Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπεριζω το φόρουμ. Ανοίγω το θέμα για ανταλλαγή απόψεων μιας και αύριο θα πάω ούτως ή άλλως στο συνεργείο. Μου έβγαλε σαπουνιασμενο λάδι στο καπάκι του ιμάντα κίνησης στο μηχανάκι (Sym citycom s300 του 17 το μοντέλο) μετά από σύντομη βόλτα μισάωρου χωρίς να ανεβάσει θερμοκρασίες κλπ. Έχουμε εικόνα τι μπορεί να είναι; 

Screenshot_20250126_155751.jpg

Δημοσ.

Δε θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά μάλλον πρόκειται για διαρροή από τη φλάτζα τελικής μετάδοσης. Αν δεν είναι από τη φλάτζα και είναι ράγισμα σε κάποιο καπάκι, ετοιμάσου για βαρύ κοστολόγιο.

Το μελώδες κιτρινωπό αφρώδες υγρό πάντως, σίγουρα κακό σημάδι λόγω σύστασης.

• Like 1
Δημοσ.
3 hours ago, greekfragma said:

Δε θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά μάλλον πρόκειται για διαρροή από τη φλάτζα τελικής μετάδοσης. Αν δεν είναι από τη φλάτζα και είναι ράγισμα σε κάποιο καπάκι, ετοιμάσου για βαρύ κοστολόγιο.

Το μελώδες κιτρινωπό αφρώδες υγρό πάντως, σίγουρα κακό σημάδι λόγω σύστασης.

Το Κάρτερ πάντως είναι καθαρό, τσέκαρα τα λάδια και το χρωμα τους είναι κανονικό. Έπρεπε κιόλας να γυρίσω από την σύντομη εξόρμηση μου και όταν γύρισα είχε πάλι δακρύσει από το φίλτρο αέρα (αποκεί μάλλον είναι η διαρροή και κυλάει πάνω στο καπάκι της μετάδοσης) αλλά αυτή την φορά κανονικό λάδι και όχι αυτό το περίεργο κολλώδες πράμα. 

Δημοσ.
15 minutes ago, giannis808 said:

Το Κάρτερ πάντως είναι καθαρό, τσέκαρα τα λάδια και το χρωμα τους είναι κανονικό. Έπρεπε κιόλας να γυρίσω από την σύντομη εξόρμηση μου και όταν γύρισα είχε πάλι δακρύσει από το φίλτρο αέρα (αποκεί μάλλον είναι η διαρροή και κυλάει πάνω στο καπάκι της μετάδοσης) αλλά αυτή την φορά κανονικό λάδι και όχι αυτό το περίεργο κολλώδες πράμα. 

Λύσιμο σε μηχανικό. το οτι είδες τα λάδια σου καθαρά δε λέει τίποτα.

Δημοσ.
1 minute ago, greekfragma said:

Λύσιμο σε μηχανικό. το οτι είδες τα λάδια σου καθαρά δε λέει τίποτα.

Από αύριο που ξημερώνει εργάσιμη έχει ήδη κανονιστεί! 

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, giannis808 είπε

Από αύριο που ξημερώνει εργάσιμη έχει ήδη κανονιστεί! 

Και καλύτερα μήπως το πήγαινες και με οδική .

Δημοσ.
22 minutes ago, meletis_m said:

Και καλύτερα μήπως το πήγαινες και με οδική .

Μίλησα με τον μηχανικό μου, του έδειξα και φώτο της βλάβης και των λαδιών στο Κάρτερ. Αυτός μου είπε ότι είναι κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι κάτι που δεν θα με αφήσει να γυρίσω πίσω (μιλάμε για διαδρομή Ναύπακτος-Πάτρα) αρκεί να μην ανεβάσει θερμοκρασία. Δεν ανέβασε οπότε σιγά σιγά με 70-80χαω γύρισα πίσω όπου και είδα νέα διαρροή αυτή την φορά κανονικού χρώματος λαδιού. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, giannis808 είπε

Μίλησα με τον μηχανικό μου, του έδειξα και φώτο της βλάβης και των λαδιών στο Κάρτερ. Αυτός μου είπε ότι είναι κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι κάτι που δεν θα με αφήσει να γυρίσω πίσω (μιλάμε για διαδρομή Ναύπακτος-Πάτρα) αρκεί να μην ανεβάσει θερμοκρασία. Δεν ανέβασε οπότε σιγά σιγά με 70-80χαω γύρισα πίσω όπου και είδα νέα διαρροή αυτή την φορά κανονικού χρώματος λαδιού. 

Το χέρι στη φωτιά δε το βάζει ο μηχανικός και ο κάθε μηχανικός .

Μη γίνει πιο χοντρή ζημιά .

Είναι μια απόσταση 30 χιλιόμετρων . Με οδική βοήθεια εάν δε αλλάζει νόμο θα στο πάει τη ίδια ημέρα . Το βλέπεις και κανονίζεις .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...