Disrespect Δημοσ. Πέμπτη στις 11:30 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 11:30 πμ (επεξεργασμένο) Καλημέρα σας. Το θεμα είναι λίγο ευαίσθητο και θα ήθελα αν γνωρίζετε να μου πείτε τι μπορεί να γίνει. Εδω και κάποιο καιρό φιλοξενούμε με την συζυγό μου μια κυρία που γνωρίζουμε απο την γειτονία στην οποία έγινε έξωση γιατί δεν μπορούσε να πληρώσει το ενοίκιο. Είναι 63 ετών, ανύπαντρη, δεν έχει κανένα εισόδημα, και δεν εχει παιδιά ούτε κανέναν συγγενή εν ζωή. Μεχρι τώρα δουλευε περιστασιακά, αλλά εχει λίγα ένσημα γιατί εργαζόταν ανασφάλιστη στις περισσότερες εργασίες, και αυτή την στιγμή δεν νομιζω οτι μπορεί να εργαστεί πιά γιατί εχει καποιο προβλημα με την μέση της και είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Εμείς την βοηθάμε οσο μπορούμε αλλα προφανώς δεν γίνεται να την φιλοξενούμε επ αοριστον. Γνωρίζετε μήπως αν υπάρχει κάποια κρατικη δομή ή γηροκομείο που να μπορεί να την φιλοξενήσει και τι μπορεί να ζητήσει ως επίδομα αφου προφανώς σύνταξη δεν μπορεί να βγάλει με τα ελαχιστα της ενσημα; (ή μηπως μπορεί;). Σας ευχαριστω. Επεξ/σία Πέμπτη στις 11:40 πμ από Disrespect 20 6
panther_512 Δημοσ. Πέμπτη στις 11:36 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 11:36 πμ (επεξεργασμένο) Respect ρε φίλε για το καλό που κάνετε, και ελπίζω κάποιος εδώ να μπορεί να σας δώσει κάποια σωστή κατεύθυνση. Δεν υπάρχει υπηρεσία κοινωνικής ευημερίας Ελλάδα ή κάπου ανάλογα να απευθυνθείτε? Επεξ/σία Πέμπτη στις 11:36 πμ από panther_512 2
Nabuko Δημοσ. Πέμπτη στις 11:36 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 11:36 πμ 2 λεπτά πριν, Disrespect είπε τι μπορεί να ζητήσει ως επίδομα αφου προφανώς σύνταξη δεν μπορεί να βγάλει με τα ελαχιστα της ενσημα; (ή μηπως μπορεί;) Αντί σύνταξης μπορεί να πάρει από τον ΟΠΕΚΑ το επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων στα 67 της όμως, που είναι 400 ευρώ αυτή τη στιγμή. Νομίζω τώρα ότι μπορεί να κάνει αίτηση για επίδομα στέγασης και για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, επίσης από τον ΟΠΕΚΑ. 8
Morosana Δημοσ. Πέμπτη στις 12:00 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:00 μμ Μπράβο για τη βοήθεια σας. Από τη στιγμή που έχει χαμηλά έως καθόλου εισοδήματα μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάποια δομή φιλοξενίας της εκκλησίας. Συνήθως δεν απαντούν στα τηλέφωνα ή οι απαντήσεις είναι αρνητικές λόγω πληρότητας αλλά μπορείτε να ξεκινήσετε από εκεί και μετά να βρείτε κάποιον ιερέα της περιοχής σας που μπορεί να μεσολαβήσει.
kage Δημοσ. Πέμπτη στις 12:05 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:05 μμ (επεξεργασμένο) https://koinwnikesparoxes.wixsite.com/koinwnikesparoxes/astegoi Κανε κανα ποστ σε γκρουπ στο fb μηπως παραχωρισει καποιος κανα χωρο ωστε μαζι με τα 400ε συνταξη οπεκα να τα βγαζει περα.. το επιδομα ενοικιου λιγο π διαβασα ειναι 70ε. Αν ειναι απο αλλη χωρα μηπως εκει εχουν καλυτερα επιδοματα? Επεξ/σία Πέμπτη στις 12:09 μμ από kage
phanispal Δημοσ. Πέμπτη στις 12:22 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:22 μμ Επίδομα στέγασης για να πάρει πρέπει να έχει ενεργό μισθωτήριο στο όνομά της. 5
The_Judas Δημοσ. Πέμπτη στις 01:18 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:18 μμ https://www.astegoi.gov.gr/index.php/en/gia-polites/domes-ypiresies 3
Δημοφιλής ανάρτηση Disrespect Δημοσ. Πέμπτη στις 01:57 μμ Μέλος Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. Πέμπτη στις 01:57 μμ Παιδιά σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Για την στέγαση της μαλλον θα της παραχωρήσουμε το δώμα που μένει τώρα. Το νοικιάζαμε σε φοιτητές αλλά δεν πολυέχουμε αναγκη τα χρήματα, και έφερναν και φασαρία. Αν μπορέσει να βγάλει και το επίδομα των 400 ευρώ που λέτε θα είναι μια χαρά. 37 1
haris_216 Δημοσ. Πέμπτη στις 02:05 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:05 μμ 6 λεπτά πριν, Disrespect είπε Παιδιά σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Για την στέγαση της μαλλον θα της παραχωρήσουμε το δώμα που μένει τώρα. Το νοικιάζαμε σε φοιτητές αλλά δεν πολυέχουμε αναγκη τα χρήματα, και έφερναν και φασαρία. Αν μπορέσει να βγάλει και το επίδομα των 400 ευρώ που λέτε θα είναι μια χαρά. Μόνο μπράβο έχω να σας πω 7
GREGORYMO Δημοσ. Πέμπτη στις 02:41 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:41 μμ 3 ώρες πριν, Disrespect είπε Καλημέρα σας. Το θεμα είναι λίγο ευαίσθητο και θα ήθελα αν γνωρίζετε να μου πείτε τι μπορεί να γίνει. Εδω και κάποιο καιρό φιλοξενούμε με την συζυγό μου μια κυρία που γνωρίζουμε απο την γειτονία στην οποία έγινε έξωση γιατί δεν μπορούσε να πληρώσει το ενοίκιο. Είναι 63 ετών, ανύπαντρη, δεν έχει κανένα εισόδημα, και δεν εχει παιδιά ούτε κανέναν συγγενή εν ζωή. Μεχρι τώρα δουλευε περιστασιακά, αλλά εχει λίγα ένσημα γιατί εργαζόταν ανασφάλιστη στις περισσότερες εργασίες, και αυτή την στιγμή δεν νομιζω οτι μπορεί να εργαστεί πιά γιατί εχει καποιο προβλημα με την μέση της και είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Εμείς την βοηθάμε οσο μπορούμε αλλα προφανώς δεν γίνεται να την φιλοξενούμε επ αοριστον. Γνωρίζετε μήπως αν υπάρχει κάποια κρατικη δομή ή γηροκομείο που να μπορεί να την φιλοξενήσει και τι μπορεί να ζητήσει ως επίδομα αφου προφανώς σύνταξη δεν μπορεί να βγάλει με τα ελαχιστα της ενσημα; (ή μηπως μπορεί;). Σας ευχαριστω. Στα 67 θα πάρει το επίδομα ανασφαλιστων υπερηλίκων
phanispal Δημοσ. Πέμπτη στις 03:06 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 03:06 μμ 59 λεπτά πριν, haris_216 είπε Μόνο μπράβο έχω να σας πω Πραγματικά, εδώ οι περισσότεροι δεν αντέχουμε ακόμα και πολύ κοντινούς συγγενείς για λίγες μέρες. Αν και τώρα που το ξανασκέφτομαι, σε κάποιες περιπτώσεις ίσως καλύτερα αν δεν είναι συγγενής. 2
Γιάννης Platano Δημοσ. Πέμπτη στις 03:11 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 03:11 μμ (επεξεργασμένο) Απλά ένα μπράβο σε εσάς και τη σύζυγο σας Ευτυχώς υπάρχει ακόμα ανθρωπιά Αφού μπορείτε να της δώσετε στέγη ένα πιάτο φαγητό δεν νομίζω να είναι το πρόβλημα. Ο Θεός να σας το ανταποδώσει. Επεξ/σία Πέμπτη στις 03:12 μμ από Γιάννης Platano 8 1
26ska Δημοσ. Πέμπτη στις 03:15 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 03:15 μμ Μπράβο ρε φίλε,σπάνιο στις μέρες μας η ανιδιοτελής βοήθεια! Και πάλι μπράβο! 3
Γιάννης Platano Δημοσ. Πέμπτη στις 03:55 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 03:55 μμ Αν δεν έχει ασφάλιση υγείας κοιτάξτε να βγάλει να έχει τουλάχιστον σε δημόσιες δομές. Υπαρχει τρόπος
BigBlack Δημοσ. Πέμπτη στις 03:58 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 03:58 μμ Just now, Γιάννης Platano said: Αν δεν έχει ασφάλιση υγείας κοιτάξτε να βγάλει να έχει τουλάχιστον σε δημόσιες δομές. Υπαρχει τρόπος Οι ανασφάλιστοι, εφόσον έχουν ΑΜΚΑ, δικαιούνται δωρεάν περίθαλψη σε όλες τις δημόσιες δομές. Αν ενταχθεί και στο ΚΕΑ, θα έχει και δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη. 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις