ByAnyMeansNecessary Δημοσ. Τρίτη στις 07:44 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 07:44 πμ 18 ώρες πριν, Malthador είπε Υπάρχει κάπου guide για αυτό; Μόνο το iOS app βρίσκω για την ώρα. https://github.com/deepseek-ai/DeepSeek-V3?tab=readme-ov-file#6-how-to-run-locally 1
alejsalonica Δημοσ. Τρίτη στις 08:38 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 08:38 πμ 13 ώρες πριν, Hetfield είπε Περα απο τον τροπο που μιλαω, οταν μιλατε για φουσκες και αλλα ψεκασμενα να ειστε τουλαχιστον σε θεση να το αιτιολογησετε. Ποια φουσκα; Η αγορα του AI εχει ακομα πολυ δρομο για να αναπτυχθει κι η nvidia πουλαει σαν τρελη. Οσο η αγορα διευρυνεται θα εμφανιστουν ανταγωνιστες. Λογικο. Οι shorters στο χρηματιστηριο ειναι μια φουσκα απο μονες τους, κι αν κοιταξεις αντιστοιχα σεναρια (π.χ. tesla-xpeng) ειχαμε την ιδια ακριβως ιστορια. Τους shorters να μετακινουνται απο την tesla στην xpev κι οταν η tesla μονοπωλησε περεταιρω την αγορα μαντεψε τι εγινε. Δεν ξέρω αν έχεις δυσκολία κατανόησης γραπτού κειμένου, δεν μπορώ όμως να το εξηγήσω αλλιώς, τι σχέση έχει αυτό που έγραψα με θεωρίες συνωμοσίας και λοιπά ψεκασμένα; Anyway με ανθρώπους σαν κι εσένα δεν αξίζει να μιλά κανείς, δεν συνεχίζω. Ούτε καν να ζητήσεις συγνώμη δεν σκέφτηκες για τον τρόπο που μιλάς. Υπάρχει πρόβλημα να ξες.
DrFreeman Δημοσ. Τρίτη στις 08:48 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 08:48 πμ 12 hours ago, NT1G said: Ποιο -3, -16,6 % είναι αυτή την στιγμή. Από market cap 3,3 T είναι στα 2,9 T. Από το τελευταίο άνοιγμα μέχρι τη στιγμή που είχα δει εγώ. Προφανώς είχαν αλλάξει και άλλο τα πράγματα. Σημασία έχει πως η πτώση είναι εξαιρετικά μεγάλη και ασυνήθιστη. Λογικό, διότι πρόκειται για τεράστιας σημασίας γεγονός.
metaxamoto Δημοσ. Τρίτη στις 07:44 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 07:44 μμ Ρε παιδια, τώρα τελευταία παρατηρώ ότι έχει παραγίνει σε thread να υπάρχουν διχογνωμιες με απανωτές ανταλλαγές μηνυμάτων και συναισθηματική φόρτιση(να του αποδείξω ότι είναι λάθος αυτός και σωστός εγώ!) Είμαστε σε ένα φόρουμ που όλοι έχουμε τις δικές μας απόψεις και μας ενδιαφέρουν και οι απόψεις των άλλων(γι'αυτό και τις διαβάζουμε άλλωστε). Δεν θέλουμε να αλλάξουμε τη γνώμη κανενός, κουβέντα κάνουμε. Σταματήστε να απαντάτε μανιωδώς ο ένας στον άλλο όταν δε συμφωνείτε με κάτι. Σεβασμός στις απόψεις κι ας μην τις ενστερνίζεστε. Πάμε παρακάτω! 4 1
Sieg Δημοσ. Τρίτη στις 08:55 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 08:55 μμ Και σε όλα αυτά, η Ευρώπη που είναι; Ρητορική η ερώτηση 🫠 1 ώρα πριν, metaxamoto είπε Ρε παιδια, τώρα τελευταία παρατηρώ ότι έχει παραγίνει σε thread να υπάρχουν διχογνωμιες με απανωτές ανταλλαγές μηνυμάτων και συναισθηματική φόρτιση(να του αποδείξω ότι είναι λάθος αυτός και σωστός εγώ!) Είμαστε σε ένα φόρουμ που όλοι έχουμε τις δικές μας απόψεις και μας ενδιαφέρουν και οι απόψεις των άλλων(γι'αυτό και τις διαβάζουμε άλλωστε). Δεν θέλουμε να αλλάξουμε τη γνώμη κανενός, κουβέντα κάνουμε. Σταματήστε να απαντάτε μανιωδώς ο ένας στον άλλο όταν δε συμφωνείτε με κάτι. Σεβασμός στις απόψεις κι ας μην τις ενστερνίζεστε. Πάμε παρακάτω! Gazette γίναμε 1
VaggD Δημοσ. Τρίτη στις 09:09 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:09 μμ 13 minutes ago, Sieg said: Και σε όλα αυτά, η Ευρώπη που είναι; Ρητορική η ερώτηση 🫠 Gazette γίναμε Στην ευρωβουλή μιλάνε για σπόρους. Και όχι δεν κάνω πλάκα!
μπουρτζοβλαχος Δημοσ. Τρίτη στις 09:58 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:58 μμ Ζω για την στιγμη που θα καταρρευσει η freedom24 που ειναι χορηγος σε καθε ελληνα youtuber 3
MikeKata Δημοσ. Τρίτη στις 10:48 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:48 μμ 19 hours ago, michael92 said: Πάντως τα quantized models παραμένουν απογοητευτικά: Δε νομίζω ότι είναι θέμα quantization. Το ίδιο αποτέλεσμα (δηλαδή άλλα αντί άλλων) μου έβγαλε και το πλήρες μοντελο, στην εφαρμογή για Android. Έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν έχει πρόσβαση στο internet και, μάλλον, το Insomnia δεν είναι στο training dataset του. Το επιβεβαίωσα κάνοντας την ίδια ερώτηση, αλλά ενεργοποιώντας το web search (στην εφαρμογή). Όχι απλά μου έβγαλε κατευθείαν τι είναι, μου έγραψε όλη την ιστορία του site, κυριολεκτικά, το όνομα (και username στο forum) του ιδρυτή κλπ. Όταν πάω σπίτι θα τεστάρω το 14B μοντέλο, locally, με και χωρίς web search στο Open WebUI και θα σου πω αποτελέσματα. 3
michael92 Δημοσ. χθες στις 02:36 πμ Δημοσ. χθες στις 02:36 πμ (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, MikeKata είπε Δε νομίζω ότι είναι θέμα quantization. Το ίδιο αποτέλεσμα (δηλαδή άλλα αντί άλλων) μου έβγαλε και το πλήρες μοντελο, στην εφαρμογή για Android. Έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν έχει πρόσβαση στο internet και, μάλλον, το Insomnia δεν είναι στο training dataset του. Το επιβεβαίωσα κάνοντας την ίδια ερώτηση, αλλά ενεργοποιώντας το web search (στην εφαρμογή). Όχι απλά μου έβγαλε κατευθείαν τι είναι, μου έγραψε όλη την ιστορία του site, κυριολεκτικά, το όνομα (και username στο forum) του ιδρυτή κλπ. Όταν πάω σπίτι θα τεστάρω το 14B μοντέλο, locally, με και χωρίς web search στο Open WebUI και θα σου πω αποτελέσματα. Έχεις δίκιο, το ChatGPT και το πλήρες μοντέλο του deepseek μου έβγαλαν σωστά αποτελέσματα, αλλά δεν ήξερα αν ήταν στα training data ή όχι. Άσχετα με αυτό, γενικά δοκιμάζω edge cases. Π.χ ζήτησα να μου γράψει μερικές περιλήψεις ταινιών και να τις μεταφράσει στα ισπανικά, στα γερμανικά και στα ελληνικά. Στις πρώτες δύο περιπτώσεις, το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο από ότι περίμενα. Στα ελληνικά η μετάφραση ήταν μισά ελληνικά και μισές λέξεις που έβγαζε από το μυαλό του οι οποίες θα μπορούσαν όμως φωνητικά να είναι ελληνικές λέξεις. Το 32b τα πήγε κάπως καλύτερα από το 14b στα ελληνικά πάντως. Λογικό αν σκεφτείς ότι το περιεχόμενο στα ελληνικά στο internet (0,5%) είναι μικρότερο κατά 1 τάξη μεγέθους από ότι στα ισπανικά (6%) και στα γερμανικά (5,6%) που είναι μικρότερο κατά 1 τάξη μεγέθους από ότι στα αγγλικά (49,3%). Ακόμα παρατήρησα ότι στα ελληνικά 1 token = 1 γράμμα αντί για 1 περίπου λέξη, το οποίο μάλλον παίζει ρόλο στην ακρίβεια. Επεξ/σία χθες στις 02:39 πμ από michael92 1
VaggD Δημοσ. χθες στις 01:27 μμ Δημοσ. χθες στις 01:27 μμ On 27/01/2025 at 16:12, panther_512 said: Βασίζεσαι σε εικασίες. Βασίζομαι καθαρά στα δημοσιευμένα γεγονότα. Έχουν επιτύχει ισχυρή ΑΙ, με καλύτερες επιδόσεις από τα πλέον διάσημα LLMs, με λιγότερη επεξεργαστική ισχύ και κόστος. Και opensource. Μας φόρεσαν τα γυαλιά. Δεν υπάρχει χώρος για debate σε αυτό. Και δεν έχει να κάνει με κακή ή καλή Κίνα. https://x.com/spectatorindex/status/1884557111151239355?s=46
panther_512 Δημοσ. χθες στις 01:36 μμ Δημοσ. χθες στις 01:36 μμ (επεξεργασμένο) 15 minutes ago, VaggD said: https://x.com/spectatorindex/status/1884557111151239355?s=46 Θα διαβάσεις πολλές πολλές τέτοιες ειδήσεις από εδώ και πέρα....... Ρίξτε και μιά ματιά για το παιδί που έκανε τη συγκεκριμένη startup, ποιός είναι, από πού ξεκίνησε, από πότε ασχολείται με την ΑΙ. Θα αρχίσετε να βλέπετε τις ειδήσεις με λίγο διαφορετικό μάτι. Από την άλλη, να θυμίσουμε ότι η OpenAI χρησιμοποίησε για την εκπαίδευση των μοντέλων της δεδομένα για τα οποία δεν είχε άδεια? Η ηθική έχει πάει περίπατο από την πρώτη στιγμή που ο άνθρωπος άρθρωσε την λέξη "ηθική". Δεν πειράζει, με το όλο τραμπάκουλο στα χρηματιστήρια μας δόθηκε η ευκαιρία να τσιμπήσουμε λίγες ακόμα μετοχές της Nvidia σε χαμηλή τιμή. Επεξ/σία χθες στις 01:42 μμ από panther_512
prefuse Δημοσ. χθες στις 01:48 μμ Δημοσ. χθες στις 01:48 μμ O ευφυής Elon κατασκευάζει (με πολλά προβλήματα) ιδιωτικά αυτοκίνητα που μετακινούν 2-4 άτομα και ουσιαστικά δεν λύνουν κανένα πρόβλημα, είτε μετακίνησης, (ειδικά στις πόλεις όπου το πάρκινγκ είναι περιορισμένο) είτε ρύπανσης, παρά τον κάνουν πλουσιότερο, ενώ το προσωπικό του όνειρο για ταξίδι στο διάστημα τίθεται ως προτεραιότητα πάνω από τα απολύτως βασικά προβλήματα της ανθρωπότητας όπως οι οικονομικές και κοινωνικές ανισοτήτοτητες, η φτώχεια, η ελεύθερη πρόσβαση σε πανεπιστήμια, στο σύστημα υγείας κ.α. από όλους Για το πρόβλημα της μετακίνησης θα μπορούσε να φτιάχνει μέσα μαζικής μεταφοράς, όπου και λιγότερη ενέργεια και ρύπους θα είχαν και θα έλυνε έως ένα μέρος το κυκλοφορικό αλλά φαίνεται αυτά έχουν λιγότερο κέρδος ή δεν είναι αρκετά ικανός για να τα κατασκευάσει. Ο άγνωστος Κινέζος δίνει ανοιχτά την τεχνογνωσία της μικρής εταιρείας του προς ώφελος των πολλών, χωρίς διακρίσεις. Τουλάχιστον έως τώρα.. 2 1
VaggD Δημοσ. χθες στις 02:26 μμ Δημοσ. χθες στις 02:26 μμ 46 minutes ago, panther_512 said: Θα διαβάσεις πολλές πολλές τέτοιες ειδήσεις από εδώ και πέρα....... Ρίξτε και μιά ματιά για το παιδί που έκανε τη συγκεκριμένη startup, ποιός είναι, από πού ξεκίνησε, από πότε ασχολείται με την ΑΙ. Θα αρχίσετε να βλέπετε τις ειδήσεις με λίγο διαφορετικό μάτι. Από την άλλη, να θυμίσουμε ότι η OpenAI χρησιμοποίησε για την εκπαίδευση των μοντέλων της δεδομένα για τα οποία δεν είχε άδεια? Η ηθική έχει πάει περίπατο από την πρώτη στιγμή που ο άνθρωπος άρθρωσε την λέξη "ηθική". Δεν πειράζει, με το όλο τραμπάκουλο στα χρηματιστήρια μας δόθηκε η ευκαιρία να τσιμπήσουμε λίγες ακόμα μετοχές της Nvidia σε χαμηλή τιμή. Δεν αμφισβητείται ούτε το ίδιο το άτομο ούτε η εξαιρετική ομάδα του, που γνωρίζουν άριστα πώς να αξιοποιούν στο έπακρο τις GPUs. Είναι αφελές, όμως, να πιστεύουμε ότι δεν είχαν τη στήριξη, τα εργαλεία και, γενικότερα, τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης. Το αποτέλεσμα παραμένει εντυπωσιακό! 1
kogba Δημοσ. χθες στις 06:27 μμ Δημοσ. χθες στις 06:27 μμ Μόνο ωφελημένος μπορεί να είναι ο μέσος χρήστης, με αυτή την εξέλιξη, που κατεβάζει το κόστος και φυσικά, ανοιχτού κώδικα. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα