Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 minutes ago, George10001 said:

οχι ο δικηγορος φιλος μου δεν μου το ανεφερε αυτο που λες για εισαγγελεα. μου ειπε οτι η κάθε επιδοση κατασχετηριου σε καθε τραπεζα κοστιζει περιπου 50 ευρω οποτε και ειναι οικονομικα ασυμφορο αφου εχουμε μαζι με τις μικρες τραπεζες, πολλες τραπεζες. Θα τον ρωτησω αυτο που λες, αν εισαγγελεας μπορει να μαθει μεσω επιστολων σε τραπεζες αν και που εχει τραπεζικο λογαριασμο.

καθε μέρα μας ερχόταν χαρτιά που μας ρωτούσαν για διαφορά ονόματα αν έχουν λογαριασμό μαζί μας....

εννοείται δε ρωτούσαν στα καλά καθούμενα αλλά γιατί υπήρχε συγκεκριμένος λόγος (χρωστούσαν οι ποιο πολλοί και για θέματα κληρονομιάς)

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, George10001 είπε

Η κατασχεση λογαριασμου γινεται με επιστολή απο δικηγόρο στην τράπεζα. αυτο ειναι σιγουρο. η εφορία δεν ξερω αν μπορει να κανει αυτο που λες. Θα κανω ομως μια ερωτηση.

Η εφορία τα βρίσκει, το αν χρειαστεί δικηγόρος ή όχι θα στο πει η ίδια η εφορία.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να γίνει κατάσχεση λογαριασμου για αυτά που σου χρωστάει κοινώς για χρέη μεταξύ ιδιωτών, προφανως και δε φτάνει μια δικαστική απόφαση που λέει οτι σου οφείλει 600€. 

Χρειάζεται άλλη εισαγγελικη εντολή για να γίνει κατάσχεση ενός λογαριασμού υπερ τρίτου. 

Πηγαίνοντας τα χαρτιά σε όλες τις τράπεζες δε θα καταφέρεις απολύτως τίποτα. Περιμένεις να ανοίξουν τα ταμεία, να βγάλουν μέσα απο τον λογαριασμό του 600€ και να σου πούνε "ορίστε, πάρτε τα;" 

Επεξ/σία από N3M3SiS
  • Moderators
Δημοσ.
3 hours ago, N3M3SiS said:

Για να γίνει κατάσχεση λογαριασμου για αυτά που σου χρωστάει κοινώς για χρέη μεταξύ ιδιωτών, προφανως και δε φτάνει μια δικαστική απόφαση που λέει οτι σου οφείλει 600€. 

Χρειάζεται άλλη εισαγγελικη εντολή για να γίνει κατάσχεση ενός λογαριασμού υπερ τρίτου. 

Πηγαίνοντας τα χαρτιά σε όλες τις τράπεζες δε θα καταφέρεις απολύτως τίποτα. Περιμένεις να ανοίξουν τα ταμεία, να βγάλουν μέσα απο τον λογαριασμό του 600€ και να σου πούνε "ορίστε, πάρτε τα;" 

Προφανώς και δεν αρκεί η διαταγή πληρωμής για να εισπράξει την οφειλή, δεν είναι εκτελεστός τίτλος η διαταγή πληρωμής. Με βάση την κερδισμένη διαταγή πρέπει να βγάλει κατασχετήριο εις χείρας τρίτου στους λογαριασμούς του οφειλέτη και να την επιδώσει στις τράπεζες.

Αυτά υποτίθεται τα ξέρει ο ΟΡ, έχει δικηγόρο.

3 hours ago, Mhdenistis said:

Η εφορία τα βρίσκει, το αν χρειαστεί δικηγόρος ή όχι θα στο πει η ίδια η εφορία.

Δεν έχει σχέση η εφορία με αυτά που συζητάμε.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Malthador είπε

Δεν έχει σχέση η εφορία με αυτά που συζητάμε.

Έχει γιατί μπορεί να βρει τον κάτοχο.

• Haha 1
  • Moderators
Δημοσ.
17 minutes ago, Mhdenistis said:

Έχει γιατί μπορεί να βρει τον κάτοχο.

Η εφορία δεν δίνει στοιχεία ιδιώτη σε άλλον ιδιώτη.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Malthador είπε

Η εφορία δεν δίνει στοιχεία ιδιώτη σε άλλον ιδιώτη.

Τα έχει και μπορεί να τα δώσει με εντολή εισαγγελέα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, George10001 είπε

οπως αναφερω πιο πανω, ο στρατός ασχολείται Μονο αν τιθεται χρεος για το δημοσιο ή για διατροφή παιδιού. Αλλιώς για ιδιωτες/τριτους, Δεν ασχολείται καν. το ρωτησα στο ΓΕΣ.

Δεν είναι θέμα με το τι θέλει οικειοθελώς να "ασχοληθεί" κάποιος, είναι τι τον ΔΙΑΤΑΣΕΙ μια δικαστική απόφαση.

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Malthador είπε

Προφανώς και δεν αρκεί η διαταγή πληρωμής για να εισπράξει την οφειλή, δεν είναι εκτελεστός τίτλος η διαταγή πληρωμής. Με βάση την κερδισμένη διαταγή πρέπει να βγάλει κατασχετήριο εις χείρας τρίτου στους λογαριασμούς του οφειλέτη και να την επιδώσει στις τράπεζες.

Αυτά υποτίθεται τα ξέρει ο ΟΡ, έχει δικηγόρο.

Απο ότι καταλαβαίνω απο τα λεγόμενα του συντάκτη, νομίζει οτι αν μάθει τους αριθμους λογαριασμου του οφειλέτη, θα πάει στη τράπεζα και θα εισπράξει .. 😆

41 λεπτά πριν, DrLo είπε

Δεν είναι θέμα με το τι θέλει οικειοθελώς να "ασχοληθεί" κάποιος, είναι τι τον ΔΙΑΤΑΣΕΙ μια δικαστική απόφαση.

Τον Στρατό όπως και ολόκληρο το Δημόσιο, δε τον ενδιαφέρουν τα αστικά ζητήματα, παρά μόνο τα ποινικά. Οπότε καμία σχετική δικαστική απόφαση δε πρόκειται να τον "διατάξει" να κάνει οτιδήποτε. 

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε

Τον Στρατό όπως και ολόκληρο το Δημόσιο, δε τον ενδιαφέρουν τα αστικά ζητήματα, παρά μόνο τα ποινικά. Οπότε καμία σχετική δικαστική απόφαση δε πρόκειται να τον "διατάξει" να κάνει οτιδήποτε. 

ok, έτσι θα είναι αφου το λες.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, George10001 είπε

οχι ο δικηγορος φιλος μου δεν μου το ανεφερε αυτο που λες για εισαγγελεα. μου ειπε οτι η κάθε επιδοση κατασχετηριου σε καθε τραπεζα κοστιζει περιπου 50 ευρω οποτε και ειναι οικονομικα ασυμφορο αφου εχουμε μαζι με τις μικρες τραπεζες, πολλες τραπεζες. Θα τον ρωτησω αυτο που λες, αν εισαγγελεας μπορει να μαθει μεσω επιστολων σε τραπεζες αν και που εχει τραπεζικο λογαριασμο.

Don't quote me on that, αλλά ξέρω ότι οι περισσότεροι στρατιωτικοί συνήθως έχουν στη Eurobank λόγω καποιου φετιχ του παρελθόντος. Θα ξεκινούσα απο κει 😛

• Thanks 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, tonyz21 είπε

Don't quote me on that, αλλά ξέρω ότι οι περισσότεροι στρατιωτικοί συνήθως έχουν στη Eurobank λόγω καποιου φετιχ του παρελθόντος. Θα ξεκινούσα απο κει 😛

Ολοι οι στρατιωτικοι ειχαν στην Γενικη τραπεζα υποχρεωτικα! Η οποία εξαγοράστηκε απο Πειραιώς.  Τωρα τους πληρωνουν οπου θελουν και επιλεξουν

Δημοσ.

Ρε συ πόσο πάει η επίδοση; 4 είναι οι γαμοσυστημικές τράπεζες, κάνε και στις 4 να τελειώνεις αν θες μεγαλύτερη σιγουριά κάνε και στην Αττικής. Και ευχήσου να μη σε έχει προλάβει άλλος.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, kostasbm είπε

ο δικηγόρος φίλος σου δεν σου είπε ότι έχει δικαίωμα ο εισαγγελέας να στείλει επιστολή σε όλες τις τράπεζες και να ρωτά  αν έχει λογαριασμό αυτός που σου χρωστά???

χωρίς εισαγγελική εντολή δε γινεται

αν το μάθεις π.χ από υπάλληλο το μόνο που θα καταφέρεις είναι να χάσει τη δουλειά του γιατί οποία αναζήτησή κάνει στο πισι του καταγράφεται......δεν έχει δικαίωμα να μπαίνει και να ψάχνει αν έχω λογαριασμό στη τράπεζα του

γιαυτο φρόντισε ότι γίνει να γίνει με ευθύ τροπο και όχι με πλάγιο 

Δεν παίζει να ασχοληθεί ο εισαγγελέας με τέτοιες υποθέσεις και οφειλές μεταξύ ιδιωτών. Θα ασχοληθεί ο δικηγόρος του να ρωτήσει τις τράπεζες. 

14 ώρες πριν, Mhdenistis είπε

Μην γράφετε ότι να ναι και μπερδεύετε τον ts. Δεν έχει καμία σχέση η εφορία και αναφέρθηκε ήδη. Τα χρέη από ιδιώτη σε ιδιώτη δεν περνάνε στην εφορία. 

Άμα θέλει ο ts για κατάσχεση μετρητών απευθύνεται στις τράπεζες ο δικηγόρος του. 

Άμα ψάξει για κατάσχεση ακινήτου, θα αποταθεί ο δικηγόρος στο κτηματολόγιο. 

Ούτε εισαγγελέας, ούτε εφορίες ούτε τίποτε άλλο. 

Τώρα αναρωτιέται ο ts και δικαίως αν μπορεί να γλιτώσει να ψάξει σε όλες τις τράπεζες αλλά μόνο σε μια για να αποφύγει το κόστος. Η απάντηση είναι δυστυχως όχι, θα απευθυνθεί σε όλες μαζί. 

14 ώρες πριν, George10001 είπε

Πρέπει να υποβάλλει αίτημα στον εισαγγελέα, δεν είναι σίγουρο αν θα ανταποκριθεί ο εισαγγελέας, το πιθανότερο είναι να αρνηθεί. Επίσης, θα σου ζητήσει επιπλέον χρήματα ο δικηγόρος για το αίτημα προς τον εισαγγελέα. 

Δεν ειναι η δουλειά εδώ γεια σας κύριε εισαγγελέα, ψάξτε παρακαλώ τον τάδε και τον τάδε για το τάδε πρόβλημα που έχω.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν μπορείς ρωτώντας με κανέναν νόμιμο τρόπο ,να βρεις αν έχει κάποιος ιδιώτης τραπεζικό λογαριασμό σε τράπεζα .

*εκτός αν είσαι κληρονόμος .

22 ώρες πριν, Vstromrider είπε

Μονο απο φιλους σε τραπεζες μπορεις να μάθεις και παλι μια μια σχετικη δυσκολια σε σχεση με παλαιοτερα.

επειδή τα πάντα καταγράφονται (εικόνα ,ήχος και αναζητήσεις στο σύστημα τους ),όταν βρουν τον υπάλληλο την έκατσε ,θα πληρώνει αποζημιώσεις και θα τρέχει στα δικαστήρια μέχρι την δευτέρα παρουσία .

Επεξ/σία από makis269
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...