HanzEmilBerdain Δημοσ. Τρίτη στις 01:33 μμ Μέλος Δημοσ. Τρίτη στις 01:33 μμ 11 ώρες πριν, afternetst είπε Αφου εσυ ακους διαφορα εγω δεν θα διαφωνισω. Μπορει εγω στα δικο σου μηχανημα να ακουγα διαφορα ή μπορει να μην μπορω πλεον να ακουσω διαφορα σε κανενα μηχανημα πχ. λογω ηλικιας. Αλλωστε ολα ειτε ανθρωποι ειτε μηχανηματα εχουν την αχιλλειο πτερνα τους. Διαισθανομαι οτι δεν καταλαβες ακριβως τι λεω, αυτα που μετατρεπω απο wav σε flac, το κανω κυριως για ψυχολογικους λογους, εννοωντας οτι το πιθανοτερο ειναι να μην εντοπισω και εγω διαφορες απο οτι αν ηταν σε 320, την μουσικη αλλωστε προτιμω να την "νοιωθω" παρα να την αναλυω και να προσπαθω να παρατηρησω διαφορες, αλλωστε και εγω δεν ειμαι πιτσιρικας πλεον...😃 απλα θελω να ξερω οτι εστω και θεωρητικα το αρχειο ειναι "απειραχτο". Οταν λεω οτι αντιλαμβανομαι ουσιαστικες διαφορες, εννοω σε μουσικα αρχεια που βρισκω στο νετ αν δεν μπορω να τα βρω σε flac παρα μονον σε 320, τα ψαχνω σε 2 η και 3 διαφορετικες πηγες, γιατι αφ' ενος βλεπω οτι εχουν διαφορετικο μεγεθος, και αφ ετερου το κυριοτερο ενω ειναι η ιδια version - δεν ειναι δηλαδη καποια live εκτελεση η απο αλλο mastering αλλα απο τον ιδιο δισκο, οταν επιχειρω να τα ακουσω ακουω μεγαλες και ευκολα αντιληπτες διαφορες, που αυτο σημαινει οτι δεν εχουν υποστει την ιδια επεξεργασια, οποτε επιλεγω αυτο που ακουγεται καλυτερα. Μαλιστα αυτο εχει συμβει και σε κομματια που εχω αγορασει! 3 ώρες πριν, fotaras76 είπε Πας στο aliexpress και παίρνεις έναν συμβατό τετραπύρηνο με σόκετ 775 και 4 ίδια στικάκια μνήμης ddr2 των 2gb το καθένα. https://www.aliexpress.com/item/1005003409842128.html?spm=a2g0o.productlist.main.53.b0901e03vKjIPH&algo_pvid=bc0deb4f-05af-4495-8f2e-af72307dffd3&algo_exp_id=bc0deb4f-05af-4495-8f2e-af72307dffd3-26&pdp_ext_f={"order"%3A"266"%2C"eval"%3A"1"}&pdp_npi=4%40dis!EUR!11.47!11.47!!!85.29!85.29!%40211b804117398646311905789e920d!12000025661589960!sea!GR!929853544!X&curPageLogUid=13V4M7Ignalo&utparam-url=scene%3Asearch|query_from%3A https://www.aliexpress.com/item/1005007520980287.html?spm=a2g0o.productlist.main.1.cec578f9SYQXOw&algo_pvid=b40c6b3f-8ca7-481e-b175-8dfb0943cbfd&algo_exp_id=b40c6b3f-8ca7-481e-b175-8dfb0943cbfd-0&pdp_ext_f={"order"%3A"19"%2C"eval"%3A"1"}&pdp_npi=4%40dis!EUR!3.09!2.47!!!22.94!18.35!%4021039a5b17398648709267284e4ce0!12000045244284404!sea!GR!929853544!X&curPageLogUid=7pYnnCtdmbak&utparam-url=scene%3Asearch|query_from%3A Σε ευχαριστω, πολυ καλες προτασεις!👍 1
HanzEmilBerdain Δημοσ. Τρίτη στις 05:24 μμ Μέλος Δημοσ. Τρίτη στις 05:24 μμ Στις 23/1/2025 στις 12:01 ΠΜ, micos000 είπε Θα πρέπει να βάλεις τις μνήμες ανά δύο εναλάξ π.χ. τα 2άρια (ή τα 4άρια) στις θέλεις Α1, Β1 και τα μονά στις Α2, Β2. ΑΝ πάντως βρεις 4άρια νομίζω ότι δεν έχει νόημα να αφήσεις τα μονά πάνω, ιδίως αν οι μνήμες που θα πάρεις είναι πιο γρήγορες από αυτές που έχεις. Αυτες που εχω πανω ειναι στα 1066Mhz, 2X1GB, στο ali express βρισκω μεχρι 800Μhz, το ερωτημα ειναι τι ειναι καλυτερο να προσθεσω αλλο ενα σετ των 2Χ1Gb στα 800, η να παρω αλλο ενα σετ ιδιο ακριβως με αυτο που εχω ηδη πανω; Τι ειναι πιο σημαντικο, η συχνοτητα χρονισμου η το latency?
micos000 Δημοσ. Τρίτη στις 09:51 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:51 μμ 4 ώρες πριν, HanzEmilBerdain είπε Τι ειναι πιο σημαντικο, η συχνοτητα χρονισμου η το latency? Και τα δύο δυστυχώς αλλά νομίζω ότι θα έδινα λίγους πόντους παραπάνω στον χρονισμό. 4 ώρες πριν, HanzEmilBerdain είπε Αυτες που εχω πανω ειναι στα 1066Mhz, 2X1GB, στο ali express βρισκω μεχρι 800Μhz, το ερωτημα ειναι τι ειναι καλυτερο να προσθεσω αλλο ενα σετ των 2Χ1Gb στα 800, η να παρω αλλο ενα σετ ιδιο ακριβως με αυτο που εχω ηδη πανω; Γιατί δεν πας σε 2Χ2GB;
HanzEmilBerdain Δημοσ. Τρίτη στις 10:17 μμ Μέλος Δημοσ. Τρίτη στις 10:17 μμ 23 λεπτά πριν, micos000 είπε Και τα δύο δυστυχώς αλλά νομίζω ότι θα έδινα λίγους πόντους παραπάνω στον χρονισμό. Γιατί δεν πας σε 2Χ2GB; Σωστος, 2Χ2 ηθελα να γραψω, απλα με προβληματιζει οτι αν βαλω στα 800Μhz του ali express, θα αναγκασω τις υπαρχουσες να δουλεψουν και αυτες στα 800, σωστα; Η μηπως η διαφορα δεν ειναι αξια λογου;
micos000 Δημοσ. Τρίτη στις 10:21 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:21 μμ 2 λεπτά πριν, HanzEmilBerdain είπε Η μηπως η διαφορα δεν ειναι αξια λογου; Αν ήταν να διαλέξω ανάμεσα σε χρονισμό ή μεγαλύτερη μνήμη θα πήγαινα σίγουρα στο μέγεθος. Εδώ από τις αγγελίες δεν μπορείς να βρεις δύο 2άρια ddr2 1066;
HanzEmilBerdain Δημοσ. Τετάρτη στις 12:41 πμ Μέλος Δημοσ. Τετάρτη στις 12:41 πμ 2 ώρες πριν, micos000 είπε Εδώ από τις αγγελίες δεν μπορείς να βρεις δύο 2άρια ddr2 1066; Ναι βρισκω καποιες, βεβαια δεν εχουν καμια σχεση οι τιμες με αυτες του Ali express...
afternetst Δημοσ. Τετάρτη στις 12:48 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:48 μμ (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, HanzEmilBerdain είπε Διαισθανομαι οτι δεν καταλαβες ακριβως τι λεω, αυτα που μετατρεπω απο wav σε flac, το κανω κυριως για ψυχολογικους λογους, εννοωντας οτι το πιθανοτερο ειναι να μην εντοπισω και εγω διαφορες απο οτι αν ηταν σε 320, την μουσικη αλλωστε προτιμω να την "νοιωθω" παρα να την αναλυω και να προσπαθω να παρατηρησω διαφορες, αλλωστε και εγω δεν ειμαι πιτσιρικας πλεον...😃 απλα θελω να ξερω οτι εστω και θεωρητικα το αρχειο ειναι "απειραχτο". Οταν λεω οτι αντιλαμβανομαι ουσιαστικες διαφορες, εννοω σε μουσικα αρχεια που βρισκω στο νετ αν δεν μπορω να τα βρω σε flac παρα μονον σε 320, τα ψαχνω σε 2 η και 3 διαφορετικες πηγες, γιατι αφ' ενος βλεπω οτι εχουν διαφορετικο μεγεθος, και αφ ετερου το κυριοτερο ενω ειναι η ιδια version - δεν ειναι δηλαδη καποια live εκτελεση η απο αλλο mastering αλλα απο τον ιδιο δισκο, οταν επιχειρω να τα ακουσω ακουω μεγαλες και ευκολα αντιληπτες διαφορες, που αυτο σημαινει οτι δεν εχουν υποστει την ιδια επεξεργασια, οποτε επιλεγω αυτο που ακουγεται καλυτερα. Μαλιστα αυτο εχει συμβει και σε κομματια που εχω αγορασει! Σε ευχαριστω, πολυ καλες προτασεις!👍 Τα διαφορετικα αρχεια δεν ειναι παντα σιγουρο οτι οφειλονται σε διαφορετικη επεξεργασια (εννοω επεξεργασια οπως την εννοουμε στον τομεα του ηχου). Μια official κωδικοποιηση σε official studio με το ιδιο codec αλλα με διαφορετικη version δινει διαφορετικα αρχεια αν τα τσεκαρεις byte προς byte. Μετα αλλο ειναι το mastering στην ιαπωνια και αλλο στην αμερικη ακομη και για το ιδιο track. Δηλαδη συνηθως (οχι παντα) και οι δυο παιρνουν το ιδιο πρωτοτυπο απο τον καλλιτεχνη αλλα ο ενας το περναει απο διαφορετικη επεξεργασια - φιλτρα με τα δικα μηχανηματα απο οτι ο αλλος. Για αυτο αλλα λεφτα πληρωνει ο καλλιτεχνης στο ενα studio και αλλα στο αλλο και αυτο μπορει να γινει ακομα και με διαφορα δεκαετιας. Ετσι μπορει να δεις ενα πρωτοτυπο track σημερα απευθειας απο την πηγη και μετα απο x χρονια να δεις το ιδιο track σε επομενη "best of" ή οποιαδηποτε official εκδοση πχ. απο ιαπωνια και να ακουγονται καπως διαφορετικα. Τωρα αν σε αυτα βαλεις και τον καθε ενα που μπορει να φτιαξει flac στο σπιτι του ή τις "bootleg" εκδοσεις (που αρκετες βαφτιζονται bootleg ενω δεν ειναι μονο και μονο για σκοπους promotion), συν οτι ακομη και σε ιδια cd τo ενα μπορει να εχει μια ελαχιστη διαφορα που την διορθωνει το ecc code απο οτι το επομενο cd, συν οτι καποια ποιο ποιοτικα cd αντεχουν περισσοτερες γρατζουνιες συν οτι καθε συσκευη αναγνωσης cd-rom ειναι διαφορετικη απο μια αλλη, συν οτι καποιοι βγαζουν υλικο με πολυ υψηλο gain (και τους εχουν κατηγορησει για αυτο), συν οτι καποιος μπορει να προσθεσει ή να αφαιρεσει id3 tag ή τους στιχους σε αυτο σιγουρα θα εχεις διαφορετικα αρχεια. Ετσι αρκετοι επενδυουν σε υπερ-αψογο mastering οπως πχ. οι Calexico. Επειδη αυτα ηταν ηδη γνωστα ακομα και πριν την εποχη του βινυλιου εφαρμοσαν την κωδικοποιηση mp3 που βασιζεται οχι σε πιστη byte προς byte αναπαραγωγη αλλα κυριως στο ψυχομετρικο μοντελο. Απο wikipedia: Αναφορά σε κείμενο In 1894, the American physicist Alfred M. Mayer reported that a tone could be rendered inaudible by another tone of lower frequency.[18] In 1959, Richard Ehmer described a complete set of auditory curves regarding this phenomenon.[19] Between 1967 and 1974, Eberhard Zwicker did work in the areas of tuning and masking of critical frequency-bands,[20][21] which in turn built on the fundamental research in the area from Harvey Fletcher and his collaborators at Bell Labs. Εν κατακλειδι εφαρμοσαν το γνωμικο "Αν πεταει σαν παπια, κραζει σαν παπια και περπαταει σαν παπια, τοτε ειναι παπια". O κωδικας codec για το mp3 βασιζεται εξ αρχης σε προυπολογισμενους ετοιμους πινακες απο αριθμους οι οποιοι αλλαζουν καθε τοσο απο την βιομηχανια και αλγοριθμο ο οποιος και αυτος αλλαζει καθε τοσο οπως αλλαζουν οι επεξεργαστες και οι δυνατοτητες υπολογισμου αυτων για αριθμους κινητης υποδιαστολης. Με αυτα δεν σε παω σε πιο βαθια - εσωτερικα θεματα οπως πχ. πως μπορει μια ακιδα (ή μια ακτινα ή τεσπα κατι το ελαχιστο) να παραγει εναν τοσο τερατωδη ογκο δεδομενων (ή ηχων ή οργανων κ.α.) σε τοσο μικρο χρονο απο ενα τοσο απειροελαχιστο μικρο σημειο οπως ενα αυλακι βυνιλιου ή μια μαγνητικη ταινια που ακομα και σε ηλεκτρονικο μικροσκοπιο ειναι δυσκολο κατωρθωμα και που αυτο ισα-ισα πιανει τις κινησεις πανω-κατω ή αριστερα δεξια εντελως χοντρικα. Δηλαδη πως κατι που κινειται τοσο λιγα εκατοστα του χιλιοστου παραγει το βαθος το sustain το attack και ολο το ηχοχρωμα απο εκατονταδες μουσικα οργανα και φωνες τραγουδιστων οσα και ειναι ταυτοχρονα και μαλιστα σε δυο καναλια, ουτε σε αλλες θεασεις που εχει περιγραψει ο Arthur Charle οπου η ολοκληρη η ιστορια καταγραφεται συνεχως στους βραχους. Τωρα απο δικια μου εμπειρια οταν καποια φορα ακουσα δισκο βυνιλιου σε ενα γνωστο κομματι της εποχης απο ενα παλιο λαμπατο μονοφωνικο Jukebox, αυτο που ενοιωσα ηταν μια δυναμη στον ηχο (και δεν εννοω την ισχυ) που αν και εκνευριστικα κατωτερος σε πριμα μπασα και γενικα παντου στην ποιοτητα του, ειχε κατι το "ζωντανο" ή καποιου ειδους "ορμητικη αυρα" το οποιο δεν το εχω ξανανιωσει απο τοτε απο κανενα low ή high-tech μηχανημα ηχου, ουτε αν ηταν αναλογικο με τρανζιστορ ουτε απο ψηφιακο και ουτε απο cd ή ραδιοφωνο. Βεβαια κατι τετοιο σημερα θα ηταν απαραδεκτο αφου εχουν κανει τον κοσμο να ακουει και οχι να νοιωθει. Αυτη η διαχυτη αναισθησια ειναι κατα την γνωμη μου η αιτια που καποιος μπορει να σπρωχνει επιβατη απο τον καταπελτη του πλοιου με αποτελεσμα τον θανατο του ή να γινονται ακομη μεγαλυτερα "ατυχηματα - εκατομβες" και την ελλειψη της αυτης της ενσυναισθησης προσπαθουν να την ανικαταστησουν με καμερες και αλλες δηθεν λογικες διεργασιες σε σημειο που μου φαινεται οτι το software ζει στον πραγματικο κοσμο και ο κοσμος στον εικονικο. Και ακομα δεν εχουν αμολησει την ΑΙ στην "διορθωση" του ηχου ισως επειδη δεν ειναι ετοιμο το επομενο "ψυχομετρικο" μοντελο για την κατευθυνση που θελουν. Επεξ/σία Τετάρτη στις 12:55 μμ από afternetst
HanzEmilBerdain Δημοσ. Τετάρτη στις 02:30 μμ Μέλος Δημοσ. Τετάρτη στις 02:30 μμ 1 ώρα πριν, afternetst είπε Τωρα απο δικια μου εμπειρια οταν καποια φορα ακουσα δισκο βυνιλιου σε ενα γνωστο κομματι της εποχης απο ενα παλιο λαμπατο μονοφωνικο Jukebox, αυτο που ενοιωσα ηταν μια δυναμη στον ηχο (και δεν εννοω την ισχυ) που αν και εκνευριστικα κατωτερος σε πριμα μπασα και γενικα παντου στην ποιοτητα του, ειχε κατι το "ζωντανο" ή καποιου ειδους "ορμητικη αυρα" το οποιο δεν το εχω ξανανιωσει απο τοτε απο κανενα low ή high-tech μηχανημα ηχου, ουτε αν ηταν αναλογικο με τρανζιστορ ουτε απο ψηφιακο και ουτε απο cd ή ραδιοφωνο. Βεβαια κατι τετοιο σημερα θα ηταν απαραδεκτο αφου εχουν κανει τον κοσμο να ακουει και οχι να νοιωθει. Αυτη η διαχυτη αναισθησια ειναι κατα την γνωμη μου η αιτια που καποιος μπορει να σπρωχνει επιβατη απο τον καταπελτη του πλοιου με αποτελεσμα τον θανατο του ή να γινονται ακομη μεγαλυτερα "ατυχηματα - εκατομβες" και την ελλειψη της αυτης της ενσυναισθησης προσπαθουν να την ανικαταστησουν με καμερες και αλλες δηθεν λογικες διεργασιες σε σημειο που μου φαινεται οτι το software ζει στον πραγματικο κοσμο και ο κοσμος στον εικονικο. Και ακομα δεν εχουν αμολησει την ΑΙ στην "διορθωση" του ηχου ισως επειδη δεν ειναι ετοιμο το επομενο "ψυχομετρικο" μοντελο για την κατευθυνση που θελουν. Mαλλον εννοεις τις αρμονικες που χαρακτηριζουν τους λαμπατους ενισχυτες/προενισχυτες και δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο, ειδικα στο "εχουν κανει τον κοσμο να ακουει και οχι να νοιωθει". Αυτο εννοουσα λεγοντας οτι θελω να την νοιωθω την μουσικη, οχι να την κρινω. 1
afternetst Δημοσ. Τετάρτη στις 03:22 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:22 μμ Εχω εναν XEON E5472 SLANR με το copper patch αγορασμενα απο ebay. Η πατατα που εκανα ειναι οτι εκοψα πολυ σε βαθος το socket του 775 με την φαλτσετα και δεν ξεκιναει καθολου ουτε με τον Core 2 Duo που ειχα. Guide1 και Guide2. Ετσι μου εμειναν 2 CPU και μια μητρικη συν τις μνημες που ειναι DDR3 αλλα παιζουν με 1.35V απο οτι 1.50V που παιζουν οι "κανονικες" DDR3. Οι μνημες δουλεψαν μονο μια φορα στην μητρικη που χαλασα επειδη περιμενα να ρθει ο XEON κατα την εποχη του εγκλεισμου με απειρη καθυστερηση απο ebay. Μολις σημερα δοκιμασα τις μνημες σε αλλη νεοτερη μητρικη που παιρνει μονο DDR3 (δεν ειναι dual DDR2/DDR3 οπως αυτη με το 775 socket) αφου εβγαλα αυτες που ειχε που ειναι στα 1.50V, και δουλευουν αριστα. Ολα τα κομματια εχουν παραστατικα καταστηματος - εγγυηση απο Ελλαδα εκτος απο τον XEON που οπως ειπα ηρθε απο ebay. Αυτα ειναι τα αυτακια που πρεπει να κοπουν για να μπει ενας xeon.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα