Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

υπαξιωματικός του στρατού πελάτης μας σε φροντιστήριο μαθηματων σχολείου και για πανελλήνιες εξετάσεις που εχουμε, μας αφησε υπολοιπο για τις σπουδες των παιδιών του, οποτε καναμε δικαστήριο στο οποιο ουτε παραβρέθηκε και φυσικα δικαιωθήκαμε. το υπολοιπο ειναι 600 περιπου ευρω. εχει βγει αποφαση. Του επιδωθηκε η αποφαση αλλα αυτος φυσικα ως πονηρός ανθρωπος που ειναι δεν ασχοληθηκε. Ηθελα να ρωτησω αν γνωριζει καποιος, υπαρχει καποιος τροπος αφου ξερω ονομα, επιθετο και το ΑΦΜ του, να βρω σε ποια τραπεζα εχει τον λογαριασμο που μπαινει ο μισθος του ή γενικα σε ποιες τραπεζες εχει λογαριασμους (φυσικα δεν μας ενδιαφερει ποιοι ακριβως ειναι οι λογαριασμοι, απλα σε ποια τραπεζα/τραπεζες εχει λογαριασμο γενικα), για να κανω κοινοποιηση της αποφασης στην τραπεζα αυτη/στις τραπεζες αυτες, και να γινει κατασχεση του λογαριασμου του;

Ευχαριστώ.

• Confused 1
  • Haha 7
  • Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, George10001 είπε

Καλησπέρα σε όλους,

υπαξιωματικός του στρατού πελάτης μας σε φροντιστήριο μαθηματων σχολείου και για πανελλήνιες εξετάσεις που εχουμε, μας αφησε υπολοιπο για τις σπουδες των παιδιών του, οποτε καναμε δικαστήριο στο οποιο ουτε παραβρέθηκε και φυσικα δικαιωθήκαμε. το υπολοιπο ειναι 600 περιπου ευρω. εχει βγει αποφαση. Του επιδωθηκε η αποφαση αλλα αυτος φυσικα ως πονηρός ανθρωπος που ειναι δεν ασχοληθηκε. Ηθελα να ρωτησω αν γνωριζει καποιος, υπαρχει καποιος τροπος αφου ξερω ονομα, επιθετο και το ΑΦΜ του, να βρω σε ποια τραπεζα εχει τον λογαριασμο που μπαινει ο μισθος του ή γενικα σε ποιες τραπεζες εχει λογαριασμους (φυσικα δεν μας ενδιαφερει ποιοι ακριβως ειναι οι λογαριασμοι, απλα σε ποια τραπεζα/τραπεζες εχει λογαριασμο γενικα), για να κανω κοινοποιηση της αποφασης στην τραπεζα αυτη/στις τραπεζες αυτες, και να γινει κατασχεση του λογαριασμου του;

Ευχαριστώ.

Για να βγήκε δικαστική απόφαση έβαλες δικηγόρο, αυτός δεν ξέρει να σε ενημερώσει?

Επίσης δεν νομίζω να είναι τόσο απλό, αν δεν βγει δικαστική εντολή για την κατάσχεση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Inuyasha said:

Για να βγήκε δικαστική απόφαση έβαλες δικηγόρο, αυτός δεν ξέρει να σε ενημερώσει?

Επίσης δεν νομίζω να είναι τόσο απλό, αν δεν βγει δικαστική εντολή για την κατάσχεση

Και οι δικηγοροι ακομα μπορει να αγνοουν καποια πραγματα που εχουν να κανουν με λογιστικα/τραπεζικα θεματα, οπως αυτο που ρωταω εδω. Δεν χρειαζεται δικαστικη εντολη για κατασχεση τραπεζικου λογαριασμου. Απλα επιδιδεις την αποφαση στην τραπεζα.

46 minutes ago, SabotazNic said:

Νομιζω εχεις παρει ηδη ολες τις απαντησεις

Δεν ρωταω το ιδιο πράγμα. Αυτο που ρωταω Προφανώς ειναι πολυ πιο εξειδικευμένο.

Επεξ/σία από George10001
  • Haha 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, George10001 είπε

Δεν ρωταω το ιδιο πράγμα. Αυτο που ρωταω Προφανώς ειναι πολυ πιο εξειδικευμένο.

Λιγο πολυ το ιδιο πραγμα ρωτας. Για να παρεις τα χρηματα, μια καλη ιδεα ηταν να αναφερθεις στον στρατο για τις οφειλες του. Για το πιο εξειδικευμενο κομματι, προφανως ρωτας τον δικηγορο σου. Ακομα και να βρεις τον αριθμο λογαριασμου, δεν μπορεις να κανεις κατι. 

• Moderators
Δημοσ.
3 hours ago, George10001 said:

Καλησπέρα σε όλους,

Ευχαριστώ.

Δεν μπορείς να το μάθεις με ευθύ τρόπο, μόνο πλαγίως. Διαφορετικά στέλνεις κατασχετήριο σε όλες τις συστημικές τράπεζες και σε όποια τηρεί λογαριασμό θα δεσμευτεί το ποσό.

Πόσο σου κόστισε να βγάλεις διαταγής πληρωμής; Άξιζε η διαδικασία για 600 ευρώ οφειλή;

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, SabotazNic said:

Λιγο πολυ το ιδιο πραγμα ρωτας. Για να παρεις τα χρηματα, μια καλη ιδεα ηταν να αναφερθεις στον στρατο για τις οφειλες του. Για το πιο εξειδικευμενο κομματι, προφανως ρωτας τον δικηγορο σου. Ακομα και να βρεις τον αριθμο λογαριασμου, δεν μπορεις να κανεις κατι. 

Ο στρατός δυστυχως που επικοινωνησα με ενημερωσε οτι ασχολειται μονο με οφειλες των στελεχων του προς το δημοσιο ή αν αφορα διατροφη διαζυγιου. Δηλαδη , αν αφορα ιδιωτικη οφειλη, βγαλτα περα μονος σου! Αριθμος λογαριασμου οπως ειπα δεν με αφορα. Μονο το σε ποια τραπεζα εχει λογαριασμο. Μετα, επιδιδεις την δικαστικη αποφαση και γινεται κατασχεση του λογαριασμου του.

48 minutes ago, Malthador said:

Δεν μπορείς να το μάθεις με ευθύ τρόπο, μόνο πλαγίως. Διαφορετικά στέλνεις κατασχετήριο σε όλες τις συστημικές τράπεζες και σε όποια τηρεί λογαριασμό θα δεσμευτεί το ποσό.

Πόσο σου κόστισε να βγάλεις διαταγής πληρωμής; Άξιζε η διαδικασία για 600 ευρώ οφειλή;

Ειναι οπως το λες, απλα το να στειλεις κατασχετηριο σε ολες τις συστημικες τραπεζες ειναι απο 50 ευρω για το καθε κατασχετηριο. Εκει βασιζονται ολοι οι πονηροι που χρωστανε, οτι δηλαδη δεν θα κανεις αυτα τα εξοδα. Επισης, μπορει να εχει το μισθο του σε καποια μικροτερη τραπεζα απο τις μη συστημικες, οποτε, αν στειλεις και εκει κατασχετηριο, αλλα 50 ευρω η καθεμια. Για αυτο και ψαχνω αυτο που ψαχνω. αν ξερεις σε ποια τραπεζα εχει λογαριασμο, απλα στελνεις κατασχετηριο μονο εκει. Τα εξοδα μου βγηκαν σχετικα λιγα γιατι το διαχειριστηκε το θεμα κοντινος μου φιλος δικηγορος και πηρε πολυ λιγα λεφτα, αλλωστε ειναι μια πολυ απλη υποθεση και ηταν σιγουρο οτι θα εβγαινε αποφαση υπερ μας.

Επεξ/σία από George10001
Δημοσ.

Απαγορεύεται να μάθεις οποιαδήποτε πληροφορία για λογαριασμό (και το αν έχει κάπου πληροφορία είναι) λόγω τραπεζικού απορρήτου. Μόνο να επιδώσεις κατασχετήριο σε όσες τράπεζες κρίνεις σκόπιμο εσύ. Μόνη "σίγουρη" λύση είναι να επιδώσεις σε όλες.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, George10001 είπε

Για αυτο και ψαχνω αυτο που ψαχνω. αν ξερεις σε ποια τραπεζα εχει λογαριασμο, απλα στελνεις κατασχετηριο μονο εκει.

Μονο απο φιλους σε τραπεζες μπορεις να μάθεις και παλι μια μια σχετικη δυσκολια σε σχεση με παλαιοτερα.

• Thanks 1
Δημοσ.

ο δικηγόρος φίλος σου δεν σου είπε ότι έχει δικαίωμα ο εισαγγελέας να στείλει επιστολή σε όλες τις τράπεζες και να ρωτά  αν έχει λογαριασμό αυτός που σου χρωστά???

χωρίς εισαγγελική εντολή δε γινεται

αν το μάθεις π.χ από υπάλληλο το μόνο που θα καταφέρεις είναι να χάσει τη δουλειά του γιατί οποία αναζήτησή κάνει στο πισι του καταγράφεται......δεν έχει δικαίωμα να μπαίνει και να ψάχνει αν έχω λογαριασμό στη τράπεζα του

γιαυτο φρόντισε ότι γίνει να γίνει με ευθύ τροπο και όχι με πλάγιο 

• Like 2
Δημοσ.

Η κατάσχεση δεν μπορεί να γίνει από ιδιώτη, πρέπει να πας να το δηλώσεις στην εφορία, αυτή μπορεί να βρει τα στοιχεία και να του κάνει την κατάσχεση.

Δημοσ.

δεν ειναι μικρο το ποσο των 600 ευρω αλλα νομιζω πρεπει να το παρεις αποφαση οτι δεν θα τα δεις

αλλη φορα, κοβεις οποια υπηρεσια προσφερεις προτου μεγαλωσει τοσο το χρεος

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.

Δε ξέρω αν ο στρατος είναι σε διαφορετικό καθεστώς, αλλά νομίζω μπορείς να βγάλεις εντολή κατάσχεσης εις χείρας τρίτου και να την αποδόσεις στον εργοδότη του (όχι στην τράπεζα).

Δημοσ.
7 minutes ago, DrLo said:

Δε ξέρω αν ο στρατος είναι σε διαφορετικό καθεστώς, αλλά νομίζω μπορείς να βγάλεις εντολή κατάσχεσης εις χείρας τρίτου και να την αποδόσεις στον εργοδότη του (όχι στην τράπεζα).

εχει δικηγόρο φίλο του......πρέπει να τα ξέρει αυτά.....

• Like 3
  • Haha 2
Δημοσ.
4 hours ago, kostasbm said:

ο δικηγόρος φίλος σου δεν σου είπε ότι έχει δικαίωμα ο εισαγγελέας να στείλει επιστολή σε όλες τις τράπεζες και να ρωτά  αν έχει λογαριασμό αυτός που σου χρωστά???

χωρίς εισαγγελική εντολή δε γινεται

αν το μάθεις π.χ από υπάλληλο το μόνο που θα καταφέρεις είναι να χάσει τη δουλειά του γιατί οποία αναζήτησή κάνει στο πισι του καταγράφεται......δεν έχει δικαίωμα να μπαίνει και να ψάχνει αν έχω λογαριασμό στη τράπεζα του

γιαυτο φρόντισε ότι γίνει να γίνει με ευθύ τροπο και όχι με πλάγιο 

οχι ο δικηγορος φιλος μου δεν μου το ανεφερε αυτο που λες για εισαγγελεα. μου ειπε οτι η κάθε επιδοση κατασχετηριου σε καθε τραπεζα κοστιζει περιπου 50 ευρω οποτε και ειναι οικονομικα ασυμφορο αφου εχουμε μαζι με τις μικρες τραπεζες, πολλες τραπεζες. Θα τον ρωτησω αυτο που λες, αν εισαγγελεας μπορει να μαθει μεσω επιστολων σε τραπεζες αν και που εχει τραπεζικο λογαριασμο.

2 hours ago, DrLo said:

οπως αναφερω πιο πανω, ο στρατός ασχολείται Μονο αν τιθεται χρεος για το δημοσιο ή για διατροφή παιδιού. Αλλιώς για ιδιωτες/τριτους, Δεν ασχολείται καν. το ρωτησα στο ΓΕΣ.

4 hours ago, Mhdenistis said:

Η κατάσχεση δεν μπορεί να γίνει από ιδιώτη, πρέπει να πας να το δηλώσεις στην εφορία, αυτή μπορεί να βρει τα στοιχεία και να του κάνει την κατάσχεση.

Η κατασχεση λογαριασμου γινεται με επιστολή απο δικηγόρο στην τράπεζα. αυτο ειναι σιγουρο. η εφορία δεν ξερω αν μπορει να κανει αυτο που λες. Θα κανω ομως μια ερωτηση.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...