coniste Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου Δοκίμασα και άλλες ram από φίλο! Τα ίδια… Άρα μένει επεξεργαστής. Το χειρότερο σενάριο 1
coniste Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Δοκίμασα άλλο επεξεργαστή. Ξεκίνησε με dual channel ωστόσο πάει να bootarei και είτε μου κολλάει είτε μου πετάει μπλε οθόνη στο ίδιο σημείο που φαίνεται και στη φωτό. Στο bios μπορω να μπω κανονικα, οι θερμοκρασιες φαινονται νορμαλ 29-33 βαθμοι. Το bios ειναι updated. Οταν ξανά βάζω τον παλιό cpu ξεκινάει κανονικά σε single channel βέβαια. Τι φταίει ; Επομενο βημα; Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου από coniste
akoinonitos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, coniste είπε Δοκίμασα άλλο επεξεργαστή. Ξεκίνησε με dual channel ωστόσο πάει να bootarei και είτε μου κολλάει είτε μου πετάει μπλε οθόνη στο ίδιο σημείο που φαίνεται και στη φωτό. Στο bios μπορω να μπω κανονικα, οι θερμοκρασιες φαινονται νορμαλ 29-33 βαθμοι. Το bios ειναι updated. Οταν ξανά βάζω τον παλιό cpu ξεκινάει κανονικά σε single channel βέβαια. Τι φταίει ; Επομενο βημα; Εχεις αλλαξει δλδ επεξεργαστη και μητρικη σωστα ? δοκιμασε για αρχη με ενα στικακι ραμ να δεις αν κανει το ιδιο ,αν θες γραψε τι cpu και μητρικη εβαλες καθως και το μοντελο των μνημων Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου από akoinonitos
coniste Δημοσ. Πέμπτη στις 05:44 μμ Μέλος Δημοσ. Πέμπτη στις 05:44 μμ Εβαλα εναν 10700k , ειμαι σε dual channel πλεον. Δεν με αφηνει ομως να βαλω xmp, οταν το βαζω on και κανω save/restart μου πεταει μηνυμα overclock failed. το xmp ειναι στα 3600mhz με 1.35v
akoinonitos Δημοσ. Παρασκευή στις 04:19 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 04:19 μμ (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, coniste είπε Εβαλα εναν 10700k , ειμαι σε dual channel πλεον. Δεν με αφηνει ομως να βαλω xmp, οταν το βαζω on και κανω save/restart μου πεταει μηνυμα overclock failed. το xmp ειναι στα 3600mhz με 1.35v wtf ρε συ? τι σκατα φαντασμα εχει μπει στο πισι σου? πες και ποια ειναι η μητρικη Επεξ/σία Παρασκευή στις 04:19 μμ από akoinonitos
coniste Δημοσ. Παρασκευή στις 07:00 μμ Μέλος Δημοσ. Παρασκευή στις 07:00 μμ (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, akoinonitos είπε wtf ρε συ? τι σκατα φαντασμα εχει μπει στο πισι σου? πες και ποια ειναι η μητρικη Ναι για καποιο λογο λυνω το ενα προβλημα εμφανιζεται αλλο. Η μητρικη ειναι MSI Ζ490 Α pro και ram corsair 2x8 veng cmw16gx4m2c3600c18 micron technology Επεξ/σία Παρασκευή στις 07:02 μμ από coniste
korakios Δημοσ. Παρασκευή στις 08:47 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 08:47 μμ 1 ώρα πριν, coniste είπε Ναι για καποιο λογο λυνω το ενα προβλημα εμφανιζεται αλλο. Η μητρικη ειναι MSI Ζ490 Α pro και ram corsair 2x8 veng cmw16gx4m2c3600c18 micron technology έχεις δοκιμάσει άλλη μητρική , ram, cpu το θέμα είναι τι συνδυασμούς έχεις κάνει (πχ cpuA/ramA/mbB , cpuB/ramB/mbA κτλ) , μόνο αν ξεκινήσεις να τους κάνεις όλους θα βγάλεις άκρη Προσωπικά αν cpuΒ/ramΑ/mbΒ , δλδ κούμπωνα τις μνήμες σε άλλη mb/cpu (δεν έχω καταλάβει αν άλλαξες και cpu και mb ) θα έλεγα οι μνήμες φταίνε . Και λογικά έχουν lifetime εγγύηση οπότε θα τις έστελνα πίσω όπου και υποθέτω θα τις τσεκάρουν . Αλλιώς θα σκάλιζα χειροκίνητα χρονισμούς και θα επιβεβαίωνα οτι είναι Disabled το Memory Fast Boot
akoinonitos Δημοσ. Παρασκευή στις 09:57 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 09:57 μμ 2 ώρες πριν, coniste είπε Ναι για καποιο λογο λυνω το ενα προβλημα εμφανιζεται αλλο. Η μητρικη ειναι MSI Ζ490 Α pro και ram corsair 2x8 veng cmw16gx4m2c3600c18 micron technology δοκιμασε λιγο να ανοιξεις το xmp και να κατεβασεις την συχνοτητα στα 3200 να δεις αν ποσταρει ετσι
coniste Δημοσ. Σάββατο στις 11:20 πμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 11:20 πμ (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, korakios είπε έχεις δοκιμάσει άλλη μητρική , ram, cpu το θέμα είναι τι συνδυασμούς έχεις κάνει (πχ cpuA/ramA/mbB , cpuB/ramB/mbA κτλ) , μόνο αν ξεκινήσεις να τους κάνεις όλους θα βγάλεις άκρη Προσωπικά αν cpuΒ/ramΑ/mbΒ , δλδ κούμπωνα τις μνήμες σε άλλη mb/cpu (δεν έχω καταλάβει αν άλλαξες και cpu και mb ) θα έλεγα οι μνήμες φταίνε . Και λογικά έχουν lifetime εγγύηση οπότε θα τις έστελνα πίσω όπου και υποθέτω θα τις τσεκάρουν . Αλλιώς θα σκάλιζα χειροκίνητα χρονισμούς και θα επιβεβαίωνα οτι είναι Disabled το Memory Fast Boot Άλλαξα τα πάντα μέχρι να βρω τι φταίει που δεν μου τρέχει σε dual. Το dual το βρήκα ήταν θέμα επεξεργαστή. Τώρα έχω θέμα με το xmp 13 ώρες πριν, akoinonitos είπε δοκιμασε λιγο να ανοιξεις το xmp και να κατεβασεις την συχνοτητα στα 3200 να δεις αν ποσταρει ετσι Τα δοκίμασα όλα μέχρι και 2600 αν πάω να το βάλω μου βγάζει το ίδιο overclock failed και τις τρέχει σαν default στα 2400. Τα έκανα και χειροκίνητα με το xmp off μήπως και αλλά δεν. Επίσης το boost για cpu που μου έχει το αφήνω κλειστό ή το ανοίγω ; Δεν έχω καταλάβει πως δουλεύει ακριβώς Επεξ/σία Σάββατο στις 11:24 πμ από coniste
akoinonitos Δημοσ. Σάββατο στις 03:17 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 03:17 μμ 3 ώρες πριν, coniste είπε Άλλαξα τα πάντα μέχρι να βρω τι φταίει που δεν μου τρέχει σε dual. Το dual το βρήκα ήταν θέμα επεξεργαστή. Τώρα έχω θέμα με το xmp Τα δοκίμασα όλα μέχρι και 2600 αν πάω να το βάλω μου βγάζει το ίδιο overclock failed και τις τρέχει σαν default στα 2400. Τα έκανα και χειροκίνητα με το xmp off μήπως και αλλά δεν. Επίσης το boost για cpu που μου έχει το αφήνω κλειστό ή το ανοίγω ; Δεν έχω καταλάβει πως δουλεύει ακριβώς δοκιμασε να βγαλει το ενα dimm να δεις αν με ενα το δεχεται το xmp ,θα δοκιμασεις και τα δυο ξεχωριστα. Το intel turbo boost? ανοιχτο
seithan Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες Καλού κακού άλλαξε και θέση στο γραφείο, σε άλλο δωμάτιο, μήπως ποιάνει τίποτα επαγωγικά ρεύματα.. 😆 (καλή υπομονή..)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα