coniste Δημοσ. Σάββατο στις 12:32 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:32 πμ Δεν ξερω αν ειμαι στο σωστο section, αν δεν ειμαι παρακαλω μετακινηστε με, ωστοσο, αναβαθμισα απο αρχαια καρτα, στην 4060 της msi. Το υπολοιπο συστημα αποτελειται απο 10600k, z490apro, 16gb ram. Ανοιγω το θεμα αυτο, διοτι με το που εγκατεστησα τα drivers (clean install με ddu) και ανοιξα το μοναδικο παιχνιδακι που ασχολουμαι (CS2), περιμενα να δω 250-350fps αλλα ημουνα στα 90-170fps + καποια lag που εκανε σε fights/smokes κτλ. ενω με 70-120fps επαιζα με την gtx 660 μεχρι προχθες. Παιζω σε 4:3 1280x960 155hz. Με το afterburner+rtss , το cpu ηταν στο 40%usage και αλλο τοσο περιπου και το gpu. Απο θερμοκρασιες τιποτα τρελο, στους 50-60 max. Τι κανω; Σιγουρα κατι δεν δουλευει σωστα. Επισης να αναφερω οτι εχω θεμα με τη ram, δεν δουλευουν στα slots για dual channel, οποτε ειμαι σε single αυτη τη στιγμη.
chdiak Δημοσ. Σάββατο στις 09:17 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:17 πμ Τα σετινγκς στο παιχνίδι είναι τα ίδια ή στα έβγαζε medium για παράδειγμα με την παλαιά και ultra με την καινούρια?
coniste Δημοσ. Σάββατο στις 09:38 πμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 09:38 πμ 17 λεπτά πριν, chdiak είπε Τα σετινγκς στο παιχνίδι είναι τα ίδια ή στα έβγαζε medium για παράδειγμα με την παλαιά και ultra με την καινούρια? Τα ίδια είναι. Custom settings τα περισσότερα στο low εκτός από shadows που τα έχω στο medium. Θεωρητικά και στο high να τα είχα με 1280x960 θα έπρεπε να έχω πολυυυυ παραπάνω. Κάτι το μπλοκάρει έχω μια υποψία να είναι η ram αλλά θέλω και επιβεβαίωση από εσάς. Θα μπορούσε η ram να κάνει τέτοιο θέμα; Και αν ναι πως μπορώ να το δω;
TopCLR Δημοσ. Σάββατο στις 11:43 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:43 μμ Λογικά η έλλειψη του dual channel θα "κουτσαίνει" την απόδοση του συστήματος. Δοκίμασε να σετάρεις το afterburner να σου δείχνει την χρήση κάθε πυρήνα του επεξεργαστή χωριστά (και όχι απλώς συνολικό cpu usage που σου δείχνει 40%). Αν κατά το παιχνίδι βλέπεις ένα ή δύο πυρήνες να "τερματίζουν" τότε φταίει ο επεξεργαστής (bottlneck). Αν δεν λειτουργούν οι μνήμες στα "κανονικά" slot, τις δοκίμασες στα άλλα δύο μπας και δουλέψεις το dual channel;
akoinonitos Δημοσ. Σάββατο στις 11:49 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:49 μμ 23 ώρες πριν, coniste είπε Δεν ξερω αν ειμαι στο σωστο section, αν δεν ειμαι παρακαλω μετακινηστε με, ωστοσο, αναβαθμισα απο αρχαια καρτα, στην 4060 της msi. Το υπολοιπο συστημα αποτελειται απο 10600k, z490apro, 16gb ram. Ανοιγω το θεμα αυτο, διοτι με το που εγκατεστησα τα drivers (clean install με ddu) και ανοιξα το μοναδικο παιχνιδακι που ασχολουμαι (CS2), περιμενα να δω 250-350fps αλλα ημουνα στα 90-170fps + καποια lag που εκανε σε fights/smokes κτλ. ενω με 70-120fps επαιζα με την gtx 660 μεχρι προχθες. Παιζω σε 4:3 1280x960 155hz. Με το afterburner+rtss , το cpu ηταν στο 40%usage και αλλο τοσο περιπου και το gpu. Απο θερμοκρασιες τιποτα τρελο, στους 50-60 max. Τι κανω; Σιγουρα κατι δεν δουλευει σωστα. Επισης να αναφερω οτι εχω θεμα με τη ram, δεν δουλευουν στα slots για dual channel, οποτε ειμαι σε single αυτη τη στιγμη. Τι εννοεις δεν δουλευουν στα slots για dual channel? Το single channel ειναι το μεγαλο σου προβλημα ,λυσε πρωτα αυτο.
coniste Δημοσ. Σάββατο στις 11:57 μμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 11:57 μμ 7 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Τι εννοεις δεν δουλευουν στα slots για dual channel? Το single channel ειναι το μεγαλο σου προβλημα ,λυσε πρωτα αυτο. Εχω δοκιμασει τα παντα απο forums απο video δεν λειτουργησε τιποτα, πιθανως να ειναι νεκρα τα slots.
akoinonitos Δημοσ. Κυριακή στις 12:05 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:05 πμ 6 λεπτά πριν, coniste είπε Εχω δοκιμασει τα παντα απο forums απο video δεν λειτουργησε τιποτα, πιθανως να ειναι νεκρα τα slots. ποια μητρικη εχεις? τις βαζεις δλδ πανω τις μνημες και δεν τις βλεπει καθολου η τις βλεπει αλλα δεν τις βλεπει σαν dual channel?
coniste Δημοσ. Κυριακή στις 12:23 πμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 12:23 πμ (επεξεργασμένο) msi z490 a pro corsair 2x8 3600, το προβλημα το εχω απο τοτε που ειχα στησει το pc, ειχα ανοιξει και σχετικο θεμα πριν 4 χρονια αλλα δεν βρεθηκε λυση. Το αφησα ετσι εκτοτε δεν ξανα ασχοληθηκα και τωρα που χρησιμοποιω παλι το pc μου μπηκε στο μυαλο. Παταω on και δεν δινει σημα, black screen και αναμμενο το λαμπακι dram στη μητρικη. Επεξ/σία Κυριακή στις 12:33 πμ από coniste
coniste Δημοσ. Κυριακή στις 07:41 μμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 07:41 μμ 3 ώρες πριν, akoinonitos είπε Tις ειχες βαει εδω ετσι ? Σωστα, 2-4. Τα εχω δοκιμασει ολα τα σεναρια, και ενα ενα τα dimm, στην θεση 1 και 2 δεν ανοιγει παλι το pc. Οι μονες θεσεις που λειτουργουν ειναι οι 3-4, εχοντας ειτε 1 dimm ειτε 2.
akoinonitos Δημοσ. Κυριακή στις 07:44 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 07:44 μμ Μόλις τώρα, coniste είπε Σωστα, 2-4. Τα εχω δοκιμασει ολα τα σεναρια, και ενα ενα τα dimm, στην θεση 1 και 2 δεν ανοιγει παλι το pc. Οι μονες θεσεις που λειτουργουν ειναι οι 3-4, εχοντας ειτε 1 dimm ειτε 2. Κοιταξε να βρεις καμια φθηνη μεταχειρισμενη μητρικη γτ θα σε κοβει πολυ το single channel. Παιζει ωστοσο και το ενδεχομενο να φταιει και ο επεξεργαστης αφου δουλευει μονο το ενα καναλι. Αν μπορεις να τον βγαλεις να ριξεις και μια ματια στα πιν της μητρικης στο socket μηπως ειναι τπτ στραβωμενο.
coniste Δημοσ. Κυριακή στις 07:52 μμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 07:52 μμ 5 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Κοιταξε να βρεις καμια φθηνη μεταχειρισμενη μητρικη γτ θα σε κοβει πολυ το single channel. Παιζει ωστοσο και το ενδεχομενο να φταιει και ο επεξεργαστης αφου δουλευει μονο το ενα καναλι. Αν μπορεις να τον βγαλεις να ριξεις και μια ματια στα πιν της μητρικης στο socket μηπως ειναι τπτ στραβωμενο. Εχω βρει αλλα σκεφτομαι μην πεταξω τα χρηματα για τον λογο που λες και εσυ, δεν ειμαι σιγουρος για τον επεξεργαστη, τα pins τα ξανα κοιταξα χθες αλλα δεν ειδα κατι, βεβαια δεν ειμαι ειδικος 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα