Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλησπερα, σε αυτην την μητρικη ASUS P5QL-E  εχω τον cpu CORE 2 DUO 7300, με ram DDR2 2Χ1 Gb.

Λειτουργικο W7 32bit.

Mπορειτε να μου προτεινετε καποιον απο τους συμβατους cpu για αυξηση των επιδοσεων;

Δεν παιζω παιχνιδια, θα ηθελα απλα να του βαλω εναν δυνατοτερο cpu με καλο λογο κοστους/ αποδοσης.

Ειναι htpc περισσοτερο για ακροαση μουσικης, με καρτα γραφικων που υποστηριζει αναλυση εως 1080p.

Ευχαριστω προκαταβολικα.

• Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Core 2 Duo E8600, Core 2 Extreme QX9XXX ή Core 2 Quad Q9XΧΧ/Q9XXX

Αυτοί είναι τα μέγιστα που μπορεί να πάρει η μητρική και σε σχέση με τον 7300 θα δεις καλή διαφορά ακόμα και με τον C2D. Αφού στο λινκ που έδωσες έχει και λίστα με συμβατούς επεξεργαστές, μπορούσες να το δεις απευθείας. Το θέμα όμως είναι πόσο θα τους βρεις.

Επίσης...

21 λεπτά πριν, HanzEmilBerdain είπε

DDR2 2Χ1 Gb.

Έλα τώρα! Κάντο τουλάχιστον 2Χ2!

Από δίσκο τι έχεις; Ελπίζω να του έβαλες τουλάχιστον έναν ssd.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην λιστα βλεπω παρα πολλες επιλογες, καποιες εχουν fsb που δεν βλεπω να υποστηριζει η μητρικη και επισης δεν ξερω ποιοι εχουν την καλυτερη αποδοση.

Ναι σε δευτερο χρονο θελω να προσθεσω και μνημη, αν οχι 2Χ1 ισως και 2Χ4, ελπιζω να μην ειναι προβλημα οι ανισοτητες των μεγεθων τιμων.

Οντως εχω παραγγειλει εναν ssd 1Tb αλλα εχει γινει σηριαλ απο 19/12 και για διαφορους λογους δεν εχει ερθει ακομα ο σωστος...

Ως τωρα ειχα εναν WD Caviar black 1Tb που ετρεχε στις 7200rpm, τον ειχα βαλει πανω σε λαστιχενια σινεμπλοκ, αλλα και παλι εκανε φασαρια. Θελω ησυχο το συστημα ιδιως για τις νυχτερινες ακροασεις.

Αυτος ας πουμε ειναι ο.κ.;

Επεξ/σία από HanzEmilBerdain
Δημοσ.
1 ώρα πριν, HanzEmilBerdain είπε

Αυτος ας πουμε ειναι ο.κ.;

Μια χαρά είναι και πολύ καλός.

Ως τωρα ειχα εναν WD Caviar black 1Tb που ετρεχε στις 7200rpm, τον ειχα βαλει πανω σε λαστιχενια σινεμπλοκ, αλλα και παλι εκανε φασαρια. Θελω ησυχο το συστημα ιδιως για τις νυχτερινες ακροασεις.

Ότι και να τους κάνεις, οι μηχανικοί δίσκοι είναι αυτό που είναι, δηλαδή μηχανικοί.

Οντως εχω παραγγειλει εναν ssd 1Tb αλλα εχει γινει σηριαλ απο 19/12 και για διαφορους λογους δεν εχει ερθει ακομα ο σωστος...

Εγώ χτες παρήγγειλα έναν wd blue 1tb και σήμερα τον παρέλαβα από websupplies (είμαι επαρχία). Να προσέχεις στις παραγγελίες τη διαθεσιμότητα.

Ναι σε δευτερο χρονο θελω να προσθεσω και μνημη, αν οχι 2Χ1 ισως και 2Χ4

Αν καταφέρεις να βρεις 4άρια ddr2 σε καλή τιμή προχώρα το. Δεν κυκλοφόρησαν πολύ και παλαιότερα που έψαχνα οι τιμές ήταν απαράδεκτες.

ελπιζω να μην ειναι προβλημα οι ανισοτητες των μεγεθων τιμων.

Τι εννοείς "ανισότητες των μεγεθών";

καποιες εχουν fsb που δεν βλεπω να υποστηριζει η μητρικη

Ναι, κάποιοι θέλουν pcb 2.05G. Έλεγξε τη μητρική σου τι pcb είναι. Επίσης δες μήπως θέλεις και bios update.

Δημοσ.

Ανισοτητες των μεγεθων τιμων εννοω το ενα αρθρωμα να ειναι 2Χ1 και το δευτερο 2Χ4Gb.

Θα δω τι θα βρω που να ειναι σε λογικη τιμη, ουτως η αλλως δεν τρεχω απαιτητικες σε μνημη εφαρμογες σε αυτο.

Τον ssd τον εκανα παραγγελια 19/12 στο eshop και ενω τον ειχε αμεσα διαθεσιμο, μεχρι 17/1 δεν...

Ακυρωσα την παραγγελια, τον παραγγειλα αλλου, και ενω ηρθε γρηγορα, μου στειλανε 500Gb αντι για ενα Τb, γκαντεμια...

Bios update δεν εχω κανει ποτε, το φοβαμαι μην γινει ζημια γιατι εχουμε συχνες διακοπες της Δεη εδω...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρέπει να δεις ποιο bios έχεις και αν ο επεξεργαστής που θα πάρεις αναγνωρίζεται σε αυτήν την έκδοση.

Bios update δεν εχω κανει ποτε, το φοβαμαι μην γινει ζημια γιατι εχουμε συχνες διακοπες της Δεη εδω...

Εντάξει, αν είναι να γίνει διακοπή στο τρίλεπτο που θέλει το update τότε να παίξεις κανένα joker.

Ανισοτητες των μεγεθων τιμων εννοω το ενα αρθρωμα να ειναι 2Χ1 και το δευτερο 2Χ4Gb.

Δες τι λέει στο Manual σελ 2.12 κεφάλαιο 2.4.2

Αναφορά σε κείμενο

You may install varying memory sizes in Channel A and Channel B. The
system maps the total size of the lower-sized channel for the dual-channel
configuration. Any excess memory from the higher-sized channel is then
mapped for single-channel operation.
• It is recommended to install the memory module from the yellow slots for
better overclocking capability.
• Always install DIMMs with the same CAS latency. For optimum compatibility,
it is recommended that you obtain memory modules from the same vendor.

Θα πρέπει να βάλεις τις μνήμες ανά δύο εναλάξ π.χ. τα 2άρια (ή τα 4άρια) στις θέλεις Α1, Β1 και τα μονά στις Α2, Β2. ΑΝ πάντως βρεις 4άρια νομίζω ότι δεν έχει νόημα να αφήσεις τα μονά πάνω, ιδίως αν οι μνήμες που θα πάρεις είναι πιο γρήγορες από αυτές που έχεις.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.

Θα δω τι θα βρω που να ειναι σε λογικη τιμη, ουτως η αλλως δεν τρεχω απαιτητικες σε μνημη εφαρμογες σε αυτο.

Τον ssd τον εκανα παραγγελια 19/12 στο eshop και ενω τον ειχε αμεσα διαθεσιμο, μεχρι 17/1 δεν...

Ακυρωσα την παραγγελια, τον παραγγειλα αλλου, και ενω ηρθε γρηγορα, μου στειλανε 500Gb αντι για ενα Τb, γκαντεμια...

Για τις μνήμες έχε υπόψιν τα παρακάτω:

α) Ότι έχει πολλά χρόνια που ήταν "η εποχή της DDR2" και πλέον δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Είτε καινούριες, είτε μεταχειρισμένες!

β) Τα module 4GB μνήμης DDR2 ήταν σπάνια (τα "κανονικά" ήταν του 1GB και των 2GB) και τα λίγα που κυκλοφόρησαν είχαν αρκετά θέματα συμβατότητας με Intel συστήματα (σαν το δικό σου) και λιγότερα με τα AMD συστήματα (AM2).

Οπότε πρόσεξε αν ψάχνεις σετάκι 2x4GB DDR2 (που αν το βρεις μάλλον θα το πληρώσεις χρυσάφι) μήπως τελικά δεν θα σου δουλέψει στο σύστημά σου. Πιο λογική κίνηση (από άποψη κόστους) μοιάζει η προσθήκη ενός σετ 2x2GB και (μαζί με τις δικές σου )να φτάσεις τα 6GB.

Σημείωση: Επειδή έχεις μνήμη 2GB, πολύ πιθανό να έχεις Windows 32bit. Αν καταλήξεις με μνήμη περισσότερη από 4GB (παράδειγμα αν κάνεις αυτό που πρότεινα και φτάσεις τα 6GB) θα πρέπει να κάνεις φορμάτ και να περάσεις Windows 64bit.

Για το BIOS update που φοβάσαι να κάνεις. Αν ο νέος επεξεργαστής που θέλεις να βάλεις απαιτεί νεότερο BIOS από αυτό που έχεις, θα πρέπει να το αναβαθμίσεις οπωσδήποτε!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, TopCLR είπε

Σημείωση: Επειδή έχεις μνήμη 2GB, πολύ πιθανό να έχεις Windows 32bit. Αν καταλήξεις με μνήμη περισσότερη από 4GB (παράδειγμα αν κάνεις αυτό που πρότεινα και φτάσεις τα 6GB) θα πρέπει να κάνεις φορμάτ και να περάσεις Windows 64bit.

Σωστος δεν το ειχα σκεφτει!👍

Μαλλον ειναι καλυτερα να βαλω αλλο ενα set μνημες ακριβως το ιδιο που το εχω βρει σε σχετικα καλη τιμη.

27 λεπτά πριν, TopCLR είπε

Για το BIOS update που φοβάσαι να κάνεις. Αν ο νέος επεξεργαστής που θέλεις να βάλεις απαιτεί νεότερο BIOS από αυτό που έχεις, θα πρέπει να το αναβαθμίσεις οπωσδήποτε!

Για τον cpu και την συμβατοτητα με το bios ειναι αυτο που αναφερει στο τελος "rev.R0"?

39 λεπτά πριν, micos000 είπε

Δες τι λέει στο Manual σελ 2.12 κεφάλαιο 2.4.2

Θα πρέπει να βάλεις τις μνήμες ανά δύο εναλάξ π.χ. τα 2άρια (ή τα 4άρια) στις θέλεις Α1, Β1 και τα μονά στις Α2, Β2. ΑΝ πάντως βρεις 4άρια νομίζω ότι δεν έχει νόημα να αφήσεις τα μονά πάνω, ιδίως αν οι μνήμες που θα πάρεις είναι πιο γρήγορες από αυτές που έχεις.

Πολυ χρησιμο για το manual σε ευχαριστω δεν το ειχα δει.👍

Για την τοποθετηση το ειχα διαβασει, αλλα σε ευχαριστω που το ανεφερες.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, HanzEmilBerdain είπε

Για τον cpu και την συμβατοτητα με το bios ειναι αυτο που αναφερει στο τελος "rev.R0"?

Όχι, είναι το Validate since BIOS. π.χ. για τον q9650 λέει 0608.

• Like 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, micos000 είπε

Όχι, είναι το Validate since BIOS. π.χ. για τον q9650 λέει 0608.

Σε ευχαριστω, το ειδα στα δεξια.

Ειδα η ASUS εχει 4 διαφορετικες bios version πριν την τελευταια, μπορω να βαλω κατ'ευθειαν την τελευταια;

Δημοσ.

Ναι, μπορείς.

Οι μόνη περίπτωση που δεν θα έπρεπε να βάλεις την τελευταία έκδοση είναι αν αφαιρούσαν κάποια microcodes στις νεώτερες εκδόσεις και μετά δεν υποστηριζόταν ο επεξεργαστής σου. Θα το έγραφε όμως με μεγάλα κόκκινα γράμματα, πράγμα που στην δικιά σου περίπτωση δεν ισχύει.

• Like 1
Δημοσ.

Το σύστημα ειναι αρχαιο, δεν αξιζει να ριξεις λεφτα, οταν πουλανε pre builds 4th gen με 40-50 ευρω σε αγγελίες.

Εγω θα εβαζα ενα Q9400 με 6 ευρω στην πορτα σου https://www.aliexpress.com/item/1005004930196432.html

Ram ενα τάλιρο....https://www.aliexpress.com/item/1005007598020353.html επισης στην πορτα σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, Apaleytos80 είπε

Το σύστημα ειναι αρχαιο, δεν αξιζει να ριξεις λεφτα, οταν πουλανε pre builds 4th gen με 40-50 ευρω σε αγγελίες.

Εγω θα εβαζα ενα Q9400 με 6 ευρω στην πορτα σου https://www.aliexpress.com/item/1005004930196432.html

Ram ενα τάλιρο....https://www.aliexpress.com/item/1005007598020353.html επισης στην πορτα σου.

Kαλα οι τιμες ειναι χωμα!

Καταλαβαινω τι λες, ομως το συστημα εχει μια ιδιαιτεροτητα: ειναι htpc και το κουτι παιρνει μονο low profile ψυκτρα οπως και του εχω βαλει με 140mm ανεμιστηρα για να ειναι τελειως αθορυβο, ομως κανει μονο για 775 socket αλλιως θα πρεπει να αλλαξω και την ψυκτρα.

Παντως σε ευχαριστω παρα πολυ για τις προτασεις!

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, HanzEmilBerdain είπε

Kαλα οι τιμες ειναι χωμα!

Καταλαβαινω τι λες, ομως το συστημα εχει μια ιδιαιτεροτητα: ειναι htpc και το κουτι παιρνει μονο low profile ψυκτρα οπως και του εχω βαλει με 140mm ανεμιστηρα για να ειναι τελειως αθορυβο, ομως κανει μονο για 775 socket αλλιως θα πρεπει να αλλαξω και την ψυκτρα.

Παντως σε ευχαριστω παρα πολυ για τις προτασεις!

Δες το παρακάτω.

Με 150€ έχεις ένα σούπερ htpc.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...