Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια καταλαβαινω οτι δεν επιτρεπεται να παιζουμε δυνατα μουσικη εν ωρας κοινης ησυχιας, αλλα εστω καποια DB δεν επιτρεπονται?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, mikewugreece είπε

παιδια καταλαβαινω οτι δεν επιτρεπεται να παιζουμε δυνατα μουσικη εν ωρας κοινης ησυχιας, αλλα εστω καποια DB δεν επιτρεπονται?

Συγκεκριμένες στάθμες DB επιτρέπονται (και αντίστοιχα ελέγχονται) στα μαγαζιά. Δεν υφίσταται τέτοια έννοια για το σπίτι.... Εφόσον κάνεις κάποια δραστηριότητα που προκαλεί θόρυβο στις ώρες κοινής ησυχίας, έχεις πρόβλημα αν κάποιος ενοχλείται από αυτό. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη στάθμη όπου μέχρι εκεί "είσαι οκ".

Αν έχεις όρεξη για διάβασμα, αναλυτική απάντησή μου σε αντίστοιχο σε θέμα περί κοινής ησυχίας - αστυνομίας κτλπ.

Spoiler

Επεξ/σία από Alchemist`
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Alchemist` είπε

Συγκεκριμένες στάθμες DB επιτρέπονται (και αντίστοιχα ελέγχονται) στα μαγαζιά. Δεν υφίσταται τέτοια έννοια για το σπίτι.... Εφόσον κάνεις κάποια δραστηριότητα που προκαλεί θόρυβο στις ώρες κοινής ησυχίας, έχεις πρόβλημα αν κάποιος ενοχλείται από αυτό. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη στάθμη όπου μέχρι εκεί "είσαι οκ".

Αν έχεις όρεξη για διάβασμα, αναλυτική απάντησή μου σε αντίστοιχο σε θέμα περί κοινής ησυχίας - αστυνομίας κτλπ.

Απόκρυψη περιεχομένων

ναι για σπιτι εννουσα! ευχαριστω πολυ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, mikewugreece είπε

ναι για σπιτι εννουσα! ευχαριστω πολυ!

Ε κοίτα τα 120 είναι όριο πόνου αν δεν κάνω λάθος οπότε εσύ παίξε μέχρι 100 επειδή ο κυρ Νίκος, ο 60κάτις από πάνω έχει ευαισθησία στην ακοή του όταν πρόκειται για μουσική αλλάάάάάά όταν βάζει τις Ελληνικές σειρές του σταθερά στα 300 dB εκεί είναι ίσα ίσα για αυτόν και ας ακούς εσύ στα 60 μέτρα τις χιλιοπαιγμένες ατάκες του Κωνσταντίνου και Ελένης.

Υπάρχει λύση και λέγεται ηχομόνωση. Μπες στο φόρουμ του νόιζ (noiz forum στο Γκουγκλ) να ψαχτείς επειδή εδώ είναι κομπιουτερίστικο φόρουμ και αν διαβάσεις 10 σχόλια, τα 9 θα είναι σε φάση "εεε δε ξέρω αν γίνεται, ίσως και να γίνεται, εεε δε ξέρω, ψάξου, ρώτα, ερεύνα, ίσως να έχω και δίκιο τελικά, ίσως και όχι, ζεμαπέλ μπεσαμέλ".

(αυτό είναι το 1 στα 10 που έχει επίγνωση της άγνοιάς του)

https://forum.noiz.gr/forums/studio-construction-acoustics/

Να σου βρήκα και την κατάλληλη υποενότητα. Δεν χρειάζεται να με ευχαριστήσεις, το έκανα επειδή βαριόμουν.

Επεξ/σία από Aggelos_26
  • Haha 1
Δημοσ.

Ελα απντέϊτ, μιλησα με ενα φιλο μου ηχοληπτη και μου ειπε πως οι αυγοθηκες παρεχουν σουπερ ηχομονωση!

Φαε καμια 20αρια εξαδες (τρωγε ομελετα για 1 μηνα που εχει φουλ πρωτεινη, ξεκινα και γυμναστηριο, κομπλε θα γινεις) και τις αυγοθηκες βαλτες στους τοιχους.

Στο πατωμα βαλε παντου χαλια, Αραβικο καντο το τσαρδι σου.

Και οπου δεν εχει αυγοθηκες ή χαλια, ε βαλε παλιες εφημεριδες, ολο και κανα ντεσιμπελ θα κοβουν και αυτες.

Και αν παιζεις ντραμς, βαλε στη τρυπα της μποτας ενα ρουχο να κοβει λιγο τις συχνοτητες.

Αν παιζεις πνευστο, φυσα λιγοτερο.

Αν παιζεις εγχορδο, κανε πιο αργες κινησεις; Δε ξερω.

Αφηνω αυτες τις συμβουλες εδω και αν δεν σε βοηθησουν καν, οκ σιγα στη τελικη εχασες 10 λεπτα διαβαζοντας το και 2μιση ευρω αξιας αυγοθηκες.

Σου δινω τις δραχμες μου και ειμαστε πατσι. :)

• Haha 3
Δημοσ.

Άσε τον ηχολήπτη και πιάσε έναν acoustician...
Οι αυγοθήκες κάνουν... μπόχα και αντιαισθητική δράση :D

Ηχομόνωση σε ήδη κατασκευασμένο χώρο δεν κάνεις εύκολα, και όχι, δεν το κάνεις με αυγοθήκες. Το "εύκολο" είναι να ηχομονωθούν καλύτερα τα κουφώματα, να μπει ηχομονωτική πόρτα. Αν έχεις subwoofer και γενικά παίζεις αρκετά δυνατά, για να απομονώσεις τον ήχο σου από το να πάει πάνω και κάτω όροφο είναι το δύσκολο (σε κατασκευή και κόστος).

Σε ώρα κοινής ησυχίας λοιπόν, το πιο εύκολο είναι να... κάνεις ησυχία. Παίξε χαμηλά, βάλε ακουστικά.
Και όταν δεν είναι ώρα κοινής ησυχίας, το νου σου στα decibel... γιατί η απώλεια ακοής από υψηλές στάθμες ήχου είναι προς το παρόν όσον αφορά την ιατρική, μη αναστρέψιμμο γεγονός (και λειτουργεί αθροιστικά).

• Like 2
Δημοσ.

Ωραίο θέμα έχω ήθελα όμως να ρωτήσω το αντίθετο στις ώρες που δεν είναι κοινή ησυχία υπάρχει όριο έντασης πχ μπορεί να βαράει κάθε μέρα τέρμα τρανς. 

Επίσης πόσες μέρες επιτρέπεται κάποιος να κάνει εργασιες έχουμε έναν που κάθε μέρα ακόμα και Κυριακή όλο τρυπαει και τροχιζει κάτι. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Exodia The Forbidden One είπε

έχουμε έναν που κάθε μέρα ακόμα και Κυριακή όλο τρυπαει και τροχιζει κάτι. 

εναν τετοιο εχω κι εγω απο πανω μου. Ντουπου-ντουπου και τροχισματα, και σκεφτομαι τι στο διαολο κανει, διαλυει το σπιτι?

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε

εναν τετοιο εχω κι εγω απο πανω μου. Ντουπου-ντουπου και τροχισματα, και σκεφτομαι τι στο διαολο κανει, διαλυει το σπιτι?

εφαγε κατι καντηλια σταματησε μια μερα αλλα παλι τα ιδια

Δημοσ.
Στις 27/1/2025 στις 10:46 ΜΜ, Aggelos_26 είπε

Ε κοίτα τα 120 είναι όριο πόνου αν δεν κάνω λάθος οπότε εσύ παίξε μέχρι 100 

Δε ξέρω για μουσικές, κοινή υσηχια κλπ, αλλά το όριο σε μηχανολογικός χώρους ... στο 1μ από πηγή του ήχου είναι 85

120 παίζει να είναι δίπλα στη τουρμπίνα κάποιου παλιού 707 την ώρα της απογείωσης 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 27/1/2025 στις 11:46 ΜΜ, Aggelos_26 είπε

Ε κοίτα τα 120 είναι όριο πόνου αν δεν κάνω λάθος οπότε εσύ παίξε μέχρι 100 επειδή ο κυρ Νίκος, ο 60κάτις από πάνω έχει ευαισθησία στην ακοή του όταν πρόκειται για μουσική αλλάάάάάά όταν βάζει τις Ελληνικές σειρές του σταθερά στα 300 dB εκεί είναι ίσα ίσα για αυτόν και ας ακούς εσύ στα 60 μέτρα τις χιλιοπαιγμένες ατάκες του Κωνσταντίνου και Ελένης.

Υπάρχει λύση και λέγεται ηχομόνωση. Μπες στο φόρουμ του νόιζ (noiz forum στο Γκουγκλ) να ψαχτείς επειδή εδώ είναι κομπιουτερίστικο φόρουμ και αν διαβάσεις 10 σχόλια, τα 9 θα είναι σε φάση "εεε δε ξέρω αν γίνεται, ίσως και να γίνεται, εεε δε ξέρω, ψάξου, ρώτα, ερεύνα, ίσως να έχω και δίκιο τελικά, ίσως και όχι, ζεμαπέλ μπεσαμέλ".

(αυτό είναι το 1 στα 10 που έχει επίγνωση της άγνοιάς του)

https://forum.noiz.gr/forums/studio-construction-acoustics/

Να σου βρήκα και την κατάλληλη υποενότητα. Δεν χρειάζεται να με ευχαριστήσεις, το έκανα επειδή βαριόμουν.

εστω και αργα σε ευχαριστω πολυ! το τσεκάρω!!

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.

οσο θες βαζεις αρκει να μην ακούγεται περα απο το δικο σου σπιτι....... δλδ
αν βαλεις σε χ ψ ενταση και ακουγεται λιγο στον γειτονα..... αυτομματα μπορει να καλεσει αστυνομια..... αν εχεις απο την αλλη καλη ηχομονοση βαρα οσο θες

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...