Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σε ολους . Ελπιζω να μην κουρασω αλλα θα προσπαθησω να περιγραψω αναλυτικα το προβλημα μου .

Εχω εδω και 2-3 χρονια εχω εναν υπολογιστη με gigabite b550 gamingx ryzen 5 3600 rx 580 saphire . Αποφασισα να φτιαξω αλλο ενα παρομοιο .
Απο λαθος δικο μου βρεθηκα με αλλες 2 rx580 μια saphire και μια soyo απο τις αγγελιες μας . 
Βαζω την soyo 2-3 μερες στο pc μου ολα καλα (και gaming) . Βαζω την saphire το ιδιο . Μετα απο 4-5 μερες και κανονικο shut down απο σερφαρισμα οχι παιχνιδι η saphire δεν ξανανοιξε ποτε . Δεν ξεκινανε ουτε οι ανεμιστηρες της . 
Με την παλαια μου καρτα αλλα και την soyo ολα καλα . Για να μην βαζω βγαζω περιμενα να μου ερθουν τα καινουρια πραγματα .
Στο καινουριο pc εβαλα καινουρια μητρικη (ιδια με την δικη μου) , την soyo , και κρατησα μνημες επεξεργαστη και τροφοδοτικο (coolermaster 600w) απο το παλαιο με το σκεπτικο οτι δουλευαν απροβληματιστα για να μην εχω θεματα. 
Μετα το περασμα των windows σβηνει η οθονη και τελος δεν ξανανοιξε ποτε ουτε η soyo.
Το ιδιο με την saphire ουτε ανεμιστηρες.Με την δικη μου saphire ποσταρει κανονικα .
Το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι το τροφοδοτικο αλλα τα ρευματα του στο οκταπινο τα μετραω σωστα (12,35) και το ειχα και 2-3 χρονια στο δικο μου χωρις κανενα προβλημα μεχρι και τωρα (το ειχα παρει καινουριο). 
Τις καρτες τις δοκιμασα και σε ενα παλαιο υπολογιστη core2duo που εχω αλλα τιποτα . Νεκρες ουτε ανεμιστηρες .   
Υπαρχει κατι που μπορω να δοκιμασω η πεταω το τροφοδοτικο και ψαχνω για καρτα ? Και καλα να καταπιω την χασουρα αλλα αν φταιει κατι αλλο ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Rx580...soyo διαβάζω....οι "χρυσές" κάρτες του mining...

Από τη μια θα έλεγα οτι πήρες "ψημένες" κάρτες και σου έσκασαν, ωστόσο το 2 στα 2 είναι κάπως "κουλό"...

Μήπως το τροφοδοτικό σου δεν είναι σε τόσο καλή κατάσταση όσο πιστεύεις;

Μήπως προξένησε αυτό τη βλάβη;

Το γεγονός πως οι κάρτες δεν παίζουν σε άλλα μηχανήματα, θεωρώ οτι τις καθιστά επίσημα νεκρές...

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 2
Δημοσ.

Μια saphire και μια soyo . H Saphire οντως φαινεται δουλεμενη η soyo οχι . Αν δεν ειχε γινει 2 φορες μεσα σε λιγες μερες δεν θα το συζηταγα καν . Επισης μου κανει παραξενο οτι δεν ξεκινανε ουτε ανεμιστηρακια λες και δεν βλεπoυν καν οι μητρικες οτι υπαρχει καρτα στο pci . Το τροφοδοτικο δεν ξερω αν εχω τροπο να το τσεκαρω αλλα ειναι coolermaster 600ρι 2 χρονων περιπου , το πηρα καινουριο και η χρηση του υπολογιστη ειναι το πολυ 2-3 ωρες την εβδομαδα και τα ρευματα που μετραω σε idle ομως ειναι καρφωμενα στα 12,35 . οπως και να εχει φοβαμαι μοτι δεν μπορω να το διακινδυνευσω οποτε θα πρεπει να αλλαξω και τροφοδοτικο .

Δημοσ.

Δεν είναι απαραίτητο να ξεκινάνε οι ανεμιστήρες. Μία XFX 580 που έχω και εγώ δεν ξεκινάνε οι ανεμιστήρες της κατά την εκκίνηση και μία sapphire που είχα παλαιότερα πλέον την έχω δώσει και δεν μπορώ να το ελέγξω πάλι απ' όσο θυμάμαι ότι όταν ήταν κρύα ακόμη και στην αρχή δεν γύρναγε.

Απ' την στιγμή που δεν βγάζουν εικόνα πάντως μάλλον είναι καμένες. Μπορείς να δεις με το πολύμετρο κάτω στην PCI Express θύρα και στην είσοδο των 8pin αν οι ασφάλειες παίρνουν στην είσοδο και στην έξοδο 12V; Αν είναι εξωτερικός παράγοντας, υπάρχει περίπτωση να σου έχει κάψει μόνο την ασφάλεια. Είναι βέβαια μίας στις χίλιες η περίπτωση αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα και παλι . Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις . Δυστυχως δεν μπορω να βρω καποια ακρη . Απο ηλεκτρονικα δεν γνωριζω οποτε δεν μπορω να ελεγξω κατι στις πλακετες εκτος αν υπαρχει καποια φωτο να με κατευθυνει . Τα παιδια που πηρα τις καρτες εχουν πολυ καλες αξιολογησεις και δεν εχουν αλλες πωλησεις καρτων για να με παραπεμψει σε mining . Επισης οι πιθανοτητες 2 καρτες απο διαφορετικους πωλητες και διαφορετικο brand μεσα σε λιγες ημερες να παθουν την ιδια ζημια σε διαφορετικες μητρικες ειναι λιγο απιθανο .

Ο κοινος παρονομαστης ειναι το τροφοδοτικο μου που ισως κανει κατι που η δικη μου καρτα για καποιο λογο το αντεχει . Οπως και να εχει δεν μπορω να το διακινδυνευσω οποτε η αλλαγη τροφοδοτικου ειναι μονοδρομος . 

Μενω Αθηνα στον Γερακα . Αν καποιος γνωριζει εδω κοντα καποιον που να επισκευαζει καρτες θα μπορουσα να παρω μια γνωμη αν και φανταζομαι οτι με την αξια που εχουν οι συγκεκριμενες δεν συμφερει να ασχοληθω . 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα φιλε, να ρωτήσω, σε όλες τις καρτες κουμπωνεις το ιδιο καλωδιο pcie απο το τροφοδοτικό?

Αν οχι μηπως (πχ αν το τροφοδοτικό βγαζει 2 pcie) τσεκαρε αν καποιο απο αυτα κανει καποιο βραχυκύκλωμα αν το κουνας. Εμενα εκεί παει το μυαλο μου. Δηλαδή να φταιει το καλωδιο ή το βύσμα απο το pcie του τροφοδοτικου και οχι το ίδιο το τροφοδοτικό. Οπως και να'χει πρεπει να το εντοπίσεις για να μη σου καψει κ άλλη κάρτα...

Επεξ/σία από charllestone
Δημοσ.

Μη σου φανεί παράξενο αλλά δοκίμασε και άλλα καλώδια (hdmi/displayport) και άλλες θύρες που θα τα κουμπώσεις και άλλη οθόνη/tv.

Ακόμα κι αν δούλευαν πριν, δοκίμασέ το.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, charllestone είπε

Καλημέρα φιλε, να ρωτήσω, σε όλες τις καρτες κουμπωνεις το ιδιο καλωδιο pcie απο το τροφοδοτικό?

Αν οχι μηπως (πχ αν το τροφοδοτικό βγαζει 2 pcie) τσεκαρε αν καποιο απο αυτα κανει καποιο βραχυκύκλωμα αν το κουνας. Εμενα εκεί παει το μυαλο μου. Δηλαδή να φταιει το καλωδιο ή το βύσμα απο το pcie του τροφοδοτικου και οχι το ίδιο το τροφοδοτικό. Οπως και να'χει πρεπει να το εντοπίσεις για να μη σου καψει κ άλλη κάρτα...

Καλησπέρα 

Το τροφοδοτικο ειναι πρακτικα καινουριο . 2 χρονων περιπου με 2-3 ωρες χρηση την εβδομαδα , χωρις βαλε βγαλε και ολο αυτο το διαστημα με μια ιδια καρτα χωρις προβληματα που ακομα λειτουργει κανονικα αλλωστε . Οπως και να εχει ομως ειναι ο κυριως υποπτος οποτε θα παρω αλλο . Πιο πολυ το γαμωτο ειναι που δεν μπορω να βρω τι εγινε . Και εχει στενοχωρηθει και ο μικρος που το περιμενε πως και πως . Περιμενε ενα μηνα σχεδον τους ακαταλληλους του eshop να μου φερουν τα πραγματα και τωρα την φαγαμε με τις καρτες και το τροφοδοτικο . Θα παρω ενα be quiet 650ρι που πηρα και για το δικο μου και μου φαινεται αξιοπρεπεστατο στα 60ε και μετα θα ψαξω για καρτα . 

4 ώρες πριν, Teddy77 είπε

Μη σου φανεί παράξενο αλλά δοκίμασε και άλλα καλώδια (hdmi/displayport) και άλλες θύρες που θα τα κουμπώσεις και άλλη οθόνη/tv.

Ακόμα κι αν δούλευαν πριν, δοκίμασέ το.

Οι δοκιμες ολες ειναι σε καινουριο σεταπ , αλλη οθονη , καλωδια , τα παντα . Οι καρτες ειναι νεκρες . Μου ειπε ενας φιλος για ενα παλικαρι με ηλεκτρονικα στην λουτσα που ασχολειται . Θα τον παρω αυριο ενα τηλεφωνο . Δεν ελπιζω σε κατι αλλα τουλαχιστο μηπως καταλαβει τι εχει γινει . 

• Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...