Προς το περιεχόμενο

Final Fantasy VII Rebirth

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχει σίγουρα stuttering. Τα περισσότερα που είδα εγώ οφείλονται στο μάλλον κακό shader compilation που έχει. Γιατί με δεύτερο run δεν έγιναν καθόλου. Από εκεί και πέρα θα δείξει. Έχω παίξει μόνο ένα 45λεπτο για την ώρα, οπότε δεν έχω ακόμη πλήρη άποψη για αυτό.

Παίζω με DLAA όλα maxed out και είμαι 80-120 fps ανάλογα την περιοχή. Όσον αφορά το νέο transformer model, λογικά το νέο update του nvidia app θα μας αφήνει να τα αλλάξουμε και από εκεί όταν με το καλό κυκλοφορήσει.

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτό είναι που με προβληματίζει: δεν έχουν όλοι την ίδια εικόνα για το παιχνίδι, σε άλλους παίζει βούτυρο, άλλοι έχουν λίγα stutters και σε άλλους είναι unplayable. Και όλα αυτά με παρόμοιο hardware. Κάτι παίζει ίσως με κάποια ρύθμιση, δεν ξέρω θέλει ψάξιμο και σίγουρα κάνα update και καινούριους drivers.

8 ώρες πριν, Mr Aris είπε

Ποπό βούτυρο παίζει μπράβο δε το περίμενα. 

Πολύ ωραίο το παιχνίδι, όλο το πρώτο chapter αρκετά ενδιαφέρον, μου άρεσε το συγκεκριμένο σημείο και στο Original εδώ είναι υπερπαραγωγή. 

Εντωμεταξύ ανεβαίνεις στη ταράτσα του ξενοδοχείου στο kalm και λες αυτό είναι το kalm?  3 οθόνες ήταν στο Original 🤣

Ελπίζω όταν κάνω update τους drivers να μη μαμηθει ο Δίας 🤣, τουλάχιστον τα shaders τα πέρασε μπαμ μπαμ 

Τι ρυθμίσεις έχεις στο παιχνίδι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, chrisde είπε

Αυτό είναι που με προβληματίζει: δεν έχουν όλοι την ίδια εικόνα για το παιχνίδι, σε άλλους παίζει βούτυρο, άλλοι έχουν λίγα stutters και σε άλλους είναι unplayable. Και όλα αυτά με παρόμοιο hardware. Κάτι παίζει ίσως με κάποια ρύθμιση, δεν ξέρω θέλει ψάξιμο και σίγουρα κάνα update και καινούριους drivers.

Τι ρυθμίσεις έχεις στο παιχνίδι;

FINALFANTASYVIIREBIRTH24_1_20251_33_41.jpeg.b7dedfd8740d06584a3a7ab65ecf41a7.jpegFINALFANTASYVIIREBIRTH24_1_20251_33_50.jpe.b255359a673e4463a6ffda861706b971.jpe

Τσέκαρε οποσδήποτε τη cache τι επιλογή έχει, ενώ από την αρχή έχω ορίσει 100gb,τυχαία λόγο skyrim VR mod, απαιτεί τουλάχιστο 10gb και 40gb virtual memory, τσέκαρα τη ρύθμιση και  είχε αλλάξει σε απενεργοποιημενο 🤔

Επεξ/σία από Mr Aris
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Mr Aris είπε

FINALFANTASYVIIREBIRTH24_1_20251_33_41.jpeg.b7dedfd8740d06584a3a7ab65ecf41a7.jpegFINALFANTASYVIIREBIRTH24_1_20251_33_50.jpe.b255359a673e4463a6ffda861706b971.jpe

Όλα δεξιά επομένως (προφανώς έχεις 4090) και χωρίς hdr (ίσως παίζει κάποιο bug εκεί) αλλά έχεις βάλει vsync αντί για vrr, γιατί;

Επεξ/σία από chrisde
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, chrisde είπε

Όλα δεξιά επομένως (προφανώς έχεις 4090) και χωρίς hdr (ίσως παίζει κάποιο bug εκεί) αλλά έχεις βάλει vsync αντί για vrr, γιατί;

