geokar16 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Μετά από κάποιες συζητήσεις με σχετικότερους και επειδή διαβάζω πως οι έτοιμες λύσεις είναι πολύ κατώτερες, κατέληξα στη λύση του χτισίματος υπολογιστή με όριο τα 500€. Συγγνώμη για την ασχετοσύνη αλλά δεν το έχω καθόλου με την τεχνολογία και θα ήθελα τα φώτα σας… 1. Χρήση: Αποκλειστικά για τη δουλειά γραφείου μου. Δεν ασχολούμαι με gaming κτλ. Άρα PDFs, Word & Excel files και 5-6 ταυτόχρονα chrome tabs. Αντε και καμιά ταινιούλα χωρίς μεγάλες απαιτήσεις ευκρίνειας. 2. Αν γίνεται να έχει μια σχετικά καλούτσικη αντοχή στο χρόνο μιας και δεν είμαι άνθρωπος που θα ψαχτεί να αλλάξει σύστημα κάθε τρεις και λίγο. 3. Ιδανικά, επειδή όπως είπα δεν είμαι πολύ σχετικός, τα κομμάτια να μπορούν να αγοραστούν από ένα μαγαζί και να προσφέρεται και στήσιμο. Είναι εφικτά τα παραπάνω σε αυτό το μπατζετ; Ακούω τις προτάσεις σας, ευχαριστώ εκ των προτέρων! Edit: Οθόνη υπάρχει ήδη. Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου από geokar16 1
sattack Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 500Ε μόνο για πύργο ή θέλεις και οθόνη μέσα στα 500?
Λύση sattack Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Λύση Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Πολύ εύκολο, και αρκετά κάτω και απο το budget σου! 430Ε + περίπου 10Ε το στήσιμο. Αντί για την στοκ ψύκτρα μπορείς και αυτή που κεει Arctic Freezer 36 με +26Ε για πιο ήσυχη. Επίσης αν θέλεις άλλο πιο ακριβο/ωραίο κουτι. Επισης γίνεται και με full ATX μητρικη με +37Ε. 1
geokar16 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική απάντηση, μου έλυσες πραγματικά τα χέρια! 3 ερωτήσεις: 1. Μπορώ να διαλέξω οποιοδήποτε κουτί στον configurator? Σκέφτηκα μήπως πάρω κάτι λιγότερο χρωματιστό και fancy, ίσως και μικρότερο μέγεθος, αλλιώς είμαι οκ με αυτό. 2. Internet θα έχω μέσω Ethernet μόνο ή υπάρχει δυνατότητα υποδοχής για WiFi? 3. Η λύση που πρότεινες είναι βλέπω χωρίς λειτουργικό; Αυτό γιατί; Θα μπορέσω να βάλω από αλλού με άλλο τρόπο; Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου από geokar16
tzavardin Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 46 λεπτά πριν, geokar16 είπε Ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική απάντηση, μου έλυσες πραγματικά τα χέρια! 3 ερωτήσεις: 1. Μπορώ να διαλέξω οποιοδήποτε κουτί στον configurator? Σκέφτηκα μήπως πάρω κάτι λιγότερο χρωματιστό και fancy, ίσως και μικρότερο μέγεθος, αλλιώς είμαι οκ με αυτό. 2. Internet θα έχω μέσω Ethernet μόνο ή υπάρχει δυνατότητα υποδοχής για WiFi? 3. Η λύση που πρότεινες φαντάζομαι είναι βλέπω χωρίς λειτουργικό; Αυτό γιατί; Θα μπορέσω να βάλω από αλλού με άλλο τρόπο; 1) Ναι, μπορείτε να διαλέξετε οποιοδήποτε midi (μεσαίο) κουτί στον configurator. Τα πολύ μικρά (mini κουτιά, που χωράνε itx μητρικές μόνο) ούτως ή άλλως υποθέτω δεν τα έχει το eshop τα περισσότερα, αλλά και να τα έχει, δεν χωράνε στο μπάτζετ, οπότε σε κοντινή τιμή βάζετε όποιο θέλετε. 2) Με την παραπάνω μητρική, δεν υπάρχει προεγκατεστημένο wifi. Μπορείτε να πάρετε έξτρα μια κάρτα δικτύου με κεραία, αλλά αν εξαρχήε σχεδιάζετε να χρησιμοποιήσετε το pc με wifi, μπορείτε να πάτε σε αυτήν την μητρική στα 100 ευρώ και κάτι ψιλά. Η αύξηση δεν είναι απαγορευτική πιστεύω. 3) Λειτουργικό θα βάλετε μόνος σας αναγκαστικά, εκτός αν επιλέξετε να σας βάλει το eshop από το configurator. Σε αυτήν την περίπτωση (ή αν πάρετε από αλλού επίσημη άδεια, όπως από πλάισιο, public κλπ) κοστίζει 130-180 ευρώ και προφανώς θα το υπολογίσετε ξεχωριστά από τα 500 που θέλετε. Θα σας πρότεινα αυτόν τον δρόμο, μόνο εάν το pc αυτό είναι στο όνομα επιχείρησης και είναι δυνατό αυτή να υποστεί φορολογικό έλεγχο όπου θέλουν να είναι με τιμολόγιο αγορασμένο. Για όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις με 10 περίπου ευρώ, μπορείτε να βρείτε άδεια από κλειδάδικο σάιτ. Δεν είναι σπασμένο/πειρατικό, πρόκειται για περισσευούμενα κλειδιά/άδειες από έταιρείες που τα πούλησαν σε αυτά τα σάιτ και τα μεταπωλούν σε εσάς. Είναι παράνομο αυτό; Για εσάς όχι. Τεχνικά είναι ενάντια στο Tos της Microsoft, αναφέρει ότι δεν επιτρέπει την μεταπώληση αδειών. Αλλά όλα αυτά τα χρόνια, ούτε έχει κυνηγήσει νομικά τις εταιρείες που μεταπωλούν, ούτε έχει ακυρώσει αυτές τις άδειες. Εμάς δεν μπορεί να μας κυνηγήσει ούτως ή άλλως, δεν πήραμε κάτι αντιγραμμένο, αγοράσαμε νόμιμα μια άδεια από μεταπώληση. Ο μεταπωλητής θα έχει το όποιο θέμα. Links για τέτοια κλειδάδικα θα βρείτε σε τεχνολογικά κανάλια στο youtube στην περιγραφή τους. Πολύ συχνά βάζουν οι techlads, οι hardwarebusters, και το Pcsteps από ελληνικά κανάλια. Επίσης άμα δεν έχετε adblock θα βρείτε από κινητό ας πούμε παρόμοια διαφήμιση και στο insomnia, έχει και το σάιτ αν δεν κάνω λάθος προσφορά με κωδικό για αυτά. 3
sattack Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 1. στο configurator του eshop μπορεις να διαλεξεις κουτια. Φανταζομαι μπορεις και να τους ρωτησεις τηλεφωνικα αν εχεις αποριες. 2. LAN εχουν ολες οι μητικες. Μερικες μητρικες εχουν wifi. Αν το χρειαζεσαι ή πρεπει να κοιταξουμε για τετοια μητρικη ή να κοιταξουμε για ξεχωριστο εξαρτημα που θα συνδεεται. Αν ειναι πες το εδω να το κοιταξουμε. 3. Αν αγορασεις ετοιμο ή να στο συναρμολογησουν απο καταστημα και θες να εχει windows, θα πρεπει να πληρωσεις κανονικη αδεια που κανει 100+ ευρω και δεν συμφερει καθολου. Οποτε κανεις δεν αγοραζει ετσι. Ολοι εγκαθιστουν μετα τα windows και τα ενεργοιουν μετα μονοι τους. Μερικοι αγοραζουν ενα κλειδι απο καποιο ιντερνετικο καταστημα για λιγα ευρω. Αμφιβαλω αν αυτα ειναι απολυτως γνησια. Υπαρχει ομως και τροπος να τα ενεργοποιησεις μονος σου τα windows και το Office365 και θα σου το γραψω σε ενα PM 25 λεπτά πριν, tzavardin είπε 2) Με την παραπάνω μητρική, δεν υπάρχει προεγκατεστημένο wifi. Μπορείτε να πάρετε έξτρα μια κάρτα δικτύου με κεραία, αλλά αν εξαρχήε σχεδιάζετε να χρησιμοποιήσετε το pc με wifi, μπορείτε να πάτε σε αυτήν την μητρική στα 100 ευρώ και κάτι ψιλά. Η αύξηση δεν είναι απαγορευτική πιστεύω. χρειαζεται τελικα ο φιλος το Wifi, οποτε μαλλον καλυτερα να του προτεινουμε μια μητρικη με wifi. δεν βλεπω καποιο λινκ εδω. Μηπως την ASUS PRIME B550M-A WIFI II RETAIL στα 107Ε ειχες υποψιν, ή ειχες βρει καποια αλλη? 2
tzavardin Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 28 λεπτά πριν, sattack είπε δεν βλεπω καποιο λινκ εδω. Μηπως την ASUS PRIME B550M-A WIFI II RETAIL στα 107Ε ειχες υποψιν, ή ειχες βρει καποια αλλη? ναι, ξέχασα να ενσωματώσω το Link. Έβαλα την πιο φτηνή b550 με κάρτα wifi, η οποία είναι ακριβώς αυτή. 2
sattack Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Δημοσ. 23 Ιανουαρίου ΥΓ, σε περίπτωση που δεν είναι κατανοητό, ο cpu ΑΜ4 5600g εχει ενσωματωμενα γραφικά που θα παίξουν από τις θύρες γραφικών που έχει η μητρική και έτσι δεν χρειάζεται αγορά ξεχωριστής κάρτας γραφικών. 1
geokar16 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Ναι όντως θα ήθελα ενσωμάτωση WiFi γιατί ο χώρος εργασίας μου είναι σε γραφείο και το router δεν είναι πολύ κοντά για να περάσω Ethernet. Αφήστε που 9/10 φορές έχω κλειστή την πόρτα γιατί είμαι σε calls κτλ. Να ρωτήσω μήπως αυτούς από το e-shop να μου προτείνουν ή να πάρω κάποια από αλλού όπως αυτή που στείλατε;
geokar16 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Έκανα και την αλλαγή στη μητρική όπως με συμβουλέψατε. Λειτουργικό θα ψαχτώ με τον άλλο τρόπο και σας ευχαριστώ για την πληροφορία. Είμαι οκ τώρα; Φαντάζομαι το μόνο που χρειάζομαι είναι ένα άλλο laptop κι ένα stickάκι για να εγκαταστήσω το λειτουργικό όταν έρθει έτοιμο το νέο pc, σωστά; 2
micos000 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 3 ώρες πριν, geokar16 είπε Ναι όντως θα ήθελα ενσωμάτωση WiFi γιατί ο χώρος εργασίας μου είναι σε γραφείο και το router δεν είναι πολύ κοντά για να περάσω Ethernet. Αφήστε που 9/10 φορές έχω κλειστή την πόρτα γιατί είμαι σε calls κτλ. Εδώ εγείρονται δύο ζητήματα. 1. Αν το router είναι μακριά και κλείσεις και την πόρτα τότε το wifi θα είναι αδύναμο. Αν τώρα ο πύργος είναι και κάτω από γραφείο τότε μπορεί και να μην πιάνεις καλό wifi. 2. Αν το βάλεις σε γραφείο τότε δες αυτό που έγραψε ο tzavardin 13 ώρες πριν, tzavardin είπε 3) Λειτουργικό θα βάλετε μόνος σας αναγκαστικά, εκτός αν επιλέξετε να σας βάλει το eshop από το configurator. Σε αυτήν την περίπτωση (ή αν πάρετε από αλλού επίσημη άδεια, όπως από πλάισιο, public κλπ) κοστίζει 130-180 ευρώ και προφανώς θα το υπολογίσετε ξεχωριστά από τα 500 που θέλετε. Αν τώρα το πάρεις πάνω σου και βάλεις windows χωρίς τιμολόγιο και έρθει κανένας έλεγχος τότε κάτσε και εξήγησε στο boss και στους ελεγκτές τι έκανες. 1
sattack Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Ωραια! Πιστεύω αυτά είναι κομμάτια που όλοι τα θεωρουν ποιότητας. Αφού θα σου το συναρμολογησει το eshop, θα είσαι κι εκεί καλυμμένος. Καλη επιλογή είναι αυτή η μητρική νομίζω, ειναι και Asus και Β550, όχι πολύ ακριβότερη, έχει και το WiFi, θα το δοκιμάσεις να δεις αν πιάνει. Αν δεν πιάνει θα βρεις κάποια αλλη λύση, αλλά τι άλλο να έκανες τώρα? Πάρε μια που είναι καλή και όχι πολύ ακριβή με WiFi και βλέπεις. Ναι, εννοείται ότι όλα αυτά που είπαμε για λειτουργικό με κλειδιά ή δωρεάν είναι για προσωπική χρήση, αν λέμε "γραφείο" κάτι που κάνει κάποιος σπίτι του όχι επαγγελματικά. Αν υπάρχει περίπτωση ελέγχου σε κάποιον επαγγελματία, φυσικά όλο το λογισμικό πρέπει να έχει απόλυτα νόμιμα τιμολόγια.
geokar16 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Οχι δεν θα έχω θέμα με κλειδιά και ελέγχους αφού το pc είναι προσωπικό στο όνομά μου και δεν είναι μέσω της εταιρίας. Η εργασία μου είναι στο σπίτι οπότε δεν είναι «γραφείο» σε χώρο εργασίας. Όσο για το router μεσολαβεί μια πόρτα και τίποτα άλλο, η απόσταση είναι περίπου στα 8 μέτρα. Μέχρι τώρα με το αρχαίο turbo-x που έχω πιάνει καλά. Λέτε να έχω πρόβλημα με τη μητρική; 1
sattack Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Δημοσ. 23 Ιανουαρίου To turbox πως ακριβώς "πιανει"? Με ποιο εξαρτημα έχεις εκεί wifi?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα