Προς το περιεχόμενο

Dual boot windows 7 High sierra. Μια απορία.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δοκίμασα με dual boot, στο mac mini του 2010. Το έκανα με το bootcamp, απλά όταν ήταν να χωρίσω τα partitions, η μπάρα δεν αυξομείωνε καθόλου. Με άφηνε μόνο ένα διαμέρισμα 40 γίγα να βάλω win7.

Εντάξει το έκανα για πειραματισμό. Κράτησα αντίγραφο πριν με το time machine σε έναν εξωτ. δίσκο.

Είπα ας δοκιμάσω με τα 40γίγα. Τελικά μπήκαν τα 7άρια. Μόνο αυτά με άφηνε. Έκανα και τα updates manual, και μετά φόρτωσαν και τα υπόλοιπα.

Έβαλα και τους drivers που μου είχε δώσει το mac σε ένα φλασάκι, και βλέπω πάει ικανοποιητικά μπορώ να πω για τα χρόνια του.( Θερμοκρασία cpu 40 idle κατάσταση, με youtube 60 βαθμοί. Ετσι πήγαινε και με το sierra. Είναι πολλοί για το mini;)

Τέλος πάντων,τώρα θα μπορούσα να κάνω επέκταση της χωρητικότητας του δίσκου; Και αν ναι από που; Από το πρόγραμμα diskmanagment των windows ή από το disk utility του macos;

Πάντως δεν με ανοίγει επιλογή πιο λειτουργικό να διαλέξω στην έναρξη. Ανοίγει με τα 7 κατευθείαν. Πρέπει να το ρυθμίσω από κάπου μάλλον, αλλά από που;

Untitled 1.jpg

Δημοσ.

Κρατά πατημένο το alt κατά την εκκίνηση να σου εμφανίσει την επιλογή να Μπουταρεις από το Mac OS X . Από εκεί με το disk utility κανείς shrink το Mac OS partition .

Έχει boot camp νομίζω και στο windows 7 αν το έκανες εγκατάσταση από το φλασάκι. Σε αυτή την εφαρμογή σου δίνει με ποιο λειτουργικό θα ξεκινάει. Αλλιώς με το alt πατημένο κατά την εκκίνηση. Όπως σου ανέφεραν και άλλοι , μπορείς με open core να βάλεις και big sure , όπου εκεί θα ευχαριστηθείς καλύτερα το Mac OS..

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, atheatos είπε

Κρατά πατημένο το alt κατά την εκκίνηση να σου εμφανίσει την επιλογή να Μπουταρεις από το Mac OS X

Ετσι το κάνω. Απλά νόμιζα κάθε φορά που θα το ανοίγω θα μου δίνει επιλογή. Δεν πειράζει όμως. 

13 λεπτά πριν, atheatos είπε

Έχει boot camp νομίζω και στο windows 7 αν το έκανες εγκατάσταση από το φλασάκι.

Ναι από φλασάκι το έκανα. Δεν το είδα προς το παρόν. Θα το κοιτάξω.

14 λεπτά πριν, atheatos είπε

Από εκεί με το disk utility κανείς shrink το Mac OS partition .

Έγινε θα το κάνω.

15 λεπτά πριν, atheatos είπε

μπορείς με open core να βάλεις και big sure , όπου εκεί θα ευχαριστηθείς καλύτερα το Mac OS..

Α θα ζοριστώ πάλι. Θα το κοιτάξω. Θα ρίξω λίγο διάβασμα να ενημερωθώ και τα λέμε. Το θέμα είναι να μην ζορίζεται και το μηχάνημα γιατί είναι και παλιό. Πάντως η θερμοκρασία που πιάνει είναι καλή, πιστεύεις; Γύρω στους 60 βαθμούς πιάνει με youtube.  Σε idle κατάσταση 36-40. 

Πάντως νομίζω το ίδιο ζορίζεται είτε το έχω με τα 7άρια είτε με το sierra. Έτσι πιστεύω τουλάχιστον.

Σε ευχαριστώ πάντως ακόμη μία φορά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την έκανα την μ.........

Χώρισα το macos σε δύο διαμερισματα, και βγάζει τώρα no bootable device.

Τζάμπα τόσος κόπος. 

Να βάλω mountain lion,μετά high Sierra, μετά dual boot windows με όλα τα updates.

Κρίμα. Δεν το χω με τα mac.

Επεξ/σία από manos04
Δημοσ.
1 ώρα πριν, manos04 είπε

Την έκανα την μ.........

Χώρισα το macos σε δύο διαμερισματα, και βγάζει τώρα no bootable device.

Τζάμπα τόσος κόπος. 

Να βάλω mountain lion,μετά high Sierra, μετά dual boot windows με όλα τα updates.

Κρίμα. Δεν το χω με τα mac.

Από την στιγμή που έχεις το στικάκι με το high Sierra από dos dude δεν είναι τίποτα να τα ξαναπερασεις . Όπως προαναφέρθηκε , το καλύτερο που έχεις να κανείς μετά το high Sierra είναι να κατεβάσεις το opencore patch και να φτιάξεις στικάκι με το big sure . 
Τώρα για windows δεν καταλαβαίνω γιατί χρειαζόταν να τα τρέξεις στο Mac mini και ναι ήταν λάθος σου που έκανες το dual boot. Δεν νομίζω ότι έχεις πρόβλημα με τα Mac , αλλά απλώς το παράκανες με το dualboot. Κάτι που θα μπορούσες να το κανείς αργότερα αφού ειχες εξοικειωθεί καλύτερα με το Mac OS.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

20250125_220937.jpg.075ca0636b4f12710b5cbb7e0e646dd7.jpg20250125_220948.jpg.707df82fea272bdeffc40c599195c446.jpg

Στις 24/1/2025 στις 2:27 ΜΜ, atheatos είπε

Κάτι που θα μπορούσες να το κανείς αργότερα αφού ειχες εξοικειωθεί καλύτερα με το Mac OS.

Όσο εξοικειώνομαι με το λειτουργικό τόσο το αντιπαθώ φίλε μου. Την ίδια ιδέα είχα και με τα linux κάποτε που προσπάθησα με διάφορες εκδόσεις.

Αλλά σαν μηχάνημα μ αρέσει πάρα πολύ.

Οι επιλογές που έχω είναι ή να βάλω windows 7 που τα τρέχει μια χαρά ή να το δωρίσω κάπου.

Σκέφτομαι να το παλέψω λίγο ακόμη με τα 7.

Τώρα είμαι στη εξής φάση. Έκανα restore από time machine και έχω πάλι High sierra.

Ο δίσκος δεν είναι χωρισμένος. Τον στέλνω και μια φωτο. Να τον χωρίσω δεν μ αφήνει σε διαμερίσματα. Είναι εκκίνησης.

Πρέπει να βρω τρόπο να κάνω ένα partition για τα windows.  Από το Bootcamp πάλι δεν μ αφήνει να κάνω κάτι. Μου πετάει διάφορα μηνύματα, που δεν τα καταλαβαίνω κιόλας. Την προηγούμενη φορά μ άφησε , αλλά δεν μου έδινε επιλογή να αυξομειώσω την μπάρα της κατάτμισης, και μου δωσε μόνο 40 γίγα, για το άλλο διαμέρισμα, τα οποία δεν έφτασαν.

Επεξ/σία από manos04
Δημοσ.
7 ώρες πριν, manos04 είπε

20250125_220937.jpg.075ca0636b4f12710b5cbb7e0e646dd7.jpg20250125_220948.jpg.707df82fea272bdeffc40c599195c446.jpg

Όσο εξοικειώνομαι με το λειτουργικό τόσο το αντιπαθώ φίλε μου. Την ίδια ιδέα είχα και με τα linux κάποτε που προσπάθησα με διάφορες εκδόσεις.

Αλλά σαν μηχάνημα μ αρέσει πάρα πολύ.

Οι επιλογές που έχω είναι ή να βάλω windows 7 που τα τρέχει μια χαρά ή να το δωρίσω κάπου.

Σκέφτομαι να το παλέψω λίγο ακόμη με τα 7.

Τώρα είμαι στη εξής φάση. Έκανα restore από time machine και έχω πάλι High sierra.

Ο δίσκος δεν είναι χωρισμένος. Τον στέλνω και μια φωτο. Να τον χωρίσω δεν μ αφήνει σε διαμερίσματα. Είναι εκκίνησης.

Πρέπει να βρω τρόπο να κάνω ένα partition για τα windows.  Από το Bootcamp πάλι δεν μ αφήνει να κάνω κάτι. Μου πετάει διάφορα μηνύματα, που δεν τα καταλαβαίνω κιόλας. Την προηγούμενη φορά μ άφησε , αλλά δεν μου έδινε επιλογή να αυξομειώσω την μπάρα της κατάτμισης, και μου δωσε μόνο 40 γίγα, για το άλλο διαμέρισμα, τα οποία δεν έφτασαν.

Τα patches δεν αφήνουν να δουλέψει σωστά το boot camp. Το Mac OS τρέχει πειραγμένα στο μηχάνημα και δεν έχει τις δυνατότητες ενός OS που τρέχει natively χωρίς patches. 
Από την στιγμή που αντιμετωπίζεις πρόβληματα ,με το να ασχοληθείς με το open core και δεν θες να δεις καλυτερα το Mac OS , δωσε τον σε κάποιον που μπορεί και θέλει να τρέξει Mac OS .Το high sierra που έχεις δεν σου δίνει τις δυνατότητες ενός σύγχρονου Mac OS όπως του big sure.

Άλλοι ήδη τρέχουν με open core μια χαρά στο μηχάνημα σου , σύγχρονο Mac OS που υποστηρίζεται από εφαρμογές και την Apple. Μπορείς να βάλεις windows 7 μόνο αλλά είναι κρίμα να έχεις την δυνατότητα να τρέξεις Mac OS αξιοπρεπέστατα και να το χαραμίζεις για κάτι που μπορείς να το τρέξεις σε ένα απλό pc.

• Like 1
Δημοσ.

IMHO, τζάμπα σπαταλάς τον χρόνο σου. Οι εκδόσεις macOS και Windows που υποστηρίζει είναι για το μουσείο πια. Κανονικά όλα είναι πανεύκολα εκτός και αν πας να μπεις στα βαθιά…

Δημοσ.

Εντάξει εξαρτάται και γιατί το θέλεις. Εγώ για την δουλειά το θελα αλλά δεν βόλεψε. Έχω και desktop και laptop.

Πάντως το πάλεψα. Κατέβασα και το patch για το big sure. Έφτιαξα και το φλασάκι όπως έπρεπε. Μόνο του το έκανε το πρόγραμμα.

Μπουτάρει από το φλασάκι αλλά δεν το δέχεται. Βγάζει τρελά μηνύματα. Το κάνω και χειροκίνητα τίποτα.

Εντάξει πήρα μια ιδέα τι παίζει και με τα mac. Μην τρελαθούμε κιόλας. Τρεις εβδομάδες να βάλουμε ένα λειτουργικό. Έλεος.

Επιστροφή στα windows. Με windows θα είχα στήσει όλους τους υπολογιστές μιας εταιρίας σε τρεις εβδομάδες, όσο παλιοί και να ήταν.

Ευχαριστώ όλους σας και πιο πολύ τον atheatos που με βοήθησε τόσο πολύ με τις απαντήσεις του.

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, manos04 είπε

Μπουτάρει από το φλασάκι αλλά δεν το δέχεται. Βγάζει τρελά μηνύματα. Το κάνω και χειροκίνητα τίποτα

Είσαι σίγουρος ότι ακολούθησες σωστά την διαδικασία? Πρέπει πρώτα να γίνει flash το bios από το στικάκι και μετα επιλεγεις την εγκατάσταση του Mac OS . Δες κανένα video πρώτα στο YouTube ή βρες έναν σωστό οδηγό. Γιατί από ότι κατάλαβα δεν έχεις την υπομονή που χρειάζεται ωστε να το πετύχεις. Άλλοι έχουν εγκαταστήσει μεχρι και Sonoma με την παραπάνω μέθοδο στο συγκεκριμένο Mac.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...