ekrepali Δημοσ. Δευτέρα στις 02:43 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:43 μμ (επεξεργασμένο) Η μητέρα μου κλείνει τον Μάρτιο τα 65... πλέον δεν οδηγεί καθόλου και το αμάξι το οδηγάω εγώ. Επιλογή 1: Ανανεώνει το δίπλωμα για 3 χρόνια με 140 ευρώ κόστος (παράβολο, παθολόγος, οφθαλμίατρος, φωτογραφία) και συνεχίζει το ασφάλιστρο να καλύπτει και οποιονδήποτε άλλον οδηγάει το αυτοκίνητο. Επιλογή 2: Δεν ανανεώνει το δίπλωμα και μπαίνω εγώ βασικός οδηγός στο ασφάλιστρο (το αυτοκίνητο παραμένει στο όνομα της). Σε περίπτωση που πάμε στην επιλογή 2: α) Εξακολουθεί να καλύπτει το ασφάλιστρο τρίτους οδηγούς που μπορεί κάποια στιγμή να οδηγήσουν το αυτοκίνητο (πέρα από μένα που θα φαίνομαι βασικός οδηγός); β) Μπορεί η μητέρα που πχ σε 3 χρόνια αν θελήσει να οδηγήσει, να ανανεώσει το δίπλωμα; Ή εφόσον είχε λήξει το δίπλωμα και δεν το ανανέωσε στα 65, θα πρέπει να παρακολουθήσει μαθήματα και να ξαναδώσει εξετάσεις; Επεξ/σία Δευτέρα στις 02:45 μμ από ekrepali
BigBlack Δημοσ. Δευτέρα στις 03:12 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:12 μμ Το ασφάλιστρο, ανεξάρτητα με το όνομα, καλύπτει όλους τους οδηγούς πλην τους νέους με δίπλωμα λίγων χρόνων όπου θα πρέπει να πληρώνεται ένα μικρό επασφάλιστρο για να καλύπτονται. Έτσι κι αλλιώς όμως η ασφάλεια αν δεν κάνω λάθος ακολουθεί το όνομα στην άδεια του αυτοκινήτου, δε μπορεί να ασφαλιστεί από τρίτο. 29 minutes ago, ekrepali said: Η μητέρα μου κλείνει τον Μάρτιο τα 65... πλέον δεν οδηγεί καθόλου και το αμάξι το οδηγάω εγώ. Επιλογή 1: Ανανεώνει το δίπλωμα για 3 χρόνια με 140 ευρώ κόστος (παράβολο, παθολόγος, οφθαλμίατρος, φωτογραφία) και συνεχίζει το ασφάλιστρο να καλύπτει και οποιονδήποτε άλλον οδηγάει το αυτοκίνητο. Επιλογή 2: Δεν ανανεώνει το δίπλωμα και μπαίνω εγώ βασικός οδηγός στο ασφάλιστρο (το αυτοκίνητο παραμένει στο όνομα της). Σε περίπτωση που πάμε στην επιλογή 2: α) Εξακολουθεί να καλύπτει το ασφάλιστρο τρίτους οδηγούς που μπορεί κάποια στιγμή να οδηγήσουν το αυτοκίνητο (πέρα από μένα που θα φαίνομαι βασικός οδηγός); β) Μπορεί η μητέρα που πχ σε 3 χρόνια αν θελήσει να οδηγήσει, να ανανεώσει το δίπλωμα; Ή εφόσον είχε λήξει το δίπλωμα και δεν το ανανέωσε στα 65, θα πρέπει να παρακολουθήσει μαθήματα και να ξαναδώσει εξετάσεις; Το β) δεν το γνωρίζω, καλύτερα να ρωτήσεις στο υπουργείο. 1
elgol Δημοσ. Τρίτη στις 10:33 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:33 πμ Τι μικρο η ασφαλεια μου ζητα 200€ παραπανω για το παιδι και σε μεικτη 700 το χρονο
BigBlack Δημοσ. Τρίτη στις 01:20 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 01:20 μμ 2 hours ago, elgol said: Τι μικρο η ασφαλεια μου ζητα 200€ παραπανω για το παιδι και σε μεικτη 700 το χρονο Ανάλογα την εταιρεία πάει. Παλιότερα που το χρειάστηκα ήταν κοντά στο 10% επιπλέον, τώρα μπορεί να έχει αλλάξει βάσει νεώτερων στατιστικών με ατυχήματα νέων οδηγών. Ψάξε να δεις ποιά ασφαλιστική το χρεώνει λιγότερο.
elgol Δημοσ. Τετάρτη στις 11:54 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:54 πμ Για την HD λεω που στη μεικτη πληρωνω γυρω στα 450 το χρονο και ειναι απο τις φθηνοτερες
BigBlack Δημοσ. Τετάρτη στις 12:36 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:36 μμ 36 minutes ago, elgol said: Για την HD λεω που στη μεικτη πληρωνω γυρω στα 450 το χρονο και ειναι απο τις φθηνοτερες Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες και εταιρείες/χρεώσεις, δεν έχω ασχοληθεί τελευταία. Αφού λες πως δεν είναι πλέον μικρό το επασφάλιστρο, σε πιστεύω. Σε κάθε περίπτωση όμως, άλλο ρωτάει ο φίλος που ξεκίνησε το θέμα. 1
elgol Δημοσ. Τετάρτη στις 12:39 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:39 μμ Η απαντηση μου ειναι σχετικη γιατι δεν αναφερει την ηλικια του
StamTheMan Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες Στις 27/1/2025 στις 3:12 ΜΜ, BigBlack είπε Έτσι κι αλλιώς όμως η ασφάλεια αν δεν κάνω λάθος ακολουθεί το όνομα στην άδεια του αυτοκινήτου, δε μπορεί να ασφαλιστεί από τρίτο. Μπορει κανονικα. 1
BigBlack Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες (επεξεργασμένο) 2 hours ago, StamTheMan said: Μπορει κανονικα. Η ασφαλιστική μου αλλά κι αυτή εδώ η σελίδα ασφαλειών (γιά παράδειγμα) λένε μόνο για περίπτωση θανόντα. Ακόμα κι έτσι, σου λένε κάνε τη μεταβίβαση να αλλάξουμε το όνομα. Μπορεί να βαριούνται, δεν ξέρω https://www.asfaleies24.gr/odigos-asfalisis-autokinitou/asfaleia-se-autokinito-pou-den-sou-anikei/ Αν γνωρίζεις εσύ κάτι παραπάνω, νομοθεσία, ασφαλιστική που το κάνει, ευχαρίστως να το ακούσω. Επεξ/σία πριν από 2 ώρες από BigBlack
korakios Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 24 λεπτά πριν, BigBlack είπε Η ασφαλιστική μου αλλά κι αυτή εδώ η σελίδα ασφαλειών (γιά παράδειγμα) λένε μόνο για περίπτωση θανόντα. η ασφάλεια καλύπτει το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη . Δεν παίζει ρόλο ποιος το ασφαλίζει που ουσιαστικά σημαίνει ποιος το πληρώνει . Μπορώ σαν korakios να ασφαλίσω το δικό σου αμάξι , στο ασφαλιστήριο θα γράφει BigBlack και το ΑΦΜ σου ακόμα και αν δεν έχεις δίπλωμα . Σε online πλατφόρμες κάποιες φορές είναι πρόβλημα , νομίζω στην anytime πρέπει να βάλεις ηλικία και χρόνια διπλώματος ιδιοκτήτη , αν όμως πάρεις τηλ θα σε κατατοπίσουν .
BigBlack Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 3 minutes ago, korakios said: η ασφάλεια καλύπτει το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη . Δεν παίζει ρόλο ποιος το ασφαλίζει που ουσιαστικά σημαίνει ποιος το πληρώνει . Μπορώ σαν korakios να ασφαλίσω το δικό σου αμάξι , στο ασφαλιστήριο θα γράφει BigBlack και το ΑΦΜ σου ακόμα και αν δεν έχεις δίπλωμα . Σε online πλατφόρμες κάποιες φορές είναι πρόβλημα , νομίζω στην anytime πρέπει να βάλεις ηλικία και χρόνια διπλώματος ιδιοκτήτη , αν όμως πάρεις τηλ θα σε κατατοπίσουν . Συμφωνούμε. Αυτό που λέω κι εγώ, για το όνομα στο συμβόλαιο που πρέπει να είναι ίδιο με της αδειας κυκλοφορίας. Αν διαβάσεις τι ρωτάει ο θεματοθέτης, θα καταλάβεις πως του απέκλεισα την περίπτωση να έχει ασφαλιστήριο στο όνομά του για το αυτοκίνητο της μητέρας του, όχι ποιος το πληρώνει.
korakios Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα 3 λεπτά πριν, BigBlack είπε Αν διαβάσεις τι ρωτάει ο θεματοθέτης, θα καταλάβεις πως του απέκλεισα την περίπτωση να έχει ασφαλιστήριο στο όνομά του για το αυτοκίνητο της μητέρας του, όχι ποιος το πληρώνει. έγραψες πριν Στις 27/1/2025 στις 3:12 ΜΜ, BigBlack είπε η ασφάλεια αν δεν κάνω λάθος ακολουθεί το όνομα στην άδεια του αυτοκινήτου, δε μπορεί να ασφαλιστεί από τρίτο. το οποίο είναι πολύ γενικό . Τώρα το ξεκαθαρίσαμε
BigBlack Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα 18 minutes ago, korakios said: Τώρα το ξεκαθαρίσαμε Χαιρομαι!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα