Choronzoon Δημοσ. Τρίτη στις 07:18 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 07:18 πμ 9 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε Αν μπορούσες να πουλήσεις μεταβιβάσεις Digital Game από τον λογαριασμό σου σε κάποιον άλλον δεν θα αγοράσεις δισκάκι. Δ με ενδιαφέρει να πουλήσω τίποτα , τα αγοράζω για τη συλλογή μου . Επίσης θέλω να έχω όλα μου τα παιχνίδια διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή και οχι να μπαίνω στη διαδικασία να κατεβάσω κάτι αν θέλω να το παίξω .
lost2 Δημοσ. Τρίτη στις 08:35 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 08:35 πμ (επεξεργασμένο) Δηλαδή ένα άρθρο μας λέει ότι ένα υλικά (dvd) του ο οποίος ο χρόνος ζωής είναι από 100 έως και 200 χρόνια (μπορεί και παραπάνω) αν έχει σωστή αποθήκευση και χρήση , είναι ξεπερασμένο μέσο αποθήκευσης και θα αντικατασταθεί απο τα υπόλοιπα μέσα (HDD,ssd κλπ) τα οποία με μια απλή αύξηση τάσης τα παίρνεις στο χέρι και κλαίς τα δεδομένα σου, μάλιστα και όλα αυτά σε μια τεχνολογική σελίδα. Κάτι πάει λάθος τελευταία εδώ μέσα με τα θέματα.... ή μου φαίνεται; Υ.Γ. αν δεν έχει καταλάβει ο αρθρογράφος και το cloud σε φυσικό μέσο κάνει αποθήκευση δεδομένων (όχι στα σύννεφα), το επισημαίνω γιατί γράφει ότι έρχεται το τέλος των φυσικών μέσων αποθήκευσης. Επεξ/σία Τρίτη στις 08:37 πμ από lost2 4
evark Δημοσ. Τρίτη στις 09:49 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:49 πμ Κάθε μέσο, έχει χρήση στην εφαρμογή που απευθύνεται. Φυσικά και θα συνεχίσουν και τα CD/DVD/BR, απλά η γενική χρήση τους μειώνεται δραματικά από ανταγωνιστικά μέσα, οπότε παράγονται λιγότερα. Υπάρχει περίπτωση να υπάρξει μέσο που να αντικαταστήσει τα CDR-Gold της MITSUI σε ποιότητα? τι να το κάνεις όμως, μπορεί να αντέχουν 100/200 χρόνια όμως θα αντέξουν οι συσκευές τοσο? θα υπάρχουν συσκευές τότε?
xaerialtwistx Δημοσ. Τρίτη στις 10:04 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:04 πμ 16 ώρες πριν, Hacker?pcs είπε Αδιάφορο, δεν ήταν και γενικά ποτέ η Sony πρώτο όνομα στα εγγράψιμα οπτικά μέσα, τα πρωτεία κρατούσε και κρατάει η Verbatim https://en.wikipedia.org/wiki/Taiyo_Yuden
Arkin Δημοσ. Τρίτη στις 10:25 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:25 πμ Πρέπει να έχω να γράψω CD dvd πάνω από 15 χρόνια. Μέχρι 2008 κάτι γινόταν έπειτα με τον πρώτο εξωτερικό σκληρό δεν ξανά ασχολήθηκα. Απορώ που ακόμα υπάρχει κόσμος που ασχολείται. Αντί να πάρει 2 μεγάλους 8tb σκληρούς να περάσει ότι θέλει μέσα και στους 2 να βάλει τον ένα σε safe μέρος και τον άλλο για καθημερινή χρήση. Τι dvd και ιστορίες με αρκούδες το 2025. Επίσης για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια και άμεση πρόσβαση google cloud 2tb 90 ευρώ το χρόνο και τέλος αν έχετε πολύ προσωπικά αρχεία κάντε τα encrypt ξέροντας μόνο εσείς το Pass code και τέλος και εδώ. 1
apikoulas Δημοσ. Τρίτη στις 11:38 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:38 πμ 17 ώρες πριν, MitsosMitsaras είπε Verbatim και ξερό ψωμί... Ακόμα και δισκέτες στην Amiga τέτοιες έπαιρνα. Έχω γραμμένο DVD-R από το 2010 και σε πρόσφατο έλεγχο που έκανα, το recorder το διάβαζε κανονικότατα! Επίσης πολύ καλά λόγια έχω ακούσει για τα Taiyo Yuden, άσχετα αν δεν έτυχε να τα δοκιμάσω! Εγώ με Verbatim είχα φάει τεράστια φόλα, τη θυμάμαι ακόμα: μια ολόκληρη φουρνιά CD ξεφλουδίσε και καταστράφηκε, χωρίς λόγο, μετά από κάνα χρόνο που έγραψα. Έχασα πολλά δεδομένα που δεν είχα άλλου... Όλα τα άλλα CD τα έχω ακόμα και παίζουν... Από τότε δε ξανά ακούμπησα την μάρκα σε οπτικα, μέχρι που πήρα ένα στικάκι... Μαντεψτε τι έγινε... Δε διαβαζόταν... Από τότε, πότε ξανά βερμπατιμ για μένα. Πάντως άμα γίνει καμία ηλεκτρονική καταιγίδα, μόνο τα CD θα επιβιώσουν...
transparent Δημοσ. Τρίτη στις 11:42 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:42 πμ 4 hours ago, Choronzoon said: Δ με ενδιαφέρει να πουλήσω τίποτα , τα αγοράζω για τη συλλογή μου . Επίσης θέλω να έχω όλα μου τα παιχνίδια διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή και οχι να μπαίνω στη διαδικασία να κατεβάσω κάτι αν θέλω να το παίξω . Σωστό, ωστόσο κάθε φορά που το εγκαθιστάς, κατεβάζει updates, οπότε περίπου μία ή άλλη είναι η φάση. Συμφωνώ πως αν μπορούσαν να μεταπωληθούν τα digital παιχνίδια θα ήταν προτιμότερο και η αγορά μεταπώλησης παγκόσμια
Choronzoon Δημοσ. Τρίτη στις 12:17 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:17 μμ (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, transparent είπε Σωστό, ωστόσο κάθε φορά που το εγκαθιστάς, κατεβάζει updates, οπότε περίπου μία ή άλλη είναι η φάση. Συμφωνώ πως αν μπορούσαν να μεταπωληθούν τα digital παιχνίδια θα ήταν προτιμότερο και η αγορά μεταπώλησης παγκόσμια Δεν είναι απαραίτητο να κατεβάσεις updates όχι . Ότι έχω σε φυσική μορφή από Wii , Wii u 3ds ps3 δεν θέλει τίποτα . Στο switch θελει λίγο προσοχή αλλά μπορώ να σου πω ότι το 95% αυτών που έχω παίζει έτσι όπως είναι . Το πρόβλημα σε μεγάλο βαθμό ξεκίνησε με τις κονσόλες της παρούσας γενιάς και ειδικά με την ms που τα πάντα θέλουν download . Tα digital συμφωνώ ότι θα έπρεπε να έχουν μεταπώληση αλλά αυτό είναι αδύνατο καθώς πρακτικά αγοράζεις ένα licence . Αν δεις πάντως και στο ίντερνετ ,το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και καιρό γιαυτο αρκετοί που θέλουν παιχνίδια σε φυσική μορφή λένε ότι μάλλον αυτή είναι η τελευταία γενιά κονσολών που θα ασχοληθούν . Βέβαια μιλάμε για μειοψηφία . Η κίνηση της Σόνυ βέβαια δεν αφορά μόνο τα γκειμς αλλά και ταινίες Επεξ/σία Τρίτη στις 12:23 μμ από Choronzoon
oldnew Δημοσ. Τρίτη στις 01:11 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 01:11 μμ (επεξεργασμένο) Μου έχει μεινει καμια 50ρια dvd recorable αχρησιμοποιητα, οποιος τα θέλει τα χαρίζω.. Οι δίσκοι πλέον είναι για παλαιοημερολογητες. Ποιος ο λόγος να μπεις στη διαδικασία να "κάψεις" cd/dvd/blurey όταν θα φας πόσο χρόνο ενώ μπορείς μια χαρα να τα αντιγράψεις ταχύτατα σε ένα σκληρό δίσκο, να τα έχεις ολα συγκέντρωμενα και πάμφθηνα. Ακομα και για λόγους διατήρησης στο χρόνο κρατάς και ενα backup ενα αλλο σκληρό που δεν χρησιμοποιείς ποτε. Καποια πράγματα απλα κάνανε τον κύκλο τους, τίποτα δεν είναι αιώνιο (εκτός απο την ανθρώπινη βλακεια) . Επεξ/σία Τρίτη στις 01:12 μμ από oldnew
mecanomecano Δημοσ. Τρίτη στις 01:35 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 01:35 μμ (επεξεργασμένο) Ενα θεμα με τα cd/dvd/hdd/ssd που έχουμε "στην ακρη" ειναι οτι αμα γινει καμια στραβη-φωτια,πλημμύρα- πανε .Solution---> cloud Επεξ/σία Τρίτη στις 01:35 μμ από mecanomecano
evark Δημοσ. Τρίτη στις 02:15 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 02:15 μμ Η μακροχρόνια αποθήκευση δεδομένων είναι ένα μεγάλο θέμα και δεν υπάρχει η τέλεια λύση. Τα CD/DVD είναι αντικειμενικά μικρά πλέον, αν είναι καλής ποιότητας "Archive" είναι ακριβά και είναι θέμα αν στο μέλλον θα υπάρχει συσκευή λειτουργική να τα διαβάσει. Οι SSD δίσκοι, αλλιώνονται όταν μείνουν αρκετό διάστημα χωρίς ρεύμα σχετικά γρήγορα (~3 χρόνια ανάλογα τον κατασκευαστή), αρα θα πρέπει κατα διαστήματα να τροφοδοτούνται (το ίδιο και τα φλασάκια/κάρτες μνήμης κλπ). Οι μαγνητικοί σκληροί όταν αποθηκεύονται μπορεί να διατηρήσουν τα δεδομένα τους τουλάχιστον 10 χρόνια χωρίς χρήση. Η μόνη πρακτική λύση που υπάρχει σήμερα, για τοπική αποθήκευση είναι η χρήση μαγνητικών σκληρών (offline), τουλάχιστον 2 με αντικατάσταση ανα κάποια χρόνια (πχ 5) του ενός. Τωρα άλλοι τρόποι cloud/nas κλπ μπορούν να είναι συμπληρωματικοί. 1
mariosnik_ Δημοσ. Τρίτη στις 02:17 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 02:17 μμ 39 λεπτά πριν, mecanomecano είπε Ενα θεμα με τα cd/dvd/hdd/ssd που έχουμε "στην ακρη" ειναι οτι αμα γινει καμια στραβη-φωτια,πλημμύρα- πανε .Solution---> cloud Οπως επίσης αυτο που φοβόμουν είναι η διάρρηξη. Μπαίνουν σπίτι και στα κλέβουν όλα. Μπορεί να είναι και encrypted αλλά θα χαθούν. Για χρόνια ήμουν κατά του cloud, αλλα σκέφτομαι ότι μια λύση θα ήταν να τα ανεβάσεις όλα στο cloud μέσα σε ένα αρχείο zip η κατι άλλο με κωδικό, εχεις 100% ασφάλεια. 1
XarisArgy Δημοσ. Τρίτη στις 04:10 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 04:10 μμ (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, Fkortez είπε Σωστά, έχετε παραδώσει τα δικαιώματά σας σε άλλους τομείς, στο digital ownership θα κολλήσουμε; 2025 έχουμε Μια χαρα ειναι το digital ownership, τα subscription services ειναι η μαλακια, μην ειστε ψεκες του ψηφιακου κοσμου. Και στην τελικη αν δεν γουσταρετε συνδεση στο διαδικτυο, ssd και hdd και μπαρκο στις 7 θαλασσες.. απλα τα πραγματα. Κυριολεκτικα το ιδιο πραγμα με τα σιντια ειναι αλλα 200 φορες καλυτερο. 9 ώρες πριν, Choronzoon είπε Δ με ενδιαφέρει να πουλήσω τίποτα , τα αγοράζω για τη συλλογή μου . Επίσης θέλω να έχω όλα μου τα παιχνίδια διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή και οχι να μπαίνω στη διαδικασία να κατεβάσω κάτι αν θέλω να το παίξω . Καλα οταν βρεις δισκο με 80 και 120gb μεσα ελα σφυρα μου, και ελπιζω να μην περιμενεις ενημερωσεις. Btw και με τα CD license αγοραζεις, δεν σου ανηκει το περιεχομενο. Επεξ/σία Τρίτη στις 04:24 μμ από XarisArgy
Choronzoon Δημοσ. Τρίτη στις 05:31 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:31 μμ 1 ώρα πριν, XarisArgy είπε Μια χαρα ειναι το digital ownership, τα subscription services ειναι η μαλακια, μην ειστε ψεκες του ψηφιακου κοσμου. Και στην τελικη αν δεν γουσταρετε συνδεση στο διαδικτυο, ssd και hdd και μπαρκο στις 7 θαλασσες.. απλα τα πραγματα. Κυριολεκτικα το ιδιο πραγμα με τα σιντια ειναι αλλα 200 φορες καλυτερο. Καλα οταν βρεις δισκο με 80 και 120gb μεσα ελα σφυρα μου, και ελπιζω να μην περιμενεις ενημερωσεις. Btw και με τα CD license αγοραζεις, δεν σου ανηκει το περιεχομενο. Δε με ενδιαφέρουν οι ενημερώσεις , συνήθως αγοράζω παιχνίδια που είναι έτοιμα στο τεχνικό κομμάτι εξαρχης , τα υπόλοιπα απλά δε τα αγοράζω όπως κάναμε και παλιά αν θυμάσαι που παιχνίδια με πολλά bug κλπ και καλά να ήταν έπιαναν πάτο εμπορικά . Τώρα για τον δεύτερο κομμάτι που λες απλά βάζεις το παιχνίδι σε παραπάνω από ένα δίσκους . Στα μέσα των 90 ς υπήρχαν παιχνίδια σε 4-5 CD χωρίς σημαντική αύξηση στο κόστος . Το ίδιο κάναν πρόσφατα με το ff 7 αν δε κάνω λάθος . Τα φυσικά μου παιχνίδια μπορώ να τα παίξω χωρίς ίντερνετ και ανεξάρτητα με το αν λειτουργεί το store μιας εταιρίας ή όχι . Τα ψηφιακά όχι . Επίσης στα περί ιδιοκτησίας όταν αγοράζεις κάτι και το έχεις σπίτι σου σε φυσική μορφή σου ανοίκει διότι έχει υλική υπόσταση , τα περί licence κλπ είναι αλλά λόγια να αγαπιόμαστε . 1
XarisArgy Δημοσ. Τρίτη στις 06:00 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:00 μμ 21 λεπτά πριν, Choronzoon είπε Δε με ενδιαφέρουν οι ενημερώσεις , συνήθως αγοράζω παιχνίδια που είναι έτοιμα στο τεχνικό κομμάτι εξαρχης , τα υπόλοιπα απλά δε τα αγοράζω όπως κάναμε και παλιά αν θυμάσαι που παιχνίδια με πολλά bug κλπ και καλά να ήταν έπιαναν πάτο εμπορικά . Τώρα για τον δεύτερο κομμάτι που λες απλά βάζεις το παιχνίδι σε παραπάνω από ένα δίσκους . Στα μέσα των 90 ς υπήρχαν παιχνίδια σε 4-5 CD χωρίς σημαντική αύξηση στο κόστος . Το ίδιο κάναν πρόσφατα με το ff 7 αν δε κάνω λάθος . Τα φυσικά μου παιχνίδια μπορώ να τα παίξω χωρίς ίντερνετ και ανεξάρτητα με το αν λειτουργεί το store μιας εταιρίας ή όχι . Τα ψηφιακά όχι . Επίσης στα περί ιδιοκτησίας όταν αγοράζεις κάτι και το έχεις σπίτι σου σε φυσική μορφή σου ανοίκει διότι έχει υλική υπόσταση , τα περί licence κλπ είναι αλλά λόγια να αγαπιόμαστε . Εκτος και αν παιζεις μονο τιποτα point and click rpg και episodic games δεν προκειται να βρεις game "ετοιμο" εξ αρχης πλεον, ΟΛΑ χρειαζονται καποια updates μετα το release, καθως ΟΛΑ εχουν προβληματα, αλλα μικρα αλλα μεγαλα, αμεσως μετα την κυκλοφορια. Τωρα το να κυκλοφορει game 100+gb σε 5+ δισκους δεν υφισταται εκτος και αν εισαι μαζοχας, σε αυτο το σημειο καλυτερα να τα πουλανε σε σκληρους που ερχονται με το game ετοιμο μεσα. Νομιζω εχεις μεινει λιγο πισω, οσον αφορα το PC τουλαχιστον πλεον υπαρχουν offline modes σε ολες τις μεγαλες πλατφορμες που δεν απαιτουν να εισαι συνδεδεμενος στο ιντερνετ για να παιξεις παιχνιδια που δεν λειτουργουν αποκλειστικα online, και αυτα ειναι μονο multiplayer, δεν υπαρχει single player game την σημερον ημερα που να μην παιζεται offline, με πολυ ελαχιστες εξαιρεσεις στις οποιες συνηθως απλα λειπουν καποια κομματια του παιχνιδιου χωρις συνδεση, αλλα μπορεις ακομα να παιξεις αλλα. Με αυτη τη λογικη δεν υπαρχει διαφορα αναμεσα σε CD και digital form, και τα δυο ακριβως το ιδιο ειναι οσον αφορα την ιδιοκτησια απλα οι δισκοι εχουν μειονεκτηματα σε σχεση με τους σκληρους. Οπως ακριβως σου ανηκει το ενα, σου ανηκει και το αλλο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα