Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Apple αποκάλυψε τα ποσοστά υιοθέτησης του iOS 18, με το 76% των iPhone των τελευταίων τεσσάρων ετών να τρέχουν την τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσίευσε η Apple στον ιστότοπο Developer της εταιρείας στις 21 Ιανουαρίου 2025, το iOS 18 έχει εγκατασταθεί στο 68% όλων των συμβατών iPhone και στο 76% των συσκευών που κυκλοφόρησαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Το iOS 18, που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του προηγούμενου έτους μαζί με το iPhone 16, αποτελεί μια σημαντική αναβάθμιση καθώς έφερε το Apple Intelligence στην πλατφόρμα. Από τα υπόλοιπα iPhone των τελευταίων τεσσάρων ετών, το 19% τρέχει iOS 17, ενώ μόλις το 5% χρησιμοποιεί παλαιότερη έκδοση.

Συγκριτικά με προηγούμενες εκδόσεις, το iOS 17 είχε εγκατασταθεί στο 76% των συσκευών την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ το iOS 16 έφτανε το 81% την αντίστοιχη περίοδο. Τα στοιχεία αυτά υποδεικνύουν μια στασιμότητα στον ρυθμό υιοθέτησης, παρά τις νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης που προσφέρει το iOS 18.

Όσον αφορά το iPadOS 18, το 63% των iPad που κυκλοφόρησαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια τρέχουν την τελευταία έκδοση, το 27% χρησιμοποιεί iPadOS 17, και το 10% παλαιότερες εκδόσεις. Συγκριτικά, το iPadOS 17 είχε εγκατασταθεί στο 61% των συσκευών την ίδια περίοδο, δείχνοντας μια μικρή βελτίωση στην υιοθέτηση του iPadOS 18.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Apple έκανε το iOS 18 συμβατό με ένα ευρύ φάσμα συσκευών, συμπεριλαμβανομένου του iPhone XS του 2018. Ωστόσο, το Apple Intelligence παραμένει αποκλειστικό χαρακτηριστικό των νεότερων μοντέλων, ξεκινώντας από τα iPhone 15 Pro.

Η εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει την υποστήριξη του Apple Intelligence σε όλες τις νέες συσκευές, συμπεριλαμβανομένου του επερχόμενου iPhone SE 4, του οποίου η ανακοίνωση αναμένεται τους επόμενους μήνες.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Εχω iPhone 15 pro και το τρέχει το iOS 18 απαίσια . Άπειρα bugs και χαλάει μόνο του το control center συνέχεια . Από τις χειρότερες αναβαθμίσεις καταντάει το iOS 18 κρίμα 

• Like 1
  • Confused 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, vassilis018 είπε

Αpple Intelligence καλό Απρίλη και αν, για την Ευρώπη. Οπότε πολύ βαβούρα για το τίποτα.

Στο MacOS υπάρχει κανονικά. 

18 λεπτά πριν, Jmanol000 είπε

Εχω iPhone 15 pro και το τρέχει το iOS 18 απαίσια . Άπειρα bugs και χαλάει μόνο του το control center συνέχεια . Από τις χειρότερες αναβαθμίσεις καταντάει το iOS 18 κρίμα 

Σε 14 Pro Max δεν συνάντησα κανένα bug και δεν χαλάει το control center. Νομίζω το 17 περσυ ηταν πολύ χειρότερο στο launch απ ότι το 18.

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Jmanol000 είπε

Εγώ έχω πρόβλημα συχνά με την εφαρμογή Mail κολλάει!! Με 16 Pro 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Iliastempl είπε

Έχω iOS 15 σε iPhone 11 Pro. Βλέπω όλα τα σχόλια και δεν ξέρω αν  πρέπει να κάνω το update του iOS 18 λόγω των bugs και το πρόβλημα με την μπαταρία.

Οχι ειδικά με το 11 μην το κάνεις θα σε συμβούλευα

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Tilemaxx είπε

πως το καταλαβαινεις? ποιο MacOS εχεις?

σε 12 ολα καλ απλα μου βγαζει οταν μπαινω σε μερικες εφαρμογες ενα μυνημα οτι δεν υπαρχουν δεδομενα κ.λ.π.,ασχετο τελειως.

Δημοσ.
Στις 25/1/2025 στις 8:57 ΜΜ, Tilemaxx είπε

Σε 14 Pro Max δεν συνάντησα κανένα bug και δεν χαλάει το control center. Νομίζω το 17 περσυ ηταν πολύ χειρότερο στο launch απ ότι το 18.

το 17 ότι καλύτερο ήταν για μένα από όλες τισ εκδόσεις που έχω χρησιμοποιήσε έφτιαξε και επιτέλους και το bug  με τον χρόνο που υπήρχε χρόνια ι , τώρα αυτό που λεσ ότι δεν έχεις συναντήσει bug μου φενεται πολύ περίεργο , έχει τόσα προβλήματα το iOS 18 , κάθε λίγο για να καταλάβεις βλέπω το control center μου εντελώς αλλιώς από αυτό που είχα φτιάξει , δεν μου ανοίγει ποτέ ο χρόνος επι οθόνης , αν έχω auto στο dark mode οταν αλλαζει δεν το αντιλαμβανεται και τα γραμματα δεν φαινονται και αλλα 

Στις 25/1/2025 στις 8:57 ΜΜ, Iliastempl είπε

Έχω iOS 15 σε iPhone 11 Pro. Βλέπω όλα τα σχόλια και δεν ξέρω αν  πρέπει να κάνω το update του iOS 18 λόγω των bugs και το πρόβλημα με την μπαταρία.

, αν σκοπεύεις να αναβαθμίσεις σύντομα κάνε το δεν θα σε πολύ πειράξει , αλλιώς καλύτερα όχι , έβαλα το iOS 18 σε συσκευή με τον a13 που εψει και το κινητό σου και είναι ψιλό χάλια 

Δημοσ.
14 ώρες πριν, megapaixtaras είπε

πως το καταλαβαινεις? ποιο MacOS εχεις?

σε 12 ολα καλ απλα μου βγαζει οταν μπαινω σε μερικες εφαρμογες ενα μυνημα οτι δεν υπαρχουν δεδομενα κ.λ.π.,ασχετο τελειως.

To Sequoia έχω και αν πας στις ρυθμίσεις βλέπεις αν είναι ενεργοποιημένο. Επίσης υπάρχει το summarize text με δεξί κλικ, το ChatGPT Siri και το Image Playground.

2 ώρες πριν, Jmanol000 είπε

το 17 ότι καλύτερο ήταν για μένα από όλες τισ εκδόσεις που έχω χρησιμοποιήσε έφτιαξε και επιτέλους και το bug  με τον χρόνο που υπήρχε χρόνια ι , τώρα αυτό που λεσ ότι δεν έχεις συναντήσει bug μου φενεται πολύ περίεργο , έχει τόσα προβλήματα το iOS 18 , κάθε λίγο για να καταλάβεις βλέπω το control center μου εντελώς αλλιώς από αυτό που είχα φτιάξει , δεν μου ανοίγει ποτέ ο χρόνος επι οθόνης , αν έχω auto στο dark mode οταν αλλαζει δεν το αντιλαμβανεται και τα γραμματα δεν φαινονται και αλλα 

Δεν δικαιολογούνται τόσα bugs όμως. Δοκίμασε να κάνεις DFU restore και να ξαναπερασεις χειροκίνητα το iOS 18.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Tilemaxx είπε

To Sequoia έχω και αν πας στις ρυθμίσεις βλέπεις αν είναι ενεργοποιημένο. Επίσης υπάρχει το summarize text με δεξί κλικ, το ChatGPT Siri και το Image Playground.

Δεν δικαιολογούνται τόσα bugs όμως. Δοκίμασε να κάνεις DFU restore και να ξαναπερασεις χειροκίνητα το iOS 18.

λεσ ? γενικά έχω πρόβλημα σε κάθε μεγάλη σχετικά αλλαγή του iOS , θυμάμαι και όταν είχε βγει το 16 , η το 14 είχα πολλά bugs ευχαριστώ πάντως 

• Thanks 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Jmanol000 είπε

λεσ ? γενικά έχω πρόβλημα σε κάθε μεγάλη σχετικά αλλαγή του iOS , θυμάμαι και όταν είχε βγει το 16 , η το 14 είχα πολλά bugs ευχαριστώ πάντως 

Δεν είχα ποτέ κανένα bug με κανένα release εκτός από battery drain σε παλιότερες συσκευές. Είναι θέμα τύχης για τον καθένα. Ίσως επειδή δεν έκανα ποτέ OTA updates αλλά πάντα από υπολογιστή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...