Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 minutes ago, lyda94 said:

Τα συγκεκριμένα επιχειρήματα ακούστηκαν και από σχεδιάστρια μεγάλης εταιρείας με ιταλικά.

Ναι, καταλαβαίνω τι εννοείς. Απλά δεν νομίζω να μου κάνει εντύπωση η 1 γούρνα σε τάξη... Θα είναι έτσι και αλλιώς άπλυτα μέσα, οπότε στα μάτια μου είναι ίδιο.

Εμάς πρέπει να φύγουν όλα τα παλιά ντουλάπια και ο μαρμάρινος νεροχύτης. Η κουζίνα είναι μεγαλύτερη από εμένα σε ηλικία. Να φύγει το πλακάκι, να στοκαριστει και βαφτεί, να μπουν τα καινούργια, νέο πλακάκι και τέλος συσκευές και μπαταρία, νεροχύτης. Αν αλλάξουμε ψυγείο, θα γίνει αργότερα και ήδη θα υπάρχει η πρόβλεψη στο ντουλάπι και σκεφτόμαστε, όπως λέω αρχικά, τι θα κάνουμε με κουζίνα. 

Κοίτα, σωστό και λάθος όταν χτίζεις/ανακαινίζεις είναι σχετικές έννοιες, αν φυσικά κάτι δε συνιστά κακοτεχνία ή κίνδυνο για ενοίκους και περαστικούς, ή δεν είναι φουλ ανθυγιεινό. Στην Αγγλία φρόντιζα κάτι παππούδια, σε σπίτι που είχε και ντουσιέρα και μπανιέρα. Ε, στη ντουσιέρα δε μπαίνανε ούτε με παρακάλια, θέλανε μπανιέρα. Εγώ πριν βάλω A/C, τα μεσημέρια τα πέρναγα πλατσουρίζοντας σε μπανιέρα ή πλημμυρισμένο μπαλκόνι. Θεωρώ πως αν υπάρχουν δύο μπάνια στο ένα καλό είναι να υπάρχει μιά μπανιέρα, βολεύει και σε άλλα πράγματα. Αν δεν την θες βέβαια δεν την βάζεις. Η "Ιταλίδα" που στην πρότεινε, μάλλον πουλάει και (ακριβές) μπανιέρες, μην απορείς.

Τα ίδια και με νεροχύτες γρανιτένιους ή inox, με μονή ή διπλή γούρνα κλπ. Τίποτα δεν είναι λάθος, είναι θέμα βολής, γούστου, συνήθειας ή και βίτσιου του καθενός. Κοίτα να μην είναι κακοτεχνία ή επικίνδυνο και κοίτα να σε βολεύει και να σου αρέσει. Και μην πετάς λεφτά για μοντερνιές αμφίβολης αντοχής στο χρόνο και δύσκολης συντήρησης. Keep it simple, είναι οδηγός ζωής!

Επεξ/σία από BigBlack
  • Like 2
  • Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, lyda94 είπε

Παιδιά καλησπέρα...

Είμαστε στη φάση που ψάχνουμε για ανακαίνιση κουζίνας και βλέπουμε σχέδια.

Αρχικά, αν ξέρετε κάποια εταιρεία ή μαραγκό με καλές τιμές, μου λέτε.

Στο κυριότερο τώρα... Είμαστε σε δίλημμα για το θέμα του νεροχύτη και του φούρνου. Η κουζίνα που έχουμε τώρα είναι Πίτσος, πολύ καλή και την έχουμε 4-5 χρόνια περίπου. Είναι κρίμα να την αλλάξουμε, αλλά σκεφτόμαστε ότι αφού θα μπούμε τώρα σε διαδικασία, να βάλουμε εντοιχισμένη μια και καλή. Μετά, προφανώς, θα είναι δύσκολο να αλλάξει. Ουσιαστικά, ότι επιλέξουμε τώρα, με αυτό θα πορευτούμε και μετά. Έπειτα, έχουμε το θέμα του νεροχύτη. Σίγουρα θα είναι ινοξ, αλλά μόνος ή διπλός; Είχαμε στο μυαλό μας ότι θα είναι διπλός, αλλά μια σχεδιάστρια μας έβαλε σε σκέψεις ("που θα πλένετε τα ταψιά; Θα σας περιορίσει, τι θα βάλετε στο ντουλάπι του νεροχύτη;"). Να σημειώσω, ότι το ντουλάπι του νεροχύτη θα είναι 80αρι, δεν έχουμε χώρο για μεγαλύτερο.

Γενικά, ο χώρος είναι μικρός, οπότε θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε κάθε εκατοστό και θα μπουν ντουλάπια και από τις 2 μεριές του τοίχου και ο πάγκος είναι περιορισμένος.

Πείτε μου τη γνώμη σας...

Στην θέση σας θα κρατούσα την κουζίνα που έχετε ήδη χωρίς καν πολύ σκέψη. Τα εντοιχισμένα εμένα δεν μου αρέσουν θέλω ελεύθερη την κουζίνα. Για τις γούρνες δεν έχω άποψη, όπως ανάφεραν ήδη δύο προλαλησαντες έχει ενδιαφέρον η αποψη τους, κάθε πότε χρειάζεστε πλύσιμο σε ταψιά ώστε να θέλετε μόνη γούρνα μόνο για αυτό; Από την άλλη η διπλή γούρνα έχει μια πρακτικοτητα. 

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, BigBlack είπε

Κοίτα, σωστό και λάθος όταν χτίζεις/ανακαινίζεις είναι σχετικές έννοιες, αν φυσικά κάτι δε συνιστά κακοτεχνία ή κίνδυνο για ενοίκους και περαστικούς, ή δεν είναι φουλ ανθυγιεινό. Στην Αγγλία φρόντιζα κάτι παππούδια, σε σπίτι που είχε και ντουσιέρα και μπανιέρα. Ε, στη ντουσιέρα δε μπαίνανε ούτε με παρακάλια, θέλανε μπανιέρα. Εγώ πριν βάλω A/C, τα μεσημέρια τα πέρναγα πλατσουρίζοντας σε μπανιέρα ή πλημμυρισμένο μπαλκόνι. Θεωρώ πως αν υπάρχουν δύο μπάνια στο ένα καλό είναι να υπάρχει μιά μπανιέρα, βολεύει και σε άλλα πράγματα. Αν δεν την θες βέβαια δεν την βάζεις. Η "Ιταλίδα" που στην πρότεινε, μάλλον πουλάει και (ακριβές) μπανιέρες, μην απορείς.

Τα ίδια και με νεροχύτες γρανιτένιους ή inox, με μονή ή διπλή γούρνα κλπ. Τίποτα δεν είναι λάθος, είναι θέμα βολής, γούστου, συνήθειας ή και βίτσιου του καθενός. Κοίτα να μην είναι κακοτεχνία ή επικίνδυνο και κοίτα να σε βολεύει και να σου αρέσει. Και μην πετάς λεφτά για μοντερνιές αμφίβολης αντοχής στο χρόνο και δύσκολης συντήρησης. Keep it simple, είναι οδηγός ζωής!

Η Ιταλίδα είναι μόνο κουζίνα, το έχει και στο όνομα η εταιρεία.

Στο τελευταίο το simple δεν έχεις και άδικο!

Ευχαριστώ!

• Like 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, costas_ είπε

εγώ πήρα κουζίνα από το ΙΚΕΑ. Αντικατέστησα την προηγούμενη του 1971 !  Εαν την δεις θα τρίβεις τα μάτια σου. 

Αρκει να πέσεις σε έμπειρο σχεδιαστή

Το "πήρα από ικεα" αφορά την προμήθεια της κουζίνας ή και την τοποθέτηση; Αν έγινε και τοποθέτηση φαντάζομαι ότι θα ήταν κάποιο εξωτερικό συνεργείο. Αν ναι, πως ήταν η συνεννόηση και η χρέωση; (δεν πολυεμπιστεύομαι τους εγκαταστάτες των μεγάλων ηλεκτρομάγαζων ή πολυκαταστημάτων αφού συνήθως είναι συνεργαζόμενοι και αν σου κάτσει η στραβή δεν ξέρεις με ποιον να μιλήσεις/τσακωθείς :) αφού ο ένας σε "πετάει" μπαλάκι στον άλλο)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχα μια πολύ επαγγελματική ανταπόκριση από το ΙΚΕΑ καθώς και την εταιρεία που έκανε την τοποθέτηση. Από την ημέρα που έκλεισα την παραγγελία και πλήρωσα, σε μια εβδομάδα είχε έλθει ο τοποθέτης (έμπειρος ξυλουργός) και σε 3 επισκέψεις είχε τελειώσει. Η κουζίνα έχει 25 χρόνια εγγύηση, στην τοποθέτηση είχαμε συμφωνήσει να μας εγκαταστήσει τον νεροχύτη, την εστία (χωρις ηλεκτρολογική σύνδεση), το πλυντήριο πιάτων και τον απορροφητήρα. Εγώ έβαλα μόνο τα πλακάκια και τον σωλήνα του απορροφητήρα μέχρι την έξοδο. Στην φωτό βλέπετε την παράδοση των υλικών στο σπίτι. Όποιο κομμάτι ήταν κτυπημένο ή είχε ψεγάδι μας το άλλαξαν δωρεάν.

Φωτογραφίες9.jpg

Επεξ/σία από costas_
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 minutes ago, costas_ said:

Είχα μια πολύ επαγγελματική ανταπόκριση από το ΙΚΕΑ καθώς και την εταιρεία που έκανε την τοποθέτηση. Από την ημέρα που έκλεισα την παραγγελία και πλήρωσα, σε μια εβδομάδα είχε έλθει ο τοποθέτης (έμπειρος ξυλουργός) και σε 3 επισκέψεις είχε τελειώσει. Η κουζίνα έχει 25 χρόνια εγγύηση, στην τοποθέτηση είχαμε συμφωνήσει να μας εγκαταστήσει τον νεροχύτη, την εστία (χωρις ηλεκτρολογική σύνδεση), το πλυντήριο πιάτων και τον απορροφητήρα. Εγώ έβαλα μόνο τα πλακάκια και τον σωλήνα του απορροφητήρα μέχρι την έξοδο

Έχω δει κι εγώ τέτοια κουζίνα και η δουλειά τους ήταν επαγγελματική και καθαρή. Βοηθάει πολύ και το ότι υπάρχει σύστημα και βιομηχανική ακρίβεια στις πρώτες ύλες και τα βοηθητικά υλικά εγκατάστασης.

Το βασικό όμως για να πετύχει καλό αποτέλεσμα το συνεργείο είναι να έχουμε ίσιους τοίχους, σε ορθή γωνία με το πάτωμα (μη γελάσετε, δεν είναι δεδομένο! ) και σωστές υδραυλικές/ηλεκτρικές και λοιπές αναμονές, γενικά σωστή προεργασία από όλους τους εμπλεκόμενους.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σωστό είναι αυτό. Εγώ είχα πάρει το σχέδιο της κουζίνας και με αυτό στο χέρι τελείωσα τα προαπαιτούμενα με ηλεκτρολόγο, υδραυλικό και πατωματζή.  Στην τοποθέτηση διαπιστώθηκε ότι ο τοιχος ήταν στραβός και ο μάστορας έκανε το θαύμα του, λόγω της μεγάλης εμπειρίας του κυρίως, και ολοκλήρωσε την τοποθέτηση με άριστες μικροπροσαρμογές. 

Επεξ/σία από costas_
  • Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, costas_ είπε

Σωστό είναι αυτό. Εγώ είχα πάρει το σχέδιο της κουζίνας και με αυτό στο χέρι τελείωσα τα προαπαιτούμενα με ηλεκτρολόγο, υδραυλικό και πατωματζή.  Στην τοποθέτηση διαπιστώθηκε ότι ο τοιχος ήταν στραβός και ο μάστορας έκανε το θαύμα του, λόγω της μεγάλης εμπειρίας του κυρίως, και ολοκλήρωσε την τοποθέτηση με άριστες μικροπροσαρμογές. 

Καλα θεωρω οτι σε αυτα θες το μαστορα.. αν ειναι ολα ισια χωρις στραβους τοιχους κλπ.. τοτε το τοποθετεις κ μονος σου.

Παντως θεωρω σε αντιθεση με τον φιλο πιο πανω οτι τα ικεα και γενικοτερα καθε μεγαλος παικτης δεν θελει να γινει κακη δουλεια λογω της φημης τους και κακων κριτικων (που δεν θελουν να εχουν)

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ma3stros είπε

Καλα θεωρω οτι σε αυτα θες το μαστορα.. αν ειναι ολα ισια χωρις στραβους τοιχους κλπ.. τοτε το τοποθετεις κ μονος σου.

Παντως θεωρω σε αντιθεση με τον φιλο πιο πανω οτι τα ικεα και γενικοτερα καθε μεγαλος παικτης δεν θελει να γινει κακη δουλεια λογω της φημης τους και κακων κριτικων (που δεν θελουν να εχουν)

Στην θεωρία είναι απόλυτα λογικό αυτό που λες. Σε κουζίνες δεν έχω άποψη/εμπειρία. Σε εγκαταστάσεις όμως κλιματιστικών, ηλιακών, κλπ από συνεργαζόμενους με μεγάλα πολυκαταστήματα υπάρχουν αρκετά παράπονα.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Στην θεωρία είναι απόλυτα λογικό αυτό που λες. Σε κουζίνες δεν έχω άποψη/εμπειρία. Σε εγκαταστάσεις όμως κλιματιστικών, ηλιακών, κλπ από συνεργαζόμενους με μεγάλα πολυκαταστήματα υπάρχουν αρκετά παράπονα.

Ναι σιγουρα το feedback που μας δινεις ειναι πολυ χρησιμο! 

Σε τοποθετηση κλιματιστικου απο κωτσοβολο και πρακτικερ ημουν ευχαριστημενος και απο τα 2 συνεργαζομενα συνεργεια,  τπτ το περιεργο ή κακο σε τοποθετηση (καλα δεν ειμαι του επαγγελματος απ οσα ειδα και καταλαβα)

Δημοσ.

Μη το πολυσκέφτεστε για την γούρνα, αφού τα πάντα θα τα πλένει το πλυντήριο. Αν έχετε μικρή κουζίνα, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να βάλετε μονή γούρνα πιο μικρή όμως, για να κερδίσετε σε πάγκο. 

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, costas_ είπε

Βασικό αυτό, γιατί φυσικά και είναι στραβοί οι τοίχοι μου! 😂

20 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Μη το πολυσκέφτεστε για την γούρνα, αφού τα πάντα θα τα πλένει το πλυντήριο. Αν έχετε μικρή κουζίνα, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να βάλετε μονή γούρνα πιο μικρή όμως, για να κερδίσετε σε πάγκο. 

Δεν θα έχω πλυντήριο πιάτων...

Δημοσ.

Είμαι κι εγώ υπέρ της διπλής γούρνας, μια χαρά πλένεται κι εκεί το ταψί.

ειδικα αφού δεν θα χεις πλυντήριο πιάτων. Πού θα βάζεις τα άπλυτα; Θα τα πλένεις όλα επι τόπου; Και πού θα στραγγίζουν; Θα βάλεις πιατοθήκη στον ήδη περιορισμένο πάγκο;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, costas_ είπε

Είχα μια πολύ επαγγελματική ανταπόκριση από το ΙΚΕΑ καθώς και την εταιρεία που έκανε την τοποθέτηση. Από την ημέρα που έκλεισα την παραγγελία και πλήρωσα, σε μια εβδομάδα είχε έλθει ο τοποθέτης (έμπειρος ξυλουργός) και σε 3 επισκέψεις είχε τελειώσει. Η κουζίνα έχει 25 χρόνια εγγύηση, στην τοποθέτηση είχαμε συμφωνήσει να μας εγκαταστήσει τον νεροχύτη, την εστία (χωρις ηλεκτρολογική σύνδεση), το πλυντήριο πιάτων και τον απορροφητήρα. Εγώ έβαλα μόνο τα πλακάκια και τον σωλήνα του απορροφητήρα μέχρι την έξοδο. Στην φωτό βλέπετε την παράδοση των υλικών στο σπίτι. Όποιο κομμάτι ήταν κτυπημένο ή είχε ψεγάδι μας το άλλαξαν δωρεάν.

Φωτογραφίες9.jpg

πολυ θα ηθελα να δω την κουζινα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ma3stros είπε

Ναι σιγουρα το feedback που μας δινεις ειναι πολυ χρησιμο! 

Σε τοποθετηση κλιματιστικου απο κωτσοβολο και πρακτικερ ημουν ευχαριστημενος και απο τα 2 συνεργαζομενα συνεργεια,  τπτ το περιεργο ή κακο σε τοποθετηση (καλα δεν ειμαι του επαγγελματος απ οσα ειδα και καταλαβα)

Το σημαντικότερο είναι άμα έβαλαν αντλία κενου. Ξεκινάμε από αυτό. Αν έβαλαν, τοτε πάμε παρακάτω. Φυσικά και η αντλία δεν είναι το μοναδικό που πρέπει να προσέξουν, υπάρχουν και πολλά άλλα, όμως ελάχιστοι βάζουν. 

1 ώρα πριν, lyda94 είπε

Δεν θα έχω πλυντήριο πιάτων...

Λόγω μικρού χώρου να φανταστώ. Σκέψου μήπως χωράει πλυντήριο άνω πάγκου, αλλά μάλλον ούτε για αυτό θα έχετε χώρο. Είναι χρήσιμες συσκευές. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...