Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να πω ότι δεν είμαι το τομέα από καθαρή περιέργεια, μήπως μπορώ να δώσω και κάποια ιδέα σε έναν φίλο μου.

Εγώ ειχα την εντύπωση ότι έχει σχετικά καλουτσικη αποκατάσταση.

Ένας φίλος μου έχει τελειώσει πρόσφατα οικονομικά, έχει στείλει παντού (linkdn) αλλά δεν του έχει απαντήσει κανείς θετικά, ούτε καν για συνέντευξη. 

Στη σχολή δεν είχε κάνει πρακτική, είχε κάνει απαλλακτική διπλωματική. Οπότε 0 εμπειρία και δεν έχει ακόμα μεταπτυχιακό.

Ένα τέτοιο παιδί που ξεκινάει από το μηδέν πως μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες προσλήψεις; courses? 

Πιστοποιήσεις; Από όσο ξέρω τύπου ACCA είναι πολύ ακριβά. 

Γενικά θέλει να ασχοληθεί με data/business analysis 

Καμία ιδέα;

• Haha 1
Δημοσ.

Όταν λές οικονομικά τί και που συγκεκριμένα? Έχει π.χ. μεγάλη διαφορά το διοίκησης με το ΛΟΧΡΗ. Γενικά η αποκατάσταση είναι πανεύκολη, αλλά όχι για κάτι καλό (Π.Χ ειναι trivial να γίνεις λογιστής). Επίσης σε τι θέσεις στέλνει? Ακόμα και οι πιστοιποιήσεις δεν κάνουν για όλες τις θέσεις. Γενικά είναι ένας κλάδος πιο πολύ των άκρων, όπου υπάρχει είτε πολυ καλύτερη είτε πολύ χειρότερη αποκατάσταση απο ότι συνήθως. 

Δημοσ.
16 ώρες πριν, jjohn1 είπε

Όταν λές οικονομικά τί και που συγκεκριμένα? Έχει π.χ. μεγάλη διαφορά το διοίκησης με το ΛΟΧΡΗ. Γενικά η αποκατάσταση είναι πανεύκολη, αλλά όχι για κάτι καλό (Π.Χ ειναι trivial να γίνεις λογιστής). Επίσης σε τι θέσεις στέλνει? Ακόμα και οι πιστοιποιήσεις δεν κάνουν για όλες τις θέσεις. Γενικά είναι ένας κλάδος πιο πολύ των άκρων, όπου υπάρχει είτε πολυ καλύτερη είτε πολύ χειρότερη αποκατάσταση απο ότι συνήθως. 

Οικονομικής επιστήμης ΠΑΠΕΙ

Δεν έχει κάτι συγκεκριμένο απλά όποια θέση βρει που έχει σχέση με οικονομικά και είναι junior 

Δημοσ.

Το θεωρώ πολύ καλό τμήμα, αλλά μονο σαν βάση για ένα καλό μεταπτυχιακό. Δυστυχώς ενώ δίνει γερές βάσεις είναι υπερβολικά θεωρητικό και γενικό για να σταθεί μόνο του στην αγορά εργασίας. Χρειάζεται κάτι πιο έμπρακτο σε περαιτέρω σπουδές master όπως risk management κτλπ. Σε αυτήν την περίπτωση αποκλείεται να δυσκολευτεί να βρεί κάτι (αν και πάλι ο μισθός συνήθως είναι αστείος για αρχή). Άμα μείνει μόνο με αυτό το προπτυχιακό θα δυσκολευτεί να βρεί κάτι πέρα απο λογιστική / χαμηλές θέσεις συμβουλευτικές / είναι τυχερός.

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 26/1/2025 στις 11:25 ΜΜ, julypickles είπε

Εγώ ειχα την εντύπωση ότι έχει σχετικά καλουτσικη αποκατάσταση.

Υπάρχουν άπειρες θέσεις σε Accounting-Audit & (γενικα) financial services 

Στη σχολή δεν είχε κάνει πρακτική, είχε κάνει απαλλακτική διπλωματική. Οπότε 0 εμπειρία και δεν έχει ακόμα μεταπτυχιακό.

Κακώς που δεν έκανε πρακτική-έστω και τη τρίμηνη του πανεπιστημίου έπρεπε να την κάνει. Μετράει όσο να ναι (εστω και λίγο)

Πιστοποιήσεις; Από όσο ξέρω τύπου ACCA είναι πολύ ακριβά.

Τη πληρώνει η εταιρεία όχι αυτος

Γενικά θέλει να ασχοληθεί με data/business analysis 

Ξεκινάει courses σε coursera με R,Python και κάνει όσο μπορει να φρεσκάρει γνώσεις σε οικονομετρία και στατιστική. Να δει κανα μάστερ στο ΔΕΤ 

Στις 28/1/2025 στις 11:03 ΠΜ, jjohn1 είπε

Άμα μείνει μόνο με αυτό το προπτυχιακό θα δυσκολευτεί

Για μένα έπρεπε να κάνει μια πρακτική και μετά είτε να πάει σε καμια συμβουλευτική και να κυνηγήσει ACCA είτε να βρει κάποια θέση σε κάποιο λογιστήριο και το απόγευμα να κάνει το μαστερ του

Στρατο εχει τελειώσει;

• Like 1
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, George_pzg21 είπε

Υπάρχουν άπειρες θέσεις σε Accounting-Audit & (γενικα) financial services 

Κακώς που δεν έκανε πρακτική-έστω και τη τρίμηνη του πανεπιστημίου έπρεπε να την κάνει. Μετράει όσο να ναι (εστω και λίγο)

Τη πληρώνει η εταιρεία όχι αυτος

Ξεκινάει courses σε coursera με R,Python και κάνει όσο μπορει να φρεσκάρει γνώσεις σε οικονομετρία και στατιστική. Να δει κανα μάστερ στο ΔΕΤ 

Για μένα έπρεπε να κάνει μια πρακτική και μετά είτε να πάει σε καμια συμβουλευτική και να κυνηγήσει ACCA είτε να βρει κάποια θέση σε κάποιο λογιστήριο και το απόγευμα να κάνει το μαστερ του

Στρατο εχει τελειώσει;

Ναι έχει τελειώσει στρατό 

Μιλήσαμε σήμερα μου είπε ότι τον πήρανε σε δύο δουλειές για συνέντευξη, πάνω στον τομέα του 🎉

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...