lyda94 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Παιδιά καλησπέρα... Είμαστε στη φάση που ψάχνουμε για ανακαίνιση κουζίνας και βλέπουμε σχέδια. Αρχικά, αν ξέρετε κάποια εταιρεία ή μαραγκό με καλές τιμές, μου λέτε. Στο κυριότερο τώρα... Είμαστε σε δίλημμα για το θέμα του νεροχύτη και του φούρνου. Η κουζίνα που έχουμε τώρα είναι Πίτσος, πολύ καλή και την έχουμε 4-5 χρόνια περίπου. Είναι κρίμα να την αλλάξουμε, αλλά σκεφτόμαστε ότι αφού θα μπούμε τώρα σε διαδικασία, να βάλουμε εντοιχισμένη μια και καλή. Μετά, προφανώς, θα είναι δύσκολο να αλλάξει. Ουσιαστικά, ότι επιλέξουμε τώρα, με αυτό θα πορευτούμε και μετά. Έπειτα, έχουμε το θέμα του νεροχύτη. Σίγουρα θα είναι ινοξ, αλλά μόνος ή διπλός; Είχαμε στο μυαλό μας ότι θα είναι διπλός, αλλά μια σχεδιάστρια μας έβαλε σε σκέψεις ("που θα πλένετε τα ταψιά; Θα σας περιορίσει, τι θα βάλετε στο ντουλάπι του νεροχύτη;"). Να σημειώσω, ότι το ντουλάπι του νεροχύτη θα είναι 80αρι, δεν έχουμε χώρο για μεγαλύτερο. Γενικά, ο χώρος είναι μικρός, οπότε θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε κάθε εκατοστό και θα μπουν ντουλάπια και από τις 2 μεριές του τοίχου και ο πάγκος είναι περιορισμένος. Πείτε μου τη γνώμη σας...
Vstromrider Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Εντοιχισμενη κουζινα και μονη μεγαλη γουρνα. https://www.lifestylebutiken.gr/index.php?route=product/product&product_id=3093&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiA7se8BhCAARIsAKnF3rzVX_DCD7ec078seD1v9-pYPDrEcQvMUPdjXjCNGzcsXxbOoI9Xzw8aAi-zEALw_wcB Θα τον βρεις αρκετα φθηνοτερα απο AliExpress αρκει να τσεκαρεις προκατβολικα οτι ειναι τουλαχιστον 304 ανοξειδωτο και οχι 204. 6
LabrakisG1992 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Δημοσ. 23 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Δεν ξερω αν επιτρεπεται (αν οχι ας σβηστει). Δεν μας εχεις πει περιοχη οποτε υποθετω Αθηνα. Πριν χρονια τα πεθερικα μου ειχαν κανει ανακαινιση μια αρκετα μεγαλη κουζινα στον μιτσικαρη στο μενιδι με κοστος περιπου 5.000. Η αναικαινιση αναλαμβανε τοτε αν θυμαμαι καλα, αλλαγη στο πατωμα, αλλαγη πλακακια, αλλαγη ολα τα ντουλαπια καθως η κουζινα αλλαξε σχεδιο, τροφοθηκες, νεροχυτες, εντιχυσμενο φουρνο, αποροφητηρα κτλ. Δεν θυμαμαι ακριβως αλλα ηταν λιγα τα λεφτα για την δουλεια που εκανε, και κυριως ηταν συνεπης και καθαρος. Τον ιδιο φωναξαμε στο σπιτι μου (αλλα δεν προχωρησαμε τελικα για αλλους λογους). Η προσφορα του ηταν αν θυμαμαι καλα κατι λιγοτερο απο 10.000 ΑΛΛΑ εμεις ειχαμε αλλες απαιτησεις. Επρεπε να ξηλωσουμε οτι υπηρχε στην κουζινα, να τραβηξει σωληνα καθως θα αλλαζαμε θεση τον φουρνο αρα και τον αποροφητηρα, θα εριχνε ενα τοιχο, θα εβαζε νησιδα γωνια με μαρμαρο,πλακακια κτλ κτλ. μεσα στην τιμη ηταν και ολες οι ηλεκτρικες συσκευες εντιχεισμενες. Το καλο ειναι οτι σου κανει απο πριν 3D παρουσιαση πως θα γινει η κουζινα οποτε ξερεις τι να περιμενεις. Στα μειον, οταν ειχα παει εγω(μετα απο τον κοβιντ εποχη), ειχε τοσο δουλεια που θα μπορουσε να ξεκινησει μετα απο 5 μηνες. Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου από LabrakisG1992 2
BigBlack Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 1 hour ago, lyda94 said: Παιδιά καλησπέρα... Είμαστε στη φάση που ψάχνουμε για ανακαίνιση κουζίνας και βλέπουμε σχέδια. Αρχικά, αν ξέρετε κάποια εταιρεία ή μαραγκό με καλές τιμές, μου λέτε. Στο κυριότερο τώρα... Είμαστε σε δίλημμα για το θέμα του νεροχύτη και του φούρνου. Η κουζίνα που έχουμε τώρα είναι Πίτσος, πολύ καλή και την έχουμε 4-5 χρόνια περίπου. Είναι κρίμα να την αλλάξουμε, αλλά σκεφτόμαστε ότι αφού θα μπούμε τώρα σε διαδικασία, να βάλουμε εντοιχισμένη μια και καλή. Μετά, προφανώς, θα είναι δύσκολο να αλλάξει. Ουσιαστικά, ότι επιλέξουμε τώρα, με αυτό θα πορευτούμε και μετά. Έπειτα, έχουμε το θέμα του νεροχύτη. Σίγουρα θα είναι ινοξ, αλλά μόνος ή διπλός; Είχαμε στο μυαλό μας ότι θα είναι διπλός, αλλά μια σχεδιάστρια μας έβαλε σε σκέψεις ("που θα πλένετε τα ταψιά; Θα σας περιορίσει, τι θα βάλετε στο ντουλάπι του νεροχύτη;"). Να σημειώσω, ότι το ντουλάπι του νεροχύτη θα είναι 80αρι, δεν έχουμε χώρο για μεγαλύτερο. Γενικά, ο χώρος είναι μικρός, οπότε θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε κάθε εκατοστό και θα μπουν ντουλάπια και από τις 2 μεριές του τοίχου και ο πάγκος είναι περιορισμένος. Πείτε μου τη γνώμη σας... Το να πετάξεις μιά πολύ καλή κουζίνα 5 χρόνων και επιπλέον να πληρώσεις για καινούργια εντοιχισμένη (και άγνωστης ποιότητας/αντοχής/βολής) είναι σπατάλη για μένα. Φροντίστε να πάρετε ένα κομμάτι πάγκου επιπλέον, 60 ως 70 εκατοστά και δυο πλαινές μετόπες και όταν χαλάσει η κουζίνα ή αλλάξετε γνώμη φτιάξτε ένα επιπλάκι εντοιχιζόμενης (ή φτιάξτε το από τώρα και κρατήστε το ασυναρμολόγητο στην αποθήκη) και βάλτε από πάνω τον πάγκο έτσι ώστε να ενωθεί με τον υπάρχοντα. Έτσι θα έχετε μελλοντική ευελιξία και τωρινή σημαντική οικονομία. Οπωσδήποτε τα πάνω ντουλάπια να έχουν μεγάλο ύψος για αποθήκευση κι ας μη φτάνετε τα πάνω ράφια χωρίς σκαμνάκι. Δείτε καμμιά ιδέα για έξυπνη αποθήκευση, μηχανισμούς κλπ από το site της blum. Υπάρχουν και φτηνότερα πρακτικά συστήματα αλλά η blum είναι κορυφή σε εργονομία και αντοχή. Για το νεροχύτη inox μονό (πχ), ο διπλός είναι σπατάλη χώρου και άβολος για οτιδήποτε μεγαλύτερο από λίγα πιάτα ή μιά μεσαία κατσαρόλα. Τέσσερεις κουζίνες έχω ανακαινίσει, παντού έβαλα τον μεγαλύτερο μονής γούρνας που μπορούσε να χωρέσει και βολεύει απίστευτα. 3
lyda94 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, Vstromrider είπε Εντοιχισμενη κουζινα και μονη μεγαλη γουρνα. https://www.lifestylebutiken.gr/index.php?route=product/product&product_id=3093&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiA7se8BhCAARIsAKnF3rzVX_DCD7ec078seD1v9-pYPDrEcQvMUPdjXjCNGzcsXxbOoI9Xzw8aAi-zEALw_wcB Θα τον βρεις αρκετα φθηνοτερα απο AliExpress αρκει να τσεκαρεις προκατβολικα οτι ειναι τουλαχιστον 304 ανοξειδωτο και οχι 204. Αχ, τι μου τους θύμησες τώρα αυτούς και τον θέλω! Δεν είχα σκεφτεί το αλι, ευχαριστώ! 13 λεπτά πριν, BigBlack είπε Το να πετάξεις μιά πολύ καλή κουζίνα 5 χρόνων και επιπλέον να πληρώσεις για καινούργια εντοιχισμένη (και άγνωστης ποιότητας/αντοχής/βολής) είναι σπατάλη για μένα. Φροντίστε να πάρετε ένα κομμάτι πάγκου επιπλέον, 60 ως 70 εκατοστά και δυο πλαινές μετόπες και όταν χαλάσει η κουζίνα ή αλλάξετε γνώμη φτιάξτε ένα επιπλάκι εντοιχιζόμενης (ή φτιάξτε το από τώρα και κρατήστε το ασυναρμολόγητο στην αποθήκη) και βάλτε από πάνω τον πάγκο έτσι ώστε να ενωθεί με τον υπάρχοντα. Έτσι θα έχετε μελλοντική ευελιξία και τωρινή σημαντική οικονομία. Οπωσδήποτε τα πάνω ντουλάπια να έχουν μεγάλο ύψος για αποθήκευση κι ας μη φτάνετε τα πάνω ράφια χωρίς σκαμνάκι. Δείτε καμμιά ιδέα για έξυπνη αποθήκευση, μηχανισμούς κλπ από το site της blum. Υπάρχουν και φτηνότερα πρακτικά συστήματα αλλά η blum είναι κορυφή σε εργονομία και αντοχή. Για το νεροχύτη inox μονό (πχ), ο διπλός είναι σπατάλη χώρου και άβολος για οτιδήποτε μεγαλύτερο από λίγα πιάτα ή μιά μεσαία κατσαρόλα. Τέσσερεις κουζίνες έχω ανακαινίσει, παντού έβαλα τον μεγαλύτερο μονής γούρνας που μπορούσε να χωρέσει και βολεύει απίστευτα. Να το αλλάξω μετά δύσκολο, γιατί θα έχει μπει και πλακάκι, οπότε θα θέλει πάλι γκρέμισμα. Ευχαριστώ για τη blum, θα το κοιτάξω. 41 λεπτά πριν, LabrakisG1992 είπε Δεν ξερω αν επιτρεπεται (αν οχι ας σβηστει). Δεν μας εχεις πει περιοχη οποτε υποθετω Αθηνα. Πριν χρονια τα πεθερικα μου ειχαν κανει ανακαινιση μια αρκετα μεγαλη κουζινα στον μπιτσικαρη στο μενιδι με κοστος περιπου 5.000. Η αναικαινιση αναλαμβανε τοτε αν θυμαμαι καλα, αλλαγη στο πατωμα, αλλαγη πλακακια, αλλαγη ολα τα ντουλαπια καθως η κουζινα αλλαξε σχεδιο, τροφοθηκες, νεροχυτες, εντιχυσμενο φουρνο, αποροφητηρα κτλ. Δεν θυμαμαι ακριβως αλλα ηταν λιγα τα λεφτα για την δουλεια που εκανε, και κυριως ηταν συνεπης και καθαρος. Τον ιδιο φωναξαμε στο σπιτι μου (αλλα δεν προχωρησαμε τελικα για αλλους λογους). Η προσφορα του ηταν αν θυμαμαι καλα κατι λιγοτερο απο 10.000 ΑΛΛΑ εμεις ειχαμε αλλες απαιτησεις. Επρεπε να ξηλωσουμε οτι υπηρχε στην κουζινα, να τραβηξει σωληνα καθως θα αλλαζαμε θεση τον φουρνο αρα και τον αποροφητηρα, θα εριχνε ενα τοιχο, θα εβαζε νησιδα γωνια με μαρμαρο,πλακακια κτλ κτλ. μεσα στην τιμη ηταν και ολες οι ηλεκτρικες συσκευες εντιχεισμενες. Το καλο ειναι οτι σου κανει απο πριν 3D παρουσιαση πως θα γινει η κουζινα οποτε ξερεις τι να περιμενεις. Στα μειον, οταν ειχα παει εγω(μετα απο τον κοβιντ εποχη), ειχε τοσο δουλεια που θα μπορουσε να ξεκινησει μετα απο 5 μηνες. Θενκς, τσεκαρω. 1
BigBlack Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 3 minutes ago, lyda94 said: Να το αλλάξω μετά δύσκολο, γιατί θα έχει μπει και πλακάκι, οπότε θα θέλει πάλι γκρέμισμα. Ευχαριστώ για τη blum, θα το κοιτάξω. Η σχεδιάστριά σου θα σου βρει τρόπο αν της το πεις, εδώ βρήκα εγώ που είμαι ερασιτέχνης. Η modular και ευέλικτη σχεδίαση είναι η μαγκιά, τα τυπικά στα κάνει κι ο μαραγκός/πλακάς/υδραυλικός. Ωστόσο, εσύ ξέρεις.
haris_216 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Δημοσ. 23 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, lyda94 είπε Παιδιά καλησπέρα... Είμαστε στη φάση που ψάχνουμε για ανακαίνιση κουζίνας και βλέπουμε σχέδια. Αρχικά, αν ξέρετε κάποια εταιρεία ή μαραγκό με καλές τιμές, μου λέτε. Στο κυριότερο τώρα... Είμαστε σε δίλημμα για το θέμα του νεροχύτη και του φούρνου. Η κουζίνα που έχουμε τώρα είναι Πίτσος, πολύ καλή και την έχουμε 4-5 χρόνια περίπου. Είναι κρίμα να την αλλάξουμε, αλλά σκεφτόμαστε ότι αφού θα μπούμε τώρα σε διαδικασία, να βάλουμε εντοιχισμένη μια και καλή. Μετά, προφανώς, θα είναι δύσκολο να αλλάξει. Ουσιαστικά, ότι επιλέξουμε τώρα, με αυτό θα πορευτούμε και μετά. Έπειτα, έχουμε το θέμα του νεροχύτη. Σίγουρα θα είναι ινοξ, αλλά μόνος ή διπλός; Είχαμε στο μυαλό μας ότι θα είναι διπλός, αλλά μια σχεδιάστρια μας έβαλε σε σκέψεις ("που θα πλένετε τα ταψιά; Θα σας περιορίσει, τι θα βάλετε στο ντουλάπι του νεροχύτη;"). Να σημειώσω, ότι το ντουλάπι του νεροχύτη θα είναι 80αρι, δεν έχουμε χώρο για μεγαλύτερο. Γενικά, ο χώρος είναι μικρός, οπότε θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε κάθε εκατοστό και θα μπουν ντουλάπια και από τις 2 μεριές του τοίχου και ο πάγκος είναι περιορισμένος. Πείτε μου τη γνώμη σας... Το επιχείρημα "που θα πλένετε τα ταψιά" θυμίζει το αντίστοιχο επιχείρημα ανθρώπων που βάζουν μπανιέρα στο μπάνιο (ενώ δεν την χρησιμοποιούν ποτέ σαν μπανιέρα αλλά σαν ντουζιέρα) αφού "που θα μουλιάζω/πλένω το χαλί και το πατάκι;". Και αυτό θα το απαντήσετε εσείς όταν πρώτα σκεφτείτε πόσο τακτικά είναι αυτά τα "ταψιά" και τι μεγέθους. Αν κάνεις μια φορά το μήνα παστίτσιο προφανώς δεν αρκεί για να επιλέξεις με βάση αυτό, τη μονή γούρνα. Επίσης αν το όποιο "ταψί" δεν είναι η μεγάλη λαμαρίνα "από άκρη σε άκρη του φούρνου" αλλά πχ μικρότερο pyrex, τότε πάλι δεν σε προβληματίζει, αφού μια χαρά εξυπηρετεί η διπλή Προσωπικά είμαι υπέρ της διπλής γούρνας καθώς βοηθάει (εμένα) στον τρόπο λειτουργίας μου. Δηλαδή τα άπλυτα είναι στην αριστερή κι έχω την δεξιά ελεύθερη για τη λάντζα. Δηλαδή βάζω εκεί τα σαπουνισμένα και κάνω το ξέπλυμα (έτσι δεν έχω όλο το νεροχύτη με άπλυτα. Φυσικά αν είσαι τύπος που πλένει το κάθε πιατάκι μόλις φάει το γλυκό του τότε σίγουρα είμαστε διαφορετικοί και δεν σε καλύπτει το σκεπτικό μου). Τα περιστασιακά ταψιά τα πλένω μια χαρά με την βρύση του νεροχύτη που έχω επιλέξει (είναι με σπιράλ και άρα βγαίνει από τη θέση της για το ξέπλυμα κάποιου μεγάλου σκεύους) Ενδεχομένως κάποιος να σκεφτεί και το σενάριο της διπλής γούρνας, με τη μία μεγαλύτερη από την άλλη. Τώρα βέβαια αν θέλετε μέσα σε αυτά τα 80cm να έχετε και πλαϊνό "στραγγιστήρι" τότε σίγουρα δεν σας παίρνει για διπλή γούρνα Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου από haris_216 2
lyda94 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 4 λεπτά πριν, haris_216 είπε Το επιχείρημα "που θα πλένετε τα ταψιά" θυμίζει το αντίστοιχο επιχείρημα ανθρώπων που βάζουν μπανιέρα στο μπάνιο (ενώ δεν την χρησιμοποιούν ποτέ σαν μπανιέρα αλλά σαν ντουζιέρα) αφού "που θα μουλιάζω/πλένω το χαλί/πατάκι;". Και αυτό θα το απαντήσετε εσείς όταν πρώτα σκεφτείτε πόσο τακτικά είναι αυτά τα "ταψιά" και τι μεγέθους. Αν κάνεις μια φορά το μήνα παστίτσιο προφανώς δεν αρκεί για να επιλέξεις με βάση αυτό, τη μονή γούρνα. Επίσης αν το όποιο "ταψί" δεν είναι η μεγάλη λαμαρίνα "από άκρη σε άκρη του φούρνου" αλλά πχ μικρότερο pyrex, τότε πάλι δεν σε προβληματίζει, αφού μια χαρά εξυπηρετεί η διπλή Προσωπικά είμαι υπέρ της διπλής γούρνας καθώς βοηθάει (εμένα) στον τρόπο λειτουργίας μου. Δηλαδή τα άπλυτα είναι στην αριστερή κι έχω την δεξιά ελεύθερη για τη λάντζα. Δηλαδή βάζω εκεί τα σαπουνισμένα και κάνω το ξέπλυμα (έτσι δεν έχω όλο το νεροχύτη με άπλυτα. Φυσικά αν είσαι τύπος που πλένει το κάθε πιατάκι μόλις φάει το γλυκό του τότε σίγουρα είμαστε διαφορετικοί και δεν σε καλύπτει το σκεπτικό μου). Τα περιστασιακά ταψιά τα πλένω μια χαρά με την βρύση του νεροχύτη που έχω επιλέξει (είναι με σπιράλ και άρα βγαίνει από τη θέση της για το ξέπλυμα κάποιου μεγάλου σκεύους) Ενδεχομένως κάποιος να σκεφτεί και το σενάριο της διπλής γούρνας, με τη μία μεγαλύτερη από την άλλη. Τώρα βέβαια αν θέλετε μέσα σε αυτά τα 80cm να έχετε και πλαϊνό "στραγγιστήρι" τότε σίγουρα δεν σας παίρνει για διπλή γούρνα Πες τα! Λες και έχω 6μελη οικογένεια ξέρω γω και κάθε μέρα ψήνω και έχω ταψιά! Το στραγγηστηρι όχι, δεν μας ενδιαφέρει καθόλου. Κάτι τέτοιο σκεφτόμουν και εγώ για βρύση, δηλαδή με σπιράλ και βροχή. Επίσης, ναι, κάπως έτσι πλένω. Αλλά σίγουρα η μόνη δίνει περισσότερο χώρο.
haris_216 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 4 λεπτά πριν, lyda94 είπε Πες τα! Λες και έχω 6μελη οικογένεια ξέρω γω και κάθε μέρα ψήνω και έχω ταψιά! Το στραγγηστηρι όχι, δεν μας ενδιαφέρει καθόλου. Κάτι τέτοιο σκεφτόμουν και εγώ για βρύση, δηλαδή με σπιράλ και βροχή. Επίσης, ναι, κάπως έτσι πλένω. Αλλά σίγουρα η μόνη δίνει περισσότερο χώρο. Ότι δίνει περισσότερο χώρο, δίνει. Αλλά όπως σου είπα και παραπάνω, το θέμα είναι αν το χρειάζεσαι. Από κει και πέρα ένας μονός νεροχύτης όταν έχει 2, 3, 4, 5 άπλυτα πράγματα δείχνει έτσι: όσο και να τα μαζέψεις από τη μία πλευρά δεν παύει να δείχνει "κάπως" (στα μάτια μου τουλάχιστον) Τα ίδια άπλυτα στη μία γούρνα του διπλού (δεν βρήκα σχετική φωτογραφία) δείχνουν (στα μάτια μου επαναλαμβάνω) μία πιο νοικοκυρεμένη εικόνα και μία μερική αίσθηση "τάξης" Θα επαναλάβω ότι αυτά αφορούν τη δική μου αισθητική και τρόπο ζωής και σίγουρα όχι κάποιον που πλένει αμέσως το παραμικρό
BigBlack Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 22 minutes ago, haris_216 said: Το επιχείρημα "που θα πλένετε τα ταψιά" θυμίζει το αντίστοιχο επιχείρημα ανθρώπων που βάζουν μπανιέρα στο μπάνιο (ενώ δεν την χρησιμοποιούν ποτέ σαν μπανιέρα αλλά σαν ντουζιέρα) αφού "που θα μουλιάζω/πλένω το χαλί και το πατάκι;". Και πού θα βάζω να πίνει νερό το άλογο; Αυτό το ξέχασες! 😂 3
famas Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Αυτή την εβδομάδα κάνω κι εγώ μερική ανακαίνιση κουζίνας κι είμαι στη φάση "περιμένω 3 μέρες τους πλακατζήδες" κι όλο το σπίτι είναι ανω-κάτω. Άλλαξα μόνο το έπιπλο κάτω από τον πάγκο κρατώντας τις ίδιες πόρτες και τις ίδιες φάσες από τα συρτάρια για λόγους κόστους και γιατί ήταν σε καλή κατάσταση. Φυσικά άλλαξα πάγκο και νεροχύτη. 400 το έπιπλο με τον πάγκο(1,40 μήκος) και 200 ο μονός νεροχύτης (σάνιτεκ γρανίτης). Αλλάχτηκαν σωλήνες υδραυλικών, αποχέτευσης και λίγα ηλεκτρολογικά (σύνολο 300). Ξήλωμα τα παλιά μάρμαρα γύρω-γύρω και πέρασμα πλακάκια. 300 τα πλακάκια και 550 οι πλακατζήδες και 100 τα υλικά. Είμαι στη φάση του περάσματος από πυρηνική οικογένεια σε one man show, συνεπώς οι απαιτήσεις είναι περιορισμένες.
lyda94 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 23 λεπτά πριν, BigBlack είπε Και πού θα βάζω να πίνει νερό το άλογο; Αυτό το ξέχασες! 😂 Τα συγκεκριμένα επιχειρήματα ακούστηκαν και από σχεδιάστρια μεγάλης εταιρείας με ιταλικά. 24 λεπτά πριν, haris_216 είπε Ότι δίνει περισσότερο χώρο, δίνει. Αλλά όπως σου είπα και παραπάνω, το θέμα είναι αν το χρειάζεσαι. Από κει και πέρα ένας μονός νεροχύτης όταν έχει 2, 3, 4, 5 άπλυτα πράγματα δείχνει έτσι: όσο και να τα μαζέψεις από τη μία πλευρά δεν παύει να δείχνει "κάπως" (στα μάτια μου τουλάχιστον) Τα ίδια άπλυτα στη μία γούρνα του διπλού (δεν βρήκα σχετική φωτογραφία) δείχνουν (στα μάτια μου επαναλαμβάνω) μία πιο νοικοκυρεμένη εικόνα και μία μερική αίσθηση "τάξης" Θα επαναλάβω ότι αυτά αφορούν τη δική μου αισθητική και τρόπο ζωής και σίγουρα όχι κάποιον που πλένει αμέσως το παραμικρό Ναι, καταλαβαίνω τι εννοείς. Απλά δεν νομίζω να μου κάνει εντύπωση η 1 γούρνα σε τάξη... Θα είναι έτσι και αλλιώς άπλυτα μέσα, οπότε στα μάτια μου είναι ίδιο. 9 λεπτά πριν, famas είπε Αυτή την εβδομάδα κάνω κι εγώ μερική ανακαίνιση κουζίνας κι είμαι στη φάση "περιμένω 3 μέρες τους πλακατζήδες" κι όλο το σπίτι είναι ανω-κάτω. Άλλαξα μόνο το έπιπλο κάτω από τον πάγκο κρατώντας τις ίδιες πόρτες και τις ίδιες φάσες από τα συρτάρια για λόγους κόστους και γιατί ήταν σε καλή κατάσταση. Φυσικά άλλαξα πάγκο και νεροχύτη. 400 το έπιπλο με τον πάγκο(1,40 μήκος) και 200 ο μονός νεροχύτης (σάνιτεκ γρανίτης). Αλλάχτηκαν σωλήνες υδραυλικών, αποχέτευσης και λίγα ηλεκτρολογικά (σύνολο 300). Ξήλωμα τα παλιά μάρμαρα γύρω-γύρω και πέρασμα πλακάκια. 300 τα πλακάκια και 550 οι πλακατζήδες και 100 τα υλικά. Είμαι στη φάση του περάσματος από πυρηνική οικογένεια σε one man show, συνεπώς οι απαιτήσεις είναι περιορισμένες. Εμάς πρέπει να φύγουν όλα τα παλιά ντουλάπια και ο μαρμάρινος νεροχύτης. Η κουζίνα είναι μεγαλύτερη από εμένα σε ηλικία. Να φύγει το πλακάκι, να στοκαριστει και βαφτεί, να μπουν τα καινούργια, νέο πλακάκι και τέλος συσκευές και μπαταρία, νεροχύτης. Αν αλλάξουμε ψυγείο, θα γίνει αργότερα και ήδη θα υπάρχει η πρόβλεψη στο ντουλάπι και σκεφτόμαστε, όπως λέω αρχικά, τι θα κάνουμε με κουζίνα.
lyda94 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Μόλις τώρα, costas_ είπε Πάρε και μια γνώμη από το IKEA για κουζίνα Έχω κάνει ένα ραντεβού και μου έβγαλαν πολύ πολύ καλό σχέδιο! Έχω κλείσει και 2ο ραντεβού με ακριβή κάτοψη χώρου για να δούμε τι αλλάζει... 1
costas_ Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Δημοσ. 23 Ιανουαρίου εγώ πήρα κουζίνα από το ΙΚΕΑ. Αντικατέστησα την προηγούμενη του 1971 ! Εαν την δεις θα τρίβεις τα μάτια σου. Αρκει να πέσεις σε έμπειρο σχεδιαστή 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα