Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, patatasc είπε

Εγώ που έχω 2 titan rtx σε workstation με linux, ΔΕΝ θα μπορώ να αναβαθμίσω το λειτουργικό. Και δεν θα μπορώ να συμβαδίσω με τα λογισμικά για τεχνητή νοημοσύνη.

Αδερφέ τελευταία φορά που κοίταξα οι Titan RTX είναι Turing και δεν επηρεάζονται κάπου. Pascal, Maxwell και Kepler κόβει η NoVideo. 

Εντωμεταξύ το να μιλάμε για μη ύπαρξη driver σε linux είναι αστείο. 

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

• Super Moderators
Δημοσ.
29 minutes ago, patatasc said:

Εγώ που έχω 2 titan rtx σε workstation με linux, ΔΕΝ θα μπορώ να αναβαθμίσω το λειτουργικό. Και δεν θα μπορώ να συμβαδίσω με τα λογισμικά για τεχνητή νοημοσύνη.

Αυτές είναι Turing όμως, δεν επηρεάζονται ακόμα, σε 2-3 χρόνια θα σε απασχολήσει πάλι.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Αδερφέ τελευταία φορά που κοίταξα οι Titan RTX είναι Turing και δεν επηρεάζονται κάπου. Pascal, Maxwell και Kepler κόβει η NoVideo. 

Εντωμεταξύ το να μιλάμε για μη ύπαρξη driver σε linux είναι αστείο. 

Ναι αλλά η 1080ti που κάνει διαθέσιμα μοντέλα που χωρούν στα 16GB για inference θα κοπεί.

Χωρίς λόγο.

4 λεπτά πριν, Thresh είπε

Αυτές είναι Turing όμως, δεν επηρεάζονται ακόμα, σε 2-3 χρόνια θα σε απασχολήσει πάλι.

Εκτός του ότι έχω 2 1080ti για deploy, κακώς θα με απασχολήσει. Δεν θα έπρεπε.

• Super Moderators
Δημοσ.
22 minutes ago, patatasc said:

Ναι αλλά η 1080ti που κάνει διαθέσιμα μοντέλα που χωρούν στα 16GB για inference θα κοπεί.

Χωρίς λόγο.

Θα κοπεί και θα συνεχίζεις να χρησιμοποιείς/βάζεις τον τελευταίο που έχει βγει και την υποστηρίζει. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, patatasc είπε

Χωρίς λόγο.

Ας εξαιρέσω το γεγονός ότι μας έλεγες για αρχή για Titan RTX και μόλις σου είπα ότι δεν έχει θέμα γύρισες την μπιφτέκα σε 1080Ti.

Είμαι πάρα πολύ σίγουρος ότι μοντέλα που απαιτούν 16GB VRAM, στην 1080Ti δεν τρέχουν. Εν τέλη τι πραγματικά έχεις, τι τρέχεις σε αυτά που έχεις και πως θα σε επηρεάσει ρεαλιστικά αυτό; 

Γιατί αν κοντά δέκα χρόνια χρησιμοποιείς 1080Ti και δεν ξέρεις ότι η ρημάδα έχει 11GB VRAM, ε κάτι πάει στραβά.  

• Like 2
  • Haha 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, subarus-14 είπε

Θέλουν να μας κάνουν να δίνουμε 1000αρικα για κάρτες και να μην υπάρχει το μεταχειρισμένο προσπαθούν με το τελειώσουν με κάθε τρόπο. Θα δείτε και βάζω στοίχημα θα κάνουν όλοι την σειρά rtx 4000 downgrade ώστε να πουλάνε πιο εύκολα της καινούριες rtx 5000!

Για την ώρα όχι απλά downgrade δεν τις έκαναν αλλα με όλο το νέο πακέτο dlss 4 απόκτησαν πολύ μεγαλύτερη αξία από ότι πριν.

Στα του θέματος επιτέλους μιλάμε για 8 9 χρόνων κάρτες που παίρνεις σήμερα τις επιδόσεις τους με 150 ευρώ και έχεις και ray tracing ενώ μέχρι 1000 σειρά δεν είχαν. Οπότε πολύ λογική κίνηση. 

Δημοσ.

η καλυτερη σειρα ever! Δουλευεουν ακομα πόσες και εχουν βγαλει καθε τους cent

θα της ειχε παρει τα σκήπτρα η σειρα 3 αλλα ηταν η εποχη του mining και εχασε το value/money. Όσοι πηραν βεβαια την σειρα 30Χ0 στο launch ηταν πολύ τυχεροί!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λογικο μετα απο τοσα χρονια, καποια στιγμη  θα γινοταν για 900 και 1000 σειρα. Στις αλλες το εχει κανει ηδη.

Εκτος αυτου πλεον η φαση παει να σου πουλαει DLSS και software καλουδια γενικοτερα και οχι HW, οπως εκανε καποτε με την θρυλικη 1080ti σε φυσιολογικη τιμη.

Πλεον εχουν 3κ οι αντιστοιχες και το 80%+ στο steam (αυτοι ειστε..και ετσι μας καταντισε) των χρηστων παιζουν με DLSS, αρα να ενας ακομα λογος να κοψει και τους παλιους που ουτως η αλλως κοβονται και απο την μη υποστηριξη ολων αυτων των τεχνικων upscaling. Ουσιαστικα λεει σε ολους δωσε ενα 300αρι αμα δεν εχεις για 5060/4060 η σκαστα για κατι καλυτερο και αν σου αρεσει κιολας γιατι εισαι το 1% του market cap μου

Επισης ελεος με τις τιμες των μεταχειρισμενων..εχουν καποιοι 2060 με 200 ευρω και εχει 3050 8αρα στα 230 καινουργια...cancel...

Επεξ/σία από Nos20VT
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, Nos20VT είπε

Επισης ελεος με τις τιμες των μεταχειρισμενων..εχουν καποιοι 2060 με 200 ευρω και εχει 3050 8αρα στα 230 καινουργια...cancel...

Ενημερωτικά η 2060 είναι ~10% ~15% καλύτερη από την 3050.

Edit: Ειδα review

Επεξ/σία από kostas_anes
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

image.gif.7ecbca194f779fd2bf4d154ebbfe6afb.gifφιλε μου οτι προτιμαει κανεις...εγω μεταχειρω/turing/χωρις εγγυηση και 6gb δεν παιρνω ενω υπαρχει η νεοτερη γενια με καλυτερη υποστηριξη και 8gb για 10%-15% στα ιδια λεφτα . Ο techlads ειναι πουθενας, ασχετο αλλα ειπα να το πω.

Επισης...

https://www.investing.com/news/stock-market-news/nvidia-shares-slide-5-as-chinas-deepseek-sparks-questions-over-airelated-capex-3831023

Κακο δεν θα ειναι να ξεκαβαλισει η Nvidia το καλαμι..

Επεξ/σία από Nos20VT
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Nos20VT είπε

φιλε μου οτι προτιμαει κανεις...εγω μεταχειρω/turing/χωρις εγγυηση και 6gb δεν παιρνω ενω υπαρχει η νεοτερη γενια με καλυτερη υποστηριξη και 8gb για 10%-15% στα ιδια λεφτα . Ο techlads ειναι πουθενας, ασχετο αλλα ειπα να το πω.

Δεν διαφωνω, κανα 130αρι μαξ επρεπε να την δινουν. Το οτι η 3050 κανει καινουργια 230 πρεπει να μας προβληματισει ενω ειναι χειροτερη απο καρτα 7ετιας. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Δεν διαφωνω, κανα 130αρι μαξ επρεπε να την δινουν. Το οτι η 3050 κανει καινουργια 230 πρεπει να μας προβληματισει ενω ειναι χειροτερη απο καρτα 7ετιας. 

Σωστα ετσι ειναι.

Εχεις αλλους δυο παιχτες που ειναι πισω σε τεχνολογια τοσο στο HW οσο πλεον και στο SW...

Εβγαλε midrange η intel σε νορμαλ τιμη, λες τι καλα!! overhead σε drivers που ξερουμε ολοι δεν ειναι και οι καλυτεροι και θεματακια με RBAR.

Η δε AMD ειναι απλα πισω...και τωρα θα σου παιζει με χειροτερο SW και δεν ξερεις σε 4 χρονια πως θα την παλευει με τους drivers αλλα και γενικοτερα.

Ενω...η 1080Ti 8 χρονια μετα...ακομα παιζει σχετικα καλα...αυτη εινα η nvidia και για αυτο τωρα μας παει ετσι...αλλα δεν πρεπει να συνεχιστει αυτο..

Επεξ/σία από Nos20VT
Δημοσ.

Παντως μια 1080/1080ti, μονο ενα παιχνιδι απο  οτι ξερω δεν παιζει μεχρι στιγμης.Τον Intiana.Oχι απο θεμα δυναμης, αλλα χαρακτηριστικων.Δεν το ανοιγει καθολου.Aπαιτει RT και δεν υπαρχει τροπος να γινει κατι, οπως π.χ εγινε με το Alan Wake 2. που τωρα ειναι playable.

Δημοσ.

Πάλι καλά. Δεν θα χρειάζεται να κολλάζομαι να κάνω update της ελπίδας, και να κολλάει για κάποιο λόγο όλο το πισι μετά, και να πρέπει να κάνω reinstall τους chipset drivers κάθε φορά.. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, toyo73 είπε

Παντως μια 1080/1080ti, μονο ενα παιχνιδι απο  οτι ξερω δεν παιζει μεχρι στιγμης.Τον Intiana.Oχι απο θεμα δυναμης, αλλα χαρακτηριστικων.Δεν το ανοιγει καθολου.Aπαιτει RT και δεν υπαρχει τροπος να γινει κατι, οπως π.χ εγινε με το Alan Wake 2. που τωρα ειναι playable.

Ουτε το FF7R παιζει, εχει ερθει ο καιρος της σιγα σιγα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...