Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Aggelos_26 είπε

Όχι, σύνολο διαθέτω όσα ανέβασα στις φωτογραφίες και ίσως και ένα των 20 δρχ. με τον Δ. Σολωμό να εικονίζεται στην πίσω όψη, κάπου θα το έχασα επειδή τα είχα όλα μαζί. Οκ, δεν έχω ελπίδες άρα.

Γνωρίζεις κάποια καλή; Ευχαριστώ

3 νομίσματα έχεις ;

• Thanks 1
  • Haha 3
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Aggelos_26 είπε

Έχω μερικές δραχμές (όχι σπάνιες που να έχουν αρκετή συλλεκτική αξία ώστε να τις πουλήσω στο Vendora ή κάπου αλλού) και ήθελα να μάθω αν μπορούν να αξιοποιηθούν με κάποιο τρόπο.

Στη τράπεζα που πήγα και ρώτησα σχετικά μου είπαν πως δεν τις δέχονται (δηλαδή να τις πάρουν και να μου δώσουν το αντίτιμο της αξίας τους σε € ) όμως δεδομένου του ότι κατασκευάστηκαν από κάποιο κράμα μετάλλων (νικέλιο, χαλκό, δε ξέρω ακριβώς τι) δεν έχουν καθόλου αξία;

Γεννήθηκα τέλη των '90s και ουσιαστικά δεν έχουν κάποια συναισθηματική αξία για μένα να πεις "εντάξει θα τις κρατήσω για νοσταλγικό vibe" , οι γονείς μου τις κράτησαν όταν πεδάσαμε στην εποχή του ευρώ απλά για να θυμούνται οι ίδιοι πως ήταν το ανταλλακτήριο νόμισμα της παλιάς εποχής (no offense στους μεγαλύτερους ηλικιακά που θα το διαβάσουν αυτό).

Ένας γνωστός μου μου είπε (τώρα δεν ξέρω αν το εννοούσε σοβαρά ή για πλάκα) πως η μόνη πιθανή χρήση τους είναι σε αυτές τις παιχνιδομηχανές (αυτές που υπάρχουν έξω από μερικά περίπτερα -κυρίως στην επαρχία επειδή στις μεγάλες πόλεις δεν τα συναντάς τόσο- που πουλάνε τρελομπαλάκια ή το άλλο που βάζεις ένα κέρμα και διαβάζει την μοίρα σου ή το άλλο με τον σάκο πυγμαχίας που βαράς και γράφει το σκορ της πρόκρουσης ή όλα αυτά που είναι κούνιες με Ντόναλντ Ντακ και κουνιούνται για 1 λεπτό, νομίζω και τα φλιπεράκια -air hockey- ) επειδή μου είπε πως όταν τα κατασκέυασαν αρχικά αυτά τα μηχανήματα είχαμε ακόμα δραχμές (μετά άλλαξαν απλά την περιγραφή, αντί να γράφει π.χ. "βάλε 100 δραχμές για να παίξεις" έγραφε πλέον "βάλε 2€" ) και το καλούπι ας το πω της υποδοχής στις παιχνιδομηχανές έμεινε ίδιο, στο ίδιο μέγεθος των δραχμών. (π.χ. το κέρμα των 100 δραχμών έχει ίδια διάμετρο με αυτη του κέρματος του ενός ευρώ) και δεν έχουν κάποιο λέιζερ μέσα (ή άλλη τεχνολογία για να μετράει αυτόματα αν αυτό που έβαλες αντιστοιχή με αυτό που ζητάει, π.χ. σαν αυτά τα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων μέσα στα λεωφορεία που αναγράφει ότι έβαλες π.χ. 0,50€ και χρειάζεται να βάλεις άλλα 0,20€ για να σου βγάλει το εισιτήριο της μίας δραδρομής).

Ισχύει αυτό;

Από το να μη μπορώ να τα αξιοποιήσω για να αγοράσω κάτι, τουλάχιστον ας πάρω ένα τρελομπαλάκι, καλύτερο το κάποιο profit από no profit at all.

(Το τρελομπαλάκι μετά θα το χαρίσω κάπου, να δωσω χαρά σε κάποιο παιδί, τι να το κάνω εγώ; )

Σκέφτηκα επίσης πως θα αποτελούσε καλή φάρσα, πας π.χ. να πιεις καφέ και δίνεις το ποσό που κοστίζει ο καφές στην σερβιτόρα και μετά της αφήνεις και ένα κατοστάρικο σε δραχμές "αυτά είναι για σένα" και κοιτάς μετά την αντίδρασή της όταν θα κρατήσει τον κέρμα με την μούρη του Μέγα Αλέξανδρου στο χέρι της, σε φάση "τι στο...". :D

Σοβαρά όμως τώρα, έχουν την παραμικρή αξία;

Όσοι είναι πάνω από 35-40 και χρησιμοποιούσαν δραχμές, δεν θα δεχτούν έστω να σου δώσουν ένα πακέτο τσίχλες από το περίπτερο άμα εσύ τους δώσεις κέρμα των 500 δραχμών που στο υποθετικό σενάριο που ήξεραν από κβαντοφυσική και μηχανική και μπορούσαν να κατασκευάσουν μία μηχανή του χρόνου και γύριζαν πίσω στα '90s, αυτό το κέρμα των 500 δραχμών θα τους έφτανε για να περάσουν μία όμορφη βραδιά;

spacer.pngspacer.pngspacer.png

Εγώ τα 20δραχμα τα χρησιμοποιώ στα καροτσάκια των s/m.  Ταιριάζουν μια χαρά.🤣

Άνοιξα και μία τρύπα με τρυπάνι στην άκρη και τα περνάω στο μπρελόκ των κλειδιών.😁

• Haha 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε

Πληροφοριακά να ξέρεις, το πιο ακριβό νόμισμα που μπορεί να ακούσεις για την Ελλάδα, ήταν κάτι χρύσα τετράδραχμα του Όθωνα, εκδόθηκαν πολύ λίγα τεμάχια. Αγγίζουν ένα 500αρι περίπου ευρώ και μπορεί μελλοντικά να πάνε παραπάνω. 

Οκ θα το έχω υπόψιν, αν βρω κάποιο τέτοιο στους πάγκους των πλανόδιων με τσάγκαλα μάγκαλα στις λαϊκές και στα πανηγύρια, θα αδράξω την ευκαιρία.

Αν συμβεί αυτό ποτέ, θα σου δώσω το 10% της αξίας για το tip που μου έδωσες.

• Haha 3
Δημοσ.

Στη θέση σου θα τα χρησιμοποιούσα για μάρκες στα καροτσια των σουπερμάρκετ και θα άφηνα το γυφτάκι να μου πάρει το καρότσι με την ελπίδα να πάρει το νόμισμα 😛

Κατά καιρούς το έχω κάνει μετά από ταξίδι με τουρκικές λίρες και ξένα νομίσματα χωρίς αξία 

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

3 νομίσματα έχεις ;

Φίλε στα '90s ήμουν ακόμα εκτόπλασμα των ghost busters, ούτε καν ιδέα,  τι περίμενες; Θησαυροφυλάκιο με δραχμές Σκρουτζ Μακ Ντακ;

Μόλις τώρα, Morosana είπε

Στη θέση σου θα τα χρησιμοποιούσα για μάρκες στα καροτσια των σουπερμάρκετ και θα άφηνα το γυφτάκι να μου πάρει το καρότσι με την ελπίδα να πάρει το νόμισμα 😛

Κατά καιρούς το έχω κάνει μετά από ταξίδι με τουρκικές λίρες και ξένα νομίσματα χωρίς αξία 

Ε κεγώ κάτι παρόμοιο σκαρφίστηκα με τις παιχνιδομηχανές που πουλάνε τρελομπαλάκια.

Τρελό πρόφιτ οι δραχμές, επενδύστε στις δραχμές και όχι στα κρυπτονομίσματα παιδιά.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Aggelos_26 είπε

Σαφώς αλλά αν παρατηρήσεις μερικοί του έβαλαν καρδούλα (που σημαίνει ότι ενδιαφέρονται, ίσως να κάνουν παζάρια στην συνομιλία τους).

Άρα υπάρχει ενδιαφέρον για σπάνια νομίσματα αλλιώς κανείς δεν θα ασχολούνταν και απλά θα γελούσαν με το ποσό που ζητάει.

Καλά σοβαρά τώρα; Την καρδούλα μπορεί να την έβαλαν από αλλά fake προφίλ. Ενδιαφέρον για σπάνια νομίσματα υπάρχει. Αλλά η τιμή πώλησης θα εξαρτηθεί από την σχέση προσφοράς ζήτησης στους κόλπους του συγκεκριμένου αγοραστικου κοινού, όχι επειδή θα το βάλει ο άλλος 1 εκ ευρώ τιμή πώλησης στο ίντερνετ. Απλά αν η τιμή αντιπροσωπεύει την σχέση αυτή, θα πουληθεί, αν όχι θα μείνει απουλητο. Όσο μάλλον τώρα που ακόμα και παζάρια να μπορούσες να κάνεις, με τόσα λεφτά που το έβαλε ο άλλος, δεν έχω την διάθεση να του το αγοράσω ακόμα κι αν ήμουν ενδιαφερόμενος. Είναι σαν να πας να ανοίξεις δηλαδή μπακάλικο να πουλάς το κρέας 1000 ευρώ το κιλό και το γάλα 100 ευρώ το λίτρο και να λες δέχομαι και παζάρια μπορεί να φτάσει και 1 ευρώ άμα παζαρεψεις. Μακριά από τέτοιους... 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Aggelos_26 είπε

Φίλε στα '90s ήμουν ακόμα εκτόπλασμα των ghost busters, ούτε καν ιδέα,  τι περίμενες; Θησαυροφυλάκιο με δραχμές Σκρουτζ Μακ Ντακ;

Εχεις 3 νομίσματα όλα και όλα;Που ακόμα και στην αλλαγή αξιζαν λιγότερο απο 2€  και νομίζεις ότι έχεις κανά θησαυρό;

Σε όποια εκκλησία να πας όταν διαλέγουν το παγκάρι πιο πολλές δραχμές θα βρεις.

• Like 2
  • Haha 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mariosnik_ είπε

Καλά σοβαρά τώρα; Την καρδούλα μπορεί να την έβαλαν από αλλά fake προφίλ. Ενδιαφέρον για σπάνια νομίσματα υπάρχει. Αλλά η τιμή πώλησης θα εξαρτηθεί από την σχέση προσφοράς ζήτησης στους κόλπους του συγκεκριμένου αγοραστικου κοινού, όχι επειδή θα το βάλει ο άλλος 1 εκ ευρώ τιμή πώλησης στο ίντερνετ. Απλά αν η τιμή αντιπροσωπεύει την σχέση αυτή, θα πουληθεί, αν όχι θα μείνει απουλητο. Όσο μάλλον τώρα που ακόμα και παζάρια να μπορούσες να κάνεις, με τόσα λεφτά που το έβαλε ο άλλος, δεν έχω την διάθεση να του το αγοράσω ακόμα κι αν ήμουν ενδιαφερόμενος. Είναι σαν να πας να ανοίξεις δηλαδή μπακάλικο να πουλάς το κρέας 1000 ευρώ το κιλό και το γάλα 100 ευρώ το λίτρο και να λες δέχομαι και παζάρια μπορεί να φτάσει και 1 ευρώ άμα παζαρεψεις. Μακριά από τέτοιους... 

Ναι ισχύει αυτό.

https://vendora.gr/items/pw8ny2/efimerida-ethniki-floga-1945-47-spanio-istoriko-archio-napoleon-zerva-edes.html

Εδώ άλλος πουλάει μία εφημερίδα 4,800€ που με τα ίδια λεφτά αγοράζω εκτυπωτή, μελάνι, υπολογιστή και γραφομηχανή να του γράψω όσες εφημερίδες θέλει.

Θα του έγραφα και με bold γράμματα και σικάτη γραμματοσειρά να γούσταρε, αμ δε.

2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Εχεις 3 νομίσματα όλα και όλα;Που ακόμα και στην αλλαγή αξιζαν λιγότερο απο 2€  και νομίζεις ότι έχεις κανά θησαυρό;

Σε όποια εκκλησία να πας όταν διαλέγουν το παγκάρι πιο πολλές δραχμές θα βρεις.

Ποτέ δεν έγραψα ότι νομίζω κάτι τέτοιο. Νομίζω ήταν σαφές από τις πρώτες 10 λέξεις πως αυτοσαρκάζομαι.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, predator77 είπε

βαλτα σε ενα σεντουκι πηγαινε θαψτα και φτιαξε χαρτη!!!!

Φαντάζομαι έναν  Indiana Jones κάπου στον Αμαζόνιο σε αναζήτηση δραχμών.

Ε αφού δεν τα εκτιμάμε εμείς, ας τα εκτιμήσει εκείνος.

• Haha 2
  • Το θέμα έχει κλειδωθεί
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...