Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, makis269 είπε

επειδή τα πάντα καταγράφονται (εικόνα ,ήχος και αναζητήσεις στο σύστημα τους ),όταν βρουν τον υπάλληλο την έκατσε ,θα πληρώνει αποζημιώσεις και θα τρέχει στα δικαστήρια μέχρι την δευτέρα παρουσία .

σιγα μη κανει ερευνα η τραπεζα για να βρει τον υπαλληλο

• Thanks 1
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, makis269 είπε

επειδή τα πάντα καταγράφονται (εικόνα ,ήχος και αναζητήσεις στο σύστημα τους ),όταν βρουν τον υπάλληλο την έκατσε ,θα πληρώνει αποζημιώσεις και θα τρέχει στα δικαστήρια μέχρι την δευτέρα παρουσία .

Υπερβολες! Κανεις δεν θα ψαξει να βρει κανεναν υπαλληλο, εκτος και αν δημιουργηθει για καποιον λογο θεμα. Συμβαινει καθημερινα το παραπανω που εγραψα.

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 25/1/2025 στις 10:58 ΜΜ, Malthador είπε

Πόσο σου κόστισε να βγάλεις διαταγής πληρωμής; Άξιζε η διαδικασία για 600 ευρώ οφειλή;

αρα γενικως να αφηνουμε χρεη <600€ γιατι δε θα αξιζει η διαδικασια στον αλλον να μας κυνηγησει?

• Thanks 1
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, makis269 είπε

Δεν ισχύει. Έχω ρωτήσει γνωστούς μου τραπ. υπαλλήλους για λογαριασμό συγγενικού μου προσώπου κληρονόμου, αν το αποθανόν πρόσωπο είχε χρέη σε τράπεζες για να ξέρει προς τα πού να κινηθεί και μου είχαν πει. Όχι λεπτομέρειες, ναι ή όχι. Αν έμπαιναν παραμέσα όντως θα φαινόταν ότι κάποιος έψαξε και δεν ήθελαν, αλλά την αρχική εικόνα μου την είπαν, και πήγε μετά ο κληρονόμος και έκανε αυτά που έπρεπε.

• Thanks 1
Δημοσ.
46 minutes ago, mechpanos said:

Δεν ισχύει. Έχω ρωτήσει γνωστούς μου τραπ. υπαλλήλους για λογαριασμό συγγενικού μου προσώπου κληρονόμου, αν το αποθανόν πρόσωπο είχε χρέη σε τράπεζες για να ξέρει προς τα πού να κινηθεί και μου είχαν πει. Όχι λεπτομέρειες, ναι ή όχι. Αν έμπαιναν παραμέσα όντως θα φαινόταν ότι κάποιος έψαξε και δεν ήθελαν, αλλά την αρχική εικόνα μου την είπαν, και πήγε μετά ο κληρονόμος και έκανε αυτά που έπρεπε.

μη λες τέτοια......πρέπει να γίνει μέσω δικαστηρίου ....πληροφορία στην έδωσαν αλλά απαγορεύεται......40 χρόνια σε ιδρύματα ήμουν και έχουν βρει το μπελά τους υπάλληλοι...

5 hours ago, mariosnik_ said:

Δεν παίζει να ασχοληθεί ο εισαγγελέας με τέτοιες υποθέσεις και οφειλές μεταξύ ιδιωτών. Θα ασχοληθεί ο δικηγόρος του να ρωτήσει τις τράπεζες. 

η διαδικασία είναι εισαγγελεας η δικαστήριο -τραπεζα Ελλάδος(υπ οικονομικών) -διοίκηση τραπεζας για αναζήτησή πληροφοριών......ακριβώς όπως όταν κάνουν αίτημα οι κληρονόμοι η ιδιώτες όταν πρόκειται να γίνουν κατασχεσεις η κληρονομιές......δικηγόρος με εντολή εισαγγελέα μπορεί να ρωτήσει κάποια πραγματα (δεν είμαι βέβαιος αν γίνεται τώρα)....δεν έχει κανένα δικαίωμα να  ρωτήσει  από μόνος του τη τράπεζα...

φαντάσου ο κάθε δικηγόρος να πήγαινε να ρωτούσε για τον καθένα στη τράπεζα......

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, kostasbm είπε

μη λες τέτοια......πρέπει να γίνει μέσω δικαστηρίου ....πληροφορία στην έδωσαν αλλά απαγορεύεται......40 χρόνια σε ιδρύματα ήμουν και έχουν βρει το μπελά τους υπάλληλοι...

5 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Δεν είπα πουθενά ότι έγινε νομότυπα. Αλλά άτυπα τις απλές πληροφορίες σε εντελώς προσωπικό επίπεδο μπορούν να τις δώσουν και αν θέλουν τις δίνουν. Παλιότερα στη δουλειά που παίρναμε επιταγές φουλ (τώρα τις κόψαμε) παίρναμε τηλέφωνο τον διευθυντή του καταστήματος και λέγαμε επιταγή από τον τάδε την παίρνω; ... Και μας έλεγε ένα ναι ένα όχι ή πρόσεχε...έβλεπε αν ο λογαριασμός είχε υπόλοιπο και αν του είχαν διαμαρτυρηθεί... ποιος τειρεσίας τσεκ, τράπεζα τσεκ. Κοίτα όλα αυτά γίνονται και αν έχεις καθημερινή συνεργασία και γυρίζεις δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ μέσω του επαγγέλματός σου με την τράπεζα (μπορεί να μην έχεις υπόλοιπο αλλά επειδή κάνεις όλες τις συναλλαγές με αυτούς, τους γυρίζεις πολύ χρήμα) αυτά γίνονται σχετικά εύκολα. Οπότε αν έχεις γνωστό πολύ κοντινό στην τράπεζα, όλα μαθαίνονται.
Και βασικά οι δικηγόροι αυτό κάνουν όταν βγάλουν διαταγή πληρωμής, έχουν γνωστούς στις τράπεζες μαθαίνουν πού ο οφειλέτης έχει χρήματα και χτυπάνε εκεί. Εσύ ήσουν 40 χρόνια σε ιδρύματα και μπορεί κάποιοι να βρήκαν τον μπελά τους -δεν ξέρω τί έκαναν- αλλά κι εγώ 20 χρόνια στις δουλειές που έχω πάρει κατά καιρούς διάφορες τέτοιου είδους πληροφορίες, δεν βρήκε τον μπελά του κανένας.

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.
2 hours ago, fitsoulas2024 said:

αρα γενικως να αφηνουμε χρεη <600€ γιατι δε θα αξιζει η διαδικασια στον αλλον να μας κυνηγησει?

Όταν κάνεις ένα δικαστήριο πληρώνεις τον δικηγόρο (τουλάχιστον την ελάχιστη αμοιβή του) και το παράβολο/ένσημο. Επιπλέον, όταν βγαίνει η απόφαση την επιδίδεις στον αντίδικο με δικαστικό επιμελητή.

Έστω ότι ο δικηγόρος είναι φίλος σου και δεν σου παίρνει λεφτά, μόνο τα ελάχιστα. Δεν ξέρω πόσο είναι η ελάχιστη αμοιβή για διαταγή πληρωμής και το παράβολο, ας το ξεφτιλίσουμε εντελώς, να πούμε ότι παίρνει 100 ευρώ συν 50 ευρώ η επίδοση της διαταγής, άρα πάμε τουλάχιστον στα 150 ευρώ με τον δικηγόρο κολλητό σου. Αυτό για να βγάλεις διαταγή πληρωμής, που δεν είναι εκτελεστός τίτλος.

Αν θες να πάρεις τα χρήματά σου, πρέπει να βγάλεις κατασχετήριο εις χείρας τρίτου και να το επιδόσεις στις τέσσερις συστημικές τράπεζες. Ας το ξεφτιλίσουμε πάλι και να υποθέσουμε ότι είναι 100 ευρώ το καταχετήριο και από 50 ευρώ η κάθε επίδοση σε κάθε μια από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, σύνολο όλα μαζί 300 ευρώ.

Δηλαδή θα έχεις σπάσει το στομάχι σου και θα έχεις δώσει 450 ευρώ (ξαναλέω, εντελώς ξεφτιλισμένα τα ποσά, δεν παίζουν σε κανένα πλανήτη τόσο χαμηλά κοστολόγια σε δικηγόρους/επιμελητές) για να εισπράξεις ίσως 600 ευρώ.

Προσωπικά, θεωρώ ότι δεν αξίζει η διαδικασία.

Κερασάκι: δεν έχω αναφέρει καν ότι ο αντίδικος μπορεί να κάνει ανακοπή και ασφαλιστικά, τόσο κατά της διαταγής πληρωμής, όσο και κατά του κατασχετηρίου. Επιπλέον, δεν έχω λάβει υπόψιν μου ότι οι τραπεζικοί λογαριασμοί είναι ακατάσχετοι μέχρι τα 1500 ευρώ/μήνα για οφειλές προς ιδιώτες, οπότε αν ο άλλος έχει μισθό μικρότερο των 1500 δεν πρόκειται να πάρεις ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας καλό είναι να απευθύνεται στο δικηγόρο του, αυτός θα ξέρει σίγουρα καλύτερα.

• Like 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Malthador είπε

Εγώ στη θέση του ts θα πλήρωνα ακόμα και 1000 ευρώ. Όχι τόσο λόγω εγωισμού αλλά για να μην νομίζουν μερικοί ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν χωρίς συνέπειες. 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.
7 minutes ago, Nabuko said:

Εγώ στη θέση του ts θα πλήρωνα ακόμα και 1000 ευρώ. Όχι τόσο λόγω εγωισμού αλλά για να μην νομίζουν μερικοί ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν χωρίς συνέπειες. 

Ναι, είναι κι αυτό μια άποψη.

Το θέμα είναι τι θέλει ο καθένας. Αν ο σκοπός είναι να βάλει στον άλλον μυαλό, μπορεί να έχεις και δίκιο. Αν όμως ο σκοπός του είναι να έχει θετικό ισοζύγιο στην τσέπη του, τότε δεν αξίζει αυτή η διαδικασία για τέτοια ποσά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχήν άνθρωπος που αφήνει το φροντιστήριο του παιδιού του απλήρωτο είναι ο απόλυτος μπαταχτσής και κακοδιαχειριστής (βρωμάει για τζόγο η υπόθεση) και αποκλείεται να έχει καταθέσεις στην τράπεζα. Επομένως ακόμα και με εκτελεστό τίτλο "Κατάσχεσης εις χείρας τρίτων", ο μισθός του προστατεύεται από το ακατάσχετο (εκτός αν είναι υψηλόμισθος) και πιθανώς θα τον βγάζει την ίδια μέρα που τον παίρνει, και για τον νηματοθέτη θα αφήνει μέσα 0.5 για ένα κουλούρι της παρηγοριάς

Επεξ/σία από archer100
  • Thanks 1
Δημοσ.
56 minutes ago, Malthador said:

Όταν κάνεις ένα δικαστήριο πληρώνεις τον δικηγόρο (τουλάχιστον την ελάχιστη αμοιβή του) και το παράβολο/ένσημο. Επιπλέον, όταν βγαίνει η απόφαση την επιδίδεις στον αντίδικο με δικαστικό επιμελητή.

Έστω ότι ο δικηγόρος είναι φίλος σου και δεν σου παίρνει λεφτά, μόνο τα ελάχιστα. Δεν ξέρω πόσο είναι η ελάχιστη αμοιβή για διαταγή πληρωμής και το παράβολο, ας το ξεφτιλίσουμε εντελώς, να πούμε ότι παίρνει 100 ευρώ συν 50 ευρώ η επίδοση της διαταγής, άρα πάμε τουλάχιστον στα 150 ευρώ με τον δικηγόρο κολλητό σου. Αυτό για να βγάλεις διαταγή πληρωμής, που δεν είναι εκτελεστός τίτλος.

Αν θες να πάρεις τα χρήματά σου, πρέπει να βγάλεις κατασχετήριο εις χείρας τρίτου και να το επιδόσεις στις τέσσερις συστημικές τράπεζες. Ας το ξεφτιλίσουμε πάλι και να υποθέσουμε ότι είναι 100 ευρώ το καταχετήριο και από 50 ευρώ η κάθε επίδοση σε κάθε μια από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, σύνολο όλα μαζί 300 ευρώ.

Δηλαδή θα έχεις σπάσει το στομάχι σου και θα έχεις δώσει 450 ευρώ (ξαναλέω, εντελώς ξεφτιλισμένα τα ποσά, δεν παίζουν σε κανένα πλανήτη τόσο χαμηλά κοστολόγια σε δικηγόρους/επιμελητές) για να εισπράξεις ίσως 600 ευρώ.

Κερασάκι: δεν έχω αναφέρει καν ότι ο αντίδικος μπορεί να κάνει ανακοπή και ασφαλιστικά, τόσο κατά της διαταγής πληρωμής, όσο και κατά του κατασχετηρίου. Επιπλέον, δεν έχω λάβει υπόψιν μου ότι οι τραπεζικοί λογαριασμοί είναι ακατάσχετοι μέχρι τα 1500 ευρώ/μήνα για οφειλές προς ιδιώτες, οπότε αν ο άλλος έχει μισθό μικρότερο των 1500 δεν πρόκειται να πάρεις ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας καλό είναι να απευθύνεται στο δικηγόρο του, αυτός θα ξέρει σίγουρα καλύτερα.

Ακριβώς έτσι μου τα είπε και εμένα δικηγόρος για πελάτη που εξαφανίστηκε με 500 ευρώ χρέος. Δυστυχώς για τέτοια ποσά δεν αξίζει να ασχοληθείς γιατί θα μπεις και μέσα. Το ξέρουν προφανώς οι μπαταχτίδες και δεν ιδρώνει το αφτί τους. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Αγοράζεις ΑΘηναικό νούμερο από κάποιον πάροχο VoIP, τον καλείς σαν εκπρόσωπος Eurobank για να τον ενημερώσεις για λογαριασμό καταθέσεων με επιτόκιο 3% και ταυτόχρονα ρωτάς την τράπεζα του.

• Like 2
  • Haha 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Malthador είπε

Όταν κάνεις ένα δικαστήριο πληρώνεις τον δικηγόρο (τουλάχιστον την ελάχιστη αμοιβή του) και το παράβολο/ένσημο. Επιπλέον, όταν βγαίνει η απόφαση την επιδίδεις στον αντίδικο με δικαστικό επιμελητή.....................................................

Ναι, αρα λες πως οταν χρωσταμε εως 600€ να μη τα πληρωνουνε γιατι δεν αξιζει ο πιστωτης μας να μπει στη διαδικασια να τα απαιτησει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 26/01/2025 at 13:59, N3M3SiS said:

Για να γίνει κατάσχεση λογαριασμου για αυτά που σου χρωστάει κοινώς για χρέη μεταξύ ιδιωτών, προφανως και δε φτάνει μια δικαστική απόφαση που λέει οτι σου οφείλει 600€. 

Χρειάζεται άλλη εισαγγελικη εντολή για να γίνει κατάσχεση ενός λογαριασμού υπερ τρίτου. 

Πηγαίνοντας τα χαρτιά σε όλες τις τράπεζες δε θα καταφέρεις απολύτως τίποτα. Περιμένεις να ανοίξουν τα ταμεία, να βγάλουν μέσα απο τον λογαριασμό του 600€ και να σου πούνε "ορίστε, πάρτε τα;" 

Οπως ΓΡΑΦΩ πιο πανω ΑΝ εμπαινες στον κοπο να διαβασεις πριν γραψεις τα ατοπα που γραφεις, μιλαΜΕ για κατασχετήριο και επιδοση κατασχετηριου. Με βαση την δικαστικη αποφαση, εκδιδει ο δικηγορος κατασχετήριο εις χειρας τριτου που επιδιδεται στις τραπεζες. Αυτα, βαση δικηγορου.

Πηγαινοντας το κατασχετήριο στην τραπεζα, η τραπεζα αν υπαρχει σε αυτο το ονομα λογαριασμος, αμεσα βαζει τον λογαριασμο σε επιτηρηση. Αν ειναι δηλαδη το ποσο της δικαστικης αποφασης 600 ευρω, ο λογαριασμος αυτος ΜΟΝΙΜΑ θα γραφει -600 ευρω. Αν υπαρχουν πανω απο 1500 ευρω στον λογαριασμο ή καποια στιγμη μπουν πανω απο 1500 ευρω σε αυτον τον λογαριασμο, η τραπεζα τα κατακρατει σε παιρνει τηλ. και πας και τα παιρνεις. Αυτη ειναι η διαδικασια βαση δικηγορου.

15 hours ago, N3M3SiS said:

Απο ότι καταλαβαίνω απο τα λεγόμενα του συντάκτη, νομίζει οτι αν μάθει τους αριθμους λογαριασμου του οφειλέτη, θα πάει στη τράπεζα και θα εισπράξει .. 😆

Το αγαπημένο σπορ καποιων ατόμων, η ειρωνία, και ουσιαστικά εδω ισχυει το "τοσα ξερουν, τοσα λενε". Αν υπαρχουν πανω απο 1500 ευρω σε οποιοδηποτε λογαριασμο στην τραπεζα που γινει επιδοση του κατασχετηρίου, τοτε Ναι, θα εισπραξω. Αν οχι, τοτε ΜΟΝΙΜΑ εφ ορου ζωής, ο λογαριασμος αυτος θα γραφει -600 ευρω και επισης η τραπεζα θα εχει στο νου της οτι αυτος ο ανθρωπος εχει δημιουργησει χρεος, με ο,τι αυτο πιθανώς συνεπαγεται. Ουσιαστικα στην τραπεζα που εχει γινει επιδοση κατασχετηρίου, δεν θα μπορουν ποτε να κατατεθουν πανω απο 1500 ευρω, αλλιως θα κατασχεθουν απο την τραπεζα. Αντι να ειρωνευεστε και να λετε άτοπα πραγματα, ασχοληθείτε καποιοι με τιποτα άλλο αν δεν εχετε να συνεισφέρετε κατι το παραγωγικο σε μια συζητηση.

4 hours ago, Nabuko said:

αυτος ειναι και ενας ακομα λογος που κανω ο,τι κανω αυτη τη στιγμη. Μπορει να μη παρω ποτέ λεφτά, μπορει και να παρω, κανεις δεν ξερει. Αλλα πρεπει κατι να κανουμε ετσι ωστε να καταλαβαινουν οι μπαταξήδες οτι Δεν μπορουν να κανουν ο,τι θελουν χωρις συνέπειες.

4 hours ago, archer100 said:

Καταρχήν άνθρωπος που αφήνει το φροντιστήριο του παιδιού του απλήρωτο είναι ο απόλυτος μπαταχτσής και κακοδιαχειριστής (βρωμάει για τζόγο η υπόθεση) και αποκλείεται να έχει καταθέσεις στην τράπεζα. Επομένως ακόμα και με εκτελεστό τίτλο "Κατάσχεσης εις χείρας τρίτων", ο μισθός του προστατεύεται από το ακατάσχετο (εκτός αν είναι υψηλόμισθος) και πιθανώς θα τον βγάζει την ίδια μέρα που τον παίρνει, και για τον νηματοθέτη θα αφήνει μέσα 0.5 για ένα κουλούρι της παρηγοριάς

ο τζογος, οσον αφορα το συγκεκριμενο ατομο ειναι πολυ πιθανη κατασταση απο ο,τι ειχα μαθει. αλλα ο λογος που το κανω ειναι οχι μονο για τα χρηματα, οπως γραφω πιο πανω.

19 minutes ago, fitsoulas2024 said:

Ναι, αρα λες πως οταν χρωσταμε εως 600€ να μη τα πληρωνουνε γιατι δεν αξιζει ο πιστωτης μας να μπει στη διαδικασια να τα απαιτησει.

Δυστυχως, σε αυτό βασιζονται οι μπαταξήδες... Και κανονικά, Δεν επρεπε να υπαρχει καν ακατασχετο. Αν δεν υπηρχε ακατασχετο στους λογαριασμους, τοτε οι αρκετοί Δεν θα αφηναν απληρωτες τις υπορεωσεις τους με την καλυψη του νομου κιολας. Εν τω μεταξύ αν καποιος παρει μια τσίχλα χωρις να την πληρωσει απο σουπερ μαρκετ ή  παρει οτιδηποτε εστω μικρης αξιας απο οποιοδηποτε καταστημα λιανικης με κοστος ακομα και κατω απο 1 ευρω, καλειται η αστυνομια και αν τον πιασουν αυτος παει στο αστυνομικο τμημα για κλοπη. Αλλοι χρωστουν εκατονταδες ευρω και ο νομος τους καλυπτει ή το κανει δυσκολο κιολας στο θύμα να παρει τα λεφτα του.

Επεξ/σία από George10001
Δημοσ.
7 ώρες πριν, kostasbm είπε

η διαδικασία είναι εισαγγελεας η δικαστήριο -τραπεζα Ελλάδος(υπ οικονομικών) -διοίκηση τραπεζας για αναζήτησή πληροφοριών......ακριβώς όπως όταν κάνουν αίτημα οι κληρονόμοι η ιδιώτες όταν πρόκειται να γίνουν κατασχεσεις η κληρονομιές......δικηγόρος με εντολή εισαγγελέα μπορεί να ρωτήσει κάποια πραγματα (δεν είμαι βέβαιος αν γίνεται τώρα)....δεν έχει κανένα δικαίωμα να  ρωτήσει  από μόνος του τη τράπεζα...

φαντάσου ο κάθε δικηγόρος να πήγαινε να ρωτούσε για τον καθένα στη τράπεζα......

Κοίτα έχω απευθυνθεί μια φορά σε εισαγγελέα για ένα δικό μου θέμα, όχι αναζήτηση στοιχείων και τέτοια, αλλά ο εισαγγελέας δεν ασχολήθηκε. Είχα πάει και μέσω δικηγόρου κιόλας. Μου φαίνεται αδιανόητο για κάθε έναν που χρωστάει σε άλλον να χρειάζεται ο δικηγόρος έγκριση εισαγγελέα για να ψάξει. Συνήθως αναλαμβάνουν την εύρεση στοιχείων και άρση απορρήτου σε ποινικές υποθέσεις η για κακουργηματα και άλλα. Ο δικηγόρος δεν πάει έτσι απλά να ρωτήσει, υποβάλλει κάποια επιστολή προσκομιζοντας έγγραφα ότι έχει προσφύγει νομικά ο πελάτης του και του απαντάει η τράπεζα γραπτώς. Αλλά τέλος πάντων, αν αυτό που λέω είναι λάθος, δεκτό. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...