Ναι 4090, ναι το hdr το έχω κλειστό, δε  δοκίμασα κάποια άλλη επιλογή πάντα vsync βάζω, η οθόνη είναι με υποστήριξη gsync 

• Like 1
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, Mr Aris είπε

Ναι 4090, ναι το hdr το έχω κλειστό, δε  δοκίμασα κάποια άλλη επιλογή πάντα vsync βάζω, η οθόνη είναι με υποστήριξη gsync 

Βάλε την επιλογή VRR και να έχεις on το vsync σε driver level από control panel/Nvidia app. Επίσης από εκεί βάλε και frame rate limit 2-3 fps χαμηλότερα από το refresh rate της οθόνης. Αυτό είναι το καλύτερο configuration σε global επίπεδο.

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, naruto14 είπε

Βάλε την επιλογή VRR και να έχεις on το vsync σε driver level από control panel/Nvidia app. Επίσης από εκεί βάλε και frame rate limit 2-3 fps χαμηλότερα από το refresh rate της οθόνης. Αυτό είναι το καλύτερο configuration σε global επίπεδο.

Έτσι το έχω, όμως η οθόνη είναι tv, και για να ενεργοποιηθεί το gsync πρέπει να έχω ενεργό game mode, επίσης θα πρέπει να περνάει το σήμα κατευθείαν στη tv και όχι να μεσολαβεί av ενισχυτής που συνήθως έτσι το έχω, οπότε αν παίζει καλά όπως το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν ασχολούμαι 🤣

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Mhlogiatros είπε

Kαι πάνω που θα έλεγα καλή κουβέντα μου κρασαρει με τους νέους drivers .........

Θα πω εγώ καλή κουβέντα διότι τα θέματα μου επιλύθηκαν ξαναπερνώντας τους drivers από πάνω. Νομίζω βοήθησε και η απενεργοποίηση του rebar που είχα globally enabled. Τώρα το παιχνίδι τρέχει βούτυρο.

Ποιούς drivers έβαλες και κρασάρει, τον επίσημο 566.36 ή κάποιον άλλο (571.96), διότι με τον επίσημο δεν έχω πλεον θέματα. Ίσως να δοκίμαζες ddu.

Επεξ/σία από chrisde
Δημοσ.

γεια σας παιδιά, έχω ένα πρόβλημα όταν πάω να τρέξω το παιχνίδι δεν το ανοίγει και μου βγάζει το εξής μήνυμα: "dx12 is not supported on your system try running without the dx12 or d3d12 command line argument"

το google-αρα και δεν πολύ κατάλαβα τι πρέπει να κάνω, δεν είμαι κανένας ειδικός στους υπολογιστές και δεν θέλω να φωνάξω τεχνικό άμα τελικά είναι κάτι απλό και εύκολο, οποτε ξέρει κανένας τίποτα για αυτό το μήνυμα και αν μπορείτε να με βοηθήσετε να το λύσω ??

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αλλος απο εκεί ... Σου λέει ότι η κάρτα σου δεν υποστηρίζει dx12 αγγλικά στα σχολεία δεν ε ; να φωνάξεις τεχνικό να κάνει τι να σου βάλει νέα κάρτα ? 

Επεξ/σία από Mhlogiatros
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το κακό το σχόλιο και να τον ειρωνευτείς τον άλλο έτοιμο να το πεις κατευθείαν, δεν μπορείς απλά να βοηθήσεις χωρίς αλλα σχόλια ??

Αγγλικά ξέρω και κατάλαβα τι λέει το μήνυμα αλλα πολλές φορες μπορεί να διορθωθεί εύκολα αλλα δεν είμαι ειδικός και δεν ξέρω πως να το κάνω για αυτό ρώτησα.

τελοσπάντων υποθέτω πως άμα ο PC μου δεν υποστηρίζει dx12 τότε μάλλον θα πρέπει να πάρω καινούρια κάρτα που να υποστηρίζει αυτό το dx12.

anyway thanks for the help.

Επεξ/σία από Cytheria
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...