HanzEmilBerdain Δημοσ. 25 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 12 ώρες πριν, micos000 είπε Δες το παρακάτω. Με 150€ έχεις ένα σούπερ htpc. Σε ευχαριστω φαινεται πολυ καλη περιπτωση, ομως δεν βλεπω να αναφερει κατι για καρτα ηχου, και αν εχει θα ειναι υποδεεστερη απο αυτην που εχω τωρα: asus xonar essence stx. Παιζει πολυ καλα ειμαι πολυ ευχαριστημενος και το συστημα οπως αναφερω πιο πανω ειναι κυριως για music player. Mε αυτο θα πρεπει να αγορασω και μια αξιολογη εξωτερικη καρτα ηχου και ξεφευγει το πραγμα.
HanzEmilBerdain Δημοσ. 25 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Στις 23/1/2025 στις 12:13 ΠΜ, TopCLR είπε Για το BIOS update που φοβάσαι να κάνεις. Αν ο νέος επεξεργαστής που θέλεις να βάλεις απαιτεί νεότερο BIOS από αυτό που έχεις, θα πρέπει να το αναβαθμίσεις οπωσδήποτε! O..k. εκανα την αναβαθμιση στην τελευταια εκδοση του bios, ολα πηγαν καλα ευτυχως. Εχω μια απορια: στην ενοτητα storage configuration ειχε ορισμενη την επιλογη IDE για τους sata δισκους. Δοκιμασα να το ορισω AHCI αλλα δεν ξεκινουσε και το ξαναγυρισα στο IDE. Oταν βαλω πανω τον ssd μηπως πρεπει να το ορισω στο AHCI? Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου από HanzEmilBerdain
TopCLR Δημοσ. 25 Ιανουαρίου Δημοσ. 25 Ιανουαρίου Καλύτερα είναι να το έχεις στο AHCI. Όμως αν η εγκατάσταση των Windows έχει γίνει με την ρύθμιση σε IDE, δεν μπορείς απλά να την αλλάξεις (όπως και το διαπίστωσες). Υπάρχουν κάποιοι τρόποι για να το κάνεις να λειτουργήσει σε AHCI (με κάποιες "αλχημείες" στην registry των Windows) αλλά δεν θα το συνιστούσα. Εφόσον θα βάλεις SSD, γνώμη μου είναι να κάνεις τα παρακάτω: α) Σύνδεσε τον SSD και αποσύνδεσε οποιονδήποτε άλλο δίσκο έχεις στο σύστημα. β) Άλλαξε την ρύθμιση σε AHCI. γ) Κάνε καθαρή εγκατάσταση τα Windows από την αρχή. Αυτή πιστεύω πως είναι η καλύτερη διαδικασία. Άλλωστε με την καθαρή εγκατάσταση θα μπορείς να βάλεις Windows 64bit που θα χρειάζεσαι με την προσθήκη μνήμης που θα κάνεις (δεν υπάρχει άλλος τρόπος να πας από 32bit σε 64bit).
micos000 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου Δημοσ. 26 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, HanzEmilBerdain είπε Εχω μια απορια: στην ενοτητα storage configuration ειχε ορισμενη την επιλογη IDE για τους sata δισκους. Δοκιμασα να το ορισω AHCI αλλα δεν ξεκινουσε και το ξαναγυρισα στο IDE. Λογικό είναι... Στις 22/1/2025 στις 8:16 ΜΜ, HanzEmilBerdain είπε Λειτουργικο W7 [...] 16 ώρες πριν, HanzEmilBerdain είπε Oταν βαλω πανω τον ssd μηπως πρεπει να το ορισω στο AHCI? Αν θα βάλεις 10άρια , ναι. Αν θα ξαναβάλεις 7άρια , δεν υπάρχει λόγος. Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου από micos000
HanzEmilBerdain Δημοσ. 26 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 12 ώρες πριν, TopCLR είπε Καλύτερα είναι να το έχεις στο AHCI. Όμως αν η εγκατάσταση των Windows έχει γίνει με την ρύθμιση σε IDE, δεν μπορείς απλά να την αλλάξεις (όπως και το διαπίστωσες). Υπάρχουν κάποιοι τρόποι για να το κάνεις να λειτουργήσει σε AHCI (με κάποιες "αλχημείες" στην registry των Windows) αλλά δεν θα το συνιστούσα. Διαβαζα καπου οτι ειναι καταλληλοτερη η ρυθμιση AHCI με SSD, ειδα και αυτο που προτεινουν με την registry, ομως θα πρεπει να εχει εγκατασταθει ο driver για AHCI. Το προσπαθησα αλλα κατα την εγκατασταση μου εβγαζε μηνυμα οτι το συστημα δεν πληροι τις καταλληλες προυποθεσεις... Οποτε δεν εκανα και τις αλλαγες στην registry. Με τον HDD συνηθιζα να κανω ξεχωριστο partition για το λειτουργικο ωστε αν συμβει κατι να μπορω να σωσω τα αρχεια μου. Να το κανω και με τον SSD, και αν ναι, ποσο μεγαλο να το ορισω; Ρωταω γιατι καπου διαβαζα οτι οσο πιο αδειος ειναι ο δισκος τοσο καλυτερα αποδιδει απο θεμα ταχυτητας αλλα και για την υγεια του. (λογικα το partition θα το βλεπει σαν δισκο)
Kthulhou Δημοσ. 26 Ιανουαρίου Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 19 λεπτά πριν, HanzEmilBerdain είπε Με τον HDD συνηθιζα να κανω ξεχωριστο partition για το λειτουργικο ωστε αν συμβει κατι να μπορω να σωσω τα αρχεια μου Καλημέρα. Αυτό είναι οκ, αν χαλάσουν / μολυνθούν τα windows, γιατί ΑΝ χτυπήσει ο δίσκος (hardware ζημιά), μπορεί να μη σώσεις τα αρχεία σου. Ό,τι χρειαζόμαστε κ είναι σημαντικό για εμάς, το αποθηκεύουμε κ σε στικάκια, κ σε άλλν εξω δίσκο, σε cloud κλπ
HanzEmilBerdain Δημοσ. 26 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 3 λεπτά πριν, Kthulhou είπε Καλημέρα. Αυτό είναι οκ, αν χαλάσουν / μολυνθούν τα windows, γιατί ΑΝ χτυπήσει ο δίσκος (hardware ζημιά), μπορεί να μη σώσεις τα αρχεία σου. Ό,τι χρειαζόμαστε κ είναι σημαντικό για εμάς, το αποθηκεύουμε κ σε στικάκια, κ σε άλλν εξω δίσκο, σε cloud κλπ Καλημερα, σωστος τα εχω και σε εξωτερικο HDD.
panagossss13 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Στις 26/1/2025 στις 12:45 ΜΜ, HanzEmilBerdain είπε Καλημερα, σωστος τα εχω και σε εξωτερικο HDD. καλησπέρα τον γενάρη του 2014 είχα πάθει ζημιά στον τότε υπολογιστή που είχα μου είχε πάθει ζημια η μητρική και εκεί που έψαχνα είχα βρεί ένα έτοιμο σύστημα(μόνο πύργο εννοώ) που ήτανε socket 775 και ήτανε της acer με 50 ευρώ και είχε επάνω τον intel core 2 duo E6300 1.86ghz, τέλος πάντων τι θέλω να σου πω θα πείς τώρα, είχα 1gb μνήμη το σύστημα, εγώ είχα αλλάξει μετά από λίγο καιρό επεξεργαστή έβαλα τον Ε6700 και είχα βάλει μαζί με το 1gb είχα βάλει 2 Χ 2gb και δεν είχα κάνει bios update και είχα windows 7 ultimate 64bit, είχε μητρική MSI δεν θυμάμαι το μοντέλο της μητρικής(μια κόκκινη ήτανε) ΜΣ-7288? δεν θυμάμαι και το χρησιμοποίησα μέχρι τον νοέμβριο του 2017 που μου χάλασε η μητρική(είχε φουσκωμένους πυκνωτές) αλλά ddr2 μνήμες εδώ στο Insomnia πουλάνε, εαν χρειαστείς καμία του 1gb μνήμη ακόμα έχω μια να σου δώσω πολύ φθηνά να ξέρεις.
HanzEmilBerdain Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 8 ώρες πριν, panagossss13 είπε εαν χρειαστείς καμία του 1gb μνήμη ακόμα έχω μια να σου δώσω πολύ φθηνά να ξέρεις. Σε ευχαριστω, σε τι συχνοτητα ειναι; τυπος;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα