότι είναι ουσιαστικά άλλο ένα προϊόν marketing/είσπραξης. Την έχει πατήσει κάποιος, πέραν των αρχικών 2 ετών που δίνει η πλειοψηφία των καταστημάτων???
kurkosdr Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Δημοσ. 28 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Makis101 είπε Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι το φαινόμενο ( burn-in ) "ΑΚΟΜΑ" υπάρχει σε κάθε OLED - QD-OLED πάνελ ανεξαρτήτου μάρκας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που κάθε μάρκα, πέρα από την επέκταση εγγύησης βάζει και ένα σορό σύστημα προστασίας πάνελ στο εκάστοτε UI. Το burn-in αρέσει δεν αρέσει, είναι υπαρκτό και είναι θέμα χρόνου και μεταχείρισης που κάνει ο καθένας, στο πότε θα του το εμφανίσει! Εν γνώσει μας λοιπόν αγοράζουμε OLED τηλεόραση, και παίζουμε καθημερινά με τις πιθανότητες να το δούμε......🤷♂️ Αυτό ακριβώς. OLED σε PC monitor; Είμαστε σοβαροί; Για να καταδείξω τη γελοιότητα του πράγματος, στο manual θα υπάρχει σίγουρα κάποια οδηγία που να λέει "να αποφεύγετε τις στατικές εικόνες για παρατεταμένο χρονικό διάστημα" τη στιγμή που η κύρια δουλειά ενός PC monitor είναι να προβάλει στατικές εικόνες (του UI) για παρατεταμένο χρονικό διάστημα (πχ τα στοιχεία ελέγχου του παραθύρου ή την taskbar των Windows). LCD και πάλι LCD. 4 ώρες πριν, alexpap είπε Για να δείτε ελαττώματα σε οθόνες, σε τελείως σκοτεινό δωμάτιο (π.χ. νύχτα) πρέπει να ανάψετε φακούς με led με διάφορα χρώματα άσπρο, ultraviolet κλπ. και εκεί μπορείτε να κάνετε καθαρισμό της και επίσης θα δείτε τόσες ατέλειες και θα καταλάβετε πόσα δεν μπορείτε να δείτε σε κοινό φωτιζόμενο δωμάτιο την μέρα. Καμιά σχέση με το burn-in των CRT που μπορεί να θυμάσαι από τα νιάτα σου, το οποίο κάνει χρόνια να εμφανιστεί και μόλις που φαίνεται. Το burn-in των OLED παίρνει μερικούς μήνες ή εβδομάδες να εμφανιστεί και είναι πιο έντονο. Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου από kurkosdr 1
alexpap Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 5 λεπτά πριν, kurkosdr είπε Αυτό ακριβώς. OLED σε PC monitor; Είμαστε σοβαροί; Για να καταδείξω τη γελοιότητα του πράγματος, στο manual θα υπάρχει σίγουρα κάποια οδηγία που να λέει "να αποφεύγετε τις στατικές εικόνες για παρατεταμένο χρονικό διάστημα" τη στιγμή που η κύρια δουλειά ενός PC monitor είναι να προβάλει στατικές εικόνες (του UI) για παρατεταμένο χρονικό διάστημα (πχ τα στοιχεία ελέγχου του παραθύρου ή την taskbar των Windows). LCD και πάλι LCD. Καμιά σχέση με το burn-in των CRT που μπορεί να θυμάσαι από τα νιάτα σου, το οποίο κάνει χρόνια να εμφανιστεί και μόλις που φαίνεται. Το burn-in των OLED παίρνει μερικούς μήνες ή εβδομάδες να εμφανιστεί και είναι πιο έντονο. Έχω δει επίσης σε tablet pixel με χρωματικές δισλειτουργίες νομίζω στο mi pad 1 της xiaomi που είχα δεν είμαι σίγουρος. Σ' αυτό το tablet αυτά τα pixel που ήταν αρκετά έδειχναν το άσπρο-ασπρο, το κόκινο-κόκκινο, το πράσινο κόκκινο, το μπλε-κόκκινο. Το καταλάβαινες σε ένα τεστ που είχε η συσκευή έβγαζε λωρίδες με χρώματα στην οθόνη ασπρο-μαυρο-κοκκινο-κίτρινο κλπ και κουνώντας την εικόνα πάνω κάτω διαπίστωνες το πρόβλημα σ' αυτά τα pixel. Οι OLED παρουσιάζουν αντιστοιχα προβλήματα;
limenio Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, TechnoState είπε ...κ εγώ ακριβώς το ίδιο έχω κάνει...σχεδόν 3 χρόνια τώρα χωρίς κανένα πρόβλημα (στην TV). Η πρώτη μου βεβαια (Β7) κλείνει 8 χρόνια φέτος επίσης κανένα (πέρασε κ το δύσκολο stress test της καραντίνας) πρόβλημα ...αλλά κ να παρουσιάσει δεν θα έχω παράπονο, στάθηκε αντάξια των προσδοκιών μου κ των προγνωστικων κ με το παραπάνω. Σε δυο μεγάλες αλυσίδες (ηλεκτρικών) που βρέθηκα πρόσφατα (για αγορά τηλεόρασης συγγενικού προσώπου), οι πωλητές (ο ένας και επιχειρηματίας/ιδιοκτήτης) ανέφεραν πως ακόμα κ ακριβές σειρές (κ με επέκταση εγγύησης εάν έχει αγοραστεί σαν υπηρεσία) οι αντιπροσωπείες θα βρουν τρόπο να πετάξουν το προϊόν σου εκτός εγγύησης...τελικά κατέληξαν ότι είναι ουσιαστικά άλλο ένα προϊόν marketing/είσπραξης. Την έχει πατήσει κάποιος, πέραν των αρχικών 2 ετών που δίνει η πλειοψηφία των καταστημάτων??? Δεν ξέρω,μου φαίνεται τρελό να έχω πχ 2 χρόνια εγγύηση ακόμη ,να φαίνεται μπαμ το burn in και να μην το αλλάξουν,ειδικά όταν υπάρχει και στην εγγύηση,όταν είχα μιλήσει με την dell για το burn in θυμάμαι μου είχε πει ότι το αλλάζουν στο χώρο σου κιόλας.σιγουρα όμως άμα έχεις 5 με 6 dark sub-pixel δεν στην αλλάζουν ακόμη κ από την πρώτη μέρα αγοράς.
x8diesel Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Δημοσ. 28 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Και εγώ το ζώο πήγα και πήρα Samsung G8 34 ultrawide και καπάκι το Πλαίσιο την έβγαλε με εγγύηση 5ετή που καλύπτει burn-in (όταν την αγόρασα προσπάθησαν να μου πουλήσουν την εγγύηση χωρίς). H απαράδεκτη Samsung δεν το καλύπτει δυστυχώς, μπε Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου από x8diesel
music_lover Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 18 λεπτά πριν, x8diesel είπε Και εγώ το ζώο πήγα και πήρα Samsung G8 34 ultrawide και καπάκι το Πλαίσιο την έβγαλε με εγγύηση 5ετή που καλύπτει burn-in (όταν την αγόρασα προσπάθησαν να μου πουλήσουν την εγγύηση χωρίς). H απαράδεκτη Samsung δεν το καλύπτει δυστυχώς, μπε Nope, η 5ετη του πλαισίου δεν καλύπτει burn in.
x8diesel Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Δημοσ. 28 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, music_lover είπε Nope, η 5ετη του πλαισίου δεν καλύπτει burn in. όχι πλέον, το είχε και καλά σαν προσφορά με την εγγύηση δώρο με όλα τα OLED monitors, δεν ήξερα ότι θα λήξει... Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου από x8diesel
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα