HanzEmilBerdain Δημοσ. 25 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 12 ώρες πριν, micos000 είπε Δες το παρακάτω. Με 150€ έχεις ένα σούπερ htpc. Σε ευχαριστω φαινεται πολυ καλη περιπτωση, ομως δεν βλεπω να αναφερει κατι για καρτα ηχου, και αν εχει θα ειναι υποδεεστερη απο αυτην που εχω τωρα: asus xonar essence stx. Παιζει πολυ καλα ειμαι πολυ ευχαριστημενος και το συστημα οπως αναφερω πιο πανω ειναι κυριως για music player. Mε αυτο θα πρεπει να αγορασω και μια αξιολογη εξωτερικη καρτα ηχου και ξεφευγει το πραγμα.
HanzEmilBerdain Δημοσ. 25 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Στις 23/1/2025 στις 12:13 ΠΜ, TopCLR είπε Για το BIOS update που φοβάσαι να κάνεις. Αν ο νέος επεξεργαστής που θέλεις να βάλεις απαιτεί νεότερο BIOS από αυτό που έχεις, θα πρέπει να το αναβαθμίσεις οπωσδήποτε! O..k. εκανα την αναβαθμιση στην τελευταια εκδοση του bios, ολα πηγαν καλα ευτυχως. Εχω μια απορια: στην ενοτητα storage configuration ειχε ορισμενη την επιλογη IDE για τους sata δισκους. Δοκιμασα να το ορισω AHCI αλλα δεν ξεκινουσε και το ξαναγυρισα στο IDE. Oταν βαλω πανω τον ssd μηπως πρεπει να το ορισω στο AHCI? Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου από HanzEmilBerdain
TopCLR Δημοσ. 25 Ιανουαρίου Δημοσ. 25 Ιανουαρίου Καλύτερα είναι να το έχεις στο AHCI. Όμως αν η εγκατάσταση των Windows έχει γίνει με την ρύθμιση σε IDE, δεν μπορείς απλά να την αλλάξεις (όπως και το διαπίστωσες). Υπάρχουν κάποιοι τρόποι για να το κάνεις να λειτουργήσει σε AHCI (με κάποιες "αλχημείες" στην registry των Windows) αλλά δεν θα το συνιστούσα. Εφόσον θα βάλεις SSD, γνώμη μου είναι να κάνεις τα παρακάτω: α) Σύνδεσε τον SSD και αποσύνδεσε οποιονδήποτε άλλο δίσκο έχεις στο σύστημα. β) Άλλαξε την ρύθμιση σε AHCI. γ) Κάνε καθαρή εγκατάσταση τα Windows από την αρχή. Αυτή πιστεύω πως είναι η καλύτερη διαδικασία. Άλλωστε με την καθαρή εγκατάσταση θα μπορείς να βάλεις Windows 64bit που θα χρειάζεσαι με την προσθήκη μνήμης που θα κάνεις (δεν υπάρχει άλλος τρόπος να πας από 32bit σε 64bit).
micos000 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου Δημοσ. 26 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, HanzEmilBerdain είπε Εχω μια απορια: στην ενοτητα storage configuration ειχε ορισμενη την επιλογη IDE για τους sata δισκους. Δοκιμασα να το ορισω AHCI αλλα δεν ξεκινουσε και το ξαναγυρισα στο IDE. Λογικό είναι... Στις 22/1/2025 στις 8:16 ΜΜ, HanzEmilBerdain είπε Λειτουργικο W7 [...] 16 ώρες πριν, HanzEmilBerdain είπε Oταν βαλω πανω τον ssd μηπως πρεπει να το ορισω στο AHCI? Αν θα βάλεις 10άρια , ναι. Αν θα ξαναβάλεις 7άρια , δεν υπάρχει λόγος. Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου από micos000
HanzEmilBerdain Δημοσ. 26 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 12 ώρες πριν, TopCLR είπε Καλύτερα είναι να το έχεις στο AHCI. Όμως αν η εγκατάσταση των Windows έχει γίνει με την ρύθμιση σε IDE, δεν μπορείς απλά να την αλλάξεις (όπως και το διαπίστωσες). Υπάρχουν κάποιοι τρόποι για να το κάνεις να λειτουργήσει σε AHCI (με κάποιες "αλχημείες" στην registry των Windows) αλλά δεν θα το συνιστούσα. Διαβαζα καπου οτι ειναι καταλληλοτερη η ρυθμιση AHCI με SSD, ειδα και αυτο που προτεινουν με την registry, ομως θα πρεπει να εχει εγκατασταθει ο driver για AHCI. Το προσπαθησα αλλα κατα την εγκατασταση μου εβγαζε μηνυμα οτι το συστημα δεν πληροι τις καταλληλες προυποθεσεις... Οποτε δεν εκανα και τις αλλαγες στην registry. Με τον HDD συνηθιζα να κανω ξεχωριστο partition για το λειτουργικο ωστε αν συμβει κατι να μπορω να σωσω τα αρχεια μου. Να το κανω και με τον SSD, και αν ναι, ποσο μεγαλο να το ορισω; Ρωταω γιατι καπου διαβαζα οτι οσο πιο αδειος ειναι ο δισκος τοσο καλυτερα αποδιδει απο θεμα ταχυτητας αλλα και για την υγεια του. (λογικα το partition θα το βλεπει σαν δισκο)
Kthulhou Δημοσ. 26 Ιανουαρίου Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 19 λεπτά πριν, HanzEmilBerdain είπε Με τον HDD συνηθιζα να κανω ξεχωριστο partition για το λειτουργικο ωστε αν συμβει κατι να μπορω να σωσω τα αρχεια μου Καλημέρα. Αυτό είναι οκ, αν χαλάσουν / μολυνθούν τα windows, γιατί ΑΝ χτυπήσει ο δίσκος (hardware ζημιά), μπορεί να μη σώσεις τα αρχεία σου. Ό,τι χρειαζόμαστε κ είναι σημαντικό για εμάς, το αποθηκεύουμε κ σε στικάκια, κ σε άλλν εξω δίσκο, σε cloud κλπ 1
HanzEmilBerdain Δημοσ. 26 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 3 λεπτά πριν, Kthulhou είπε Καλημέρα. Αυτό είναι οκ, αν χαλάσουν / μολυνθούν τα windows, γιατί ΑΝ χτυπήσει ο δίσκος (hardware ζημιά), μπορεί να μη σώσεις τα αρχεία σου. Ό,τι χρειαζόμαστε κ είναι σημαντικό για εμάς, το αποθηκεύουμε κ σε στικάκια, κ σε άλλν εξω δίσκο, σε cloud κλπ Καλημερα, σωστος τα εχω και σε εξωτερικο HDD.
panagossss13 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Στις 26/1/2025 στις 12:45 ΜΜ, HanzEmilBerdain είπε Καλημερα, σωστος τα εχω και σε εξωτερικο HDD. καλησπέρα τον γενάρη του 2014 είχα πάθει ζημιά στον τότε υπολογιστή που είχα μου είχε πάθει ζημια η μητρική και εκεί που έψαχνα είχα βρεί ένα έτοιμο σύστημα(μόνο πύργο εννοώ) που ήτανε socket 775 και ήτανε της acer με 50 ευρώ και είχε επάνω τον intel core 2 duo E6300 1.86ghz, τέλος πάντων τι θέλω να σου πω θα πείς τώρα, είχα 1gb μνήμη το σύστημα, εγώ είχα αλλάξει μετά από λίγο καιρό επεξεργαστή έβαλα τον Ε6700 και είχα βάλει μαζί με το 1gb είχα βάλει 2 Χ 2gb και δεν είχα κάνει bios update και είχα windows 7 ultimate 64bit, είχε μητρική MSI δεν θυμάμαι το μοντέλο της μητρικής(μια κόκκινη ήτανε) ΜΣ-7288? δεν θυμάμαι και το χρησιμοποίησα μέχρι τον νοέμβριο του 2017 που μου χάλασε η μητρική(είχε φουσκωμένους πυκνωτές) αλλά ddr2 μνήμες εδώ στο Insomnia πουλάνε, εαν χρειαστείς καμία του 1gb μνήμη ακόμα έχω μια να σου δώσω πολύ φθηνά να ξέρεις.
HanzEmilBerdain Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 8 ώρες πριν, panagossss13 είπε εαν χρειαστείς καμία του 1gb μνήμη ακόμα έχω μια να σου δώσω πολύ φθηνά να ξέρεις. Σε ευχαριστω, σε τι συχνοτητα ειναι; τυπος;
afternetst Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Εχω τον ιδιο CPU με 1GB RAM αλλα σε Windows XP με μια nvidia 9600GT. Τορρεντ, ταινιες h264 σε 1080 και καποια games για LAN τρεχουν αψογα (πχ battelfield 2 με τα απειρα mod). Ειδικη καρτα ηχου δεν χρειαζεσαι. Αυτες που εχουν onboard ειναι μια χαρα. Μαλλον στα ηχεια ειναι το θεμα. Το ιδιο θεμα υπαρχει και σε αρκετες τηλεορασεις. Βαζεις εξωτερικα ηχεια και ακους πραγματικη διαφορα ακομα και με εκπομπες λογου. Σε αλλο pc και παλι με 775 και τετραπυρηνο cpu απο τα κορυφαια για την εποχη του με 4GB RAM και nvidia 8600GT οι διαφορες ειναι ελαχιστες. Ακομα και αν απο τα 800Mhz που τρεχουν οι μνημες το βαλω στα 880 ή στα 666 και παλι δεν βλεπω διαφορα. Αν για παραδειγμα εχεις ενα παιχνιδι και παιζει στο οριο δεν θα νιωσεις καμια διαφορα αν αυξηθει η ταχυτητα με overclocing ενα 10% αλλα σιγουρα θα την δεις αν μειωσεις την αναλυση ή απενεργοποιησεις τα shadows. Μπορει το 10% ή 15% αυξηση να φαινονται σημαντικα αλλα οταν εχεις lag ακομα και με 20 fps το να παει στα 22 fps δεν το θεωρω κερδος. Στα ιδια pc εχω βαλει Windows 7 και 10 σε αλλα partition. Περιττο να πω οτι μονο τοτε σερνονται πραγματικα παντου. Εννοειται ολα τα OS ειναι χωρις antivirus. Καποια αυξηση ειδα μοναχα στο πως ανοιγουν οι εφαρμογες ή τα windows οταν εβαλα δισκους SSD. Αλλα απο εκει και περα κατα την χρηση φαινονται τα ιδια. Ακομα και σε απλη αντιγραφη αρχειων βλεπω διαφορα μεταξυ XP και 10, ενω σε ακριβως τα ιδια benchmarks (ιδιες εκδοσεις) με ιδιους δισκους δινουν χειροτερα αποτελεσματα στα 10 απο οτι στα XP. Επισης εχω δοκιμασει αρκετα linux που ενω τα διαφημιζουν για ελαφρα ειναι ακομα ποιο βαρια και απο τα Windows 10. Το γρηγοροτερο που βρηκα ισως γρηγοροτερο και απο τα xp ειναι το bodhi linux. Το μονο θεμα που εχουν ολα τα linux οσον αφορα στην ταχυτητα ειναι στα παιχνιδια που εκει παιζουν με τα μισα fps απο οτι στα XP ή στα 7. Το συμπερασμα ειναι οτι το λειτουργικο (με οτι αυτο ειναι παραφουσκωμενο πχ. anivirus, updates, μηχανες αναζητησης που ανοιγουν ολα τα αρχεια για να παρουν δεικτες αναζητησης για καθε λεξη, cortana κτλ) ειναι η μεγαλυτερη μαυρη τρυπα. Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου από afternetst
HanzEmilBerdain Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, afternetst είπε Εχω τον ιδιο CPU με 1GB RAM αλλα σε Windows XP. Τορρεντ, ταινιες h264 σε 1080 και καποια games για LAN τρεχουν αψογα (πχ battelfield 2 με τα απειρα mod) με μια nvidia 9600GT. Ειδικη καρτα ηχου δεν χρειαζεσαι. Αυτες που εχουν onboard ειναι μια χαρα. Μαλλον στα ηχεια να ειναι το θεμα. Το ιδιο θεμα υπαρχει και σε αρκετες τηλεορασεις. Βαζεις εξωτερικα ηχεια και ακους πραγματικη διαφορα ακομα και με εκπομπες λογου. Kαλησπερα, και ομως οι onboard καρτες ηχου δεν εχουν καμια σχεση με μια καλη διακριτη ειτε εσωτερικη ειτε εξωτερικη. Το συγκεκριμενο συστημα οπως γραφω και παραπανω χρησιμοποιειται κυριως για ακροαση μουσικης, με συγκεριμενο player (foobar 2000) και ειναι σεταρισμενο ετσι που να παρακαμπτει τον εσωτερικο μικτη των windows, και με τα καταλληλα pluggins (wasapi / asio driver) να δινει ποιοτητα ηχου που ειναι στην κατωτερη της εκδοχη (ποιοτητα εφαμιλη cd - 16bit / 44.1 Khz) και με την συγκεριμενη καρτα να μπορει να φτασει εως 24bit / 192Khz (με τα καταλληλα αρχεια φυσικα). O player σαν εφαρμογη ειναι πολυ ελαφρυς, αλλα παρεχει πολλες ρυθμισεις ωστε να αναπαραγει bit perfect ακομα και μουσικα αρχεια πολυ υψηλης αναλυσης. Την μουσικη την εχω ριπαρει απο οσα cd ειχα με την εφαρμογη EAC (exact audio copy) ως bit perfect επισης σε αρχεια flac (μη απωλεστικος αλγοριθμος συμπιεσης) οποτε η αναπαραγωγη σε ολα τα σταδια να μην υφισταται σχεδον καμια παρεμβαση, με πολυ μικρη επιβαρυνση στο συστημα σχεδον αμελητεα. Παιχνιδια δεν παιζω γενικα ουτε σε αυτο το pc (σαλονι htpc) ουτε στου γραφειου. Tην cpu και την ram θελω να τις αναβαθμισω για τις περιπτωσεις που χρειαζεται το multitasking ας πουμε, firefox, σερφαρισμα, παραλληλα με κατι αλλο κ.λ.π. αλλα οχι εις βαρος του χαρακτηρα του συστηματος που ειναι η ακροαση μουσικης με οσο γινεται λιγοτερους συμβιβασμους. Ομως σε ευχαριστω πολυ για το post!👍 Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου από HanzEmilBerdain
afternetst Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2 ώρες πριν, HanzEmilBerdain είπε Kαλησπερα, και ομως οι onboard καρτες ηχου δεν εχουν καμια σχεση με μια καλη διακριτη ειτε εσωτερικη ειτε εξωτερικη. Το συγκεκριμενο συστημα οπως γραφω και παραπανω χρησιμοποιειται κυριως για ακροαση μουσικης, με συγκεριμενο player (foobar 2000) και ειναι σεταρισμενο ετσι που να παρακαμπτει τον εσωτερικο μικτη των windows, και με τα καταλληλα pluggins (wasapi / asio driver) να δινει ποιοτητα ηχου που ειναι στην κατωτερη της εκδοχη (ποιοτητα εφαμιλη cd - 16bit / 44.1 Khz) και με την συγκεριμενη καρτα να μπορει να φτασει εως 24bit / 192Khz (με τα καταλληλα αρχεια φυσικα). O player σαν εφαρμογη ειναι πολυ ελαφρυς, αλλα παρεχει πολλες ρυθμισεις ωστε να αναπαραγει bit perfect ακομα και μουσικα αρχεια πολυ υψηλης αναλυσης. Την μουσικη την εχω ριπαρει απο οσα cd ειχα με την εφαρμογη EAC (exact audio copy) ως bit perfect επισης σε αρχεια flac (μη απωλεστικος αλγοριθμος συμπιεσης) οποτε η αναπαραγωγη σε ολα τα σταδια να μην υφισταται σχεδον καμια παρεμβαση, με πολυ μικρη επιβαρυνση στο συστημα σχεδον αμελητεα. Παιχνιδια δεν παιζω γενικα ουτε σε αυτο το pc (σαλονι htpc) ουτε στου γραφειου. Tην cpu και την ram θελω να τις αναβαθμισω για τις περιπτωσεις που χρειαζεται το multitasking ας πουμε, firefox, σερφαρισμα, παραλληλα με κατι αλλο κ.λ.π. αλλα οχι εις βαρος του χαρακτηρα του συστηματος που ειναι η ακροαση μουσικης με οσο γινεται λιγοτερους συμβιβασμους. Ομως σε ευχαριστω πολυ για το post!👍 To foobar το δουλευω χρονια για να κανω το αντιθετο απο αυτο που κανεις εσυ. Δηλαδη να μετατρεπω τα .flac σε mp3 κυριως για θεμα συμβατοτητας σε mobile αλλα και χωρου. Ομως αυτο που δεν καταλαβαινω (και δεν ακουσει οσο κι αν εχω προσπαθησει με ενισχυτες, ηχεια και ρυθμισεις) ειναι πως ενα cd μπορει να εχει μεγαλυτερη αναλυση απο 44Khz αφου αυτη ειναι η μεγιστη αυτου του μεσου. Και οχι τυχαια μιας και εχουν γινει πειραματα με ειδικες αιθουσες και εξοπλισμο σε πληθος ειδικων και ουτε αυτοι μπορουσαν να διακρινουν διαφορα μεταξυ mp3 στα 320Kbs και αυθεντικου cd. Απο οσο θυμαμαι μονο ενα ελαχιστο μερος αυτων των ακροατων μπορεσε να καταλαβει διαφορα μεταξυ cd και mp3 στα 245Kbs. Και μιλαμε για ειδικους ακροατες σε ειδικες αιθουσες με επαγγελματικο και πανακριβο εξοπλισμο! Απο wikipedia για cd: The audio contained in a CD-DA consists of two-channel signed 16-bit LPCM sampled at 44,100 Hz and written as a little-endian interleaved stream with left channel coming first. The sampling rate is adapted from that attained when recording digital audio on videotape with a PCM adaptor, an earlier way of storing digital audio. An audio CD can represent frequencies up to 22.05 kHz, the Nyquist frequency of the 44.1 kHz sample rate. Χαρακτηριστικα απο το onboard HD Αudio chip που εχει η μητρικη σου: All DACs and ADCs supports 44.1k/48k/96k/192kHz sample rate. Ten DAC channels support 16/20/24-bit PCM format for 7.1 channel sound playback, plus 2 channels of concurrent independent stereo sound output (multiple streaming) through the front panel output. Aπο την στιγμη που η Intel εχει καθορισει το Intel High Definition Audio specification απο το 2004 ολοι αυτο ακολουθουν. Παντως αν ενδιαφερεσαι για επαγγελματικη καρτα εχω μια EM8960 στο ντουλαπι εδω και καμποσα χρονια.
HanzEmilBerdain Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, afternetst είπε To foobar το δουλευω χρονια για να κανω το αντιθετο απο αυτο που κανεις εσυ. Δηλαδη να μετατρεπω τα .flac σε mp3 κυριως για θεμα συμβατοτητας σε mobile αλλα και χωρου. Ομως αυτο που δεν καταλαβαινω (και δεν ακουσει οσο κι αν εχω προσπαθησει με ενισχυτες, ηχεια και ρυθμισεις) ειναι πως ενα cd μπορει να εχει μεγαλυτερη αναλυση απο 44Khz αφου αυτη ειναι η μεγιστη αυτου του μεσου. Και οχι τυχαια μιας και εχουν γινει πειραματα με ειδικες αιθουσες και εξοπλισμο σε πληθος ειδικων και ουτε αυτοι μπορουσαν να διακρινουν διαφορα μεταξυ mp3 στα 320Kbs και αυθεντικου cd. Απο οσο θυμαμαι μονο ενα ελαχιστο μερος αυτων των ακροατων μπορεσε να καταλαβει διαφορα μεταξυ cd και mp3 στα 245Kbs. Και μιλαμε για ειδικους ακροατες σε ειδικες αιθουσες με επαγγελματικο και πανακριβο εξοπλισμο! Πιο πανω γραφω: και με την συγκεριμενη καρτα να μπορει να φτασει εως 24bit / 192Khz (με τα καταλληλα αρχεια φυσικα). Που ασφαλως σημαινει τα αρχεια αυτα να εχουν δημιουργηθει απο την αρχη σε αυτες τις αναλυσεις, σε καμια περιπτωση δεν εννοω οτι κανω oversampling σε αρχεια 16/44.1 Ναι μεν γινεται και απο τον foobar, αλλα δεν εχει κανενα νοημα, το αποτελεσμα δεν ειναι απαραιτητα καλυτερο, μαλλον χειροτερο. Τα αρχεια υψηλης αναλυσης τα βρισκει κανεις σε συγκεκριμενα sites για downloading. Tωρα για τα mp3 320Kbp/s συμφωνω οτι δυσκολα καταλαβαινει κανεις την διαφορα απο ενα .flac η .wav, αρκει ομως να εχουν μετατραπει σωστα, εχω ακουσει τετοια αρχεια που το αποτελεσμα ηταν πολυ διαφορετικο απο το πρωτοτυπο, που σημαινει οτι καποια αλλη παρεμβαση εγινε, π.χ. αν ενα αρχειο wav το μετατρεψεις σε αρχειο mp3 128Kbp/s και το ξαναμετατρεψεις σε 320Κbp/s, ασφαλως θα ακουστει σαν 128. Βεβαια μπορουν να γινουν οι παρεμβασεις και με αλλο τροπο. Εγω προτιμω την μετατροπη σε flac, οχι γιατι απαραιτητα μπορω να καταλαβω την ακουστικη διαφορα απο ενα σωστο 320, ουτε εχω συστημα αξιας καποιων χιλιαδων ευρω που να ειναι super duper αναλυτικο, ομως εχω ενα συστημα που καταλαβαινεις ουσιαστικες διαφορες. 2 ώρες πριν, afternetst είπε Χαρακτηριστικα απο το onboard HD Αudio chip που εχει η μητρικη σου: All DACs and ADCs supports 44.1k/48k/96k/192kHz sample rate. Ten DAC channels support 16/20/24-bit PCM format for 7.1 channel sound playback, plus 2 channels of concurrent independent stereo sound output (multiple streaming) through the front panel output. Aπο την στιγμη που η Intel εχει καθορισει το Intel High Definition Audio specification απο το 2004 ολοι αυτο ακολουθουν. Παντως αν ενδιαφερεσαι για επαγγελματικη καρτα εχω μια EM8960 στο ντουλαπι εδω και καμποσα χρονια. Το "παιχνιδι" δεν παιζεται τοσο στα ψηφιακα σταδια, (που και εκει υπαρχουν τσιπακια με διαφορετικες υλοποιησεις - βλεπε ESS / AKM) οσο στα αναλογικα που οι onboard καρτες ηχου υστερουν δραματικα. Μπορει να ανακοινωνουν προδιαγραφες με τα ιδια τεχνικα χαρακτηριστικα, αλλα απο υλοποιηση σε υλοποιηση υπαρχουν (εν δυναμει μεγαλες) διαφορες. Εχουν γινει tests που εχουν τεσταρει onboard καρτες απο τις ακριβοτερες και νεοτερες μητρικες, με διακριτες καρτες ηχου και απεχουν ακουστικα (ακομα) πολυ. Δεν την ξερω την καρτα που ευγενικα προσφερεις και σε ευχαριστω, ομως ειμαι πολυ ευχαριστημενος με την asus. Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου από HanzEmilBerdain
afternetst Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 3 ώρες πριν, HanzEmilBerdain είπε Πιο πανω γραφω: και με την συγκεριμενη καρτα να μπορει να φτασει εως 24bit / 192Khz (με τα καταλληλα αρχεια φυσικα). Που ασφαλως σημαινει τα αρχεια αυτα να εχουν δημιουργηθει απο την αρχη σε αυτες τις αναλυσεις, σε καμια περιπτωση δεν εννοω οτι κανω oversampling σε αρχεια 16/44.1 Ναι μεν γινεται και απο τον foobar, αλλα δεν εχει κανενα νοημα, το αποτελεσμα δεν ειναι απαραιτητα καλυτερο, μαλλον χειροτερο. Τα αρχεια υψηλης αναλυσης τα βρισκει κανεις σε συγκεκριμενα sites για downloading. Tωρα για τα mp3 320Kbp/s συμφωνω οτι δυσκολα καταλαβαινει κανεις την διαφορα απο ενα .flac η .wav, αρκει ομως να εχουν μετατραπει σωστα, εχω ακουσει τετοια αρχεια που το αποτελεσμα ηταν πολυ διαφορετικο απο το πρωτοτυπο, που σημαινει οτι καποια αλλη παρεμβαση εγινε, π.χ. αν ενα αρχειο wav το μετατρεψεις σε αρχειο mp3 128Kbp/s και το ξαναμετατρεψεις σε 320Κbp/s, ασφαλως θα ακουστει σαν 128. Βεβαια μπορουν να γινουν οι παρεμβασεις και με αλλο τροπο. Εγω προτιμω την μετατροπη σε flac, οχι γιατι απαραιτητα μπορω να καταλαβω την ακουστικη διαφορα απο ενα σωστο 320, ουτε εχω συστημα αξιας καποιων χιλιαδων ευρω που να ειναι super duper αναλυτικο, ομως εχω ενα συστημα που καταλαβαινεις ουσιαστικες διαφορες. Το "παιχνιδι" δεν παιζεται τοσο στα ψηφιακα σταδια, (που και εκει υπαρχουν τσιπακια με διαφορετικες υλοποιησεις - βλεπε ESS / AKM) οσο στα αναλογικα που οι onboard καρτες ηχου υστερουν δραματικα. Μπορει να ανακοινωνουν προδιαγραφες με τα ιδια τεχνικα χαρακτηριστικα, αλλα απο υλοποιηση σε υλοποιηση υπαρχουν (εν δυναμει μεγαλες) διαφορες. Εχουν γινει tests που εχουν τεσταρει onboard καρτες απο τις ακριβοτερες και νεοτερες μητρικες, με διακριτες καρτες ηχου και απεχουν ακουστικα (ακομα) πολυ. Δεν την ξερω την καρτα που ευγενικα προσφερεις και σε ευχαριστω, ομως ειμαι πολυ ευχαριστημενος με την asus. Αφου εσυ ακους διαφορα εγω δεν θα διαφωνισω. Μπορει εγω στα δικο σου μηχανημα να ακουγα διαφορα ή μπορει να μην μπορω πλεον να ακουσω διαφορα σε κανενα μηχανημα πχ. λογω ηλικιας. Αλλωστε ολα ειτε ανθρωποι ειτε μηχανηματα εχουν την αχιλλειο πτερνα τους. Για την καρτα ουτε εγω την ξερω σε βαθος αλλα βλεπω οτι εχει δυο τσιπακια DSP, EDI port, 4 θηρια των 6,35mm audio jack, 2 midi, 2s/pdif, 2 adat και ειναι διπλη καρτα οπως της φωτογραφιας. Ομως ξερω οτι μπορεις να ακους πχ. στα ακουστικα σου αλλο track απο αυτο που παιζει live απο τα ηχεια. Οι drivers δειχνουν αυτα τα χειριστηρια ελεγχου στην οθονη. 1
fotaras76 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου Στις 22/1/2025 στις 8:16 ΜΜ, HanzEmilBerdain είπε Kαλησπερα, σε αυτην την μητρικη ASUS P5QL-E εχω τον cpu CORE 2 DUO 7300, με ram DDR2 2Χ1 Gb. Λειτουργικο W7 32bit. Mπορειτε να μου προτεινετε καποιον απο τους συμβατους cpu για αυξηση των επιδοσεων; Δεν παιζω παιχνιδια, θα ηθελα απλα να του βαλω εναν δυνατοτερο cpu με καλο λογο κοστους/ αποδοσης. Ειναι htpc περισσοτερο για ακροαση μουσικης, με καρτα γραφικων που υποστηριζει αναλυση εως 1080p. Ευχαριστω προκαταβολικα. Πας στο aliexpress και παίρνεις έναν συμβατό τετραπύρηνο με σόκετ 775 και 4 ίδια στικάκια μνήμης ddr2 των 2gb το καθένα. https://www.aliexpress.com/item/1005003409842128.html?spm=a2g0o.productlist.main.53.b0901e03vKjIPH&algo_pvid=bc0deb4f-05af-4495-8f2e-af72307dffd3&algo_exp_id=bc0deb4f-05af-4495-8f2e-af72307dffd3-26&pdp_ext_f={"order"%3A"266"%2C"eval"%3A"1"}&pdp_npi=4%40dis!EUR!11.47!11.47!!!85.29!85.29!%40211b804117398646311905789e920d!12000025661589960!sea!GR!929853544!X&curPageLogUid=13V4M7Ignalo&utparam-url=scene%3Asearch|query_from%3A https://www.aliexpress.com/item/1005007520980287.html?spm=a2g0o.productlist.main.1.cec578f9SYQXOw&algo_pvid=b40c6b3f-8ca7-481e-b175-8dfb0943cbfd&algo_exp_id=b40c6b3f-8ca7-481e-b175-8dfb0943cbfd-0&pdp_ext_f={"order"%3A"19"%2C"eval"%3A"1"}&pdp_npi=4%40dis!EUR!3.09!2.47!!!22.94!18.35!%4021039a5b17398648709267284e4ce0!12000045244284404!sea!GR!929853544!X&curPageLogUid=7pYnnCtdmbak&utparam-url=scene%3Asearch|query_from%3A 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα