toykaki Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Δημοσ. 28 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Καλημέρα, Εβαλα λεβητα αερίου το οποιο ακομη δεν εχω συνδεση το ζεστο νερο χρήσης,ηθελα να ρωτησω εχω θερμοσιφωνα ο οποιος λειτουργει με ρευμα και με καλοριφερ,αφηνω π.χ ολη νυχτα το καλοριφερ 21 βαθμους και η θερμοκρασια καλοριφερ (νερο) την εχω 67 αλλα ο θερμοσιφωνας δεν ζεσταίνεται τι μπορει να φταιει??ο θερμοσιφωνας ειναι δαπεδου, ο nobel glass n80 αλλαχτηκε πριν 4 χρονια,υπάρχει περιπτωση να εχει μπει αναποδα η εισαγωγη με την εξαγωγη απο τα καλοριφερ? Δηλαδη στην εικονα που επισυναπτω εχει συνδεθει το νερο απο το καλοριφερ,υπαρχει περιπτωση να συνδεθηκαν αναποδα??οταν αναβω το ρευμα εχω κανοξικα καυτο Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου από toykaki
chios Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Είσαι σίγουρος ότι ο θερμοσίφωνας που έχεις είναι συνδεμένος με καλοριφέρ;; Βγάλε μία φωτογραφία. Επίσης αυτά που δείχνεις μπλε κόκκινο εκεί συνδέεται το νερό από την παροχή. 1
meletis_m Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Στις 28/1/2025 στις 7:31 ΠΜ, toykaki είπε Καλημέρα, Εβαλα λεβητα αερίου το οποιο ακομη δεν εχω συνδεση το ζεστο νερο χρήσης,ηθελα να ρωτησω εχω θερμοσιφωνα ο οποιος λειτουργει με ρευμα και με καλοριφερ,αφηνω π.χ ολη νυχτα το καλοριφερ 21 βαθμους και η θερμοκρασια καλοριφερ (νερο) την εχω 67 αλλα ο θερμοσιφωνας δεν ζεσταίνεται τι μπορει να φταιει??ο θερμοσιφωνας ειναι δαπεδου, ο nobel glass n80 αλλαχτηκε πριν 4 χρονια,υπάρχει περιπτωση να εχει μπει αναποδα η εισαγωγη με την εξαγωγη απο τα καλοριφερ? Δηλαδη στην εικονα που επισυναπτω εχει συνδεθει το νερο απο το καλοριφερ,υπαρχει περιπτωση να συνδεθηκαν αναποδα??οταν αναβω το ρευμα εχω κανοξικα καυτο Ο λέβητας αερίου δε έχει επιλογή με τον εναλλάκτη για ΖΝΧ ; Ποιο μοντέλο έχεις ; Επιπλέον o θερμοσίφωνας έχει τη επιλογή για ζεστό νερό από καλοριφέρ ;
toykaki Δημοσ. Παρασκευή στις 06:56 πμ Μέλος Δημοσ. Παρασκευή στις 06:56 πμ Το ζεστο νερο χρησης δεν τον συνδεσα θα το κανω το καλοκαιρι,οταν αναβω τα καλοριφερ θα επρεπε αυτοματα να ζεστενει και ο θερμοσιφωνας,στην ουσια απο το κολεκτερ του καλοριφερ πανε 2 σωληνες στο θερμοσιφωνα,υπαρχει περιπτωση να εχουν συνδεθει αναποδα?π.χ αυτη που παει στο ζεστο του θερμοσιφωνα να εχει συνδεθει στο μπλε κρυο δλδ και να κυκλοφορεί συνεχεια τα νερα?(λεω εγω τωρα) εχουν 2 βανες αυτες οι σωληνες πριν πανε στο θερμοσιφωνα
toykaki Δημοσ. Παρασκευή στις 08:05 πμ Μέλος Δημοσ. Παρασκευή στις 08:05 πμ Στις 5/2/2025 στις 7:28 ΜΜ, chios είπε Είσαι σίγουρος ότι ο θερμοσίφωνας που έχεις είναι συνδεμένος με καλοριφέρ;; Βγάλε μία φωτογραφία. Επίσης αυτά που δείχνεις μπλε κόκκινο εκεί συνδέεται το νερό από την παροχή. Ναι ειναι συνδεμενος,αλλαχτηκε διοτι τρυπησε ο προηγουμενος,θα προσπαθησω να βγαλω φωτο το βραδυ γιατι ειναι στο παταρι,με το προηγουμενο δεν ειχα θεμα και για αυτο ρωταω απο το κολεκτερ ερχονται δυο σωληνες,μοιπως μπηκαν αναποδα στο boiler?
chios Δημοσ. Παρασκευή στις 09:33 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 09:33 πμ Όταν δουλεύει το καλοριφέρ ανέβα στο πατάρι και πιάσε την σωλήνα που πάει στο κόκκινο και το μπλέ, να δεις αν είναι ζεστές.
giannnis122 Δημοσ. Παρασκευή στις 04:00 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 04:00 μμ Μήπως θέλει εξαέρωση ( με κάποιο τρόπο), έχει εγκλωβισμένο αέρα και δεν κυκλοφορεί το νερό του λέβητα ή κάτι είναι κλειστό προς το μποιλερ
toykaki Δημοσ. Παρασκευή στις 05:28 μμ Μέλος Δημοσ. Παρασκευή στις 05:28 μμ 7 ώρες πριν, chios είπε Όταν δουλεύει το καλοριφέρ ανέβα στο πατάρι και πιάσε την σωλήνα που πάει στο κόκκινο και το μπλέ, να δεις αν είναι ζεστές. Δεν ειναι καυτες,αλλα ειναι ζεστες 6 λεπτά πριν, toykaki είπε Δεν ειναι καυτες,αλλα ειναι ζεστες
toykaki Δημοσ. Παρασκευή στις 06:28 μμ Μέλος Δημοσ. Παρασκευή στις 06:28 μμ (επεξεργασμένο) Και ρωταω εαν μπηκαν αναποδα απο το καλοριφερ στο boiler?η δεν εχει σημασια?? Επεξ/σία Παρασκευή στις 06:54 μμ από toykaki
giannnis122 Δημοσ. Παρασκευή στις 08:08 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 08:08 μμ Μήπως έχει εγκλωβισμένο αέρα εδώ και δεν κυκλοφορεί σωστά το νερό; Βλέπω τα εξαεριστικα είναι πιο χαμηλά
chios Δημοσ. Παρασκευή στις 08:18 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 08:18 μμ 7 λεπτά πριν, giannnis122 είπε Μήπως έχει εγκλωβισμένο αέρα εδώ και δεν κυκλοφορεί σωστά το νερό; Βλέπω τα εξαεριστικα είναι πιο χαμηλά Κατά 99% αυτό είναι, όποιος έβαλε εκεί τα εξαεριστικα ήταν μεγάλος επιστήμονας, πάνω στον θερμοσίφωνα έπρεπε να μπούνε. Επίσης δες και την πίεση στο δοχείο διαστολής.
toykaki Δημοσ. Παρασκευή στις 09:56 μμ Μέλος Δημοσ. Παρασκευή στις 09:56 μμ (επεξεργασμένο) Η πιεση εγινε συντηρηση και το ειδε ,τωρα οσο αφορα την εξαερωση μπορει να γινει με καποιο τροπο οπως ειναι τωρα?η αληθεια ειναι οτι εγω αργοτερα εβαλα το θερμοσιφωνα σε παλετα,οπου σημαινει οτι παλαια ηταν πιο κατω. το να εχουν μπει αναποδα δεν εχει σχεση?δηλαδη η εισαγωγη να μπηκε στην αλλη μερια Εννοω αυτο που εβαλα τωρα στην εικονα,υπαρχει περιπτωση να επρεπε να μπουν αντίστροφα? Επισης τα εξαεριστικα τα εχω βιδωμενα φουλ απο επανω,μήπως ειναι λαθος μου?? Επεξ/σία Παρασκευή στις 10:06 μμ από toykaki
hp8 Δημοσ. Σάββατο στις 09:09 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:09 πμ (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, toykaki είπε Επισης τα εξαεριστικα τα εχω βιδωμενα φουλ απο επανω,μήπως ειναι λαθος μου?? Ο λαλίστατος άλλα λέει στο βίντεο Έχω βάλει το ίδιο ηλεκτρομποιλερ στο χωριό Στη κόκκινη ετικέτα της σωλήνας του εναλλάκτη πάει η προσαγωγή που λέβητα (η σωλήνα που έρχεται το το ζεστό νερό ) και στην μπλε ετικέτα της σωλήνας του εναλλάκτη (η σωλήνα που επιστρέφει το νερό στο λέβητα ) Κανονικά τα αυτόματα εξαεριστικα θα έπρεπε να προεκtινονται πάνω από την είσοδο - έξοδο του εναλλάκτη (δηλ βάζεις ταφ στα σημεία που έχεις κυκλώσει και στην πάνω μεριά μπαίνει το εξαεριστικο Spoiler Δες το βίντεο του λαλίστατου για το πως και το γιατί https://youtu.be/sMDuCrDfcs8?si=Co5WiRlEbqV7DAKo&t=360 Επεξ/σία Σάββατο στις 09:22 πμ από hp8
toykaki Δημοσ. Σάββατο στις 10:27 πμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 10:27 πμ (επεξεργασμένο) Καλησπέρα,σηκωσα τις σωληνες με το εξαεριστικο πιο πανω αφου τις ξεβιδσα απο την βαση εκανα εξαερωση (εβγαλε αερα) και τις ξαναεβαλα κατω,θα ειναι οκ μεχρι την επομενη εξαερωση?η πρεπει να ειναι μονιμα επανω?σε 10 λεπτα ζέστανε το νερο Επεξ/σία Σάββατο στις 10:32 πμ από toykaki 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα