Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

θέλω να αντικαταστήσω τον ssd που έχω τα windows (980 pro) με άλλον (990 pro) και δεν θέλω να κάνω φορμάτ. Δεν έχω ελεύθερη άλλη m2 θύρα στην μητρική.

Σκέφτομαι να πάρω μια ssd εξωτερική θήκη, να βάλω εκεί τον νέο ssd και μέσω του Samsung Magician (data migration), να κάνω κλώνο τον δίσκο. Μετά να τον κάνω αλλαγή.

Επειδή πάντα έκανα φορμάτ σε παρόμοιες περιπτώσεις, καλά το σκέφτομαι με την θήκη;

• Λύση
Δημοσ.
1 ώρα πριν, camel555 είπε

Καλημέρα,

θέλω να αντικαταστήσω τον ssd που έχω τα windows (980 pro) με άλλον (990 pro) και δεν θέλω να κάνω φορμάτ. Δεν έχω ελεύθερη άλλη m2 θύρα στην μητρική.

Σκέφτομαι να πάρω μια ssd εξωτερική θήκη, να βάλω εκεί τον νέο ssd και μέσω του Samsung Magician (data migration), να κάνω κλώνο τον δίσκο. Μετά να τον κάνω αλλαγή.

Επειδή πάντα έκανα φορμάτ σε παρόμοιες περιπτώσεις, καλά το σκέφτομαι με την θήκη;

Είναι ένας τρόπος.  Υπάρχει και ο άλλος τρόπος με image του σκληρού σε έναν εξωτερικό σκληρό και απο εκεί restore στον καινούργιο. 

Με αυτό τον τρόπο θα εξοικειωθείς και  με την διαδικασία του backup συστήματος ώστε στο μέλλον να μην έχεις τρεχάματα και κλάματα με χαμένα αρχεία κτλ.

• Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, atheatos είπε

Είναι ένας τρόπος.  Υπάρχει και ο άλλος τρόπος με image του σκληρού σε έναν εξωτερικό σκληρό και απο εκεί restore στον καινούργιο. 

Με αυτό τον τρόπο θα εξοικειωθείς και  με την διαδικασία του backup συστήματος ώστε στο μέλλον να μην έχεις τρεχάματα και κλάματα με χαμένα αρχεία κτλ.

Σε ευχαριστώ πολύ. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που προτείνεις για image?

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, camel555 είπε

Σε ευχαριστώ πολύ. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που προτείνεις για image?

Υπάρχουν backup προγράμματα όπως της Aomei, της EaseUS ,veeam ,diskgenius κ.α που είναι και δωρεάν κάποιες εκδόσεις τους  , ωστε να πάρεις image το partition ή όλο τον σκληρό σε image και μετά να κανείς restore με την χρήση εξωτερικού bootable stick που φτιάχνεις μέσα από την εφαρμογή.

Εγω προσωπικά σε αρχάριους συνιστώ την free έκδοση του EaseUS που είναι απλή και ασφαλής στην δημιουργία image. Δες στο interent για free EaseUS backup.

• Like 1
Δημοσ.

πρόσφατα χρησιμοποίησα το Easeus που ανέφερε ο συνφορουμητης σε προηγούμενο μήνυμα, με εξωτερικη θήκη και έκανε τον κλώνο σε μερικά λεπτά,

μετά έβαλα το νέο δίσκο στο λαπτοπ και δούλεψε κατευθείαν  

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...