Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στο forum,

Έχω το pc της υπογραφής μου.

Επειδή τείνω να ζοριζομαι με τα 12gb vram της 3060 είπα να δοκιμάσω να δουλέψω και την igpu.

Spoiler

Αρχικά να πω πως μπήκα σε safe mode και έτρεξα ddu και αφαίρεσα όλους τους παλιούς drivers των gpu

Πρακτικά η igpu(εκεί έχω συνδέσει τις 2 οθόνες μου -4κ + 2κ) αναλαμβάνει όλα τα "σκάρτα"->win desktop/browser/YouTube κοκ και η 3060 δουλεύει μόνο για davinci/Photoshop/Lightroom.

Οπότε υπολογίζω να γλιτώνω ~2gb vram έτσι(τόσο ~δείχνει o task manager ότι χρησιμοποιεί η igpu για τις παραπάνω εργασίες που ανέφερα).

Εάν και το τρέχω έτσι μια ~βδομαδα -πιστευω πως πάει κάπως καλύτερα στο davinci-(εδώ να πω ότι δεν είμαι απόλυτα σίγουρος γιατί πρόσφατα αγόρασα το davinci studio οπότε δουλεύω και άλλα "εργαλεία" σε σχέση με παλιοτερα που είχα το free).

Επιπλέον να σημειώσω ότι πέρασα και την τελευταία του έκδοση πριν 2 μέρες (19.1.3).

Γιατί τα λέω όλα τα παραπάνω?

Σήμερα έφαγα την πρώτη μπλε οθόνη στους 14 μήνες που έχω το pc ενώ δούλευα το davinci.

Τυχαίο?Μοιραίο?

Spoiler

-Εχω την εντυπωση πως πιθανών να φταίνε οι drivers της igpu(δεν έχω catalyst και το αντιστοιχο της Nvidia/μόνο τους τελευταίους studio drivers )

Δουλεύει κανείς άλλος με αυτόν τον τρόπο τις GPU του?Έχει παρατηρήσει τίποτα αντίστοιχο?

Επεξ/σία από @topos
  • Έγινε αλλαγή τίτλου σε Discrete gpu + igpu(και πρώτη blue screen)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...