xrixat Δημοσ. Παρασκευή στις 10:18 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:18 πμ Καλημέρα σε όλους, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτό που ρωτάω να υπάρχει ήδη σε ένα απο τα πολύ ωραια και επεξηγηματικά threads αλλά να το χάνω. Long story short, μετακομίζουμε σε μονοκατοικία στο κέντρο του Βόλου, 500 μέτρα ευθεία γραμμή απο τον ΟΤΕ αν κάποιος τυχαίνει να ξέρει. Δυστυχώς όταν ρώτησα όλοι μου έλεγαν πως μονο 24αρα υπάρχει ADSL, την βάζω με τα πολλά για να έχω έστω κάτι. Αμέσως ξεκίνησαν πολλά θέματα που τελικά είχαν να κάνουν με τις ρεγκλέτες κλπ. Και οι 2 τεχνικοί, vodafone και OTE όταν πιάσαμε κουβέντα μου είπαν πως γίνεται λόγω απόστασης απο το αστικό κέντρο να την κάνω 50άρα/100αρα κλπ. Μιλάω με τα κεντρικά μου λένε δεν υπάρχει διαθεσιμότητα... Η ερώτηση μου είναι, νόμιζα πως οι ADSL και VDSL γραμμές χρησιμοποιούν ίδιο χαλκό και απλά αλλάζει το frequency, το vectoring κλπ, τι εμποδίζει λοιπόν την υπάρχουσα σύνδεση μου στο ΚΦ να την κάνουν 50άρα ας πούμε; H το έχω τελείως λάθος στο μυαλό μου; Kαι τι θα μπορούσα να κάνω μέχρι κάποια στιγμή να ενεργοποιηθούν οι αιτήσεις για οπτική στις γραμμές που πέρασαν πριν κανα 2μηνο; Ευχαριστώ
jkoukos Δημοσ. Παρασκευή στις 10:56 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:56 πμ 28 λεπτά πριν, xrixat είπε Η ερώτηση μου είναι, νόμιζα πως οι ADSL και VDSL γραμμές χρησιμοποιούν ίδιο χαλκό και απλά αλλάζει το frequency, το vectoring κλπ, τι εμποδίζει λοιπόν την υπάρχουσα σύνδεση μου στο ΚΦ να την κάνουν 50άρα ας πούμε; H το έχω τελείως λάθος στο μυαλό μου; ADSL και VDSL παρέχονται αποκλειστικά μέσω χαλκού. Ωστόσο η ταχύτητα συγχρονισμού εξαρτάται ΑΜΕΣΑ από την απόσταση που έχουμε από το DSLAM. Για τον λόγο αυτό μπαίνουν νέες καμπίνες κοντύτερα στις οικοδομές, οι οποίες συνδέονται με οπτική ίνα με το οικείο αστικό κέντρο και από αυτές συνεχίζει ο χαλκός προς τις οικοδομές. Από το 2017 που τοποθετούνται αυτές οι νέες καμπίνες, έχει αποφασισθεί να γίνεται σε απόσταση πάνω από 550* μέτρα περιμετρικά του αστικού κέντρου. Όσες είναι εντός αυτής της περιοχής καλύπτονται (ή στο μέλλον) με οπτικές ίνες. Προφανώς είσαι σε αυτή ακριβώς την περίπτωση και η μόνη επιλογή είτε το ADSL είτε το FTTH. * Θεωρητικά στα 550 μέτρα πιάνουμε το 50άρι VDSL, ωστόσο λες ότι είσαι σε ευθεία άρα αρκετά παραπάνω σε χαλκό, καθώς η όδευση μπορεί να κάνει κύκλους ανάλογα την περιοχή.
xrixat Δημοσ. Παρασκευή στις 11:21 πμ Μέλος Δημοσ. Παρασκευή στις 11:21 πμ κι οι 2 τεχνικοί απο ΟΤΕ και Vodafone όταν είχαν έρθει την επίσκεψη για τις ρεγκλέτες μου είπαν ακριβώς όσα λες αλλά στο τελευταίο σημείο συμφώνησαν πως επειδή η απόσταση δεν είναι πάνω απο 250-300 μέτρα σίγουρα θα πιάνει 50άρι. Κι εκεί κολλάω μετά στο οτι μου λένε απο τα κεντρικά της Vod πως δεν έχει διαθεσιμότητα...
jkoukos Δημοσ. Παρασκευή στις 06:29 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 06:29 μμ Προηγουμένως ανέφερες ότι έχεις 500 μέτρα απόσταση και μάλιστα σε ευθεία. Σε αυτή την περίπτωση είναι εξαιρετικά αμφίβολο το 50άρι και συνήθως η Vodafone δεν δίνει σύνδεση. Σε άλλον πάροχο κοίταξες αν σου δίνει διαθεσιμότητα; Τώρα σε ADSL ποια είναι τα στοιχεία συγχρονισμού;
xrixat Δημοσ. Σάββατο στις 01:39 μμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 01:39 μμ 139 μέτρα σε ευθεία απο ΟΤΕ, 92 μέτρα σε ευθεία απο ΚΦ μετρημένα στο google maps για να μην λέω κάτι στον αέρα. Προφανώς όπως είπες το σε ευθεία δεν είναι σωστό γιατι κάνει κύκλους κλπ αλλα έχεις μια ιδέα πως δεν μιλάμε για τεράστια απόσταση. Και στον ΟΤΕ που είχα κοιτάξει δεν έδινε διαθεσιμότητα, τουλάχιστον απο το site. Το θέμα είναι μήπως πρέπει κάτι άλλο να ζητήσω ή μεσω καταστήματος αντι για κεντρικά/site κλπ. Τώρα δεν φτάνει πάνω απο 11 και συνήθως είναι γύρω στα 8...
jkoukos Δημοσ. Σάββατο στις 02:02 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 02:02 μμ Ας πούμε ότι είσαι στα 250-300 μέτρα καλωδιακά από το κέντρο (εκεί συνδέεσαι, η καμπίνα είναι άσχετη σε ADSL). Σε αυτή την περίπτωση παίζει το 50άρι, αλλά από την στιγμή που ούτε σε Cosmote δεν υπάρχει διαθεσιμότητα (όλο το χάλκινο δίκτυο της χώρας ανήκει στον ΟΤΕ) σημαίνει ότι για Χ λόγους δεν πιάνεται αυτή η ταχύτητα. Στοιχεία συγχρονισμού εννοούσα και τα άλλα που εμφανίζει ο Router (εξασθένηση, απόκριση κλπ) που μας δείχνουν κατά πόσο είναι εφικτό το VDSL.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα