Luciddream Δημοσ. Τρίτη στις 06:35 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:35 μμ Εγώ έστησα ένα παρόμοιο σύστημα τον Νοέμβριο. Ενισχυτής - Denon x3800h Ηχεία - Teufel 5.1 Ultima 40 Bluray player - Panasonic UB820 Καλώδια - OFC Teufel HDMI 2.1 x3 - Goobay 3m Βάσεις για Surround - Elived Universal Βάση τηλεόρασης - Bontec Κόφτης Καλωδίων - Yato MultEQ Audyssey - App Σύνολο 2328 euro περίπου χωρίς τα height ηχεία που θα βάλω στο μέλλον. Βάλε και ένα τρίποδο στα 5 ευρώ περίπου. Μπορείς να πέσεις και περισσότερο σε λεφτά (αν βάλεις πιο οικονομικό ενισχυτή) ή να ανέβεις αν βάλεις καλύτερα ηχεία και καλύτερα καλώδια. Είναι "ακριβό" hobby και πάει όσο θέλεις. Εξαρτάται και σε τι ποσοστό θέλεις να επενδύσεις. Banana plugs να βάλεις οπωσδήποτε για να βάζεις - βγάζεις όποτε θες τα καλώδια. Από το Blu-ray μην περιμένεις θαύματα, και τα κατεβασμένα βίντεο μια χαρά είναι αν έχουν καλή ποιότητα (γύρω στα 20GB αρχείο). Εγώ ακόμα δεν το έχω στήσει όπως το θέλω αλλά το χαίρομαι. Ειδικά σε Gaming το 5.1 είναι πολύ καλό. Ηχόμπαρα θα πάρεις μόνο σε μικρό δωμάτιο, αν το θέλεις για σαλόνι δεν θα κάνει τίποτα. Μπορείς να πέσεις σε Blu-ray player, ενισχυτή, και να γλυτώσεις 300 ευρώ μόνο από αυτά τα δύο. Δεν είναι δηλαδή τόσο τραβηγμένο σενάριο να φτιάξεις ένα ηχοσύστημα πλήρες με κάτω από δύο χιλιάρικα. Τώρα το πόσο θα σε καλύπτει είναι άλλο θέμα. Ο λόγος που λέω ότι δεν το έχω στήσει ακόμα όπως θέλω είναι γιατί περιμένω να έρθει η βάση της τηλεόρασης (που μάλλον θα αργήσει γιατί την παρείγγειλα μαζί με άλλα πράγματα) και να κάνω σωστό calibration με σωστή απόσταση από καναπέ και να τρέξω και το A1 Evo να δω αν κάνει δουλειά. Γιατί εντάξει ο ήχος είναι στο default είναι ικανοποιητικός αλλά νομίζω ότι παίρνει πολύ ρύθμιση ακόμα για να φτάσει σε καλό επίπεδο. Και μετά να δω αν θα βρω τρόπο να προσθέσω στο σπίτι και άλλα δυο ηχεία για το atmos. Στα έξτρα που δεν ανέφερα πριν είναι ότι ο ενισχυτής παίζει Multi Channel Stereo, το οποιό μαζί με το Spotify Direct παίζει από το κινητό Spotify από όλα τα ηχεία ταυτόχρονα αντί για απλό στέρεο, προσωπικά με καλύπτει αρκετά γιατί γεμίζει ηχητικά το σαλόνι. Και έχει και USB θύρες που μπορείς να βάλεις εξωτερικό δίσκο με άπειρα FLAC albums. 1
HardwareZone Δημοσ. χθες στις 12:22 πμ Δημοσ. χθες στις 12:22 πμ 2.5m απόσταση θέασης, και στο μέλλον μεγαλύτερη (γιατί; δεν ωφελεί σε κάτι, ίσα ίσα δυσκολεύει το πράγμα) και ηχομπάρα ΔΕΝ είναι καλή ιδέα.
nakata1954 Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες (επεξεργασμένο) Στις 29/1/2025 στις 12:22 ΠΜ, HardwareZone είπε 2.5m απόσταση θέασης, και στο μέλλον μεγαλύτερη (γιατί; δεν ωφελεί σε κάτι, ίσα ίσα δυσκολεύει το πράγμα) και ηχομπάρα ΔΕΝ είναι καλή ιδέα. Όλα καλά και άγια αλλά πολλές φορές μπαίνουν στη μέση και άλλα π.χ μετακομίσεις , σύζυγοι , παιδιά. Τα Χριστούγεννα του 2019 η του 20 είχα πάρει σαν δώρο στην κόρη μου την παρακάτω σύνθεση: https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B07WGKZ4MF/ref=ox_sc_saved_title_9?smid=&psc=1 Μετά από δυο μετακομίσεις τα πάντα μπήκανε στα κουτιά τους και παραμείνανε εκεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 23 που πήρε δικό της σπίτι. Αυτήν την στιγμή λόγω της ύπαρξης δυο λεονταριών ηλικίας πεντέμισι και τρεισήμισι οι 4 βάσεις των ηχείων ειναι βιδωμένες στο πάτωμα , τα ηχεία πάνω στις βάσεις και τα ηχεία ύψους (αντανακλαστικά) πάνω στα ηχεία αλλά ακομα και έτσι όλο και κάποιο από τα καλώδια σύνδεσης θα έχει τραβηχτεί / κοπεί και μάλλον προς το παρόν θα πάμε σε αγορά ηχόμπαρας και το σύστημα θα επανασυνδεθεί όταν ηρεμήσουν τα λιοντάρια. Συμπέρασμα (δικό μου). Ότι και να κάνεις κάπου θα χάσεις κάπου θα κερδίσεις Επεξ/σία πριν από 9 ώρες από nakata1954
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα