Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ενα ψυγειο σε περιοχη που πεφτουν κεραυνοι και γινονται και αρκετες διακοπες ρευματος λογω αυτου του γεγονοτος.
Το σπιτι εχει επιτηρητη τάσης. Θέλω να βαλω ομως και μια εξτρα προστασια στο ψυγειο ντουλαπα.

Να παρω ενα σταθεροποιητη τασης σαν τον παρακατω ; 

https://www.e-shop.gr/energenie-eg-avr-1001-automatic-ac-voltage-regulator-and-stabilizer-led-220v-ac-1000va-600w-p-PER.584179

ή να βαλω ενα μικρο ups ?

Δημοσ.

Βασικα πρεπει να δεις ποσα watt ειναι το ψυγειο .
Και να ξερεις οτι στην εκκινηση τα watt τριπλασιαζονται .

Αυτο που θελεις ειναι ενας σοβαρος σταθεροποιητης τασεως με Servo και οχι με ρελε ( αυτο που εβαλες 600w δεν κανει ουτε για Pc ) 

Αναλογα τα watt θα πας σε ena  Kebo SDC-2000V/3000V/5000V

Δημοσ.

Για αυτο μιλας ?

https://e-giatras.gr/statheropoihtes-tashs/661-statheropoihths-kebo-SDC-1500va-servo.html?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiA19e8BhCVARIsALpFMgEaggqNuoDITO9qFMYh7FcgfwdZLSLS69QHC2G7zt-2ux23A3fwpjIaAqiZEALw_wcB

Αυτο που εβαλα απο το eshop γιατι δεν κανει ? 

Τιποτα δεν τραβαει. Με tapo πριζακι που το εχω δει, 60watt τραβαει. Τα συγχρονα ψυγεια δεν καινε τιποτα.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Vstromrider είπε

60watt τραβαει.

Επειδή εργάζομαι στο R&D Ελληνικής εταιρεία που φτιάχνει σταθεροποιητές τάσεις για ψυγεία, με 2 χρόνια που έχω κάνει τεστ σε άπειρα ψυγεία, με 60W ψύχεις οριακά τον χώρο έχει το κουτί του PC σου. Μόνο κάνα mini fridge που χωράει 2 τάπερ και 2 μπουκάλια έχει τέτοιες καταναλώσεις. 

• Like 1
Δημοσ.

Για αυτο μιλας ?

ναι αλλα τα πιο μεγαλα .

Τιποτα δεν τραβαει. Με tapo πριζακι που το εχω δει, 60watt τραβαει. Τα συγχρονα ψυγεια δεν καινε τιποτα.

ουτε για αστειο μην το λες αυτο και μην ξεχνας αυτο που σου ειπα στην εκκινηση του συμπιεστη τριπλασιαζονται τα watt 

• Like 2
Δημοσ.

Ακριβώς αυτό. Σκέψου ότι αν ξεπαγώσει επίσης για κάποιο λόγο το ψυγείο θα τραβήξει πολλά παραπάνω watt και για πολύ ώρα μέχρι να παγώσει ξανά. Δες το ταμπελάκι στο μοτέρ σου για παράδειγμα τι γράφει.

Στα ψυγεία γενικώς δεν βάζουμε UPS. Αντικεραυνική προστασία αν θες μπορείς να βάλεις με ένα μπριζάκι της APC όπως αυτό:
https://www.skroutz.gr/s/24511673/APC-Monoprizo-Asfaleias-PM1WB-GR.html

Ή μπορείς επίσης να καλέσεις ένα ηλεκτρολόγο να σου βάλει και στον ίδιο τον πίνακα και να προστατεύσεις όλες τις συσκευές του σπιτιού. Αν αξίζει κάπου extra μετά να βάλεις αντικεραυνική προστασία είναι στο καλώδιο του ΟΤΕ. Πχ με αυτό.

https://www.skroutz.gr/s/23757410/Eaton-PB1TD-Monoprizo-Asfaleias.html

Ενδεικτικός είναι ο εξοπλισμός που σου δείχνω. Δεν έχω δοκιμάσει κάτι απ' τα παραπάνω.

• Like 1
Δημοσ.

Και το δικό μου ψυγείο σε συνεχή λειτουργία περίπου 70 watt τραβάει. Καίνε πολύ λίγο ρεύμα εδώ και αρκετά χρόνια, εκτός αν μιλάμε για κανένα του 1990.

Στην εκκίνηση το μοτέρ αν τραβήξει τριπλάσιο ή τετραπλάσιο ρεύμα τότε μιλάμε για 200 - 300 watt οπότε πάλι καλύπτεται με ένα τυπικό ups

• Like 1
Δημοσ.

Ο νηματοθετης μιλαει για ψυγειο ντουλαπα .
70 watt ειναι σχεδον οι ανεμιστήρες .
Υπαρχουν πολλες λειτουργειες που τραβανε με κυριο την εκκινηση του συμπιεστη ( γραμικου ή μη )  , πχ αντιστασεις ξεπαγωματως κλπ .

• Like 2
Δημοσ.

Από την στιγμή που το έχει μετρήσει και είναι 60 watt το κύριο μοτέρ είναι δύσκολο να του πει κάποιος ότι δεν είναι τόσο η κατανάλωση του ψυγείου αλλά κάτι άλλο υπερπολλαπλάσιο

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, villasg είπε

Ο νηματοθετης μιλαει για ψυγειο ντουλαπα .
70 watt ειναι σχεδον οι ανεμιστήρες .
Υπαρχουν πολλες λειτουργειες που τραβανε με κυριο την εκκινηση του συμπιεστη ( γραμικου ή μη )  , πχ αντιστασεις ξεπαγωματως κλπ .

Ειχα 3 μηνες ενα tapo πριζακι πριν απο το συγκεκριμενο ψυγειο. Δεν ειδα ποτε κατι διαφορετικο εκτος απο 60watt. Δεν καινε τιποτα τα ψυγεια. Αν τα ψυγει τραβαγαν kw ολοκληρα, οι καταναλωσεις θα ηταν εξωπραγματικες γιατι απλα ειναι παντα στην πριζα. 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Vstromrider είπε

τι τεχνικος εισαι ?

Ηλεκτρονικος 

Στις 27/1/2025 στις 9:30 ΠΜ, kostas_anes είπε

Επειδή εργάζομαι στο R&D Ελληνικής εταιρεία που φτιάχνει σταθεροποιητές τάσεις για ψυγεία, με 2 χρόνια που έχω κάνει τεστ σε άπειρα ψυγεία, με 60W ψύχεις οριακά τον χώρο έχει το κουτί του PC σου. Μόνο κάνα mini fridge που χωράει 2 τάπερ και 2 μπουκάλια έχει τέτοιες καταναλώσεις. 

Αυτο εδω το διαβασετε , ο πλεον καταλληλος ν απαντησει ειναι το παλικαρι ( φτιαχνει σταθεροποιητες για ψυγεια )

• Like 1
Δημοσ.
Στις 26/1/2025 στις 9:53 ΜΜ, villasg είπε

Αυτο που θελεις ειναι ενας σοβαρος σταθεροποιητης τασεως με Servo και οχι με ρελε

Oι δικοί μας με ρελέ είναι, κάπου στα 8.5A rated max amperage. 

2 ώρες πριν, Vstromrider είπε

Ειχα 3 μηνες ενα tapo πριζακι πριν απο το συγκεκριμενο ψυγειο. Δεν ειδα ποτε κατι διαφορετικο εκτος απο 60watt. Δεν καινε τιποτα τα ψυγεια. Αν τα ψυγει τραβαγαν kw ολοκληρα, οι καταναλωσεις θα ηταν εξωπραγματικες γιατι απλα ειναι παντα στην πριζα. 

Να πετάξεις το Tapo, γιατί 60W ψυγείο ντουλάπα τραβάει μόνο με τους ανεμιστήρες και τα φώτα . Όταν τρέχει ο κομπρέσορας στο 100% είσαι καμιά 200-400άρα στο νερό, για 600L ψυγείο, ανάλογα τι τύπου είναι. 

Αυτό που δεν φαίνεται να κατανοείς είναι πως όταν πας να πάρεις κάτι σε σταθεροποιητή ή UPS πας με βάση το worst case scenario, όχι το normal operating condition, που το ψυγείο κάθεται και δεν κάνει τίποτα. 

Το ίδιο θα τραβήξει αν έξω έχεις 15C ή 40C; Το ίδιο τραβάει άμα το έχεις γεμάτο ή του έχεις 2 τάπερ; Μετά από διακοπή ρεύματος, αν χάσει την ψύξη, νομίζεις θα τραβάει τα 60W που βλέπεις και θέλει για να διατηρεί απλώς την θερμοκρασία; 

• Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Όταν τρέχει ο κομπρέσορας στο 100% είσαι καμιά 200-400άρα στο νερό, για 600L ψυγείο, ανάλογα τι τύπου είναι. 

Ας ειναι και 200-400 στο μεγιστο. Δεν ειναι κανενα σοβαρο φορτιο. Ενα UPS των 100€ το αντεχει για πλακα χωρις να μουγκριζει.

17 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Αυτό που δεν φαίνεται να κατανοείς είναι πως όταν πας να πάρεις κάτι σε σταθεροποιητή ή UPS πας με βάση το worst case scenario

Ναι οκ. Ας ειναι 400. Τι προβλημα υπαρχει με ενα UPS των 100€? Δεν ειναι σοβαρο φορτιο τα 400watt.

18 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Το ίδιο θα τραβήξει αν έξω έχεις 15C ή 40C;

Μεσα στο σπιτι δεν εχω ποτε ουτε 15 ουτε 40 βαθμους κελσιου. Απο 21 μεχρι βαρια 28 να πηγαινω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...