Aggelos_26 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Έχω μερικές δραχμές (όχι σπάνιες που να έχουν αρκετή συλλεκτική αξία ώστε να τις πουλήσω στο Vendora ή κάπου αλλού) και ήθελα να μάθω αν μπορούν να αξιοποιηθούν με κάποιο τρόπο. Στη τράπεζα που πήγα και ρώτησα σχετικά μου είπαν πως δεν τις δέχονται (δηλαδή να τις πάρουν και να μου δώσουν το αντίτιμο της αξίας τους σε € ) όμως δεδομένου του ότι κατασκευάστηκαν από κάποιο κράμα μετάλλων (νικέλιο, χαλκό, δε ξέρω ακριβώς τι) δεν έχουν καθόλου αξία; Γεννήθηκα τέλη των '90s και ουσιαστικά δεν έχουν κάποια συναισθηματική αξία για μένα να πεις "εντάξει θα τις κρατήσω για νοσταλγικό vibe" , οι γονείς μου τις κράτησαν όταν πεδάσαμε στην εποχή του ευρώ απλά για να θυμούνται οι ίδιοι πως ήταν το ανταλλακτήριο νόμισμα της παλιάς εποχής (no offense στους μεγαλύτερους ηλικιακά που θα το διαβάσουν αυτό). Ένας γνωστός μου μου είπε (τώρα δεν ξέρω αν το εννοούσε σοβαρά ή για πλάκα) πως η μόνη πιθανή χρήση τους είναι σε αυτές τις παιχνιδομηχανές (αυτές που υπάρχουν έξω από μερικά περίπτερα -κυρίως στην επαρχία επειδή στις μεγάλες πόλεις δεν τα συναντάς τόσο- που πουλάνε τρελομπαλάκια ή το άλλο που βάζεις ένα κέρμα και διαβάζει την μοίρα σου ή το άλλο με τον σάκο πυγμαχίας που βαράς και γράφει το σκορ της πρόκρουσης ή όλα αυτά που είναι κούνιες με Ντόναλντ Ντακ και κουνιούνται για 1 λεπτό, νομίζω και τα φλιπεράκια -air hockey- ) επειδή μου είπε πως όταν τα κατασκέυασαν αρχικά αυτά τα μηχανήματα είχαμε ακόμα δραχμές (μετά άλλαξαν απλά την περιγραφή, αντί να γράφει π.χ. "βάλε 100 δραχμές για να παίξεις" έγραφε πλέον "βάλε 2€" ) και το καλούπι ας το πω της υποδοχής στις παιχνιδομηχανές έμεινε ίδιο, στο ίδιο μέγεθος των δραχμών. (π.χ. το κέρμα των 100 δραχμών έχει ίδια διάμετρο με αυτη του κέρματος του ενός ευρώ) και δεν έχουν κάποιο λέιζερ μέσα (ή άλλη τεχνολογία για να μετράει αυτόματα αν αυτό που έβαλες αντιστοιχή με αυτό που ζητάει, π.χ. σαν αυτά τα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων μέσα στα λεωφορεία που αναγράφει ότι έβαλες π.χ. 0,50€ και χρειάζεται να βάλεις άλλα 0,20€ για να σου βγάλει το εισιτήριο της μίας δραδρομής). Ισχύει αυτό; Από το να μη μπορώ να τα αξιοποιήσω για να αγοράσω κάτι, τουλάχιστον ας πάρω ένα τρελομπαλάκι, καλύτερο το κάποιο profit από no profit at all. (Το τρελομπαλάκι μετά θα το χαρίσω κάπου, να δωσω χαρά σε κάποιο παιδί, τι να το κάνω εγώ; ) Σκέφτηκα επίσης πως θα αποτελούσε καλή φάρσα, πας π.χ. να πιεις καφέ και δίνεις το ποσό που κοστίζει ο καφές στην σερβιτόρα και μετά της αφήνεις και ένα κατοστάρικο σε δραχμές "αυτά είναι για σένα" και κοιτάς μετά την αντίδρασή της όταν θα κρατήσει τον κέρμα με την μούρη του Μέγα Αλέξανδρου στο χέρι της, σε φάση "τι στο...". Σοβαρά όμως τώρα, έχουν την παραμικρή αξία; Όσοι είναι πάνω από 35-40 και χρησιμοποιούσαν δραχμές, δεν θα δεχτούν έστω να σου δώσουν ένα πακέτο τσίχλες από το περίπτερο άμα εσύ τους δώσεις κέρμα των 500 δραχμών που στο υποθετικό σενάριο που ήξεραν από κβαντοφυσική και μηχανική και μπορούσαν να κατασκευάσουν μία μηχανή του χρόνου και γύριζαν πίσω στα '90s, αυτό το κέρμα των 500 δραχμών θα τους έφτανε για να περάσουν μία όμορφη βραδιά; 3
sleepychris Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 18 minutes ago, Aggelos_26 said: Σκέφτηκα επίσης πως θα αποτελούσε καλή φάρσα, πας π.χ. να πιεις καφέ και δίνεις το ποσό που κοστίζει ο καφές στην σερβιτόρα και μετά της αφήνεις και ένα κατοστάρικο σε δραχμές "αυτά είναι για σένα" και κοιτάς μετά την αντίδρασή της 1 12
GREGORYMO Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 24 λεπτά πριν, Aggelos_26 είπε Έχω μερικές δραχμές (όχι σπάνιες που να έχουν αρκετή συλλεκτική αξία ώστε να τις πουλήσω στο Vendora ή κάπου αλλού) και ήθελα να μάθω αν μπορούν να αξιοποιηθούν με κάποιο τρόπο. Στη τράπεζα που πήγα και ρώτησα σχετικά μου είπαν πως δεν τις δέχονται (δηλαδή να τις πάρουν και να μου δώσουν το αντίτιμο της αξίας τους σε € ) όμως δεδομένου του ότι κατασκευάστηκαν από κάποιο κράμα μετάλλων (νικέλιο, χαλκό, δε ξέρω ακριβώς τι) δεν έχουν καθόλου αξία; Γεννήθηκα τέλη των '90s και ουσιαστικά δεν έχουν κάποια συναισθηματική αξία για μένα να πεις "εντάξει θα τις κρατήσω για νοσταλγικό vibe" , οι γονείς μου τις κράτησαν όταν πεδάσαμε στην εποχή του ευρώ απλά για να θυμούνται οι ίδιοι πως ήταν το ανταλλακτήριο νόμισμα της παλιάς εποχής (no offense στους μεγαλύτερους ηλικιακά που θα το διαβάσουν αυτό). Ένας γνωστός μου μου είπε (τώρα δεν ξέρω αν το εννοούσε σοβαρά ή για πλάκα) πως η μόνη πιθανή χρήση τους είναι σε αυτές τις παιχνιδομηχανές (αυτές που υπάρχουν έξω από μερικά περίπτερα -κυρίως στην επαρχία επειδή στις μεγάλες πόλεις δεν τα συναντάς τόσο- που πουλάνε τρελομπαλάκια ή το άλλο που βάζεις ένα κέρμα και διαβάζει την μοίρα σου ή το άλλο με τον σάκο πυγμαχίας που βαράς και γράφει το σκορ της πρόκρουσης ή όλα αυτά που είναι κούνιες με Ντόναλντ Ντακ και κουνιούνται για 1 λεπτό, νομίζω και τα φλιπεράκια -air hockey- ) επειδή μου είπε πως όταν τα κατασκέυασαν αρχικά αυτά τα μηχανήματα είχαμε ακόμα δραχμές (μετά άλλαξαν απλά την περιγραφή, αντί να γράφει π.χ. "βάλε 100 δραχμές για να παίξεις" έγραφε πλέον "βάλε 2€" ) και το καλούπι ας το πω της υποδοχής στις παιχνιδομηχανές έμεινε ίδιο, στο ίδιο μέγεθος των δραχμών. (π.χ. το κέρμα των 100 δραχμών έχει ίδια διάμετρο με αυτη του κέρματος του ενός ευρώ) και δεν έχουν κάποιο λέιζερ μέσα (ή άλλη τεχνολογία για να μετράει αυτόματα αν αυτό που έβαλες αντιστοιχή με αυτό που ζητάει, π.χ. σαν αυτά τα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων μέσα στα λεωφορεία που αναγράφει ότι έβαλες π.χ. 0,50€ και χρειάζεται να βάλεις άλλα 0,20€ για να σου βγάλει το εισιτήριο της μίας δραδρομής). Ισχύει αυτό; Από το να μη μπορώ να τα αξιοποιήσω για να αγοράσω κάτι, τουλάχιστον ας πάρω ένα τρελομπαλάκι, καλύτερο το κάποιο profit από no profit at all. (Το τρελομπαλάκι μετά θα το χαρίσω κάπου, να δωσω χαρά σε κάποιο παιδί, τι να το κάνω εγώ; ) Σκέφτηκα επίσης πως θα αποτελούσε καλή φάρσα, πας π.χ. να πιεις καφέ και δίνεις το ποσό που κοστίζει ο καφές στην σερβιτόρα και μετά της αφήνεις και ένα κατοστάρικο σε δραχμές "αυτά είναι για σένα" και κοιτάς μετά την αντίδρασή της όταν θα κρατήσει τον κέρμα με την μούρη του Μέγα Αλέξανδρου στο χέρι της, σε φάση "τι στο...". Σοβαρά όμως τώρα, έχουν την παραμικρή αξία; Όσοι είναι πάνω από 35-40 και χρησιμοποιούσαν δραχμές, δεν θα δεχτούν έστω να σου δώσουν ένα πακέτο τσίχλες από το περίπτερο άμα εσύ τους δώσεις κέρμα των 500 δραχμών που στο υποθετικό σενάριο που ήξεραν από κβαντοφυσική και μηχανική και μπορούσαν να κατασκευάσουν μία μηχανή του χρόνου και γύριζαν πίσω στα '90s, αυτό το κέρμα των 500 δραχμών θα τους έφτανε για να περάσουν μία όμορφη βραδιά; Μια είναι η λύση: Τα κρατάς 120 χρόνια και θα δεις τότε τι αξία θα έχουν. 2
Aggelos_26 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Μια είναι η λύση: Τα κρατάς 120 χρόνια και θα δεις τότε τι αξία θα έχουν. Κοίτα, η αλήθεια είναι πως ένας πουλούσε μία σπανιότατη δραχμή του 1910 στο Vendora για 1,500€ αλλά αυτές που έχω είναι των '90s και δεδομένου ότι σταμάτησε η κυκλοφορία τους, δεν είναι ότι θα θεωρηθούν σπάνιες κάποτε, όσα χρόνια και αν περάσουν. Ντάξει, ίσως μετά από 100 χρόνια που δεν θα ζει κανένας από εμάς, ίσως η δραχμή των 100 με τον Μέγα Αλέξανδρο να δέχεται κάποιος συλλέκτης να την αγοράσει για το δεκαπλάσιο της αξίας της.
mariosnik_ Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Δημοσ. 27 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Ξέχνα την πώληση, η αξία στα νομίσματα δεν συναρταται τόσο από την παλαιότητα αλλά το είδος του μετάλλου και πόσο σπάνια είναι. Αρκεί να μάθεις ότι βυζαντινά και άλλα αρχαία νομίσματα πωλουνται ακόμα και μέσω internet για λίγα ευρώ. Από δραχμές, μόνο κάτι σπάνια κομμάτια από χρυσο και ασημί αξίζουν. Πολλοί βρίσκουν παλιά νομίσματα και τα θεωρούν σπάνια αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Άμα είναι τεράστια σε ποσότητα και ποντάρεις εκεί να βγάλεις κάτι, τα πουλάς μόνο ας αξία μετάλλου και ότι βγει. Χαλκός 4 ευρώ το κιλό, ψάξε για μπρούτζο έχει και αυτός την δική του αξία. Άμα δεν τα θέλεις, ψάξε σε σελίδες αγγελιών η ρώτα συλλέκτες πόσο ποιανουν και πουλα τα όλα όσο όσο δεν έχει νόημα να ψάχνεσαι περαιτέρω. Edit: Από αυτά που δείχνεις ίσως να έχει κάποια μικρή αξία το κέρμα των ολυμπιακών, ήταν συλλεκτικό και εκδόθηκε για συγκεκριμενη περίοδο. Τα άλλα δύο ή κράτησε τα άμα έχουν συναισθηματική αξία για σένα, η πέτα τα στον πρώτο κάδο σκουπιδιών που θα δεις. Η αξία των παλιών νομισμάτων επίσης δεν πάει με βάση το τι μπορούσες να αγοράσεις με αυτά όταν κυκλοφορούσαν, αλλά με βάση τον λόγο προσφοράς και ζήτησης στους κύκλους των συλλεκτών. Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου από mariosnik_ 1 1
Aggelos_26 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 8 λεπτά πριν, sleepychris είπε Μα έγραψα πως θα ήταν για φάρσα. Φυσικά και δεν θα φερόμουν με τέτοια ασέβεια σε κάποια σερβιτόρα, έχω εργαστεί ως σερβιτόρος και ξέρω πως τα φιλοδωρήκατα είναι πολύ σημαντικά αφού οι ίδιες οι παροχές της δουλειάς είναι σχεδόν μηδαμινές. Μόλις τώρα, mariosnik_ είπε Ξέχνα την πώληση, η αξία στα νομίσματα δεν συναρταται τόσο από την παλαιότητα αλλά το είδος του μετάλλου και πόσο σπάνια είναι. Αρκεί να μάθεις ότι βυζαντινά και άλλα αρχαία νομίσματα πωλουνται ακόμα και μέσω internet για λίγα ευρώ. Από δραχμές, μόνο κάτι σπάνια κομμάτια από χρυσο και ασημί αξίζουν. Πολλοί βρίσκουν παλιά νομίσματα και τα θεωρούν σπάνια αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Άμα είναι τεράστια σε ποσότητα και ποντάρεις εκεί να βγάλεις κάτι, τα πουλάς μόνο ας αξία μετάλλου και ότι βγει. Χαλκός 4 ευρώ το κιλό, ψάξε για μπρούτζο έχει και αυτός την δική του αξία. Άμα δεν τα θέλεις, ψάξε σε σελίδες αγγελιών η ρώτα συλλέκτες πόσο ποιανουν και πουλα τα όλα όσο όσο δεν έχει νόημα να ψάχνεσαι περαιτέρω. Άρα δεν παίζει κανένα ρόλο το ίδιο το κέρμα και η σπανιότητά του παρά μόνο η αξία του ως μέταλλο; Τότε πως εξηγείς μερικές αγγελίες όπως αυτές; https://vendora.gr/items/8on07m/spaniotati-sillektiki-pentara-1971.html https://vendora.gr/items/68ngqq/spanio-nomisma-ton-2-efro-germanias-mi-kentrarismeno-error-coin.html https://vendora.gr/items/81264e/nomisma-5-drachmon-tou-1973-grafi-21-apriliou-1967.html Ψάχνουν να βρουν αφελή κορόϊδα και μιλάμε για αισχροκέρδεια και αυτό μόνο; Περίεργο μου φαίνεται...
mariosnik_ Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 16 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Μια είναι η λύση: Τα κρατάς 120 χρόνια και θα δεις τότε τι αξία θα έχουν. Σωπα. Έχω ήδη δραχμές παλαιότερες των 120 ετών. Ελάχιστα ευρώ πιάνουν και προσωπικά δεν τις πουλάω για τόσα ψωροευρω. Τώρα άμα κινδυνεψω να πεινασω, αλλάζει το πράγμα. Δεν σημαίνει τίποτε η παλαιότητα όπως είπα, μόνο η σπανιότητα. Παλιό δεν σημαίνει και σπάνιο απαραίτητα ειδικά όσον αφορά νομίσματα. 1
Aggelos_26 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 1 λεπτό πριν, mariosnik_ είπε Παλιό δεν σημαίνει και σπάνιο απαραίτητα ειδικά όσον αφορά νομίσματα. Εξήγησε μου λίγο τι εννοείς με αυτό. Π.χ. ο τύπος αυτός https://vendora.gr/items/8on07m/spaniotati-sillektiki-pentara-1971.html πουλάει μία πεντάρα (που ακόμα και εκείνη την εποχή θαρρώ δεν είχε και τρελή αξία) για 10 χιλιάρικα (!!!). Το 1971 κυκλοφόρησαν εκατομμύρια τέτοια κέρματα (πεντάρες) και απλά κάποιος κράτησε μία (μπορεί και όχι εκούσια, μπορεί να την βρήκε σε κάποιο ξεχασμένο πορτοφόλι καμιάς θείας του) και πλέον την πουλάει τόσο ακριβά. Είναι μεν παλιό (54 ετών) αλλά δεν το λες και σπάνιο, αφού τόσα κυκλοφόρησαν. Πως εξηγείς λοιπόν τέτοια παράλογη τιμή;
Ukforthemoment Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 1 λεπτό πριν, Aggelos_26 είπε Εξήγησε μου λίγο τι εννοείς με αυτό. Π.χ. ο τύπος αυτός https://vendora.gr/items/8on07m/spaniotati-sillektiki-pentara-1971.html πουλάει μία πεντάρα (που ακόμα και εκείνη την εποχή θαρρώ δεν είχε και τρελή αξία) για 10 χιλιάρικα (!!!). Το 1971 κυκλοφόρησαν εκατομμύρια τέτοια κέρματα (πεντάρες) και απλά κάποιος κράτησε μία (μπορεί και όχι εκούσια, μπορεί να την βρήκε σε κάποιο ξεχασμένο πορτοφόλι καμιάς θείας του) και πλέον την πουλάει τόσο ακριβά. Είναι μεν παλιό (54 ετών) αλλά δεν το λες και σπάνιο, αφού τόσα κυκλοφόρησαν. Πως εξηγείς λοιπόν τέτοια παράλογη τιμή; Το ότι ένας ζητάει τόσα χρήματα δεν σημαίνει ότι θα τα πάρει κιόλας. 5 2
mariosnik_ Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Δημοσ. 27 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, Aggelos_26 είπε Μα έγραψα πως θα ήταν για φάρσα. Φυσικά και δεν θα φερόμουν με τέτοια ασέβεια σε κάποια σερβιτόρα, έχω εργαστεί ως σερβιτόρος και ξέρω πως τα φιλοδωρήκατα είναι πολύ σημαντικά αφού οι ίδιες οι παροχές της δουλειάς είναι σχεδόν μηδαμινές. Άρα δεν παίζει κανένα ρόλο το ίδιο το κέρμα και η σπανιότητά του παρά μόνο η αξία του ως μέταλλο; Τότε πως εξηγείς μερικές αγγελίες όπως αυτές; https://vendora.gr/items/8on07m/spaniotati-sillektiki-pentara-1971.html https://vendora.gr/items/68ngqq/spanio-nomisma-ton-2-efro-germanias-mi-kentrarismeno-error-coin.html https://vendora.gr/items/81264e/nomisma-5-drachmon-tou-1973-grafi-21-apriliou-1967.html Ψάχνουν να βρουν αφελή κορόϊδα και μιλάμε για αισχροκέρδεια και αυτό μόνο; Περίεργο μου φαίνεται... Ασχολιαστες απλά οι αγγελίες. Ψάχνουν για κορόιδα. Τέτοιες πεντάρες τρυπητες έχω και εγώ. Και πολλά άλλα ακόμα παλαιότερα. Άσε αυτές τις αγγελίες. Ψάξε καμία ομάδα συλλεκτών από fb η τι παίζει μέσα σε Amazon, ebay κτλ πάρε γνώμη από πολλά άτομα για να σχηματίσεις αποψη και μέσο όρο. Τώρα αν ονειρεύεσαι ότι επειδή τα έχουν βάλει τόσο πολλά λεφτά για πώληση αυτοί από την σελίδα μπορείς να πετύχεις κάτι και εσύ, καλή τύχη, δεν υπάρχει κάτι παραπάνω να πούμε. Το μέταλλο έχει κάποια αξία, είναι η ελάχιστη δυνατή που μπορείς να βάλεις τα νομίσματα σου, αλλά άμα κάνεις την αναγωγή σε μονάδα μάζας θα γελάς από το τι θα προκύψει. Εκτός άμα διαθέτεις σπίτι σου ξέρω γω 10 κιλά από παλιά νομίσματα. Edit: Μιλάμε ότι στις αγγελίες παίζει να υπερβαίνει το κόστος ενός νομίσματος όσο μια ράβδος χρυσού. Ούτε χρυση λίρα να πάρεις... Πληροφοριακά να ξέρεις, το πιο ακριβό νόμισμα που μπορεί να ακούσεις για την Ελλάδα, ήταν κάτι χρύσα τετράδραχμα του Όθωνα, εκδόθηκαν πολύ λίγα τεμάχια. Αγγίζουν ένα 500αρι περίπου ευρώ και μπορεί μελλοντικά να πάνε παραπάνω. Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου από mariosnik_ 2
LabrakisG1992 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Δημοσ. 27 Ιανουαρίου και γω μπορω να πουλησω το παλιο μου σεατ ιμπιζα μοντελο του 96 για 50.000€. Θα το παρει κανεις? αλλα ακομα και να το παρει, τι σημαινει οτι ολα τα ιμπιζα του 96 αξιζουν 50.000€? ελευθερη αγορα εχουμε ο καθενας μπορει να πουλαει οτι θελει, οσο θελει 1
Aggelos_26 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε Το ότι ένας ζητάει τόσα χρήματα δεν σημαίνει ότι θα τα πάρει κιόλας. Σαφώς αλλά αν παρατηρήσεις μερικοί του έβαλαν καρδούλα (που σημαίνει ότι ενδιαφέρονται, ίσως να κάνουν παζάρια στην συνομιλία τους). Άρα υπάρχει ενδιαφέρον για σπάνια νομίσματα αλλιώς κανείς δεν θα ασχολούνταν και απλά θα γελούσαν με το ποσό που ζητάει. 4
nvel Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 4 λεπτά πριν, Aggelos_26 είπε Πως εξηγείς λοιπόν τέτοια παράλογη τιμή; το εξηγεί στην περιγραφή, διάβασε την 1
Ukforthemoment Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 1 λεπτό πριν, Aggelos_26 είπε Σαφώς αλλά αν παρατηρήσεις μερικοί του έβαλαν καρδούλα (που σημαίνει ότι ενδιαφέρονται, ίσως να κάνουν παζάρια στην συνομιλία τους). Άρα υπάρχει ενδιαφέρον για σπάνια νομίσματα αλλιώς κανείς δεν θα ασχολούνταν και απλά θα γελούσαν με το ποσό που ζητάει. Αμα του έβαλαν καρδούλα..... 1 3
Aggelos_26 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 1 λεπτό πριν, mariosnik_ είπε Εκτός άμα διαθέτεις σπίτι σου ξέρω γω 10 κιλά από παλιά νομίσματα. Όχι, σύνολο διαθέτω όσα ανέβασα στις φωτογραφίες και ίσως και ένα των 20 δρχ. με τον Δ. Σολωμό να εικονίζεται στην πίσω όψη, κάπου θα το έχασα επειδή τα είχα όλα μαζί. Οκ, δεν έχω ελπίδες άρα. 3 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε Ψάξε καμία ομάδα συλλεκτών από fb Γνωρίζεις κάποια καλή; Ευχαριστώ 4 λεπτά πριν, LabrakisG1992 είπε και γω μπορω να πουλησω το παλιο μου σεατ ιμπιζα μοντελο του 96 για 50.000€. Θα το παρει κανεις? αλλα ακομα και να το παρει, τι σημαινει οτι ολα τα ιμπιζα του 96 αξιζουν 50.000€? ελευθερη αγορα εχουμε ο καθενας μπορει να πουλαει οτι θελει, οσο θελει Σωστή παρατήρηση. Άλλο άμα βρεθεί αγοραστής, αυτός κάνει την προσπάθεια του να ρίξει το δόλωμα και όποιον ψάρι τσιμπήσει, τσίμπησε. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις