Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους!!!

Θα ήθελα την βοήθεια σας, στο στήσιμο ενός pc (κυρίως για gaming) για τον γιο μου.

- Μου έχει βρει κάποια κομμάτια με συνολικό κόστος κοντά στα 1500 ευρώ (μόνο για κουτί, οθόνη έχουμε).

Επειδή δεν έχω τις γνώσεις να κρίνω αν τα κομμάτια που επέλεξε είναι καλά ή όχι, θα μπορούσατε να μου προτείνετε τι να του αγοράσω μέχρι 1500+. 

Ευχαριστώ προκαταβολικά όποιον μπει στον κόπο να μου απαντήσει!

Δημοσ.

Για να παρεις καποια καλη προταση, πρεπει να αναφερεις την ηλικια του παιδιου, ποια παιχνιδια θελει να παιζει, ποια οθονη εχετε και ποια κοματια προτεινε.

Αν το παιδι ειναι π.χ. 18 χρονων σηγουρα θα γνωριζει δυο πραγματα, αν ειναι και ψαγμενος, πολυ περισσοτερα. Αν ειναι 12 χρονων, μαλλον θα ζητα οτι ακουει απο φιλους, που ισως να ειναι και παραλογα για τις αναγκες του. Παντως μπορεις να εχεις αξιλογοτατο PC και με λιγοτερα χρηματα

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα!

Ο μικρός είναι 12 χρονών (δεν είναι ψαγμένος και ζητά ότι βλέπει στο net...), παίζει fortnite, gta και μάλλον και άλλα παιχνίδια.... {Για Monitor έχουμε: MSI 32" MAG 32C6X VA Curved 180Hz (το πήρε ως δώρο στις γιορτές)}

Ιδανικά θα ήθελα να μπορεί να παίζει τα περισσότερα παιχνίδια και να κάνουμε ένα αξιοπρεπές κουτί ώστε να το χρησιμοποιεί και για τα επόμενα χρόνια... Τα χρήματα φυσικά και είναι ένα θέμα αλλά τα 1500 είναι το ταβάνι μας (το έχουμε συμφωνήσει..)

Σε ευχαριστώ για τον κόπο σου!

Δημοσ.

Με 1500 μόνο για πύργο μπορεις να πάρεις σούπερ PC με τα καλύτερα εξαρτήματα! 

Επειδή το πιο ακριβό θα ειναι η κάρτα γραφικών και επειδή τώρα βγαίνουν οι καινούργιες καρτες νέας γενιάς, μάλλον θα άξιζε να περιμένει λίγο κανείς πρώτα να βγουν αυτές οι καινούργιες και μετά να αγοράσει. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, sattack είπε

Με 1500 μόνο για πύργο μπορεις να πάρεις σούπερ PC με τα καλύτερα εξαρτήματα! 

Επειδή το πιο ακριβό θα ειναι η κάρτα γραφικών και επειδή τώρα βγαίνουν οι καινούργιες καρτες νέας γενιάς, μάλλον θα άξιζε να περιμένει λίγο κανείς πρώτα να βγουν αυτές οι καινούργιες και μετά να αγοράσει. 

Σε ευχαριστώ πολύ!! 

Θα περιμένω για κάρτα γραφικών, τι θα αγόραζες για τα υπόλοιπα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, isioanni είπε

Σε ευχαριστώ πολύ!! 

Θα περιμένω για κάρτα γραφικών, τι θα αγόραζες για τα υπόλοιπα;

Έτσι από μνήμης, και με το σκεπτικό να βάλω όσο πιο χαμηλή τιμή γίνεται αλλά με πολύ καλά εξαρτήματα,  που από τη μια να μην αξίζει καθόλου να πάμε σε φθηνότερα γιατί για λίγα Ε κέρδος θα χάσουν πολύ σε ποιότητα/απόδοση, αλλά ούτε και σε ακριβότερα γιατί για καθόλου ή λίγη παραπάνω απόδοση θα "κλέψουν" λεφτά από την κάρτα γραφικών:

- cpu AM5 7600 ~200E

- cooler Arctic Freezer 36 ~26E (κυριως για πιο ήσυχο από το στοκ)

- μητρικη Β650 full ATX 170-200Ε, δεν αξιζει ακριβότερη. (Κάποια MSI ή Asrock ή έστω και Gigabyte)

- μνήμες DDR5 32GB (2x16) 6000 cl30 105E

- M2 NVMe 1TB pcie4.0 Teamgroup MP44 69E

- τροφοδοτικο GOLD κάτι σαν Corsair 750W ή BeQuiet 850W ~115-120E (ίσως έχει και Seasonic Gold 850W 100E αλλά δε ξέρω αν υπάρχει διαθεσιμότητα).

- κουτί οποίο σας αρέσει, αλλά όχι πολύ ακριβο, για να μην "κλέψει" λεφτά από την κάρτα γραφικών

Επεξ/σία από sattack
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, sattack είπε

Έτσι από μνήμης, και με το σκεπτικό να βάλω όσο πιο χαμηλή τιμή γίνεται αλλά με πολύ καλά εξαρτήματα,  που από τη μια να μην αξίζει καθόλου να πάμε σε φθηνότερα γιατί για λίγα Ε κέρδος θα χάσουν πολύ σε ποιότητα/απόδοση, αλλά ούτε και σε ακριβότερα γιατί για καθόλου ή λίγη παραπάνω απόδοση θα "κλέψουν" λεφτά από την κάρτα γραφικών:

- cpu AM5 7600 ~200E

- cooler Arctic Freezer 36 ~26E (κυριως για πιο ήσυχο από το στοκ)

- μητρικη Β650 full ATX 170-200Ε, δεν αξιζει ακριβότερη. (Κάποια MSI ή Asrock ή έστω και Gigabyte)

- μνήμες DDR5 32GB (2x16) 6000 cl30 105E

- M2 NVMe 1TB pcie4.0 Teamgroup MP44 69E

- τροφοδοτικο GOLD κάτι σαν Corsair 750W ή BeQuiet 850W ~115-120E

- κουτί οποίο σας αρέσει, αλλά όχι πολύ ακριβο, για να μην "κλέψει" λεφτά από την κάρτα γραφικών

Σε ευχαριστώ πολύ!!! Θα επανέλθω μόλις σχολάσει ο μικρός και δω τι μου προτείνει..

Δημοσ.

Καλημέρα!!!

Τα κουβέντιασα με τον μικρό... σας γράφω τα χαρακτηριστικά που επέλεξε, με βάση και αυτά που μου γράψατε.

μνήμη: RAM KINGSTON KF560C36BWEAK2-32 FURY BEAST WHITE RGB 32GB (2X16GB) DDR5 6000MHZ CL36 EXPO DUAL KIT

σκληρός: SSD KINGSTON SFYRS/1000G FURY RENEGADE 1TB M.2 2280 NVME PCIE GEN4 X4

τροφοδοτικό: PSU CORSAIR RM850X 850W FULLY MODULAR CYBENETICS GOLD CERTIFIED CP-9020270-EU

κουτί: CASE CORSAIR 3500X ARGB TEMPERED GLASS MIDI-TOWER WHITE

μητρική: Asus ROG Strix B650E-F Gaming Wi-Fi (B650/DDR5/AM5)

επεξεργαστή: αν μπορείτε να μου προτείνετε ποιον ryzen να πάρω

ψύξη: ARCTIC LIQUID FREEZER III 360 WHITE A-RGB {νομίζω όμως ότι θα χρειαστούν και άλλα 2 ανεμιστηράκια}

για κάρτα γραφικών θα περιμένουμε..

Όποιος έχει την καλοσύνη αν μπορεί να μας απαντήσει αν συνεργάζονται τα υλικά και ποιος επεξεργαστής κουμπώνει ''καλύτερα'' στην μητρική

Ευχαριστώ προκαταβολικά!!

• Λύση
Δημοσ.

Μια χαρά είναι όλα, και μια χαρά συνεργάζονται όλα μεταξύ τους. 

Και όποιον επεξεργαστη και να παρει, επίσης μια χαρά θα παίζει. 

Όλα είναι θέμα χρημάτων. Όπως για παράδειγμα εγώ ειχα προτεινει λίγο πιο φθηνά εξαρτήματα με μονο σκοπό να περισσεψουν περισσότερα χρηματα για την κάρτα γραφικών (τώρα πήρατε λίγο ακριβότερα, κανένα πρόβλημα, μια χαρά είναι), 

το ίδιο σκεπτικό ισχύει και για τη cpu. Υπάρχουν οι "απλές" cpu (πχ 7600, 7600Χ, 7700, 7700Χ, 9600Χ) και υπάρχουν και οι Χ3D cpu που "δίνουν" λίγο καλύτερη απόδοση στα games αλλά κοστίζουν δυσανάλογα περισσότερα χρηματα.

Δηλαδή, X3D είναι για να παρει οποιος εχει ήδη δώσει πολλά για καρτα γραφικών και του περισσεύουν και για cpu. Όχι να τα δώσει κάποιος εκεί και μετά να πάρει χειρότερη κάρτα γραφικών.  

Παρόμοια και με τους "απλους" cpu. Και ο 7600 μια χαρα είναι. Δεν θα καραλαβει διαφορά σε games αν παρει πχ τον 7700Χ. Τωρα αν περισσεύουν, χωρις να κοψει χρήματα από την κάρτα γραφικών, παίρνει ότι θέλει.

Έτσι κι αλλιως, για 1080p που είναι η οθόνη αυτή, είναι όλα λίγο overkill,  αλλά τεσπα, λέμε το γενικό νόημα. 

ΥΓ. Το μοναδικό θέμα πιθανής ασυμβατότητας,  θα ήταν αν ένα συγκεκριμένο κουτί δεν χωράει μια συγκεκριμένη υδρόψυξη.  Μόνο αυτό πρέπει να τσεκάρετε. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sattack είπε

Μια χαρά είναι όλα, και μια χαρά συνεργάζονται όλα μεταξύ τους. 

Και όποιον επεξεργαστη και να παρει, επίσης μια χαρά θα παίζει. 

Όλα είναι θέμα χρημάτων. Όπως για παράδειγμα εγώ ειχα προτεινει λίγο πιο φθηνά εξαρτήματα με μονο σκοπό να περισσεψουν περισσότερα χρηματα για την κάρτα γραφικών (τώρα πήρατε λίγο ακριβότερα, κανένα πρόβλημα, μια χαρά είναι), 

το ίδιο σκεπτικό ισχύει και για τη cpu. Υπάρχουν οι "απλές" cpu (πχ 7600, 7600Χ, 7700, 7700Χ, 9600Χ) και υπάρχουν και οι Χ3D cpu που "δίνουν" λίγο καλύτερη απόδοση στα games αλλά κοστίζουν δυσανάλογα περισσότερα χρηματα.

Δηλαδή, X3D είναι για να παρει οποιος εχει ήδη δώσει πολλά για καρτα γραφικών και του περισσεύουν και για cpu. Όχι να τα δώσει κάποιος εκεί και μετά να πάρει χειρότερη κάρτα γραφικών.  

Παρόμοια και με τους "απλους" cpu. Και ο 7600 μια χαρα είναι. Δεν θα καραλαβει διαφορά σε games αν παρει πχ τον 7700Χ. Τωρα αν περισσεύουν, χωρις να κοψει χρήματα από την κάρτα γραφικών, παίρνει ότι θέλει.

Έτσι κι αλλιως, για 1080p που είναι η οθόνη αυτή, είναι όλα λίγο overkill,  αλλά τεσπα, λέμε το γενικό νόημα. 

ΥΓ. Το μοναδικό θέμα πιθανής ασυμβατότητας,  θα ήταν αν ένα συγκεκριμένο κουτί δεν χωράει μια συγκεκριμένη υδρόψυξη.  Μόνο αυτό πρέπει να τσεκάρετε. 

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!!

- Η υδρόψυξη που διάλεξε είναι η ARCTIC LIQUID FREEZER III 360 WHITE A-RGB η οποία {νομίζω} χωρά στο κουτί.

- Για τον επεξεργαστή πρέπει να δω κάτι σε tray; {αφού θα ψύχεται απο την υδρόψυξη;;} To box σημαίνει ότι ο επεξεργαστής έχει και ανεμιστήρα στην τιμή;;

- θα μπορούσες να μου προτείνεις τι επεξεργαστή θα αγόραζες κοντά στα 250-300e;; 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, isioanni είπε

μνήμη: RAM KINGSTON KF560C36BWEAK2-32 FURY BEAST WHITE RGB 32GB (2X16GB) DDR5 6000MHZ CL36 EXPO DUAL KIT

2x16/ddr5/6000/cl30. Oλοι αυτο συστεινουν για AMD cpu

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Chris2756 είπε

2x16/ddr5/6000/cl30. Oλοι αυτο συστεινουν για AMD cpu

Σωστά. 

2 ώρες πριν, isioanni είπε

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!!

- Η υδρόψυξη που διάλεξε είναι η ARCTIC LIQUID FREEZER III 360 WHITE A-RGB η οποία {νομίζω} χωρά στο κουτί.

- Για τον επεξεργαστή πρέπει να δω κάτι σε tray; {αφού θα ψύχεται απο την υδρόψυξη;;} To box σημαίνει ότι ο επεξεργαστής έχει και ανεμιστήρα στην τιμή;;

- θα μπορούσες να μου προτείνεις τι επεξεργαστή θα αγόραζες κοντά στα 250-300e;; 

Kατ αρχήν, ότι cpu και να πάρετε, δεν υπάρχει "λαθος" επιλογή. Όλοι καλοί θα είναι. Μόνο θέμα χρημάτων είναι. 

Box σημαίνει ότι έρχεται σε κανονική συσκευασία από την AMD με πλήρη εγγύηση ΑΜD. Συνήθως έχει και ψύκτρα, αλλά υπάρχουν μερικοί, συνήθως Χ, σε Box (με κουτί εγγύηση κλπ) χωρίς ψύκτρα.

Tray σημαίνει χωρίς ψύκτρα και χωρίς καμμια συσκευασία, πάνω σε ένα πλαστικό, και χωρίς καμμια εγγύηση από την ίδια την AMD. To νόημα είναι ότι η AMD τους πουλάει σε αλλες επιχειρησεις για να στήσουν υπολογιστές και λέει ότι πλέον η εγγυηση θα παρέχεται από αυτόν που σου τον πουλήσε. 

Οπότε και μόνο για την εγγύηση, θα πρέπει ο tray να είναι πολύ φτηνότερος για να αξίζει. Τις πιο πολλές φορές είναι μικρή διαφορά χρημάτων (ή και ανεξήγητα ακριβότερος μερικες φορες), οπότε τότε δεν αξιζει. 

Με μια πρόχειρη ματιά στο skroutz εχει:

- 7600 στα 180Ε tray, 194E box με ψύκτρα 

- 7600Χ στα 208Ε tray, 216E box χωρίς ψύκτρα 

- 7700 στα 250Ε tray, 300E box με ψύκτρα 

- 7700X στα 320E box χωρίς ψύκτρα 

- 9600X στα 246Ε tray, 260E box χωρίς ψύκτρα 

- 9700X στα 335Ε tray, 342E box χωρίς ψύκτρα.

Σε games αμφιβάλλω αν θα καταλαβει καμμια διαφορά ανάμεσα σε όλους αυτούς. 

Ανάλογα με τα χρήματα εγώ θα πήγαινα ή σε 7600box στα 194Ε, ή σε 7700 tray 250E, ή σε 9700Χ box 342E 

(Βέβαια αυτά τα γράφω κοιτώντας μόνο τιμές skroutz, χωρίς να δω αν είναι πραγματικές με διαθεσιμότητα). 

Επεξ/σία από sattack
  • Like 1
Δημοσ.

Οι 6πύρηνοι μπορεί στα  reviews να μην το βγάζουν αλλά όταν κάνεις πολλά πράγματα μαζί, αρχίζουν να δείχνουν τους περιορισμούς τους. (gaming, ανοιχτά παράθυρα, κάνα video να τρέχει, voice coms κλπ κλπ). Μην δώσεις τόσα χρήματα για 6πύρηνο εν έτει 2025.

Καλύτερα να κόψεις από το motherboard ~100ευρώ και ν'ανέβεις σε 8πύρηνο κατά τη γνώμη μου. Αυτό που διάλεξε είναι απ'τα τοπ για b650e αλλά δε βρίσκω λόγο να πάει σε κάτι τέτοιο.

Μπορείς να βρεις και σούπερ ποιοτικά b650e (είναι και λευκό σαν το κουτί που διάλεξε) και απ'τα νέα b850 με pci-e 5 για την GPU (αν και η διαφορά με pci-e 4 είναι πρακτικά μηδενική).

Μνήμες πάρε αυτές. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για AM5 σ'αυτά τα χρήματα. Αυτά τα kingston που διάλεξε έχουν χάλια timings.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...