Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Το βαφτηστήρι μου, άρχισε να μου λέει ότι κοιτάει την RX 6600 και καταλαβαίνετε τί σημαίνει αυτό...

Τώρα έχει:

Κουτί Aerocool V3X

ASRock AB350M Pro4

Ryzen 5 1400

Δίσκο Samsung 980 M2

Μνήμες 2x 8GB Aegis

Κάρτα Rx 570

Οθόνη μια LG 1080 27άρα τηλεόραση.

Από παιχνίδια δεν ξέρω, αλλά με τα παραπάνω καταλαβαίνετε ποια όρια θέλει να ξεπεράσει. Το θέμα είναι ότι με την 6600 θα δει σοβαρή διαφορά, με μια λογική για φουλ αναβάθμιση αργότερα ή αφού θέλουμε να αλλάξουμε και κουτί,  θα άξιζε να πάμε τώρα σε κάτι με μητρική, επεξεργαστή και κάρτα; Αν είναι το δεύτερο, να του κρατήσει και λίγο, ίσως θα μπορούσαμε να πάμε στα 500+- ευρώ.

Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη, και ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Μπορεί να κάνει σημαντική αναβάθμιση αλλάζοντας cpu και μετά κάρτα γραφικών.

Ο 1400 είναι πολύ πίσω για παιχνίδια, ακόμη κι αν αλλάξει κάρτα δε θα έχει τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Ένας πιο σύγχρονος r5 θα ήταν ιδανικός για αυτή τη μητρική και για το τι ζητά το βαπτιστήρι.

ο 5600 έπαιξε για αρκετό καιρό με τιμή κοντά στα 90€, θα έλεγα απόλυτο vfm. Σε σημερινές τιμές και πάλι κοντά στο 100ρικο είναι τίμια επιλογή.

Αν αξίζει ή όχι συνολική αναβάθμιση συστήματος είναι άλλη και μεγάλη κουβέντα.

Για το budget που διαθέτετε θα έλεγα καλύτερα επιμέρους αναβαθμίσεις στο υπάρχον. Έτσι κι αλλιώς δε θα μπορούσατε να δείτε κάτι πέραν του am4 (λόγω budget επαναλαμβάνω)

• Like 5
Δημοσ.

Κι εγω αυτα θα εβαζα 5600 και 6600, αντε αν με επερνε οικονομικα κι αλλες δυο ιδιες μνημες, ωστε να παω στα 32gb. Mια χαρα θα καλυψουν το παιδι. Κουτι οχι δεν θα το αλλαζα, ανετα εξυπηρετει αυτα που εχει μεσα, αλλα και εμφανισημο το βρισκω. Παρτε του καλυτερα κανα πληκτρολογιο/ποντικι (οικονομικα)  με φωτακια, εφφεδακια κτλ να τα ευχαριστηθει το παιδι. Να χαιρεσαι και να καμαρωνεις το βαφτιστηρι, νουνε.

• Like 2
Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδια. Απλά να σας διευκρινίσω ότι μπάτζετ δεν υπάρχει. Το μπάτζετ ορίζεται από το αποτέλεσμα. Δηλαδή υπολόγισα ότι αφού δεν θα γίνει σοβαρή αναβάθμιση, ένα 500άρικο ίσως δώσει καιρό μπροστά στον μικρό, είτε είναι μόνο κάρτα, είτε με επεξεργαστή, είτε και κάτι άλλο.. Αν πχ υπάρχει μια καλύτερη κάρτα με 5600x και τον πάει καιρό μέχρι να πάει στην επόμενη γενιά, τότε το ακούω. Αν μιλάμε όμως για 10% διαφορά και ίδιο χρόνο στο μέλλον, υποθέτω δεν υπάρχει λόγος. Γιατί δεν βλέπω και καμιά "ευκαιρία" τώρα.  Ευχαριστώ ξανά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

RX 6600 και ίσως καλύτερη κάρτα διαβάζω. Ποιο είναι (ακριβώς) το τροφοδοτικό και μήπως έχει την ηλικία της B350M pro4 και του Ryzen 5 1400 (από το 2018 π.χ.); Επίσης οι 2x8GB Aegis σε τι ταχύτητα είναι; (Συνήθως στις πρώτες γενιές Ryzen βάζανε κάτι 2666Mhz!)

Κατά τα άλλα συμφωνώ πως η RX6600 θα θέλει και άλλο επεξεργαστή για να δώσει τα μέγιστα.

Υ.Γ.  Ίσως η καλύτερη επιλογή είναι η RX6600 λόγω budget. Για καλύτερες επιδόσεις θα δώσεις αρκετά παραπάνω.

Επεξ/σία από TopCLR
Δημοσ.

Δεν ασχολήθηκα με τροφοδοτικό, γιατί ήδη έχω πει να πάρω το 750 shift, και το τροφοδοτικό δεν το θεωρώ μέρος της "αναβάθμισης", είναι πολύ σοβαρό για να κοιτάω vfm. Απλά γιαυτό κοίταγα και κουτί πχ, για να δώ πώς θα ταιριάξει κλπ. Τώρα για τις μνήμες... Δεν ξέρω. Δεν έχω βγάλει άκρη με μνήμες, εδώ και 25 χρόνια (αλλά εγώ δεν έπαιξα ποτέ παιχνίδια). Απλά υπέθεσα ότι 16 είναι αρκετά αν δεν αλλάξει μητρική, αφού δεν είχε πρόβλημα μέχρι τώρα, γιατί λέει "μέχρι 3000".... Γιαυτό ανέφερα τις ραμ, αλλλαγή μητρικής κλπ, μήπως υπάρχει μπούσουλας εμπειρίας απόξω απόξω... Δεν έχω ιδέα. Υποθέτω ότι πάμε για 6600+5600 και βλέπουμε.

Δημοσ.

Το τροφοδοτικό Shift που θέλεις να πάρεις βγάζει τα καλώδια στο πλαϊνό. Το κουτί σου που είναι "παλιάς σχολής" και έχει την θέση του τροφοδοτικού επάνω, δεν είναι συμβατό με το Shift.

Εφόσον οι μνήμες σου είναι 3000Mhz (δεν κοίταξα το link προηγουμένως), κανένα πρόβλημα. Ενεργοποιείς το XMP από το BIOS και τέλος. Τα 16GB δεν "τελείωσαν" ακόμα για το gaming. Ναι, υπάρχουν κάποια παιχνίδια που σε κάποιες περιπτώσεις θέλουν κάτι παραπάνω. Απλώς, αν υπάρχει budget και εφόσον οι DDR4 είναι φθηνές, με ~60€ παίρνεις 32GB 3200Mhz (τα 3200Mhz είναι περιορισμός της μητρικής). Πάντως με αυτήν την ανάλυση οθόνης (1080p) και την ισχύ στα γραφικά της RX6600, δεν νομίζω να χρειαστείς τα 32GB.

Γνώμη μου, βάλε επεξεργαστή 5600 (ή στην χειρότερη 5500), ένα ποιοτικό τροφοδοτικό 650W (πάνω-κάτω) και τουλάχιστον την RX6600. Η αλλαγή της μητρικής ας μείνει για την ολική αναβάθμιση (κάτι που δεν επιτρέπει το παρόν budget). Δεν αξίζει να ξοδευτείς για άλλη AM4 μητρική

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...