Diavolos666 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Δημοσ. 28 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) On 27/01/2025 at 13:22, Dr.Fuzzy said: Εγώ πάλι Windows και να με πλήρωναν! Χρησιμοποιώ όλα τα προγράμματα που δεν παίζουν σε linux, το MS Office, photoshop, illustrator και έχω και μερικά παιχνίδια. Επίσης έχω κάρτες γραφικών Nvidia, plug'n'play σε windows, δεν ξέρω ακόμα τι παίζει στο linux αλλά το λειτουργικό για εμένα είναι απλώς μία πλατφόρμα, δεν είναι κάποιο εργαλείο για μένα. Θέλω απλά να τρέχει όλα όσα θέλω και δεν θέλω να χρειαστεί να κάνω ούτε 1 δευτερόλεπτο troubleshooting ή να προσπαθήσω να κάνω κάποια συσκευή να τρέξει με πλάγιο τρόπο γιατί δεν αναγνωρίζεται κατευθείαν. Ακόμα κι αυτό αν γίνει σε κάποια φάση, και πάλι τα proprietary προγράμματα θα είναι πάντα σε windows. On 27/01/2025 at 10:43, uniquegr said: Η σουίτα της Microsoft είναι εύκολη υπόθεση, εγκαθιστάς Windows σε ένα virtual machine και κάνεις τη δουλειά σου. Το πρόβλημα είναι στις πιο βαριές εφαρμογές π.χ. adobe όπου δεν φτάνει μόνο η υπολογιστική δύναμη της cpu και χρειάζεται και hardware acceleration. Υπάρχουν λύσεις και γι'αυτό ( qemu με pci passthrough ), αλλά δεν είναι για τον "απλό" χρήστη. Προσωπικά έχω αρκετά pc's και έχω μεταβεί εξ'ολοκλήρου σε linux. Πλέον δηλαδή, για εμένα ισχύει το αντίθετο απο εσένα: και να με πλήρωναν, δεν θα επέστρεφα στα Windows, τουλάχιστον όχι bare metal και αν δεν χρησιμοποιούσα τη σουίτα της adobe για επαγγελματικούς λόγους, θα είχα κόψει εντελώς την επαφή με τα προϊόντα της Microsoft. Εγώ έχω 5 pc στο σπίτι, το παλιότερο έχει έναν i3 που είναι για τα πολύ βασικά πλέον (κι ας έπαιζε παιχνίδια στο παρελθόν, τώρα παίζει απλά παιχνίδια για τα μικρά παιδιά). Είχα σκεφτεί να βάλω linux αλλά δεν βρίσκω τον λόγο αφού δεν το χρησιμοποιώ καν. Μπορούμε να αποδεχτούμε ότι οι χρήστες linux έχουν λόγο να έχουν ένα 2ο pc μόνο για windows όταν χρειάζεται απλά να κάνουν την δουλειά τους. Οι χρήστες windows δεν έχουν λόγο να βάλουν σε ένα 2ο pc linux, εκτός κι αν είναι παμπάλαιο και σέρνεται σε windows οπότε τους βάζουν μία σταθερή έκδοση linux για να σερφάρουν μόνο. Δηλαδή για να έχεις linux σημαίνει ότι ασχολείσαι με το λειτουργικό, αν έχεις windows δεν ασχολείσαι με λειτουργικά συνήθως. Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου από Diavolos666
Dr.Fuzzy Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Δημοσ. 28 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 42 minutes ago, Diavolos666 said: Δηλαδή για να έχεις linux σημαίνει ότι ασχολείσαι με το λειτουργικό, αν έχεις windows δεν ασχολείσαι με λειτουργικά συνήθως. Καμία σχέση! Quote Χρησιμοποιώ όλα τα προγράμματα που δεν παίζουν σε linux, το MS Office, photoshop, illustrator και έχω και μερικά παιχνίδια. Εγώ πάλι χρησιμοποιώ εργαλεία που δεν παίζουν σε Windows natively. Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου από Dr.Fuzzy
uniquegr Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 3 ώρες πριν, Diavolos666 είπε Δηλαδή για να έχεις linux σημαίνει ότι ασχολείσαι με το λειτουργικό, αν έχεις windows δεν ασχολείσαι με λειτουργικά συνήθως. Ξεκίνησα την ενασχόλησή μου με το linux επειδή το laptop που χρησιμοποιώ αυτή τη στιγμή, σερνόταν, παρ'όλο που διαθέτει i5 8ης γενιάς. Φυσικά, το πρόβλημα ήταν ότι είχε HDD δίσκο επάνω, οπότε ακόμα και με ubuntu, σερνόταν κάμποσο, αλλά λιγότερο απο τα Windows. Μετά, ξανασχολήθηκα με το linux όταν άκουσα ότι πέφτει κυνήγι για τη χρήση των Windows σε επαγγελματικούς χώρους χωρίς επίσημο ( ακριβό ) license key ( που απ'ότι φαίνεται, δεν ισχύει απο τη στιγμή που κάποιος έχει επίσημα παραστατικά για την αγορά του κλειδιού ). Μη τα πολυλογώ, άρχισα να ασχολούμαι περισσότερο και τελικά απο μια λύση ανάγκης, έγινε το κύριο λειτουργικό μου σύστημα, μου αρέσει να χρησιμοποιώ τους υπολογιστές μου σε linux περιβάλλον. Το αποκορύφωμα είναι το λειτουργικό που τρέχω τώρα, Alpine linux σε data mode, φορτώνει απο ένα ταπεινό sd card και τρέχει εξ'ολοκλήρου στη ραμ, με δυνατότητα μόνιμης αποθήκευσης των αλλαγών που μπορεί να θέλω να παραμείνουν. Εξαιρετικά γρήγορο και με kde πολύ όμορφο. Έχω αρκετούς υπολογιστές, αλλά ο καθένας εξυπηρετεί διαφορετικές ανάγκες. Έχω ένα laptop για το μαγαζί μου, ένα laptop απο το οποίο γράφω τώρα στο σπίτι, έχω ένα thin client dell wyse 5070 που πλέον το χρησιμοποιώ σαν αντικατατάτη του βασικού desktop μου για απλή καθημερινή χρήση ( πλοήγηση στο διαδίκτυο, καίει και ελάχιστο ρεύμα, 15w σε full φορτίο ), ενώ έχω και 4 μεγαλύτερα μηχανήματα που θα γίνουν proxmox servers με διάφορους ρόλους ( file servers, windows vm's κλπ ). Παραδέχομαι ότι μου αρέσει να πειράζω το λειτουργικό σύστημα και να το φέρνω στα μέτρα μου, ενώ αυτό που έχω καταφέρει με το Alpine, δεν το κάνει κανένα άλλο λειτουργικό σύστημα, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Σκέφτομαι στο μέλλον να περάσω σε περιβάλλον kasm για ακόμα περισσότερη ασφάλεια και θα είναι δουλειά του ενός απο τα μεγάλα μηχανήματα που διαθέτω. Με αυτά που ακούω όμως για τα windows, δεν πολυψήνομαι να επιστρέψω, άσε που μου αρέσει πλέον ο τρόπος που λειτουργεί το linux και νιώθω άβολα με τα Windows.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα