Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για ups που κλείνει

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από Petros Electron,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα

Έχω ένα ups της apc 950v 6 χρόνια χωρίς αλλαγή μπαταρίας health85% και περίπου 400-450w. Έκανα αναβάθμιση στο pc με 7600x, 7800xt και corsair rmx 750W. 

Χθες σε gaming έσβησαν όλα και το ups έβγαζε έναν συνεχόμενο ήχο. 

Η ερώτηση μου. Να αλλάξω μπαταρία 45€ στο ups ή να πάρω μεγαλύτερο; 

Screenshot_20250126_185712_Brave.jpg

Επεξ/σία από Mute_
Δημοσ.

Κι εμένα το APC από την δευτέρα μου κάνει νούμερα, πήρα ένα δεύτερο τα έβαλα σε σειρά και είμαι κομπλέ. Υποψιάζομαι μπαταρίες ή αστάθεια στο δίκτυο της ΔΕΗ 

Δημοσ.

Μήπως με την αναβάθμιση που έκανες ανεβηκε πολύ η ισχυς που χρειάζεσαι και έτσι με την παραμικρή χρήση του UPS που γυρνάει σε μπαταρία ανγκάζεται να κλείσει; Γιατί με estimated 495watt και με το UPS στα 450watt δεν το βλέπω να τα σηκώνει εύκολα.

Δημοσ.

το health της μπαταρίας που λες είναι ενδεικτικό οπως κατάλαβες δεν παίζει ειδικα μετά από 6 χρόνια, άλλαξε μπαταριά και κανε δοκιμή 

Δημοσ.
14 ώρες πριν, VonLoutsos είπε

Μήπως με την αναβάθμιση που έκανες ανεβηκε πολύ η ισχυς που χρειάζεσαι και έτσι με την παραμικρή χρήση του UPS που γυρνάει σε μπαταρία ανγκάζεται να κλείσει; Γιατί με estimated 495watt και με το UPS στα 450watt δεν το βλέπω να τα σηκώνει εύκολα.

Αυτό σκέφτομαι και εγώ για αυτό ρωταω

13 ώρες πριν, Aris_ είπε

το health της μπαταρίας που λες είναι ενδεικτικό οπως κατάλαβες δεν παίζει ειδικα μετά από 6 χρόνια, άλλαξε μπαταριά και κανε δοκιμή 

Το θέμα είναι ότι η μπαταρία κοστίζει όσο 1/3 του ups για αυτό και ψάχνω να δω τι με συμφέρει. Έβγαλα ότι περιφερειακά είχα πάνω και άφησα μόνο το pc. Αυτό που προσπαθώ να καταλάβω είναι αν ξεπεράσει η κατανάλωση τα όρια του κλείνει αμέσως ή απλά τρώει την μπαταρια πιο γρήγορα;

Δημοσ.
16 ώρες πριν, Mute_ είπε

Καλησπέρα

Έχω ένα ups της apc 950v 6 χρόνια χωρίς αλλαγή μπαταρίας health85% και περίπου 400-450w. Έκανα αναβάθμιση στο pc με 7600x, 7800xt και corsair rmx 750W. 

Χθες σε gaming έσβησαν όλα και το ups έβγαζε έναν συνεχόμενο ήχο. 

Η ερώτηση μου. Να αλλάξω μπαταρία 45€ στο ups ή να πάρω μεγαλύτερο;

Μοντελο του UPS που εχεις, αν θελεις γραψτο εδω. Επισης κατεβασε το πρόγραμμα του απο εδω
Σύνδεσε το με το usb καλώδιο του και δες τι φορτίο εχει επίσης θα κάνεις και διαγνωστικό έλεγχο (μεσω της εφαρμογης) και θα δεις τα αποτελέσματα.
Αλλα για 6 χρονια μπαταριά φιλος πρέπει να την αλλάξεις, ειναι πολύ καιρος οι μπαταρίες κρατάνε απο 3 εως αντε το πολυ 5 χρόνια. 
Μπορείς να κανεις reset την ημ/νια μπαταρίας του αλλα καλύτερα να την αλλάξεις και μετα να κανεις reset.
Για εμενα δεν αξιζει η αγορα νεου (για τα οικονομικά το λεω) γιατι ειναι ποιο φτηνιάρικα κατασκευαστικά απο τα παλαια. Πχ εγω εχω το pro το οποιο ειναι μοντέλο πανω απο 10ετια και λειτουργεί άψογα, φυσικα του εχω κανει καποιες αλλαγές εσωτερικά όπως πυκνωτές και τα ρελε που εχει μεσα (AVR, shutdown, προστασίες κλπ)
Φωτο επι το εργο σε μεγαλο UPS 15KvA το μπλε που βλεπετε ειναι αναλυτης μπαταριων (εσωτερικη αντισταση μπαταριας) και κοστιζει κοντα στα 3,500ευρω.

Οτι αλλο θέλεις ρωτα, κανω service σε ups εδω και αρκετά χρονια, απο τα πολυ μικρά μέχρι και τα πολύ μεγάλα industrial.

IMG_20240923_143722.jpg

IMG_20240926_133010.jpg

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Petros Electron είπε

Μοντελο του UPS που εχεις, αν θελεις γραψτο εδω. Επισης κατεβασε το πρόγραμμα του απο εδω
Σύνδεσε το με το usb καλώδιο του και δες τι φορτίο εχει επίσης θα κάνεις και διαγνωστικό έλεγχο (μεσω της εφαρμογης) και θα δεις τα αποτελέσματα.
Αλλα για 6 χρονια μπαταριά φιλος πρέπει να την αλλάξεις, ειναι πολύ καιρος οι μπαταρίες κρατάνε απο 3 εως αντε το πολυ 5 χρόνια. 
Μπορείς να κανεις reset την ημ/νια μπαταρίας του αλλα καλύτερα να την αλλάξεις και μετα να κανεις reset.
Για εμενα δεν αξιζει η αγορα νεου (για τα οικονομικά το λεω) γιατι ειναι ποιο φτηνιάρικα κατασκευαστικά απο τα παλαια. Πχ εγω εχω το pro το οποιο ειναι μοντέλο πανω απο 10ετια και λειτουργεί άψογα, φυσικα του εχω κανει καποιες αλλαγές εσωτερικά όπως πυκνωτές και τα ρελε που εχει μεσα (AVR, shutdown, προστασίες κλπ)
Φωτο επι το εργο σε μεγαλο UPS 15KvA το μπλε που βλεπετε ειναι αναλυτης μπαταριων (εσωτερικη αντισταση μπαταριας) και κοστιζει κοντα στα 3,500ευρω.

Οτι αλλο θέλεις ρωτα, κανω service σε ups εδω και αρκετά χρονια, απο τα πολυ μικρά μέχρι και τα πολύ μεγάλα industrial.

IMG_20240923_143722.jpg

IMG_20240926_133010.jpg

Έχω κατεβάσει το πρόγραμμα έκανα και τα τεστ του. Επίσης το άνοιξα και είδα και την μπαταρία έβγαλα και το αυτοκόλλητο και είναι csb αυτη

Είναι αυτό το ups

Απλά θέλω να βάλω την 9070xt ή την 7900 xtx που είναι ακόμα πιο ενεργοβορες.

Δεν με ενδιαφέρει να κρατάει το pc 30λεπτα. Απλά για προστασία το θέλω και να μου δώσει χρόνο να τον κλείσω. Θέλω να βάλω πάνω και μια καινούρια oled (75W) και φοβάμαι ότι δεν θα τα καταφέρει με αλλαγή μπαταρίας 

Επεξ/σία από Mute_
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Mute_ είπε

Έχω κατεβάσει το πρόγραμμα. Επίσης το άνοιξα και είδα και την μπαταρία έβγαλα και το αυτοκόλλητο και είναι csb αυτη

Είναι αυτό

Απλά θέλω να βάλω την 9070xt ή την 7900 xtx που είναι ακόμα πιο ενεργοβορες.

Οκ, εκανες ελεγχους να δεις τι βγαζει?. Τα περισοτερα APC φορανε CSB, ειναι καλες σαν μπαταριες, αν και τωρα πλεον βαζουν τις VISION, εξισου καλες αλλα οι CSB ειναι καλύτερες (γνωμη μου).
Εδω αλλαγή CSB  σε EATON με extra powerpack αν θυμαμαι καλα 16 μπαταρίες σύνολο, το καλο με τις CSB ειναι οτι αν κανουν κρακ δεν βγάζουν υγρα τα οποια ειναι οτι χειρότερο και μπορει να καταστρέψουνε το UPS.
Αν θελεις καλη πραγματικά μπαταρια (αλλα κοστιζει) και βγάζει και μια 5ετια δες τις Enersys DATASAFE.
Στις μπαταρίες να ξερεις, οτι πληρώνεις παίρνεις.
image.jpeg.120529ba3d19b42966782cf8459d8c3d.jpegimage.jpeg.2f719ec4faab55c6b77b258ecbd73d45.jpeg

18 λεπτά πριν, Mute_ είπε

Δεν με ενδιαφέρει να κρατάει το pc 30λεπτα. Απλά για προστασία το θέλω και να μου δώσει χρόνο να τον κλείσω. Θέλω να βάλω πάνω και μια καινούρια oled (75W) και φοβάμαι ότι δεν θα τα καταφέρει με αλλαγή μπαταρίας 

Ο ρολος του UPS (σε αυτα τα μικρα που δεν ειναι και καθαρού ημίτονου) ειναι οπως το λες να προλαβεις να τερματίσεις το σύστημα σου.
Οσο για το φορτιο δες ποσα watts σου διχνει με το PC ανοικτό και καλο ειναι να εχεις βαλει και κανενα game,  και ετσι θα δεις αν θα σε καλύψει. Μεχρι και 80% εισαι οκ και θα εχεις χρονο να τερματίσεις το συστημα σου. Αν εισαι κοντα στο 90% και πανω εκει θα εχεις πολυ λιγο χρονο οποτε πας σε μεγαλύτερο. Αυτο το APC που εχεις σχετικά καλο σαν μοντελο (για τα λεφτα που ειχε φυσικα) και βγαζει και κατι χαζο-βλαβες εχω φτιαξει 3-4 απο δαύτα..

Επεξ/σία από Petros Electron
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Petros Electron είπε

Οκ, εκανες ελεγχους να δεις τι βγαζει?. Τα περισοτερα APC φορανε CSB, ειναι καλες σαν μπαταριες, αν και τωρα πλεον βαζουν τις VISION, εξισου καλες αλλα οι CSB ειναι καλύτερες (γνωμη μου).
Εδω αλλαγή CSB  σε EATON με extra powerpack αν θυμαμαι καλα 16 μπαταρίες σύνολο, το καλο με τις CSB ειναι οτι αν κανουν κρακ δεν βγάζουν υγρα τα οποια ειναι οτι χειρότερο και μπορει να καταστρέψουνε το UPS.
Αν θελεις καλη πραγματικά μπαταρια (αλλα κοστιζει) και βγάζει και μια 5ετια δες τις Enersys DATASAFE.
Στις μπαταρίες να ξερεις, οτι πληρώνεις παίρνεις.
image.jpeg.120529ba3d19b42966782cf8459d8c3d.jpegimage.jpeg.2f719ec4faab55c6b77b258ecbd73d45.jpeg

Ο ρολος του UPS (σε αυτα τα μικρα που δεν ειναι και καθαρού ημίτονου) ειναι οπως το λες να προλαβεις να τερματίσεις το σύστημα σου.
Οσο για το φορτιο δες ποσα watts σου διχνει με το PC ανοικτό και καλο ειναι να εχεις βαλει και κανενα game,  και ετσι θα δεις αν θα σε καλύψει. Μεχρι και 80% εισαι οκ και θα εχεις χρονο να τερματίσεις το συστημα σου. Αν εισαι κοντα στο 90% και πανω εκει θα εχεις πολυ λιγο χρονο οποτε πας σε μεγαλύτερο. Αυτο το APC που εχεις σχετικά καλο σαν μοντελο (για τα λεφτα που ειχε φυσικα) και βγαζει και κατι χαζο-βλαβες εχω φτιαξει 3-4 απο δαύτα..

Pass βγάζει στον ελεγχο.Το πρόβλημα είναι τα spikes που κάνει η κάρτα. Και μπορεί να χτυπήσει στιγμιαία και 600w. Με ενδιαφέρει να μην κάνει παφ και κλείνει τσιριζοντας χωρίς καμμία προειδοποίηση. Έστω 2 λεπτά μου φτάνουν. Αρκεί να μην καταρρέει  αμέσως. Οπότε να του αλλάξω μπαταρία; 

Επεξ/σία από Mute_
  • Λύση
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Mute_ είπε

Το πρόβλημα είναι τα spikes που κάνει η κάρτα. Και μπορεί να χτυπήσει στιγμιαία και 600w. Με ενδιαφέρει να μην κάνει παφ και κλείνει τσιριζοντας χωρίς καμμία προειδοποίηση. Έστω 2 λεπτά μου φτάνουν. Αρκεί να μην καταρρέει  αμέσως. Οπότε να του αλλάξω μπαταρία; 

Αν φτάνει η κάρτα τα 600W τοτε το UPS δεν μπορει να καλύψει το φορτίο εξοδου για αυτο κλείνει και σφυρίζει (overload) οποτε μαλλον πρεπει να πας σε μεγαλύτερο.

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Petros Electron είπε

Αν φτάνει η κάρτα τα 600W τοτε το UPS δεν μπορει να καλύψει το φορτίο εξοδου για αυτο κλείνει και σφυρίζει (overload) οποτε μαλλον πρεπει να πας σε μεγαλύτερο.

Σε ευχαριστώ, αν έχεις να προτείνεις κάτι αξιόπιστο από Ελλάδα ή Ευρώπη θα το εκτιμούσα. Φαντάζομαι 750W με 850w θα είναι οκ. Δεν ξέρω πώς πάει με τα Volt

Δημοσ.

Οι apc μπαταρίες δεν συμφέρουν είναι για εταιρείες που δεν έχουν πρόβλημα με τα έξοδα η/και θέλουν εγγυημένη ποιότητα, πας σε aftermarket και αλλάζεις κάθε 2 χρόνια αν έχεις υψηλές θερμοκρασίες και φτηνές μπαταρίες και 3-4 αν πάρεις καλή ποιότητα aftermarket μπαταρία 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Mute_ είπε

Σε ευχαριστώ, αν έχεις να προτείνεις κάτι αξιόπιστο από Ελλάδα ή Ευρώπη θα το εκτιμούσα. Φαντάζομαι 750W με 850w θα είναι οκ. Δεν ξέρω πώς πάει με τα Volt

Για εμενα 3 μάρκες ειναι οι τοπ, τα APC, τα ΕΑΤΟΝ, και τα Cyber Power για UPS για οικιακή χρήση. Για επαγγελματική χρήση πάμε σε αλλα.

Για τα VA και τα υπόλοιπα δες αυτον τον πινάκα

https://www.serverroomenvironments.co.uk/ups-va-amps-watts-sizing-table

3 ώρες πριν, Aris_ είπε

Οι apc μπαταρίες δεν συμφέρουν είναι για εταιρείες που δεν έχουν πρόβλημα με τα έξοδα η/και θέλουν εγγυημένη ποιότητα, πας σε aftermarket και αλλάζεις κάθε 2 χρόνια αν έχεις υψηλές θερμοκρασίες και φτηνές μπαταρίες και 3-4 αν πάρεις καλή ποιότητα aftermarket μπαταρία 

Εχεις δίκιο ειναι αδικαιολόγητα ακριβές. Αλλα απο την αλλη πολύ φθηνές μπαταρίες δεν θα πρότεινα γιατι αν "ξεράσουν" τα υγρα τους θα παθει ζημια το μηχάνημα, οπου εκεί το πετάς *αν ειναι μικρο Ups δεν συμφέρει η επισκευή του.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...