Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας

Θα ήθελα τη γνώμη σας πως να χειριστώ μια κατάσταση που έχει προκύψει. Πριν λίγους μήνες ο ΔΕΔΗΕ εγκατέστησε νέο καλώδιο παροχής σε γειτονικό οίκημα αλλά το συνεργείο πέρασε το εναέριο καλώδιο μέσα από το μπαλκόνι μου. Έχω επικοινωνήσει πολλές φορές με την τεχνική υπηρεσία αλλά δεν ασχολείται κανένας σοβαρά με το ζήτημα.

Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος πέραν της νομικής οδού?

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, gemakada είπε

το συνεργείο πέρασε το εναέριο καλώδιο μέσα από το μπαλκόνι μου.

βγάλε φωτό

48 λεπτά πριν, gemakada είπε

όχι , πάρε τηλ το Συνήγορο του Πολίτη μπας και γλυτώσεις δικηγόρους

Δημοσ.
1 hour ago, gemakada said:

Καλησπέρα σας

Θα ήθελα τη γνώμη σας πως να χειριστώ μια κατάσταση που έχει προκύψει. Πριν λίγους μήνες ο ΔΕΔΗΕ εγκατέστησε νέο καλώδιο παροχής σε γειτονικό οίκημα αλλά το συνεργείο πέρασε το εναέριο καλώδιο μέσα από το μπαλκόνι μου. Έχω επικοινωνήσει πολλές φορές με την τεχνική υπηρεσία αλλά δεν ασχολείται κανένας σοβαρά με το ζήτημα.

Τοπικά τηλέφωνα ΔΕΔΔΗΕ.pdf

Πάρε τηλέφωνο τη γραμματεία του τοπικού ΔΕΔΔΗΕ, ζήτα ραντεβού με τον διευθυντή. 

Και στη Πυροσβεστική μπορείς να πας, ρώτα ποιος είναι υπεύθυνος για τη πυρασφάλεια κτιρίων. Δε γίνεται καλώδιο υψηλής τάσης να περνάει μέσα από μπαλκόνι! Αν έρθουν για αυτοψία, θα στείλουν αυτοί αναφορά στον ΔΕΔΔΗΕ.

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

Συμφωνώ, η προσφυγή στην Πυροσβεστική μπορεί να αποτελέσει ισχυρό μοχλό πίεσης.

Μου ακούγεται αδιανόητο να περνά καλώδιο παροχής μέσα από μπαλκόνι, αλλά...

• Like 1
Δημοσ.

βρες τον ιδιοκτητη που καταληγει το καλωδιο και πες του οτι θα κανεις δικαστικα αμεσα ενεργειες για την ζημια που σου προκαλεσε το εργο του μεσω του εργολαβου του (δεη). 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Snoob είπε

Μου ακούγεται αδιανόητο να περνά καλώδιο παροχής μέσα από μπαλκόνι, αλλά...

Το ίδιο και εμένα. Μήπως δεν είναι ακριβώς έτσι και τα παραλεει ο ts.... 

Απαγορεύεται να περνάει τέτοιο καλώδιο τάσης εναέριο μέσα από μπαλόνι. Κι αν υπάρξει ηλεκτροπληξια ο ΔΕΔΔΗΕ φέρνει όλη την ευθύνη.... 

Το καλωδιο μπορεί να περάσει μόνο μπροστά από το μπαλκόνι και πρέπει να απέχει μια ελάχιστη απόσταση από αυτό. 

Επεξ/σία από mariosnik_
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, xsterg είπε

βρες τον ιδιοκτητη που καταληγει το καλωδιο και πες του οτι θα κανεις δικαστικα αμεσα ενεργειες για την ζημια που σου προκαλεσε το εργο του μεσω του εργολαβου του (δεη). 

δεν έχει σχέση ούτε ο ιδιοκτήτης , ούτε εργολάβος (δεν είναι η ΔΕΗ, αλλά ο ΔΕΔΔΗΕ) ,

αφορά ΔΕΔΔΗΕ καθαρά

1 λεπτό πριν, mariosnik_ είπε

Μήπως δεν είναι ακριβώς έτσι και τα παραλεει ο ts.... 

γιαυτό και πρέπει να ανεβάσει φωτό

• Like 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, xsterg είπε

Δεν φταίει ο ιδιοκτήτης. Ο ΔΕΔΔΗΕ αποφάσισε να περάσει το καλώδιο από εκεί, είναι υποχρεωμένος να τηρεί τους κανονισμούς. Ο ιδιοκτήτης έχει κάθε δικαίωμα να ζητήσει την ηλεκτροδοτηση του ακινήτου εφόσον είναι νόμιμος σε όλα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές, θα ξεκινήσω με την τοπική διεύθυνση ΔΕΔΔΗΕ και κανένα πρόβλημα με φωτογραφίες μπορώ να ανεβάσω και εδώ κάποια στιγμή. Είναι τόσο ακραία η τοποθέτηση που η τέντα του μπαλκονιού δεν μπορεί να κατέβει. Και εγώ ακόμα δεν το πίστευα

Επεξ/σία από gemakada
  • Sad 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, gemakada είπε

Καλησπέρα σας

Κατ αρχήν που ήσουν εκείνη την ημέρα!!

Το δια ταύτα: κάνεις ΑΙΤΗΜΑ στο ΔΕΔΔΗΕ, έρχονται και το ρυθμίζουν σχετικά γρήγορα.

Είχα καλώδιο ΔΕΔΔΗΕ που περνούσε από το μπαλκόνι μου σχετικά ψηλά όμως 30 χρόνια.

ΤΩΡΑ σκέφτηκα να βάλω τέντα και δεν ήταν εφικτό. Έστειλα αίτημα στο ΔΕΔΔΗΕ, ήρθαν σε 15 ημέρες, μου είπαν έχεις απόλυτο δίκιο και σε 2 μήνες τακτοποιήθηκε.

ΟΥΤΕ μα ΟΥΤΕ μου δεν μου είπαν.

ΠΡΙΝ 5 μήνες αυτή η υπόθεση 

5 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε

Δεν φταίει ο ιδιοκτήτης. Ο ΔΕΔΔΗΕ αποφάσισε να περάσει το καλώδιο από εκεί, είναι υποχρεωμένος να τηρεί τους κανονισμούς. Ο ιδιοκτήτης έχει κάθε δικαίωμα να ζητήσει την ηλεκτροδοτηση του ακινήτου εφόσον είναι νόμιμος σε όλα. 

Πιθανόν να το 'ζητήσε' από το συνεργείο 

4 λεπτά πριν, gemakada είπε

Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές, θα ξεκινήσω με την τοπική διεύθυνση ΔΕΔΔΗΕ και κανένα πρόβλημα με φωτογραφίες μπορώ να ανεβάσω και εδώ κάποια στιγμή. Είναι τόσο ακραία η τοποθέτηση που η τέντα του μπαλκονιού δεν μπορεί να κατέβει. Και εγώ ακόμα δεν το πίστευα

Ίδια περίπτωση σού έγραψα 

• Thanks 1
Δημοσ.

φταιει δεν φταιει εγω δεν θα εκανα τον ντεντεκτιβ. θα ζηταγα και απο τον ιδιοκτητη να ερθει σε επαφη με οποιον νομιζει για την τακτοποιηση του. εσυ κανε οτι νομιζεις...

Δημοσ.
7 ώρες πριν, xsterg είπε

φταιει δεν φταιει εγω δεν θα εκανα τον ντεντεκτιβ. θα ζηταγα και απο τον ιδιοκτητη να ερθει σε επαφη με οποιον νομιζει για την τακτοποιηση του. εσυ κανε οτι νομιζεις...

Άλλο πράγμα αυτό που γράφεις τώρα και άλλο αυτό που έγραψες πριν. Ζητά εσύ ότι νομίζεις. Ξαναλέω ότι δεν ευθύνεται ο ιδιοκτήτης για το που θα περάσει το καλώδιο το συνεργείο. Είτε καλώδιο είτε σωλήνας από οποιαδήποτε εταιρεία κοινής οφελειας. Είναι ευθύνη και σφάλμα της εταιρείας αυτό. Τώρα οποίος θέλει να πετάει τα λεφτά του σε δικηγόρους και δικαστήρια και να ταλαιπωρεί συμπολίτες του, κακο του κεφαλιού του. 

8 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Πιθανόν να το 'ζητήσε' από το συνεργείο 

Δεν το νομίζω. Αλλά και να το έκανε, κακώς τον άκουσαν, πάλι το συνεργείο φέρει την ευθύνη. Είναι εντελώς χαζό να περάσεις το καλώδιο από μέρος που βλέπεις ότι υπάρχει κίνδυνος και εμποδίζεις και ανθρώπους, αφού ξέρεις έτσι κι αλλιώς πως θα γίνουν οχλήσεις και παράπονα και θα σπεύσεις λίαν συντόμως να διορθώσεις το λάθος σου. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, xsterg είπε

Συμφωνώ.

Τι πρόβλημα σίγουρα δεν είναι του ΤΣ ούτε μπορεί να τον ενδιαφέρει ποιανού είναι. Θα ειδοποιήσει ευγενικά ότι θα κινηθεί εναντίον όλων και άσε να τα βρουν οι άλλοι. Στη τελική αντί να πιέζει μόνο ο ΤΣ τον ΔΕΔΔΗΕ ας ορίζει και ι άλλος μαζί. Ας του πει ότι θα κάνει ασφαλιστικά για να διακοπεί η ρευματοδοτηση μέχρι να βρεθεί ποιος φταίει και άσε τον να κάνει ότι νομίζει.

Όσοι περισσότεροι νιώσουν ότι έχουν κάτι να χάσουν από όλο αυτό τόσο το καλύτερο .

Αν υπάρχει ζήτημα ασφάλειας ΑΜΕΣΑ το μέγιστο δυνατό, πυροσβεστικές, εξώδικα και μάξιμουμ ασφαλιστικά για λήψη προσωρινών μέτρων διακοπής της παροχής ρεύματος και ας απαντήσουν οι άλλοι "δεν είναι δικό μου πρόβλημα". Θα αποφασισουν οι αρμόδιοι ποιανού πρόβλημα είναι 

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, DrLo είπε

Συμφωνώ.

Τι πρόβλημα σίγουρα δεν είναι του ΤΣ ούτε μπορεί να τον ενδιαφέρει ποιανού είναι. Θα ειδοποιήσει ευγενικά ότι θα κινηθεί εναντίον όλων και άσε να τα βρουν οι άλλοι. Στη τελική αντί να πιέζει μόνο ο ΤΣ τον ΔΕΔΔΗΕ ας ορίζει και ι άλλος μαζί. Ας του πει ότι θα κάνει ασφαλιστικά για να διακοπεί η ρευματοδοτηση μέχρι να βρεθεί ποιος φταίει και άσε τον να κάνει ότι νομίζει.

Όσοι περισσότεροι νιώσουν ότι έχουν κάτι να χάσουν από όλο αυτό τόσο το καλύτερο .

Αν υπάρχει ζήτημα ασφάλειας ΑΜΕΣΑ το μέγιστο δυνατό, πυροσβεστικές, εξώδικα και μάξιμουμ ασφαλιστικά για λήψη προσωρινών μέτρων διακοπής της παροχής ρεύματος και ας απαντήσουν οι άλλοι "δεν είναι δικό μου πρόβλημα". Θα αποφασισουν οι αρμόδιοι ποιανού πρόβλημα είναι 

αυτα ακριβως λεω. δεν φταιω? βρειτε τα ολοι οι υπολοιποι ποιος φταιει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Το ίδιο και εμένα. Μήπως δεν είναι ακριβώς έτσι και τα παραλεει ο ts.... 

Απαγορεύεται να περνάει τέτοιο καλώδιο τάσης εναέριο μέσα από μπαλόνι. Κι αν υπάρξει ηλεκτροπληξια ο ΔΕΔΔΗΕ φέρνει όλη την ευθύνη.... 

Το καλωδιο μπορεί να περάσει μόνο μπροστά από το μπαλκόνι και πρέπει να απέχει μια ελάχιστη απόσταση από αυτό. 

Το συνεργείο είχε άλλη άποψη περί ασφάλειας

20250124_160023.jpg

Επεξ/σία από gemakada
  • Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...