Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η μητέρα μου κλείνει τον Μάρτιο τα 65... πλέον δεν οδηγεί καθόλου και το αμάξι το οδηγάω εγώ.

Επιλογή 1: Ανανεώνει το δίπλωμα για 3 χρόνια με 140 ευρώ κόστος (παράβολο, παθολόγος, οφθαλμίατρος, φωτογραφία) και συνεχίζει το ασφάλιστρο να καλύπτει και οποιονδήποτε άλλον οδηγάει το αυτοκίνητο.

Επιλογή 2: Δεν ανανεώνει το δίπλωμα και μπαίνω εγώ βασικός οδηγός στο ασφάλιστρο (το αυτοκίνητο παραμένει στο όνομα της).

Σε περίπτωση που πάμε στην επιλογή 2:

α) Εξακολουθεί να καλύπτει το ασφάλιστρο τρίτους οδηγούς που μπορεί κάποια στιγμή να οδηγήσουν το αυτοκίνητο (πέρα από μένα που θα φαίνομαι βασικός οδηγός);

β) Μπορεί η μητέρα που πχ σε 3 χρόνια αν θελήσει να οδηγήσει, να ανανεώσει το δίπλωμα; Ή εφόσον είχε λήξει το δίπλωμα και δεν το ανανέωσε στα 65, θα πρέπει να παρακολουθήσει μαθήματα και να ξαναδώσει εξετάσεις;

Επεξ/σία από ekrepali
Δημοσ.

Το ασφάλιστρο, ανεξάρτητα με το όνομα, καλύπτει όλους τους οδηγούς πλην τους νέους με δίπλωμα λίγων χρόνων όπου θα πρέπει να πληρώνεται ένα μικρό επασφάλιστρο για να καλύπτονται.

Έτσι κι αλλιώς όμως η ασφάλεια αν δεν κάνω λάθος ακολουθεί το όνομα στην άδεια του αυτοκινήτου, δε μπορεί να ασφαλιστεί από τρίτο.

29 minutes ago, ekrepali said:

Η μητέρα μου κλείνει τον Μάρτιο τα 65... πλέον δεν οδηγεί καθόλου και το αμάξι το οδηγάω εγώ.

Επιλογή 1: Ανανεώνει το δίπλωμα για 3 χρόνια με 140 ευρώ κόστος (παράβολο, παθολόγος, οφθαλμίατρος, φωτογραφία) και συνεχίζει το ασφάλιστρο να καλύπτει και οποιονδήποτε άλλον οδηγάει το αυτοκίνητο.

Επιλογή 2: Δεν ανανεώνει το δίπλωμα και μπαίνω εγώ βασικός οδηγός στο ασφάλιστρο (το αυτοκίνητο παραμένει στο όνομα της).

Σε περίπτωση που πάμε στην επιλογή 2:

α) Εξακολουθεί να καλύπτει το ασφάλιστρο τρίτους οδηγούς που μπορεί κάποια στιγμή να οδηγήσουν το αυτοκίνητο (πέρα από μένα που θα φαίνομαι βασικός οδηγός);

β) Μπορεί η μητέρα που πχ σε 3 χρόνια αν θελήσει να οδηγήσει, να ανανεώσει το δίπλωμα; Ή εφόσον είχε λήξει το δίπλωμα και δεν το ανανέωσε στα 65, θα πρέπει να παρακολουθήσει μαθήματα και να ξαναδώσει εξετάσεις;

Το β) δεν το γνωρίζω, καλύτερα να ρωτήσεις στο υπουργείο.

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, elgol said:

Τι μικρο η ασφαλεια μου ζητα 200€ παραπανω για το παιδι και σε μεικτη 700 το χρονο

Ανάλογα την εταιρεία πάει. Παλιότερα που το χρειάστηκα ήταν κοντά στο 10% επιπλέον, τώρα μπορεί να έχει αλλάξει βάσει νεώτερων  στατιστικών με ατυχήματα νέων οδηγών. Ψάξε να δεις ποιά ασφαλιστική το χρεώνει λιγότερο.

Δημοσ.
36 minutes ago, elgol said:

Για την HD λεω που στη μεικτη πληρωνω γυρω στα 450 το χρονο και ειναι απο τις φθηνοτερες

Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες και εταιρείες/χρεώσεις, δεν έχω ασχοληθεί τελευταία. Αφού λες πως δεν είναι πλέον μικρό το επασφάλιστρο, σε πιστεύω.

Σε κάθε περίπτωση όμως, άλλο ρωτάει ο φίλος που ξεκίνησε το θέμα.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 27/1/2025 στις 3:12 ΜΜ, BigBlack είπε

Έτσι κι αλλιώς όμως η ασφάλεια αν δεν κάνω λάθος ακολουθεί το όνομα στην άδεια του αυτοκινήτου, δε μπορεί να ασφαλιστεί από τρίτο.

Μπορει κανονικα.

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, StamTheMan said:

Μπορει κανονικα.

Η ασφαλιστική μου αλλά κι αυτή εδώ η σελίδα ασφαλειών (γιά παράδειγμα) λένε μόνο για περίπτωση θανόντα. Ακόμα κι έτσι, σου λένε κάνε τη μεταβίβαση να αλλάξουμε το όνομα. Μπορεί να βαριούνται, δεν ξέρω

https://www.asfaleies24.gr/odigos-asfalisis-autokinitou/asfaleia-se-autokinito-pou-den-sou-anikei/

Αν γνωρίζεις εσύ κάτι παραπάνω, νομοθεσία, ασφαλιστική που το κάνει, ευχαρίστως να το ακούσω.

Επεξ/σία από BigBlack
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, BigBlack είπε

Η ασφαλιστική μου αλλά κι αυτή εδώ η σελίδα ασφαλειών (γιά παράδειγμα) λένε μόνο για περίπτωση θανόντα.

η ασφάλεια καλύπτει το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη . Δεν παίζει ρόλο ποιος το ασφαλίζει που ουσιαστικά σημαίνει ποιος το πληρώνει . Μπορώ σαν korakios να ασφαλίσω το δικό σου αμάξι , στο ασφαλιστήριο θα γράφει BigBlack και το ΑΦΜ σου ακόμα και αν δεν έχεις δίπλωμα .

Σε online πλατφόρμες κάποιες φορές είναι πρόβλημα , νομίζω στην anytime πρέπει να βάλεις ηλικία και χρόνια διπλώματος ιδιοκτήτη , αν όμως πάρεις τηλ θα σε κατατοπίσουν .

Δημοσ.
3 minutes ago, korakios said:

η ασφάλεια καλύπτει το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη . Δεν παίζει ρόλο ποιος το ασφαλίζει που ουσιαστικά σημαίνει ποιος το πληρώνει . Μπορώ σαν korakios να ασφαλίσω το δικό σου αμάξι , στο ασφαλιστήριο θα γράφει BigBlack και το ΑΦΜ σου ακόμα και αν δεν έχεις δίπλωμα .

Σε online πλατφόρμες κάποιες φορές είναι πρόβλημα , νομίζω στην anytime πρέπει να βάλεις ηλικία και χρόνια διπλώματος ιδιοκτήτη , αν όμως πάρεις τηλ θα σε κατατοπίσουν .

Συμφωνούμε. Αυτό που λέω κι εγώ, για το όνομα στο συμβόλαιο που πρέπει να είναι ίδιο με της αδειας κυκλοφορίας.

Αν διαβάσεις τι ρωτάει ο θεματοθέτης, θα καταλάβεις πως του απέκλεισα την περίπτωση να έχει ασφαλιστήριο στο όνομά του για το αυτοκίνητο της μητέρας του, όχι ποιος το πληρώνει.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, BigBlack είπε

Αν διαβάσεις τι ρωτάει ο θεματοθέτης, θα καταλάβεις πως του απέκλεισα την περίπτωση να έχει ασφαλιστήριο στο όνομά του για το αυτοκίνητο της μητέρας του, όχι ποιος το πληρώνει.

έγραψες πριν

Στις 27/1/2025 στις 3:12 ΜΜ, BigBlack είπε

η ασφάλεια αν δεν κάνω λάθος ακολουθεί το όνομα στην άδεια του αυτοκινήτου, δε μπορεί να ασφαλιστεί από τρίτο.

το οποίο είναι πολύ γενικό .

Τώρα το ξεκαθαρίσαμε :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...