koula25 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου Δημοσ. 24 Ιανουαρίου Καλησπέρα σε όλη την ομάδα, έχτισα ένα pc γραφείου με τα εξής κομματια: Ryzen 5 2600 ram 16Gb 3200 Gskill msi tomahawk b450 hdd 500gb seagate Nvidia gt 7300 (την είχα από παλιά, απλά την έβαλα ίσα ίσα να ανοίγει το pc) psu 550w Και οθόνη MSI PRO MP245V 24'' LED FHD 100HZ το pc δουλεύει μια χαρά, απλά αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα, όταν το pc πέφτει σε sleep mode (δεν θυμάμαι πως λέγεται ακριβώς, αυτό που κλείνει η οθόνη σε μερικά λεπτά και μόλις πατήσεις το ποντίκι ή κάποιο κουμπί ξανά ανοίγει), εμένα δεν ανοιγη η οθόνη, αλλά η μονάδα συνεχίζει να δουλεύει, να σημειώσω ότι την οθόνη την έχω συνδεμένει με hdmi.. δεν ανοίγει ούτε όταν πατήσω το κουμπί που ανοιγη το pc.. γιατί να το κάνει άραγε αυτό ; ευχαριστώ πολύ
Ntinaras Δημοσ. 24 Ιανουαρίου Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 4 λεπτά πριν, koula25 είπε Καλησπέρα σε όλη την ομάδα, έχτισα ένα pc γραφείου με τα εξής κομματια: Ryzen 5 2600 ram 16Gb 3200 Gskill msi tomahawk b450 hdd 500gb seagate Nvidia gt 7300 (την είχα από παλιά, απλά την έβαλα ίσα ίσα να ανοίγει το pc) psu 550w Και οθόνη MSI PRO MP245V 24'' LED FHD 100HZ το pc δουλεύει μια χαρά, απλά αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα, όταν το pc πέφτει σε sleep mode (δεν θυμάμαι πως λέγεται ακριβώς, αυτό που κλείνει η οθόνη σε μερικά λεπτά και μόλις πατήσεις το ποντίκι ή κάποιο κουμπί ξανά ανοίγει), εμένα δεν ανοιγη η οθόνη, αλλά η μονάδα συνεχίζει να δουλεύει, να σημειώσω ότι την οθόνη την έχω συνδεμένει με hdmi.. δεν ανοίγει ούτε όταν πατήσω το κουμπί που ανοιγη το pc.. γιατί να το κάνει άραγε αυτό ; ευχαριστώ πολύ Ποια εκδοση Windows εχεις? Περνα τα τελευταια windows updates και nvidia drivers
koula25 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 3 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Ποια εκδοση Windows εχεις? Περνα τα τελευταια windows updates και nvidia drivers Έχω windows 10, τα drivers της gpu μάλλον δεν είναι τα τελευταία, τι άλλο θα μπορούσε να είναι εκτός από τα drivers ? πρώτη φορά μου συμβαίνει κάτι τέτοιο, έχω κάνει update και το bios της μητρικής
methismenokotsani Δημοσ. 24 Ιανουαρίου Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, koula25 είπε Καλησπέρα σε όλη την ομάδα, έχτισα ένα pc γραφείου με τα εξής κομματια: Ryzen 5 2600 ram 16Gb 3200 Gskill msi tomahawk b450 hdd 500gb seagate Nvidia gt 7300 (την είχα από παλιά, απλά την έβαλα ίσα ίσα να ανοίγει το pc) psu 550w Και οθόνη MSI PRO MP245V 24'' LED FHD 100HZ το pc δουλεύει μια χαρά, απλά αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα, όταν το pc πέφτει σε sleep mode (δεν θυμάμαι πως λέγεται ακριβώς, αυτό που κλείνει η οθόνη σε μερικά λεπτά και μόλις πατήσεις το ποντίκι ή κάποιο κουμπί ξανά ανοίγει), εμένα δεν ανοιγη η οθόνη, αλλά η μονάδα συνεχίζει να δουλεύει, να σημειώσω ότι την οθόνη την έχω συνδεμένει με hdmi.. δεν ανοίγει ούτε όταν πατήσω το κουμπί που ανοιγη το pc.. γιατί να το κάνει άραγε αυτό ; ευχαριστώ πολύ Ακολουθούν μερικά βήματα που μπορείς να δοκιμάσεις για να το λύσεις: Έλεγχος Ρυθμίσεων Εξοικονόμησης Ενέργειας: Πήγαινε στο Control Panel → Power Options → Change plan settings → Change advanced power settings. Σιγουρέψου ότι η ρύθμιση για την Sleep είναι σωστά διαμορφωμένη (π.χ. να μην κλείνει ο υπολογιστής πολύ γρήγορα ή να μην υπάρχει κάποιο παράξενο χρονικό όριο). Ενημέρωση Οδηγών (Drivers): Βεβαιώσου ότι οι οδηγοί για την κάρτα γραφικών και την οθόνη είναι ενημερωμένοι. Μερικές φορές οι παλαιοί οδηγοί μπορεί να προκαλούν προβλήματα με την έξοδο από τον sleep mode. Πήγαινε στην Device Manager, βρες την Display adapters και κάνε δεξί κλικ για να ελέγξεις αν υπάρχουν διαθέσιμες ενημερώσεις. Απενεργοποίηση της επιλογής "Allow the computer to turn off this device to save power" (ή παρόμοια): Στο Device Manager, κάτω από Display adapters, κάνε δεξί κλικ στην κάρτα γραφικών σου και επέλεξε Properties. Στην καρτέλα Power Management, απενεργοποίησε την επιλογή που λέει "Allow the computer to turn off this device to save power". Έλεγχος του HDMI καλωδίου και σύνδεσης: Βεβαιώσου ότι το HDMI καλώδιο είναι σε καλή κατάσταση και έχει σωστή σύνδεση. Μερικές φορές το καλώδιο ή η θύρα HDMI μπορεί να προκαλούν προβλήματα. Ρυθμίσεις BIOS/UEFI: Σε μερικές περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί να τροποποιήσεις τις ρυθμίσεις του BIOS/UEFI για να επιλύσεις το πρόβλημα. Αναζήτησε ρυθμίσεις που αφορούν τη διαχείριση ενέργειας (όπως ACPI settings ή S3 Sleep mode). Δοκιμή σε άλλη οθόνη ή διαφορετική θύρα HDMI: Αν έχεις τη δυνατότητα, δοκίμασε να συνδέσεις την οθόνη σε άλλη θύρα HDMI ή σε διαφορετική οθόνη για να δεις αν το πρόβλημα παραμένει. Αυτά τα βήματα καλύπτουν τα πιο συνηθισμένα προβλήματα με την έξοδο από sleep mode. Αν το πρόβλημα συνεχιστεί, μπορούμε να κοιτάξουμε πιο ειδικά τη διαχείριση ενέργειας του υπολογιστή ή άλλες παραμέτρους. ...Λες το chatgpt τελικα να μη λεει και τοσο βλακειες; :ρ 1
methismenokotsani Δημοσ. Δευτέρα στις 05:14 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 05:14 μμ Βρηκες λυση; Αν οχι ξαναποσταρισε για καλυτερα στο: https://www.insomnia.gr/forums/forum/14-hardware-γενικά/ ..(Eδω λεμε προτασεις για νεα PC)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα