Pwpwpw Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Δημοσ. 27 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Καλημέρα σε όλη την παρέα. Πρέπει να κάνω εξαγωγή του προτελευταίου δοντιού( 2οσ γομφίος λέγεται αν δεν κάνω λάθος) στην κάτω δεξιά πλευρά. Το δόντι εδώ και περιπου 4-5 χρόνια είναι απονευρωμένο, έχει μέσα 2 άξονες και είναι μέσα σε θήκη αλλά μου δημιούργησε απόστημα με πολύ έντονο συνεχόμενο πονο πόνο και ήταν αδύνατο να μασήσω το οτιδήποτε από εκείνη την πλευρά . Ο πόνος και το πρήξιμο αποχώρησε μετά την 3 μέρα αντιβίωσης τώρα το νιώθω καλά αλλά ο οδοντίατρος είπε ότι πρέπει να γίνει εξαγωγή γιατί αργά ή γρήγορα θα ξανά κάνει φλεγμονή. Το θέμα είναι ότι έχω φρικάρει λίγο με την εξαγωγή(δεν έχω ξανά κάνει) και φοβάμαι για την επιτυχία της διαδικασίας γιατί σε φίλο που ρώτησα μου είπε ότι η ύπαρξη 2 αξόνων μέσα στο δόντι κάνει την εξαγωγή πολύ πιο πολύπλοκη και δύσκολη και με άγχωσε επιπλέον; Αν έχει κανείς καμία παρόμοια εμπειρία ή αν υπάρχει κανένας οδοντίατρος να πει την άποψη του θα ήθελα να ακούσω. Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου από Pwpwpw
mpror Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Καλημέρα Καταλαβαίνω την φρίκη που έχεις φάει. Έτσι ήμουν και εγώ όταν ήταν να βγάλω και τους δύο κάτω φρονιμίτες (έγκλειστοι). Πέρα από την ένεση που ενοχλεί λιγάκι, δεν θα καταλάβεις ΤΙΠΟΤΑ κατα την διαδικασία, πέρα απο κάποια πίεση. Εγώ είχα λίγο πόνο την πρώτη ημέρα μόνο, γιατί μου έκανε και ράμματα. Στον δεύτερο φρονιμίτη είχα πόνο για δύο μέρες και πρήξιμο. Με παυσίπονα είναι ελεγχόμενος όμως. Δεν είμαι γιατρός, αλλά θεωρώ η δική σου περίπτωση είναι κάπως πιο απλή καθώς μάλλον δεν χρειάζεσαι ράμματα κλπ Ξέρω ότι δεν γίνεται, αλλά όσο μπορείς μην το σκέφτεσαι.... 1
fylatos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Γενικά τα "απονευρωμένα" δόντια είναι πιο εύθραυστα στις εξαγωγές και οι άξονες δεν βοηθάνε, ωστόσο το συγκεκριμένο δόντι σε γενικές γραμμές δε θεωρείτε δύσκολο στις εξαγωγές. Το πολύ πολύ να το τεμαχίσει πριν κάνει εξαγωγή τη κάθε ρίζα ξεχωριστά. Γενικά ο περισσότερος κόσμος έχει φοβία με τον οδοντίατρο και τις εξαγωγές ειδικά, αλλά με σωστή τεχνική τα πράγματα συνήθως είναι εύκολα. Δύσκολα γίνονται μερικές φορές σε φρονιμίτες, αλλά εκείς συνήθως πας σε οδοντοφατνιακό χειρουργό ή γναθοχ. 1
Pwpwpw Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, fylatos είπε Γενικά τα "απονευρωμένα" δόντια είναι πιο εύθραυστα στις εξαγωγές και οι άξονες δεν βοηθάνε, ωστόσο το συγκεκριμένο δόντι σε γενικές γραμμές δε θεωρείτε δύσκολο στις εξαγωγές. Το πολύ πολύ να το τεμαχίσει πριν κάνει εξαγωγή τη κάθε ρίζα ξεχωριστά. Γενικά ο περισσότερος κόσμος έχει φοβία με τον οδοντίατρο και τις εξαγωγές ειδικά, αλλά με σωστή τεχνική τα πράγματα συνήθως είναι εύκολα. Δύσκολα γίνονται μερικές φορές σε φρονιμίτες, αλλά εκείς συνήθως πας σε οδοντοφατνιακό χειρουργό ή γναθοχ. Απλά με άγχωσε λίγο ο γιατρός όταν συζητάγαμε για το ραντεβού της εξαγωγής επειδή μου είναι ότι είναι λίγο δύσκολη η εξαγωγή και ίσως χρειαστεί χειρουργείο αν δεν βγαίνει. Ρώτησα αν σε περίπτωση χειρουργείου θα πρεπει να πάω αλλού και που είπε όχι εκείνη την στιγμή θα γίνει αν τυχόν χρειαστεί από αυτόν. Η λέξη χειρουργείο με άγχωσε επιπλέον η αλήθεια είναι αν και δεν καταλαβα τι ακριβώς εννοούσε. Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου από Pwpwpw
fylatos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Εγώ προσωπικά θα τεμάχιζα το δόντι εξαρχής και αν χρειαζόταν θα τρόχιζα εξ αρχής το οστό συντηρητικά μέχρι να νιώθω ότι μπορώ να κάνω εξαγωγή τις ρίζες ασφαλώς και χωρίς να σπάσουν. Αυτό εννοεί κι αυτός, ότι αν δει ότι χρειάζεται θα κόψει το δόντι στα δύο και θα το βγάλει. Χειρουργείο είναι έτσι κι αλλιώς, μη φρικάρεις με την λέξη. Επίσης, πιστεύω ότι στο διαχωρίζει και για λόγους χρέωσης και καλά κάνει. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι το πρώτο, ούτε το δεύτερο, ούτε το τρίτο που κάνει εξαγωγή, ακόμα κι αν τελείωσε προχθές τη σχολή, οπότε τσιλ. 1
andreas1gr Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 4 ώρες πριν, Pwpwpw είπε Καλημέρα σε όλη την παρέα. Πρέπει να κάνω εξαγωγή του προτελευταίου δοντιού( 2οσ γομφίος λέγεται αν δεν κάνω λάθος) στην κάτω δεξιά πλευρά. Το δόντι εδώ και περιπου 4-5 χρόνια είναι απονευρωμένο, έχει μέσα 2 άξονες και είναι μέσα σε θήκη αλλά μου δημιούργησε απόστημα με πολύ έντονο συνεχόμενο πονο πόνο και ήταν αδύνατο να μασήσω το οτιδήποτε από εκείνη την πλευρά . Ο πόνος και το πρήξιμο αποχώρησε μετά την 3 μέρα αντιβίωσης τώρα το νιώθω καλά αλλά ο οδοντίατρος είπε ότι πρέπει να γίνει εξαγωγή γιατί αργά ή γρήγορα θα ξανά κάνει φλεγμονή. Το θέμα είναι ότι έχω φρικάρει λίγο με την εξαγωγή(δεν έχω ξανά κάνει) και φοβάμαι για την επιτυχία της διαδικασίας γιατί σε φίλο που ρώτησα μου είπε ότι η ύπαρξη 2 αξόνων μέσα στο δόντι κάνει την εξαγωγή πολύ πιο πολύπλοκη και δύσκολη και με άγχωσε επιπλέον; Αν έχει κανείς καμία παρόμοια εμπειρία ή αν υπάρχει κανένας οδοντίατρος να πει την άποψη του θα ήθελα να ακούσω. Σίγουρα θα υποφέρεις πολύ για τις 3-4 πρώτες ημέρες... Ειδικά οι 2 πρώτες θα είναι εφιάλτης γιατί θα έχεις κατά πάσα πιθανότητα ταυτόχρονα αιμορραγία, πρήξιμο και ΠΟΝΟ! Υπομονή κάνε... Έτσι και αλλιώς η εξαγωγή είναι μονόδρομος....
Pwpwpw Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, fylatos είπε Εγώ προσωπικά θα τεμάχιζα το δόντι εξαρχής και αν χρειαζόταν θα τρόχιζα εξ αρχής το οστό συντηρητικά μέχρι να νιώθω ότι μπορώ να κάνω εξαγωγή τις ρίζες ασφαλώς και χωρίς να σπάσουν. Αυτό εννοεί κι αυτός, ότι αν δει ότι χρειάζεται θα κόψει το δόντι στα δύο και θα το βγάλει. Χειρουργείο είναι έτσι κι αλλιώς, μη φρικάρεις με την λέξη. Επίσης, πιστεύω ότι στο διαχωρίζει και για λόγους χρέωσης και καλά κάνει. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι το πρώτο, ούτε το δεύτερο, ούτε το τρίτο που κάνει εξαγωγή, ακόμα κι αν τελείωσε προχθές τη σχολή, οπότε τσιλ. Επειδη από την απάντηση σου καταλαβαίνω ότι πιθανότατα είσαι οδοντριατρος να κάνω μια ερώτηση. Συγγενικό μου πρόσωπο έκανε πριν κάνα 2μηνο εξαγωγή το ίδιο ακριβώς δόντι και μου είπε ότι του τοποθέτησαν μόσχευμα και ράμματα στο σημείο της εξαγωγής. Ράμματα το καταλαβαίνω, το μόσχευμα που τοποθέτησε τι ειναι και γιατί μπαίνει; Πρώτη φορά άκουσα κάτι τέτοιο. Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου από Pwpwpw 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις