Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, μου εχει γινει προταση για πρόσληψη σε εταιρεια στην Κυπρο και δουλεια απο εδω remote. Δεν εχω ιδεα ομως τι ισχυει φορολογικα κλπ. Πρεπει να ανοιξω το αντιστοιχο ΑΦΜ κυπρο , ένσημα  τι παιζει? να κανω δηλωση εκει? Κανω δηλωση και εδω? Δεν εχω ιδεα, αν καποιος ξερει οποιαδηποτε πληροφορια θα ηταν ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ πολυ

Δημοσ.
4 ώρες πριν, pngts1996 είπε

Αν επιτρέπεται πως την βρήκες την εργασια; Ψαχνω και εγω να εργαστω remote.

Συνεργάζομαι ήδη μαζί τους εμεσα απλά θα γίνει πιο επίσημα 

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Amaretos είπε

Συνεργάζομαι ήδη μαζί τους εμεσα απλά θα γίνει πιο επίσημα 

Γενικά ψάχνω για εργασια από το σπίτι και όπου και να στειλω η απάντηση ειναι παντα αρνητικη. Κάνω κάτι λάθος γτ ειλικρινα είμαι πολυ χαμένος και έλεγα μήπως εχεις καποια ιδέα για την εργασια από απόσταση

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Amaretos είπε

Καλησπέρα, μου εχει γινει προταση για πρόσληψη σε εταιρεια στην Κυπρο και δουλεια απο εδω remote. Δεν εχω ιδεα ομως τι ισχυει φορολογικα κλπ. Πρεπει να ανοιξω το αντιστοιχο ΑΦΜ κυπρο , ένσημα  τι παιζει? να κανω δηλωση εκει? Κανω δηλωση και εδω? Δεν εχω ιδεα, αν καποιος ξερει οποιαδηποτε πληροφορια θα ηταν ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ πολυ

Γενικά η μια περίπτωση είναι να ανοίξεις ατομική επιχείρηση και να δουλεύεις με μπλοκάκι ως freelancer και θα κόβεις τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών. Είμαι σε πιο συγκεκριμένη περίπτωση οπότε δεν θέλω να σου πω πολλά τα οποία εν τέλη να μην ισχύουν στην δικιά σου περίπτωση αλλά μπορείς να το ψάξεις περαιτέρω. Καλό μάλλον θα ήταν να μιλήσεις με κάποιον λογιστή δεν τον γλυτώνεις έτσι και αλλιώς νομίζω.

44 λεπτά πριν, pngts1996 είπε

Γενικά ψάχνω για εργασια από το σπίτι και όπου και να στειλω η απάντηση ειναι παντα αρνητικη. Κάνω κάτι λάθος γτ ειλικρινα είμαι πολυ χαμένος και έλεγα μήπως εχεις καποια ιδέα για την εργασια από απόσταση

Ανάλογα την εμπειρία. Με μικρή/καθόλου εργασιακή εμπειρία δεν νομίζω ότι υπάρχουν remote θέσεις. Εδώ καλά καλά δια ζώσης δεν... Τουλάχιστον αν μιλάμε για τον χώρο της πληροφορικής.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Σίγουρα δεν το γλιτώνω τον λογιστή απλά έλεγα να πάρω καμιά ιδέα, παίζουν και τα 2 σενάρια και πρόσληψη και μπλοκακι προσπαθώ να δω τις επιλογές για να διαλέξω 

Δημοσ.

ρωτάς λογιστή.(δεν είμαι)

γενικά αν έχεις πρόσληψη, δε σ απασχολεί, θα μπαίνει ο μισθός κλπ με ό,τι ισχύει στην Κύπρο

αν κάνεις εταιρεία, ψάχνεις μέσω γραφείου να είναι Κύπρο, Βουλγαρία κλπ όπου η φορολογία δε θα είναι όπως στην Ελλάδα, αλλά ~ στο μισό (10-11%) συν έξοδα λογιστικού γραφείου, τήρησης βιβλίων, γραφείου κλπ κ έναρξης εταιρείας.

οπότε για 100% σταράτες κ ξεκάθαρες απαντήσεις...σε οργανωμένο λογιστή / λογιστικό γραφείο που ξέρει από αυτά με λεπτομέρειες.

αν κάνεις εταιρεία, ρώτα κ αν κ πόσες φορές το χρόνο θα πρέπει να πηγαίνεις στα "γραφεία" σου εκεί.... οπότε να σε βολεύει

πχ αν είσαι βόρεια Ελλάδα, θα βολεύει πχ Βουλγαρία, από την άλλη αν ούτως ή άλλως θα πηγαίνεις 1-2 φορές το χρόνο κ στην εταιρεία όπου θα εργάζεσαι, το συνδιάζεις για Κύπρο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...