Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 29/1/2025 στις 5:40 ΜΜ, ForgottenOne είπε

Καλησπέρα! Τρομερή σύμπτωση και τύχη  για εμένα καθώς προσανατολιζόμουν στο να αποκτήσω το starlink αφού τον Μάιο λήγει το συμβόλαιο στην cosmote και δεν έχω άλλη επιλογή πέρα από ADSL…

είχα επισκεφθεί μάλιστα κατάστημα του Κωτσόβολου για να ρωτήσω ορισμένες τεχνικές λεπτομέρειες. Σημειωτέον οι υπάλληλοι δεν κατείχαν πράμα.

Το λοιπόν, θα ήθελα να ρωτήσω 2 πράγματα:

Παρακαλώ όποιος το διαθέτει ήδη να μας πει για ταχύτητες και κυρίως για ping ms καθώς κάνω online gaming.

Επίσης αυτό το standard kit ποιο μοντέλο αφορά ; είναι το gen 3;

Η συνδρομή είναι σίγουρα μηνιαία χωρίς δεσμεύσεις και συμβόλαια.

Η εφαρμογή είναι τρομερή , δίνει πληροφορίες για τα πάντα.

Καταληκτικά, αυτό που σκεφτόμουν είναι η κατανάλωση ρε παιδιά ! Με average 50 watt που είναι όμως 24/7 on θα βγαίνει κάτι τις στον μήνα. Οπότε μαζί με το 40αρι $ (που δεν εγγυάται κανένας ότι θα παραμείνει ίδια η τιμή) νομίζω ως είναι τα 2 μειονεκτήματα του.

36kw το μήνα καταναλώνει το starlink με 20 λεπτά κάπου 7 ευρώ το μήνα extra. Συν το 40αρι δηλαδή 47 ευρώ κάθε μήνα. Ένα 5g router καταναλώνει το μισό και λιγότερο. 

• Απαντ. 138
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αν εχεις πρόγραμμα με 20λ την kw σε κλέβουν να ξέρεις, πολυ παραπάνω απο τα 7ε που λες. Αλλα ότι ξοδεύει 3-4€ σε ρεύμα ισχύει 

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, JeZus said:

Αν εχεις πρόγραμμα με 20λ την kw σε κλέβουν να ξέρεις, πολυ παραπάνω απο τα 7ε που λες. Αλλα ότι ξοδεύει 3-4€ σε ρεύμα ισχύει 

Συνολικα με φορους και ολα τα εξτρα καπου εκει παει σχεδον σε οποιαδηποτε εταιρια . Φυσικα εξαρταται και ποσο καταναλωνεις συνολικα

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, JeZus είπε

2 ώρες πριν, noFEARgr είπε

Συνολικα με φορους και ολα τα εξτρα καπου εκει παει σχεδον σε οποιαδηποτε εταιρια . Φυσικα εξαρταται και ποσο καταναλωνεις συνολικα

Εννοειται βαζω μεσα και ρυθμιζομενες οπως ανεφερε ο fear. Χωρις δημο/ερτ αυτα οποτε καθαρα ως KW. Γιατι δεν πληρωνεις μονο τα 11 12 λεπτα που λενε για kw. Οκ δεν ειναι κατι τα 7 8 ευρω το μηνα αλλα επειδη μιλαμε για ιντερνετ καθαρα μαζι με το 40αρι μαζευονται συγκριτικα με ενα 5g router που καιει κατω απο τα μισα συν τα 13-20 ευρω το μηνα για το πακετο. 

Δημοσ.

Το πρόβλημα με το 5g είναι ότι σε πολλές τουριστικές (ακόμα και Γ διαλογής τουριστικές) περιοχές το καλοκαίρι έρχεται και μπουκώνει και γονατίζει με αποτέλεσμα καποιες ώρες της ημέρας να μην ανοίγει σχεδόν τίποτα… Όσοι το έχουν πάθει το καταλαβαίνουν αυτό που λέω…

για εμένα είναι καλή περίπτωση στα 250€ ο εξοπλισμός και 40€ το μήνα αρκει να μείνει εκεί η συνδρομή ή ιδανικά να πέσει κ ένα κλικ ακόμα 

• Like 1
Δημοσ.
16 minutes ago, paylidis said:

Το πρόβλημα με το 5g είναι ότι σε πολλές τουριστικές (ακόμα και Γ διαλογής τουριστικές) περιοχές το καλοκαίρι έρχεται και μπουκώνει και γονατίζει με αποτέλεσμα καποιες ώρες της ημέρας να μην ανοίγει σχεδόν τίποτα… Όσοι το έχουν πάθει το καταλαβαίνουν αυτό που λέω…

για εμένα είναι καλή περίπτωση στα 250€ ο εξοπλισμός και 40€ το μήνα αρκει να μείνει εκεί η συνδρομή ή ιδανικά να πέσει κ ένα κλικ ακόμα 

Αυτό που λες!
Εγώ που ήμουν Σουηδία για 1 μήνα τώρα κοντά, με iPhone 15 Pro και τέρμα σήμα το 5G δεν έδινε ούτε καν 7mbps και είχα τρελές αποσυνδέσεις. Βέβαια ίσως για αυτό να έφταιγε το roaming αλλά πήρα και τοπική κάρτα sim για ένα 4G router το οποίο δεν έπιανε ποτέ σήμα και αν ποτέ έπιανε ήταν τρομερά αργό, μην πω για τα 34€ που πήγε το πακέτο με τα 100gb.
Βάλαμε το starlink στο πλοίο και εκεί είδα ως 150mbps (νομίζω τόσο δίνει μαξ σε αυτά που πάνε διεθνή) για να μπορέσω να κάνω δουλειά, βέβαια μόλις δώσαμε στους ναύτες πρόσβαση στο internet ήταν τα ίδια σκ@τ@ και αυτό. Σήματα καπνού στην οροφή του πλοίου ήταν πιο αποδοτικά από ότι κατάλαβα και από 5G και από starlink.
Εγώ πρότεινα να πάρουμε στην δουλειά το mini αντί του 4G, οκ πιο βαρύ για μεταφορά -και ίσως πιο εύθραυστο- αλλά πάνω κάτω τα ίδια λεφτά είναι (34 vs 40) αλλά χωρίς το όριο των 100gb και σίγουρα, αν δεν δοθεί πρόσβαση δεξιά και αριστερά, πιο γρήγορο. 

• Moderators
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Arkin είπε

36kw το μήνα καταναλώνει το starlink με 20 λεπτά κάπου 7 ευρώ το μήνα extra. Συν το 40αρι δηλαδή 47 ευρώ κάθε μήνα. Ένα 5g router καταναλώνει το μισό και λιγότερο. 

7 ώρες πριν, JeZus είπε

36*0.2=7,2€

Και αυτη μαλιστα η τιμη των 20 λεπτων  ειναι η "ελαχιστη πραγματικη" ανα κιλοβατωρα στο φτηνοτερο προγραμμα της αγορας σημερα, σε πολλα προγραμματα φτανει και διπλη. Υπολογιζει μεσα και ρυθμιζομενες και παγια χρεωση. Ειναι προφανες, τα πληρωνεις ολα αυτα.

Αρα μια χαρα το υπολογισε ο Arkin, 7€ το λιγοτερο (αν καιει πραγματι 36KWh τον μηνα, ειναι δηλαδη 50W;;; - hyperpowerhungry θα το ονομαζα ) θες για το ρευμα του,  σε καποια προγραμματα μπορει να ειναι και 10 και 15 ευρω τον μηνα.

Οι περισσοτεροι σιγουρα πληρωνουν πολυ περισσοτερο λοιπον απο τα 7 ευρω.

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το 36kw πρέπει να είναι η μέγιστη κατανάλωση για χρήση online 24/7. 75-100w όταν είσαι online καταναλώνει και 20w στο idle.

Και διαβάζω υπάρχει και sleep schedule μπορείς να βάλεις. 

edit : μάλλον εγώ δε τα υπολόγισα σωστά , 32kw βγαίνει το μήνα για 12 ώρες ας πούμε με 85w μια μέση κατανάλωση. Άρα σωστό το 36kw. 

Επίσης έχει power sensor, δε ξέρω αν δουλεύει, εδώ βλέπω σε πολλούς όχι, ίσως το έχουν φτιάξει όμως πλέον. 

https://www.reddit.com/r/Starlink/comments/1ewhhru/firmware_update_adds_power_draw_statistic_to/

Επεξ/σία από ipal
Δημοσ.

Γιατι δινουμε τοση σημασια στη καταναλωση..? Mε αυτη τη λογικη και εμενα το ρουτερ της voda εχει 24W τροφοδοτικο οποτε πρεπει να αρχισω να υπολογιζω κ αυτα στο μηνιατικο; :P 

• Thanks 1
Δημοσ.
32 minutes ago, paylidis said:

Γιατι δινουμε τοση σημασια στη καταναλωση..? Mε αυτη τη λογικη και εμενα το ρουτερ της voda εχει 24W τροφοδοτικο οποτε πρεπει να αρχισω να υπολογιζω κ αυτα στο μηνιατικο; :P 

Ε ναι. Είδα στο εξωτερικό ασχολούνται κάποιοι και ρωτάνε αλλά αυτοί μάλλον το θελουν για off the grid και τους καίει ίσως το θέμα. 

Επίσης νομίζω Ελλάδα που δεν έχουμε συννεφιά και παγετους λογικά δε θα ανεβάζει snr και θα δουλέυει συνήθως προς τα χαμηλό όριο, τα 75w. Ένα μίνι ψυγείακι που είχα για πλάκα ,να παγώνει αναψυκτικά , έκαιγε τα δίπλασια για πλάκα.. 😢

• Like 1
Δημοσ.

Κυριως το αναφερουμε συγκριτικα με τα 5G router που καινε το 1/3 και βρισκεις πακετα πολυ φθηνοτερα. Δηλαδη εφοσον ειμαστε σε σημειο που υπαρχει καλη ταχυτητα 5G κουμπωνουμε ενα ρουτερ των 250 ευρω βαζουμε καρτα sim απο ενα πακετο με απεριοριστα και τελος. Ακομα και οσοι δεν εχουν τη δυνατοτητα για unlimited απο frog υπαρχει το cosmote neo με 33 το μηνα απεριοριστα τα παντα χωρις δεσμευση οποτε δειτε και αυτο. 33+2-3 ευρω το μηνα εναντι 40+7-10 ευρω το μηνα για starlink. 

Δεν ειναι το ρευμα σαν ρευμα αλλα συνολο να ξερει ο αγοραστης τι θα πληρωνει για starlink το μηνα παγιο+ρευμα και τι θα πληρωνει αντιστοιχα με μια συνδεση 5G+Router. 

• Like 1
Δημοσ.

Κακως γίνεται για εμένα σύγκριση με το 5g… είναι πράγματα μη συγκρίσιμα μεταξύ τους και καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες θεωρώ…

Τώρα περί κατανάλωσης κ πάλι λέω μπροστά στο σύνολο του μήνα για ένα μέσο νοικοκυριό είναι σταγόνα στον ωκεανό… με την ίδια λογική θα πρέπει να αρχίσουμε να βγάζουμε τις πρίζες από τις συσκευές που είναι standby και καίνε αθροιστικά 50-100w ανά νοικοκυριό…

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 minutes ago, Arkin said:

Κυριως το αναφερουμε συγκριτικα με τα 5G router που καινε το 1/3 και βρισκεις πακετα πολυ φθηνοτερα. Δηλαδη εφοσον ειμαστε σε σημειο που υπαρχει καλη ταχυτητα 5G κουμπωνουμε ενα ρουτερ των 250 ευρω βαζουμε καρτα sim απο ενα πακετο με απεριοριστα και τελος. Ακομα και οσοι δεν εχουν τη δυνατοτητα για unlimited απο frog υπαρχει το cosmote neo με 33 το μηνα απεριοριστα τα παντα χωρις δεσμευση οποτε δειτε και αυτο. 33+2-3 ευρω το μηνα εναντι 40+7-10 ευρω το μηνα για starlink. 

Δεν ειναι το ρευμα σαν ρευμα αλλα συνολο να ξερει ο αγοραστης τι θα πληρωνει για starlink το μηνα παγιο+ρευμα και τι θα πληρωνει αντιστοιχα με μια συνδεση 5G+Router. 

Εγώ προσωπικά αν και ειμαι υπέρ της "φτηνής λύσης", δε προτείνω σε κανένα να αγοράσει καινούργιο full price 5g ρούτερ ΣΗΜΕΡΑ ως μακροπρόθεσμη "επένδυση" γιατί βλέπω πως οι πάροχοι προωθούν τις 5g λύσεις τους, βγήκε  και το νεο πακέτο της cote χωρίς συμβόλαιο, πιθανόν να μπει κάποιο cap  στις κάρτες. λογικά ταχύτητας, αφού πούλησαν αβερτα frog  και δε μπορούν να τους κρεμάσουν φετος. Όχι άμεσα , αλλά μέσα στο έτος πιθανόν. Εκτός αν στη πράξη οι frog είναι λίγες και απλά δε τους νοιάζει.

Εκτίμηση μου πάντα, επειδή βλέπω αυτή τη κινητικότητα με τα προγράμματα. Μπορεί και να μη γίνει τίποτα. 

Τωρα αν βρείτε καμία ευκαιρία από eBay / αγγελίες και σας καίει, τι να πω go for it...

Επεξ/σία από ipal
  • Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, paylidis είπε

Κακως γίνεται για εμένα σύγκριση με το 5g… είναι πράγματα μη συγκρίσιμα μεταξύ τους και καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες θεωρώ…

Τώρα περί κατανάλωσης κ πάλι λέω μπροστά στο σύνολο του μήνα για ένα μέσο νοικοκυριό είναι σταγόνα στον ωκεανό… με την ίδια λογική θα πρέπει να αρχίσουμε να βγάζουμε τις πρίζες από τις συσκευές που είναι standby και καίνε αθροιστικά 50-100w ανά νοικοκυριό…

10-15 euro το μήνα ίσως να είναι και πάνω από 10% του λογαριασμού για κάποιους. Καθόλου αμελητέο ποσό, και άλλο ένα πάγιο έξοδο.

Δημοσ.

Εγκαταστάθηκε εχθές... εν μέσω βροχής... Σε χωριό στη Νάουσα Ημαθίας. Είχαμε cosmote fiber 50... ο θεός να το κάνει 50....32 και αυτό με συνεχεις διακοπές μιας και η  διανομή του γίνεται με χαλκοκαλώδιο ακόμα.!!. Η ταχύτητα του 5g στο σημείο που βρίσκομαι.... 500 μέτρα από αναμεταδότη της  cosmote...είναι από 30 έως 120.... χωρίς καμία σταθερότητα στην ταχύτητα του.

Αγόρασα το κιτ v4 με τον gen 3 modem της Starlink στην προσφορά 249€...Πανεύκολη εγκατάσταση... Και μετά από 20 λεπτά κάνοντας speedtest η ταχύτητα του είναι 325 minimum... 485 maximum. 

Φοβήθηκα με όσα άκουγα από "ειδικούς" για το gaming και τα ping. 

43 ping στο lol δεν είχα ποτέ με την "κοσμοχεστ"..

Μόνο αν το δοκιμάσετε θα  καταλάβετε πόσο άδικα πληρώνατε τόσο καιρό υπηρεσίες και ταχύτητες που δεν σας τις προσφέρουν. 

Επιτέλους .... Κάτι που αξίζει τα λεφτά του για εμάς που είμαστε σε προβληματικές περιοχές....!!!!

• Like 12
  • Thanks 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...