Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάτι παραπάνω από 1,5€ το μέτρο για το βαρέως τύπου εξωτερικού χώρου. 65,90€ η βάση. Δεν είναι φθηνή, αλλά προτίμησα την "εργοστασιακή" κατασκευή, και επίσης πήγα σε ένα κατάστημα και την αγόρασα άμεσα, χωρίς αναμονές και ταχυδρομεία.

• Like 1
  • Απαντ. 158
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

κυπρο ειναι αχρειαστο , εχω βαλει unlimited 5g σε μικρο router με κοστος 9ε τον μηνα , μεχρι 150gb χωρις limit στη ταχυτητα και μετα πεφτει στο μισο, θεωρω οτι μεχρι το κοστος το μηνιαιο πεσει στο μισο για καποιες χωρες δεν αποτελει ανταγωνιστικο πακετο , για ελλαδα ισως αποτελει τη μονη επιλογη σε νησια και  δυσπροσιτα σημεια.

Δημοσ.

Ρε φίλε άρα ΈΧΕΙ limit στην ταχύτητα. Έχω 5g στο κινητό και σε συνδυασμό με το τελευταίο iphone οι ταχύτητες είναι για κλάματα. 20 ευρώ κάνει το πακέτο ADSL για 24 mbps. με διπλά χρήματα και είσαι αυτόνομος με ένα ups ακόμα και αν πέσει το ρεύμα στην περιοχή συνεχίζεις να έχεις σύνδεση.
110 gb είναι το call of duty και τα περισσότερα παιχνίδια πλέον. δηλαδή αν το κατεβάσω με το destiny 2 το ένα από τα δυο δεν θα κατέβει ποτέ. Btw λες πάει στο μισό η ταχύτητα, πόσο είναι το μισό?
Πως μπορείς να ξέρεις τις απαιτήσεις/ανάγκες του καθενός για να λες ότι είναι αχρείαστο? Αν ο άλλος εργάζεται και έχει 10 online meeting τη μέρα μπορεί να μείνει με ένα ρουτεράκι?
Άμα δω 2 σειρές στο Netfflix το έχω γονατίσει το πακέτο σου. Από ποιόν πάροχο το έχεις αν επιτρέπεται? 

10 ώρες πριν, forgotten είπε

κυπρο ειναι αχρειαστο , εχω βαλει unlimited 5g σε μικρο router με κοστος 9ε τον μηνα , μεχρι 150gb χωρις limit στη ταχυτητα και μετα πεφτει στο μισο, θεωρω οτι μεχρι το κοστος το μηνιαιο πεσει στο μισο για καποιες χωρες δεν αποτελει ανταγωνιστικο πακετο , για ελλαδα ισως αποτελει τη μονη επιλογη σε νησια και  δυσπροσιτα σημεια.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, ForgottenOne είπε

Ρε φίλε άρα ΈΧΕΙ limit στην ταχύτητα. Έχω 5g στο κινητό και σε συνδυασμό με το τελευταίο iphone οι ταχύτητες είναι για κλάματα. 20 ευρώ κάνει το πακέτο ADSL για 24 mbps. με διπλά χρήματα και είσαι αυτόνομος με ένα ups ακόμα και αν πέσει το ρεύμα στην περιοχή συνεχίζεις να έχεις σύνδεση.
110 gb είναι το call of duty και τα περισσότερα παιχνίδια πλέον. δηλαδή αν το κατεβάσω με το destiny 2 το ένα από τα δυο δεν θα κατέβει ποτέ. Btw λες πάει στο μισό η ταχύτητα, πόσο είναι το μισό?
Πως μπορείς να ξέρεις τις απαιτήσεις/ανάγκες του καθενός για να λες ότι είναι αχρείαστο? Αν ο άλλος εργάζεται και έχει 10 online meeting τη μέρα μπορεί να μείνει με ένα ρουτεράκι?
Άμα δω 2 σειρές στο Netfflix το έχω γονατίσει το πακέτο σου. Από ποιόν πάροχο το έχεις αν επιτρέπεται? 

Gomo θυγατρικη της epic- κυπρος, το μισο ειναι 50αρα , δεν το εχω για καθημερινη χρηση προφανως αλλα λογω δουλειας καποτε 5-6 φορες τον μηνα μενω σε απομονωμενη περιοχη που δεν εχει συμβατικο ιντερνετ, οπως αναφερα οι αναγκες του καθενος ειναι ξεχωριστες.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, forgotten είπε

το μισο ειναι 50αρα

Μια χαρά είναι τότε, μακάρι να είχαμε κι εδώ τέτοια λύση με κάλυψη παντού.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 18/2/2025 στις 8:59 ΜΜ, ForgottenOne είπε

Φίλε το παρέλαβα και εγώ σήμερα. Σε μονοκατοικία ιδιόκτητη μένω άρα δεν έχω θέμα με το καλώδιο, με βολεύει να το βάλω στην σκεπή. Αλλά πρέπει να βρούμε βάση οπωσδήποτε. Γιατί αν το αφήσω κάτω το πιάτο θα ακουμπάει στο νερό. Συν ότι με τη βροχή θα πιτσιλάει και θα βρέχεται και απο κάτω. Βρήκες λύση με μάστορα ή βάση πέραν της αυθεντικής? Εμένα μου πέταξε διαφημίσεις απο Temu αλλά δεν ξέρω πως να κινηθώ.

https://www.temu.com/goods.html?_bg_fs=1&goods_id=601099858859033
&
https://www.aliexpress.com/item/1005007427182506.html

Επεξ/σία από gorge18
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 19/02/2025 at 20:35, ForgottenOne said:

Αν και συμφωνώ ότι ο καθένας έχει διαφορετικές απαιτήσεις και διαφορετικές κεραίες 5G κοντά του καταλαβαίνω το επιχείρημα του φίλου ότι το 5G είναι συνήθως πιο γρήγορο, με καλύτερο latency και πιο φθηνό.

Καλή λύση και το starlink και αν δεν ήταν του φασίστα θα το σκεφτόμουν πολύ να το προσθέσω και αυτό για fail over.

Spoiler

Εγώ έχω πάρει δύο κάρτες τις Frog με 10 ευρώ το μήνα την καθεμία και έχω βάλει δύο 5G router (το ένα με εξωτερική κεραία 5G) να κοιτάνε δύο διαφορετικές κεραίες της Cosmote. Έχω για extra backup και μία VDSL 50άρα. Έχω ρυθμίσει σε fail over τις 3 συνδέσεις στο router. Κανένα limit, αποδεκτή ταχύτητα (800/150) και δεν υπάρχει περίπτωση να μην μπορέσω να κάνω τη δουλειά μου. Αυτά στην επαρχεία που ζω μόνιμα, στο σπίτι μου στην Αθήνα έχει μία υπερ κεραία σε κοντινή απόσταση η Cosmote που τερματίζει τα πάντα και τώρα προσπαθώ να δω πως θα κάνω το router να συνδέεται με 5G SA.

Επεξ/σία από elpenor

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...