Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα είμαι 17 ετών έμεινα τάξη στο σχολείο και εδώ και μία βδομάδα έπιασα δουλειά σε οικοδομή. Είμαι ανειδίκευτος ακόμα αλλά ξεπατωνωμε ένα 8 ωρο και παίρνω μόνο 20 ευρώ, πχ μεταφέρω τα μπετά, τα τούβλα, είμαι συνέχεια στο τρέξιμο,φτιάχνω λασπη πάω εργαλεία κλπ. Έχω πει στο αφεντικό πως είναι λίγα τα λεφτά όμως μου λέει ότι με τον καιρό θα ανέβουν. Είδα σε φόρουμ ότι οι μισθοί πάνε από 30-40 ευρώ αξίζει να ζητήσω να ανέβει λίγο;

Δημοσ.

Κατ` αρχάς μπράβο σου που έπιασες δουλειά αντί να κολοβαράς σε καφε και τέτοια.

Πρώτα μία γενικότερη συμβουλή και μετά θα αναφερθώ στα μεροκάματα.

Προσπάθησε να τελειώσεις το σχολείο για έχεις ένα χαρτί στα χέρια σου, θα καταλάβεις στο μέλλον ότι είναι σημαντικό. Μπορείς να πας και σε ΕΠΑΛ για κάποια ειδικότητα!

Είναι σίγουρο ότι σε εκμεταλλεύεται αυτός που σου δίνει 20ευρω.... Φαντάσου ότι σε οικοδομές πριν λίγα χρόνια που υπήρχε και οικονομική κρίση το μεροκάματο ήταν 40 ευρώ...Πλέον το μεροκάματο πάει σίγουρα στα 50-60 ευρώ. 

Οπότε διεκδίκησε παραπάνω χρήματα ή βρες άλλον να τα δίνει!

Δημοσ.
15 hours ago, Ntoskoo said:

Καλησπέρα είμαι 17 ετών έμεινα τάξη στο σχολείο και εδώ και μία βδομάδα έπιασα δουλειά σε οικοδομή. Είμαι ανειδίκευτος ακόμα αλλά ξεπατωνωμε ένα 8 ωρο και παίρνω μόνο 20 ευρώ, πχ μεταφέρω τα μπετά, τα τούβλα, είμαι συνέχεια στο τρέξιμο,φτιάχνω λασπη πάω εργαλεία κλπ. Έχω πει στο αφεντικό πως είναι λίγα τα λεφτά όμως μου λέει ότι με τον καιρό θα ανέβουν. Είδα σε φόρουμ ότι οι μισθοί πάνε από 30-40 ευρώ αξίζει να ζητήσω να ανέβει λίγο;

προφανως ειναι λιγα αλλα σκεψου και αυτον που ειναι λιγο ρισκο για τη δουλεια/οικοδομη.

Πριν πας για αυξηση, τι παροχες εχεις;

σου κολλαει ενσημα;

Σου παρεχει καποιο φαγητο;

καποια μετρα προστασιας (κρανος/γιλεκο/παπουτσια);

αν ΟΧΙ εχεις τις εξης επιλογες

1)αν εχεις αναγκη τα λεφτα συνεχισε αλλα πες του για τα παραπανω και αυξηση

2)αν δεν εχεις αναγκη τοτε φυγε ...τρεχοντας

Σου προτεινω να πας σε εσπερινο σχολειο ακομα και αν ειναι πιο μακρυα. Ολοι σχεδον, ειναι στην ιδια κατασταση με εσενα, οι δασκαλοι ειναι πιο cool και ανεκτικοι και δε σε φορτωνουν με 100000 εργασιες. Απειροι μαθητες εχουν μπει σε καλες σχολες απο εσπερινα.

Δημοσ.

Ts, αφού θέλεις να ασχοληθείς με οικοδομή, πήγαινε δίπλα σε κάποιον μάστορα και προσπάθησε να μάθεις πλακάκια, καλουπωμα κλπ κλπ. 

Ακόμα καλύτερα να πας δίπλα σε κάποιον υδραυλικό και να μάθεις την τέχνη.

Μετά σιγα-σιγα θα παίρνεις και δικές σου δουλειές και εάν είσαι καλός και ευγενικός θα βγάλεις και λεφτά.!

• Like 1
Δημοσ.

Καλύτερα να τελειώσεις το τεχνικό λύκειο κάποια ειδικότητα υδραυλικός, ηλεκτρολόγος ώστε αργότερα να πάρεις και κάποια άδεια π.χ εργοδηγού υδραυλικού, ηλεκτροσυγκολλητή, ηλεκτρολόγου εγκαταστάτη κ.α. για να μπορείς να υπογράφεις. Π.χ στο λέω από την δική μου εργασία σε έργα φυσικού αερίου, τους ηλεκτροσυγκολλητες αδειούχους που είναι και καλά χέρια τους ψάχνουμε και.δεν τους βρίσκουμε. Είναι λίγοι. Και στα μεγάλα έργα είναι καλά τα χρήματα. Ειδικά Α τάξης δεν βρίσκεις οικοδομή δεν νομίζω ότι θα μπορείς να βγάλεις εύκολα καλό μεροκάματο. Και είναι δύσκολη δουλειά. Υδραυλικός ένα δοχείο διαστολής γεμίζει με ...... Αέρα! σε πιεστικό οικοδομή;ς με κοφλέρ και ζητά 30€ ναι καλά ακούσατε! 30€ για λίγα λεπτά "σκληρής" εργασίας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...