Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχάς δεν βρίσκω κάποιο κατάλληλο subforum για να ποστάρω το θέμα οπότε το έκανα εδώ. Αν υπάρχει κάποιο που δεν το βρήκα ας μεταφερθεί.

Χθες ξαφνικά σταμάτησε να λειτουργεί το στεγνωτήριό μου που είναι το παρακάτω, δίνοντάς μου σφάλμα Ε90.

Bosch WTW85L48SN

E90 error

Έκανα ότι μπορούσα μήπως και το λύσω μόνος μου αλλά δεν βγήκε άκρη οπότε και επικοινώνησα σήμερα με την εξυπηρέτηση και μου είπαν πως μόνο για να έρθει ο τεχνικός θέλει 150 ευρώ και μετά όσο κοστίσει το ανταλλακτικό.

Απ ότι βλέπω online το πιθανότερο πρόβλημα είναι χαλασμένη πλακέτα. 

Έχετε καθόλου εμπειρία από τέτοια; Θα αλλάξει ολόκληρη την πλακέτα ή θα αντικαταστήσει κάποιο της καμμένο εξάρτημα αν γίνεται; Πόσο στοιχίζουν περίπου οι πλακέτες;

Το είχα αγοράσει 3.5 χρόνια πριν γύρω στα 550 ευρώ αλλα απ ότι βλέπω τώρα τα αντίστοιχα μοντέλα κοστίζουν τουλάχιστον 800. To ίδιο το βρίσκω με 900. 

Το ότι θα πάρω καινούριο αν δεν επισκευάζεται αυτό είναι σίγουρο. Έχω συνηθίσει αυτά τα χρόνια. Το ερώτημα είναι αν αξίζει να πάρω απ την αρχή η να μπω στην διαδικασία να έρθει ο τεχνικός.

Επεξ/σία από funbreaker
Δημοσ.

Αν είναι η πλακέτα συνήθως επισκευάζεται. Πρόσφατα επισκεύασα πλακέτα πλυντηρίου πιάτων siemens αλλάζοντας ένα Ic και μια αντίσταση με κόστος 5ε. 

Τιμή καινούριας πλακέτας 220ε και μτχ ebay κλπ κάπου στα 40... 

• Like 2
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, funbreaker είπε

Θα αλλάξει ολόκληρη την πλακέτα ή θα αντικαταστήσει κάποιο της καμμένο εξάρτημα αν γίνεται; Πόσο στοιχίζουν περίπου οι πλακέτες;

Μπορεις να πας την πλακετα σε καποιο καλο μαγαζι ηλεκτρονικων.
Μπορει πραγματικα να ειναι  πολυ απλη η ζημια και να καθαρισεις με 10-30 ευρω.

Αν μπορεις να βγαλεις μια φωτο,αν εχεις προσβαση στην πλακετα,ισως βοηθησει.

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, funbreaker said:

Καταρχάς δεν βρίσκω κάποιο κατάλληλο subforum για να ποστάρω το θέμα οπότε το έκανα εδώ. Αν υπάρχει κάποιο που δεν το βρήκα ας μεταφερθεί.

Χθες ξαφνικά σταμάτησε να λειτουργεί το στεγνωτήριό μου που είναι το παρακάτω, δίνοντάς μου σφάλμα Ε90.

Bosch WTW85L48SN

E90 error

Έκανα ότι μπορούσα μήπως και το λύσω μόνος μου αλλά δεν βγήκε άκρη οπότε και επικοινώνησα σήμερα με την εξυπηρέτηση και μου είπαν πως μόνο για να έρθει ο τεχνικός θέλει 150 ευρώ και μετά όσο κοστίσει το ανταλλακτικό.

Απ ότι βλέπω online το πιθανότερο πρόβλημα είναι χαλασμένη πλακέτα. 

Έχετε καθόλου εμπειρία από τέτοια; Θα αλλάξει ολόκληρη την πλακέτα ή θα αντικαταστήσει κάποιο της καμμένο εξάρτημα αν γίνεται; Πόσο στοιχίζουν περίπου οι πλακέτες;

Το είχα αγοράσει 3.5 χρόνια πριν γύρω στα 550 ευρώ αλλα απ ότι βλέπω τώρα τα αντίστοιχα μοντέλα κοστίζουν τουλάχιστον 800. To ίδιο το βρίσκω με 900. 

Το ότι θα πάρω καινούριο αν δεν επισκευάζεται αυτό είναι σίγουρο. Έχω συνηθίσει αυτά τα χρόνια. Το ερώτημα είναι αν αξίζει να πάρω απ την αρχή η να μπω στην διαδικασία να έρθει ο τεχνικός.

Αυτό το είδες;

Δημοσ.

150 ευρώ μόνο για να έρθει ο τεχνικός; Καλά που στο είπανε αυτό; Υπάρχουν σίγουρα και πολύ φθηνότερες εταιρείες να ψάξεις για service. Ας πούμε αυτοί που καλούσα εγώ για οικιακές συσκευές ήταν 20-30 ευρώ η επίσκεψη συν ότι κοστίσει μετά το ανταλλακτικό. 

Δημοσ.

Μου είχε χαλάσει το πλυντήριο πριν κάμποσα χρόνια.

Ήρθε τεχνικός, πήρε την πλακέτα, την πήγε σε ηλεκτρονικό ο οποίος την επισκεύασε, ήρθε πάλι ο τεχνικός και την έβαλε.

Κόστος 100€

Το να ζητάει κάποιος 150 μόνο για την επίσκεψη μόνο ως τρολιά το καταλαβαίνω

Δημοσ.
8 hours ago, StamTheMan said:

Μπορεις να πας την πλακετα σε καποιο καλο μαγαζι ηλεκτρονικων.
Μπορει πραγματικα να ειναι  πολυ απλη η ζημια και να καθαρισεις με 10-30 ευρω.

Αν μπορεις να βγαλεις μια φωτο,αν εχεις προσβαση στην πλακετα,ισως βοηθησει.

Δεν μπορώ γιατί δεν είμαι στην Ελλάδα που βγάζεις άκρη με τέτοια πράγματα. Είμαι στην Σκανδιναβία που όλα είναι τυποποιημένα και χρεώνονται.

Και ηλεκτρονικό να βρω θα με γδάρει, που δεν πρόκειται να βρω. Όλα είναι εταιρείες εδώ και λειτουργούν με τυπικότητα και άκρα νομιμότητα.

5 hours ago, mariosnik_ said:

150 ευρώ μόνο για να έρθει ο τεχνικός; Καλά που στο είπανε αυτό; Υπάρχουν σίγουρα και πολύ φθηνότερες εταιρείες να ψάξεις για service. Ας πούμε αυτοί που καλούσα εγώ για οικιακές συσκευές ήταν 20-30 ευρώ η επίσκεψη συν ότι κοστίσει μετά το ανταλλακτικό. 

5 hours ago, cthulhucarbide said:

Μου είχε χαλάσει το πλυντήριο πριν κάμποσα χρόνια.

Ήρθε τεχνικός, πήρε την πλακέτα, την πήγε σε ηλεκτρονικό ο οποίος την επισκεύασε, ήρθε πάλι ο τεχνικός και την έβαλε.

Κόστος 100€

Το να ζητάει κάποιος 150 μόνο για την επίσκεψη μόνο ως τρολιά το καταλαβαίνω

Είναι 150 επειδή είμαι στην Σκανδιναβία. Εν τω μεταξύ σε έναν μήνα επιστρέφω μόνιμα Ελλάδα και σκόπευα να το πάρω μαζί μου το στεγνωτήριο.

8 hours ago, BigBlack said:

Αυτό το είδες;

Αθάνατο, μοναδικό και ανυπέρβλητο insomnia. Είναι απίστευτο αλλά αυτή η μέθοδος δούλεψε.

Όταν πάω να το ενεργοποιήσω ακούγεται τσακ τσακ τσακ, σαν μίζα που στο τέλος αποτυγχάνει και πετάγεται το σφάλμα Ε90. Άμα το βαρέσω όμως παίρνει μπρος.

Αυτός ο ήχος σαν αναπτήρα είχε εμφανιστεί και πριν κανα 6μηνο και μετά από 2-3 τσακ τσακ άναβε. Μετά εξαφανίστηκε και τώρα δεν άναβε καθόλου.

Έχετε ιδέα όμως ποιο είναι το πρόβλημα για να το λύσω; Γιατί το να το βαράω δεν είναι λύση...

• Haha 3
Δημοσ.

Χωρίς να μιλάω με απόλυτη σιγουριά, η ύπαρξη νερού στην εσωτερική κοιλότητα που δείχνει στην αρχή του video υποδηλώνει πως όλο το μηχάνημα έχει υγρασίες, πιθανώς και σε συνδέσεις, σε φίσες, στην πλακέτα. Αν πιάνουν τα χέρια σου λύσε αρχίζοντας από το πάνω καπάκι και στέγνωσε με καθαρό πανί αλλά και με ένα πιστολάκι σε κρύο αέρα ότι μπορείς, ξεκούμπωσε φίσες και στέγνωσέ τις και γενικά ότι βλέπεις που το φτάνεις χωρίς να λύσεις τα πάντα. Φυσικά και αυτό το σημείο που δείχνει στο βίντεο. Και βλέπεις πως θα πάει, έτσι κι αλλιώς το είχες για ξεγραμμένο.

Εννοείται όλα αυτά με τη συσκευή εκτός πρίζας, μην έχουμε άλλα!

1 minute ago, dkstopo said:

παρε τον τεχνικο, και εδω αν έπαιρναν 150 για την διάγνωση δεν θα κάνανε αλμπανιες 

image.png.e275cb3c51ffaf334df854cbc26fb31d.png

Μπα, τα ίδια θα κάνανε...

Δημοσ.
22 minutes ago, BigBlack said:

Χωρίς να μιλάω με απόλυτη σιγουριά, η ύπαρξη νερού στην εσωτερική κοιλότητα που δείχνει στην αρχή του video υποδηλώνει πως όλο το μηχάνημα έχει υγρασίες, πιθανώς και σε συνδέσεις, σε φίσες, στην πλακέτα. Αν πιάνουν τα χέρια σου λύσε αρχίζοντας από το πάνω καπάκι και στέγνωσε με καθαρό πανί αλλά και με ένα πιστολάκι σε κρύο αέρα ότι μπορείς, ξεκούμπωσε φίσες και στέγνωσέ τις και γενικά ότι βλέπεις που το φτάνεις χωρίς να λύσεις τα πάντα. Φυσικά και αυτό το σημείο που δείχνει στο βίντεο. Και βλέπεις πως θα πάει, έτσι κι αλλιώς το είχες για ξεγραμμένο.

Εννοείται όλα αυτά με τη συσκευή εκτός πρίζας, μην έχουμε άλλα!

Μπα, τα ίδια θα κάνανε...

Δεν είναι το δικό μου στεγνωτηριο στο βίντεο...

Δεν έχει νερά σε μένα.

Παιδιά πως είναι δυνατόν έναν πρόβλημα της πλακέτας να επιδιορθώνεται έστω και προσωρινά με χτύπημα;

Μήπως είναι επικίνδυνο να το ενεργοποιώ με αυτό τον τρόπο αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην πλακέτα;

Δημοσ.
7 minutes ago, funbreaker said:

Δεν είναι το δικό μου στεγνωτηριο στο βίντεο...

Δεν έχει νερά σε μένα.

Το πιθανότερο είναι πως έχει αλλά δεν έχεις πρόσβαση να τα δεις επειδή είναι κλειστός ο χώρος του συμπιεστή.

Δημοσ.
3 minutes ago, BigBlack said:

Το πιθανότερο είναι πως έχει αλλά δεν έχεις πρόσβαση να τα δεις επειδή είναι κλειστός ο χώρος του συμπιεστή.

Άρα λες πως δεν ξεκινάει επειδή υπάρχει υγρασία σε συνδέσεις της πλακέτας; Και με το χτύπημα τί γίνεται;

Δεν μου είναι και πολύ εύκολο να το ανοίξω στον χώρο που βρίσκεται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, funbreaker said:

Άρα λες πως δεν ξεκινάει επειδή υπάρχει υγρασία σε συνδέσεις της πλακέτας; Και με το χτύπημα τί γίνεται;

Δεν μου είναι και πολύ εύκολο να το ανοίξω στον χώρο που βρίσκεται.

Υποθέσεις κάνω με βάση ελλειπέστατα δεδομένα. Υγρασία, άλατα, κακές επαφές...Αν δεν σου κοστίζει τίποτα να το φέρεις Ελλάδα, φερτο και το ψάχνεις εδώ.

Στο μεταξύ, κοπάνα το κι όσο αντεξει. Εγω παντως θα το κατσαβίδιαζα.

Επικίνδυνο δε βλέπω με ποιό τρόπο.

Επεξ/σία από BigBlack
Δημοσ.

Τί να σου πω, όπως νομίζεις. Εγώ θα το λειτουργούσα (αφού το κατσαβίδιαζα πρώτα), γι'αυτό έχουμε τα ρελέ στους ηλεκτρολογικούς πίνακες.

Ενημερωτικά ένα αντίστοιχο καινούργιο στην ελλάδα έχει 500 ευρώ, με άλλα 63 παίρνεις επέκταση εγγύησης στα 5 χρόνια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...